Milyen hangfalat vegyek ?
#1 Guest_szoeke_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 19:13
#2 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 19:54
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Tanácsotokat szeretném kérni: 5+1 -es házimozi rendszert szeretnék kialakítani, ami az én vájtfülemnek is megfelel. Elsősorban nem az anyagiak dominálnak (az ésszerűség keretein belül), mert inkább gyüjtök még rá ha kell. Először a két frontsugárzót venném meg, ehez kérek tanácsot. Illetve ha valaki komplett rendszert tud ajánlani, az is érdekel. A rendszer egy 5 X 6m-es 4,5m magas helységben működik majd. Az erősítő front kimenője 100 watt zenei, a satellitek 50 watt zenei, aktív subbas kimenettel. [/quote]
Esetleg tudhatnánk konkrétan az erősítő típusát? Kéne még egy két infó, hogy tippet lehessen adni... Milyen filmeket kívánsz majdan nézni-hallgatni a rendszeren, esetleg zenét is szeretnél hallgatni rajta (kizárólag stereo üzemben)?
Ha igen, milyen zenét. Meg azért nem ártana tudni valamit a tényleges értékhatárról. Mert ha Te azt mondod, hogy a pénz különösebben nem akadály, és én erre ajánlok egy 8-900ezer forintos hangsugárzó-összeállítást, amire te a szívedhez kapsz, és szelíd hörgéssel a padló kövére omolsz... nos abból nem lesz házimozid.
Egyébként a szobádért irigyellek. Határozottan mázli manapság 4,5méteres belmagasságú, 6x5-ös szobával rendelkezni. azoknak van igazán jó akusztikájuk, igazán nagyobb darab sugárzók is jól érzik magukat bennük, van tér, van levegő. Mázlista.
(belváros?)![]()
#3 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 19:59
MINDEN olyan sugárzót, ami egyáltalán szóba kerülhet, hallgasd meg saját füleddel (sőt, ha lehetőség van rá, akkor a saját erősítőddel!), időt nem kímélve. És az az információ vezessen elsősorban, amit HALLASSZ, nem amit én, vagy bárki más mond. Az egyéni véleményünket le tudjuk írni a hangsugárzókról (már amelyikkel találkozunk), de azt sosem, hogy NEKED tetszik-e avagy sem a hangja.
Szóval miután az itt összegyűlő tippeket összesíted, majd meghallgatod a sugárzókat, amelyek egyáltalán megtetszenek, ami elsődlegesen, és legnagyobb mértékben befolyásol, az a füled legyen!
#4 Guest_szoeke_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 20:58

