HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA-figyelmeztetés a könyvelőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA-figyelmeztetés a könyvelőknek Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 01. 22:17

Bar nem kozvetlenul, de ugy erzem ide kapcsolodik az uhu linux oldalan talalhato cikk:

[url="http://"http://www.uhulinux.hu/fresh?sid=ZVBOPIJJJWFIKTJK&runmode=art&id=410"]Szerinted ez egy fizetett hirdetés?[/url]
-ZsOlTi-

#42 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 00:31

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:
Bar nem kozvetlenul, de ugy erzem ide kapcsolodik az uhu linux oldalan talalhato cikk:

[url="http://"http://www.uhulinux.hu/fresh?sid=ZVBOPIJJJWFIKTJK&runmode=art&id=410"]Szerinted ez egy fizetett hirdetés?[/url]
[/quote]

Hmm... abban a Chipes részben minden valószínűség szerint sok az igazság... Nem kétlem, hogy növekszik az UHU Linux felhasználóinak tábora (ami örvendetes), az átlagember viszont biztos tényleg úgy fog gondolkodni, hogy megveszi, mert olcsóbb, szoftvert meg úgyis szerez rá. Az is igaz persze, hogy ezért kár a Sulinet Expressz konstrukcióit hibáztatni, remélem a szoftvercégek is így gondolják.

#43 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 02. 01:41

idézet:
Ezt írta Netmaster:

..az átlagember viszont biztos tényleg úgy fog gondolkodni, hogy megveszi, mert olcsóbb, szoftvert meg úgyis szerez rá..
[/quote]

Lehet(!), viszont ezt elore nem tudhatod, az meg egyenesen felhaborito, hogy egy szamtech lapban megjelenhet egy ilyen cikk. Eppenhogycsak azt nem irtak, hogy minden sulinetes vasarlo bunozo aki uhu-val vesz gepet, mert ugyis lopni fog hozza egy windowst. Arrghhhh...
-ZsOlTi-

#44 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 21:16

[url="http://"http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/20031202adatvedelmi.html"]Az adatvédelmi biztos nyilatkozata: - Ez nem az én kompetenciám; cégekre az én hatásköröm nem terjed ki - közölte Péterfalvi Attila[/url]

:(

SF

[ 2003. december 03.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#45 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 03. 22:13

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
[url="http://"http://www.origo.hu/techbazis/szoftver/20031202adatvedelmi.html"]Az adatvédelmi biztos nyilatkozata: - Ez nem az én kompetenciám; cégekre az én hatásköröm nem terjed ki - közölte Péterfalvi Attila[/url]
[/quote]

Az indexen ennek az ellenkezojet olvastam.

"Ezek már magánszemélyek

Az adatvédelmi biztos a vállalkozásokkal kapcsolatos adatvédelmi ügyekben nem illetékes, ám most azért vizsgálódhat, mert a BSA célkeresztjébe került társaságok között több egyéni vállalkozó, illetve ügyvéd is van.

Péterfalvi jelezte: hivatali elődje megállapodást kötött a BSA-val arról, hogy magánszemélyek szoftverhasználati szokásai után nem nyomoznak, ezzel a levéllel ezt a BSA felrúgta."
-ZsOlTi-

#46 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 14:52

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:

Az indexen ennek az ellenkezojet olvastam.

"Ezek már magánszemélyek

Az adatvédelmi biztos a vállalkozásokkal kapcsolatos adatvédelmi ügyekben nem illetékes, ám most azért vizsgálódhat, mert a BSA célkeresztjébe került társaságok között több egyéni vállalkozó, illetve ügyvéd is van.

Péterfalvi jelezte: hivatali elődje megállapodást kötött a BSA-val arról, hogy magánszemélyek szoftverhasználati szokásai után nem nyomoznak, ezzel a levéllel ezt a BSA felrúgta."
[/quote]

A BSA-t kellene már felrugni.Ez nem amerika itt nem lehet szívatni a jónépet, vagy ha igen meglátják mi lesz a vége.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#47 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 18:13

Szoftvernyilvántartás vezetésére próbálják ösztökélni a cégeket, illetve jó statisztikai adatokat is szolgáltathat. Az ingyenes programokat is fel lehet tüntetni benne.
Szerintem felesleges ezen felháborodni, aki megkapta a levelet, foglalkozzon vele, ha akar, vagy 'iktassa' mint a legtöbben.

A sulinetes témában naívság volt azt gondolni, hogy majd a magánemberek vásárolni fogják zsákszámra a progykat, mikor a cégeknél sem teszik ezt még feltétlenül.

#48 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 05. 18:18

idézet:
Ezt írta zZsOlTi:

Lehet(!), viszont ezt elore nem tudhatod, az meg egyenesen felhaborito, hogy egy szamtech lapban megjelenhet egy ilyen cikk. Eppenhogycsak azt nem irtak, hogy minden sulinetes vasarlo bunozo aki uhu-val vesz gepet, mert ugyis lopni fog hozza egy windowst. Arrghhhh...
[/quote]

Aki nem céges gépet használ otthon, hanem magáncélra, tanulni, netezni, abból jó ha pár százelék fog magánemberként elmenni és programokat vásárolni. Esetleg felsőoktatásban egy campusos valami bevállal, de ez a max.
Az Uhu linuxot valószínűleg addig hagyja a gépen, amíg nem találkozik mondjuk egy olyan játékkal, ami nem fut. Vagy nem jön át a szomszéd pistike és fikázza le linuxát :)

#49 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 13:56

Hogy ne csak a könyvelők örülhessenek:

Egy volt évfolyamtársam kapta nemrég..

idézet:
From: Business Software Alliance
To: ... ...
Sent: Thursday, December 11, 2003 4:34 PM
Subject: Időpontegyeztetés

Tisztelt ... Úr!

Egy külföldi tartalomszolgáltató jelezte felénk, hogy az Ön gépéről jogdíjas filmeket töltöttek le kérdéses jogtisztaságú körülmények között fájlcserélő szolgáltatás segítségével. Az e-mail címét a ... Kollégiumtól kaptuk meg a tartalomszolgáltató által közölt IP címe alapján.

Szervezetünknek - céljánál fogva - minden bejelentést figyelembe kell venni, és azonos feltételek mellett kell elbírálnunk, ezért tájékoztatjuk, hogy az alábbi időpontban felkeressük Önt lakhelyén az Ön számítógépének ellenőrzése céljából.

Amennyiben Ön nem tartózkódik lakhelyén az alább megjelölt időpontban, úgy egy másik időpontban fogjuk felkeresni.

Az ellenőrzésről:

Időpont: 2003. december 17. szerda, 14 és 16 óra között
Helyszín: ... Kollégium, ... szoba

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a helyszíni ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a bejelentő bejelentése helytálló, úgy gépét további vizsgálatok céljából a helyszínről elszállítjuk.

Kérjük, hogy mielőbb tudassa velünk, ha nem felel meg Önnek az időpont, hogy megállapodhassunk egy Önnek is alkalmas időpontban.

A helyszíni ellenőrzés előreláthatóan egy-másfél órát vesz igénybe, az esetleges kellemetlenségért elnézését és megértését kérjük.

Üdvözlettel:
Temesváry Gábor
ügyintéző

Business Software Alliance [url="http://"http://www.bsa.hu/"]http://www.bsa.hu/[/url]
info@bsa.hu
Ingyenesen hívható zöld-szám: 06-80-272-000[/quote]

Ez nekem eléggé megfélemlítésnek hangzik.. Mármint mióta van joga a BSA-nak bejönni a szobámba, hozzáérni a gépemhez? Szép..
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#50 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 14:56

idézet:
Ezt írta Dév:
Hogy ne csak a könyvelők örülhessenek:

Egy volt évfolyamtársam kapta nemrég..

Ez nekem eléggé megfélemlítésnek hangzik.. Mármint mióta van joga a BSA-nak bejönni a szobámba, hozzáérni a gépemhez? Szép..
[/quote]

Ez elég komolytalannak tűnik. Azon a napon bezárom a gépet a tornaterem öltözőjébe és amikor megérkeznek széttárt karral azt mondom: eladtam (elvitte a cica). Vagy B. verzió: előző nap format c:, Dr-DOS felnyom, lehet nézelődni :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#51 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 16:22

Mekkora kamu. LOL.