#5 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 21:43
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Természetesen én is úgy gondoltam, hogy meghallgatom előtte. Zene (pop) és DVD hallgatáshoz használnám. A tipp tulajdonképpen ahoz kell, hogy mit hallgassak meg. Az erősítőm Sony strd 665 pro logic-os. Ha azonban ezzel nem fog jól szólni egyik hangfal sem, veszek egy Yamahát vagy Onkyot. A lényeg hogy szép sorjában mindent. Erősítőm már van, most hangfal kell. Ha lesz hangfal, esetleg lehet cserélni az erőlködőtMost van kb 100e Ft-om, amit ha muszály max megdupláznék. A kéró egyébként vidéken van, régi parasztház volt. Az akkusztikája valóban jó, viszont az utolsó havi gázszámlám 40 rugó ! Szóval valamit valamiért
[/quote]
Nézzük csak. Akármilyen fájdalmas is, de melegen tudom ajánlani, hogy érdemes elgondolkozni azon a duplázáson.
(a Yamaha erőlködőn meg még inkább - megmondom őszintén, ha egy házimozi rendzsernél csak a frontokra költenék 150-200e Ft-ot, akkor azt már nem egy sony erősítőre akasztanám)
Azt hiszem itt inkább egy bizonyos árkategória nevesebb darabjait lehet megemlíteni, mint vonal, amin el lehet indulni.
Csak néhány ötlet így hirtelen, frontsugárzónak:
KEF Q55.2 (189.990,- Ft)
Mordaunt Short 908 (193.900,- Ft)
B&W DM 603 S2 (199,800,- Ft)
Wharfedale Pacific Pi40 (175,600,- Ft)
Esetleg elgondolkozhatsz, és meghallgathatod alternatívaként a jól összeállított, és megtervezett Acoustic Research Status házimozi szériáját is
Front: Acoustic Research Status S40
Center: Acoustic Research Status SC2
Háttér: Acoustic Research Status S20
Sub: Acoustic Research Status S30A
Igaz, ez a széria már lassan több, mint egy éve jelent meg a piacon, de azt hiszem korrekt összeállítás.
Most csak nagyon hirtelen szórtam össze néhány típust. Melegen tudom ajánlani (mint sokan másoknak is), hogy nézz körül a [url="http://"http://www.netdepo.hu"]www.netdepo.hu[/url] nevű oldalon, itt elég széles választékot találsz. Ha gondolod, utánanézek régebbi újságokban a hivatalos kereskedőknek (fejből nem tudom őket), hogy hol lehet őket elérni, időpontot egyeztetni, stb.
Az erősítőre visszatérve egy szó erejéig... Mindenképpen megérné lecserélni a Sony-t pl. egy Yamahára, Onkyora, esetleg Marantzra. Ha tényleg egy olyan rendszert akarsz összerakni, ami jó házimozi, és hallgatható sztereó rendszerként, akkor az erősítőnél egyszerűen szükség lesz egy minőségibb darabra az audiofil piacról.
#6 Guest_zef_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 22:25
Tie fenti listája szerintem is megállja a helyét, de esetleg egy "szerényebb" állványos B&W DM602 S2-vel is hozzá lehetne látni a hangszisztem építéséhez. Max. 100k, de megjelent az S3-as sorozat is, ezért az S2-őt kiszórják akcióban (lyen akció keretében jutottam hozzá egy pár DM604-hez két éve 200k-ért a 320k helyett). Gondolom úgyis lesz később aktív sub a rendszerben, az majd bőven kipótolja a basszus "hiányt"

Sok sikert!
.. Ha érdekelnek a B&W cuccok: [url="http://"http://www.bwspeakers.com"]http://www.bwspeakers.com[/url]
#7 Guest_zef_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 22:31
Első/hátsó hangszórók: B&W DM303 (30k/db)
Center: B&W LCR 3 (40k)
Sub: B&W ASW500 (150k)
zef
#8 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 22:58
idézet:
Eredetileg zef írta:
Hello!
Tie fenti listája szerintem is megállja a helyét, de esetleg egy "szerényebb" állványos B&W DM602 S2-vel is hozzá lehetne látni a hangszisztem építéséhez. [/quote]
Háttérsugárzóknak gondoltad?
Szerintem egy ekkora "hodályba" már erősen elkél egy földön álló modell, tekintélyes kabinettel... (Pl. a 603S2) Szóval állványos monitorokat inkább csak háttérnek használnék ebben a 6*5*4,5-es szobában.
#9 Guest_szoeke_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 23:07
#10 Guest_ThunderMaX_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 23:18
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Oké az ajánlataitoknak utánanézek. Olvastam egy tesztet a Quadral QLX 205-ről, amiben nagyon istenítették. Ezt a hangfalat ismeri valaki?[/quote]
Szerintem Quadralt vegyél a legjobb ár/érték arányú hangfalakat csinálja meglepően jól szólnak az árukhoz képest a QLX 205 az egy nagyon durva hangfal elképesztően jó!!! Csak ajánlani tudom vagy ha van 200e. csak a frontokra akkor Aurum sorozat vagy ha van 250e. fontra páronként akkor Klipsch RF-3-as aminek a darabja 127e.
Erősítőnek pedig mindenképp Yamaha a legjobb erősítőket gyártja, második helyen az Onkyo(hiányosságai miatt és ár/érték szolgáltatás viszonya miatt). Szerintem előszőr ezekre költs azután jöjjön a többi.
#11 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 23:50
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Oké az ajánlataitoknak utánanézek. Olvastam egy tesztet a Quadral QLX 205-ről, amiben nagyon istenítették. Ezt a hangfalat ismeri valaki?[/quote]
Hm... Quadral... Személy szerint nekem nagyon nem jött be a Quadral. Ezt a típust konkrétan nem hallottam, de egy másik topicban azt hiszem már leírtam az egyéni szubjektív véleményemet a Quadral sugárzóiról. Igazán minőségi zenei hangot szinte csak a nagyon-csúcsmodelljei nyújtanak (pl. az Aurum Vulkan). Egyébként meg csak hangosan szólnak. (legalábbis az én fülemnek nem tetszett a produkciójuk).
A már sokat emlegetett B&W 603S2 képes arra, hogy kulturáltan szóljon baromi nagyot. Azaz jó, részletező hangminőséget produkáljon akár extrém hangerőn is. De megint csak azt tudom mondani: Hallgasd meg a Quadralt is.![]()
#12 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 25. 23:55
Finom hangú cuccokat csinálnak, csak a formatervezőik talán néha kicsit be vannak lőve, amikor dolgoznak...

#13 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 00:02

#14 Guest_szoeke_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 00:35
idézet:
Eredetileg Tie írta:
Megkérdezhetem egyébként, hogy jelen pillanatban milyen rendszer muzsikál Nálad?[/quote]
NevenincsAz évekkel korábban vásárolt Aiwa Hi-fi toronyhoz adták amit most frontnyomónak használok, a háttérsugárzók meg tök bóvlik, épp csak szólnak. Mivel nem sok időt töltöttem itthon eddig, nem igen zavart a dolog, mert nem nagyon hallgattam semmit. Ez most változni látszik, és ha már veszek valamit, igyekszem jót venni.
#15 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 00:58
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Ez most változni látszik, és ha már veszek valamit, igyekszem jót venni.
[/quote]
Dícséretre méltó törekvés. Valahogy kedvelem, ha az ember igényes önmagához.![]()
#16 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 18:37
KEF, és Wharfedale hangsugárzók: A.I.D.A Audió Kft.
H-1112 Budapest, Olt utca 37.
Telefon: 061-248-2030
Fax: 061-248-2039
Mordaunt Short hangsugárzók: Infovox Kft.
H-1067 Budapest, Teréz krt. 31.
Telefon: 061-302-2515
Bowers & Wilkins hangsugárzók: Aymara Kft.
H-1074 Budapest, Dohány utca 1/b.
Telefon: 061-269-6013
Acoustic Research hangsugárzók: L'auditeur Kft.
H-1092 Budapest, Hőgyes Endre utca 1.
Telefon: 061-271-1778; 0620-942-9750
Jó munkát!

#17 Guest_4nick8_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 18:57
Ezenkivul ok az egyik legnagyobb nevu ameriaki gyarto. 60 eve epitenek hangszorokat. [url="http://"http://www.x-multimedashop.hu"]www.x-multimedashop.hu[/url]
#18 Guest_szoeke_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 21:29
idézet:
Eredetileg Tie írta:
Egy kis infó ségítségképp az induláshoz.
KEF, és Wharfedale hangsugárzók: A.I.D.A Audió Kft.
H-1112 Budapest, Olt utca 37.
Telefon: 061-248-2030
Fax: 061-248-2039
[/quote]
Első nekifutásra a Wharfedale hangfalakat preferálnám. Van esetleg még valakinek tudomása arról, hogy a fent nevezett helyen kívül hol tudnám még megnézni-kipróbálni ?
#19 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 22:21
idézet:
Eredetileg szoeke írta:
Első nekifutásra a Wharfedale hangfalakat preferálnám. Van esetleg még valakinek tudomása arról, hogy a fent nevezett helyen kívül hol tudnám még megnézni-kipróbálni ?
[/quote]
Amennyiben kb. egy hónappal előbb jelentkeztél volna a kívánságoddal, tudtam volna segíteni. Ugyanis kb. egy hónapja adtam el a teljes rendszeremet, aminek egyik része volt többek között az említett Pacific Pi40.
De azt hiszem, ha felhívod az A.I.D.A-t, akkor ők tudnak adni további kereskedőket, akik foglalkoznak ezekkel a sugárzókkal. Egyébiránt némely Media Markt-ban is megtalálod őket, bár azok a szobák, amik a MM-okban vannak egy kalap sz**t sem érnek. Keresztbe van berendezve, be van zsúfolva egy csomó hangsugárzó, amik egymásra rezonálnak, az egyik oldala a szobának tiszta üveg... borzadály... Megnézni meg tudod ott, meg is hallgathatod, de túl sok értelmes következtetést nem tudsz majd levonni belőle. Egyébként afelől biztosíthatlak, termetes hangja van. És jó is.![]()
#20 Guest_Tie_*
Elküldve: 2001. 12. 26. 22:27