BSA-nak mi koze az ilyesmihez? :D Semmi.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#52 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 22:38

A BSA egy jogvédő szövetség, semmi több, ez mindenkinek tudomásul kell venni.
"Légy szerény mint én..."

#53 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 12. 23:56

idézet:
Ezt írta zoli62:
A BSA egy jogvédő szövetség, semmi több, ez mindenkinek tudomásul kell venni.[/quote]

A BKV ellenőrök is, mégis keménykednek az iratokkal, és legtöbben oda is adják...

#54 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 00:57

Nem is igazi európai, aki nem fejelt le még kurvaanyázó (!) részeg (!) ellenőrt :D. Én csak bólintottam egy nagyot... :rolleyes:

#55 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 13. 14:15

idézet:
Ezt írta PPeter:
Nem is igazi európai, aki nem fejelt le még kurvaanyázó (!) részeg (!) ellenőrt :D. Én csak bólintottam egy nagyot... :rolleyes:[/quote]

Hali

És véletlenül rajtad volt egy bukósisak is. :)

----------
Hali UFO

#56 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 12. 13. 16:16

idézet:
Ezt írta bullseye:

A BKV ellenőrök is, mégis keménykednek az iratokkal, és legtöbben oda is adják...
[/quote]

idézet:
1978. évi IV. TÖRVÉNY a Büntető Törvénykönyvről

V. cím

A HIVATALOS SZEMÉLY ELLENI BUNCSELEKMÉNYEK

Hivatalos személy elleni eroszak

229. § (1) Aki a hivatalos személyt jogszeru eljárásában eroszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetoleg emiatt bántalmazza, buntettet követ el, és három évig terjedo szabadságvesztéssel büntetendo.

Közfeladatot ellátó személy elleni eroszak

230. § A 229. § rendelkezései szerint büntetendo, aki az ott meghatározott cselekményt:

a) a posta vagy a közforgalmú közlekedési vállalat végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó alkalmazottja,

B) biztonsági feladatot teljesíto katona,

c) közfeladatot ellátó polgári or,

d) a mentoszolgálat tagja,

e) bírósági vagy más hatósági eljárásban a védo vagy a jogi képviselo,

f) jogszabályban meghatározott esetben orvos, illetoleg pedagógus vagy oktató,

g) az állami, az önkéntes és a vállalati tuzoltóság tuzoltói feladatot ellátó tagja ellen követi el. [/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#57 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 22:37

idézet:
Ezt írta lameXpert:
[QB][/QB][/quote]

én nem beszéltem erőszakról, csak passzív rezisztensen nem kell odaadni az iratokat.

Legalábbis tudtommal még mindíg nincs joga egy ellenőrnek betekinteni a személyi igazolványomba és személyes adataimba, márpedig ha erre akar kötelezni, akkor ő követ el előbb jogsértést, ami engem már felment.

[ 2003. december 14.: bullseye szerkesztette a hozzászólást ]

#58 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 23:39

idézet:
Ezt írta bullseye:

én nem beszéltem erőszakról, csak passzív rezisztensen nem kell odaadni az iratokat.

Legalábbis tudtommal még mindíg nincs joga egy ellenőrnek betekinteni a személyi igazolványomba és személyes adataimba, márpedig ha erre akar kötelezni, akkor ő követ el előbb jogsértést, ami engem már felment.
[/quote]

Olvasd el legalább egyszer. Rosszul akarod tudni :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#59 Felhasználó inaktív   bullseye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 14. 23:43

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Olvasd el legalább egyszer. Rosszul akarod tudni :)
[/quote]

elolvastam többször is, akkor sem értem... mármint az összefüggést.

#60 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 15. 00:32

idézet:
Ezt írta bullseye:

elolvastam többször is, akkor sem értem... mármint az összefüggést.
[/quote]

Nincs összefüggés... közted és a gondolkodás között.
Magad ügyében azt csinálsz amit akarsz, másokat ne akarj hülyíteni. Amit sugallni akarsz, nem igaz.
¤

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó