HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi a véleményetek a MAGNAT szobai hangfalakról? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi a véleményetek a MAGNAT szobai hangfalakról? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 14. 12:40

Tapasztalatokat és véleményeket várok a Magnat szobai hangfalakkal kapcsolatban. Engem igazán a Magnat Motion sorozat érdekelne. Ebből a sorozatből van nekem a Motion 80-as (120/240 Watt) [url="http://"http://www.multiweb.cz/magnat/motion/motion80.htm?"]http://www.multiweb....n/motion80.htm?[/url]

Előre is köszi!
Gubi

#2 Felhasználó inaktív   tRebroN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 14. 22:44

[url="http://"http://www.magnat.de"]www.magnat.de[/url] oldalon erről nincs semmi infó ezek szerint ez egy régebbi sorozat. jól tévedek ?

tRebroN

#3 Felhasználó inaktív   Supageo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 16. 18:09

Így álltalánosságban csak annyit, hogy szar.
Amúgy mielőtt megkérdeznéd mi a jó: Jm Lab, de sok más jó is van(,de nem a Jamo,Yamaha,Videoton,Sony..., aki mást mond nem ért hozzá, vagy pedig a saját lovát dicséri)
Ha deréknek születtél, ha a természet egyenes észt és érzékeny szívet adott neked, kerüld egy időre az emberek társaságát és tanulmányozd magadat

#4 Felhasználó inaktív   BULL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 04. 17. 15:47

sziasztok,

azért a szar így általánosan rá azért erős. nem rossz és elég ócsó :)
nekem magnat vintage van, szerintem elég korrekt azért a pénzért...
vagy az én fülem is shit :)
persze lehet top márkákat sorolni, hogy az mennyivel jobb - kérdés hogy szkolka forint van rá?
egyébként meghallgattam a motion-t is nekem spec nem tetszett. eléggé doboz hangja volt, nem elég dinamikus. a vintage 120 még belefért az árba - 100K mm-ban és tetszett. ez a lényeg.
bull

#5 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 18. 10:11

sziasztok!

én is helyeselnék. szeretnék venni valami zenegépet és meghallgattam már mindenféle hangfalat. legjobban a Wharfedale Pacific PI30 tetszik, a PI40-et is nézegettem, de aztán meg sem hallgattam, mert még drágább. mivel a 30-as párja 145k, így szerintem érthető.
nézegettem az Infnity Alpha40-et is, ez is 140k leárazva. mindkettőnek gyönyörű a hangja (Metallica S%M a tesztlemez :-)

ezek után hallgattam JBL-t is, az is nagyon szép. mivel mindegyiknek 140k körül van a párja, így ez is kiesik.

szerintem olyat érdemes venni, aminél még hallod a különbséget a gyengébbhez képest. a legtöbb embernél akkor sem jön ki a különbség, ha a szám közben kapcsolnak át a két hangszóró között.

most lehet igénytelenséggel vádolni, de jelenleg a Technics hangszóró tetszik. az ára jóval alacsonyabb a többinél, de szerintem ez is szépen szól. mivel a különbség minimális az én fülemnek, így alighanem ez lesz a kiválasztott. a minihifi után feltétlenül nagy ugrás lesz és szerintem ez a lényeg, hogy meglegyen a minőségi lépés a korábbi megoldáshoz képest.

a lényeg az, hogy olyan zenével hallgasd meg, amit jól ismersz. nyugodtan csévélj oda a kedvenc gitárszólódhoz, (vagy doblefutásodhoz, ha éppen olyat szeretsz :-) és hallgasd meg akár többször is.

üdv!
.
.
.

#6 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 04. 19. 11:31

idézet:
Ezt írta Supageo:
.........(,de nem a Jamo,Yamaha,Videoton,Sony..., aki mást mond nem ért hozzá, vagy pedig a saját lovát dicséri)[/quote]

Mert te aztán végképp nem, csak a szuperfrankót mondod :p

A Preludiumot a Videoton csinálta, és hangdoboz még ma is.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#7 Felhasználó inaktív   Supageo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 19. 12:19

[QUOTE]Ezt írta lameXpert:
[QB]

Mert te aztán végképp nem, csak a szuperfrankót mondod :p

Hát igen, nem vagyok megalkuvó. Régi HFM a kedvenc ujságom, aki ismeri...--> Szóval a Preledium akkortájt igen jó hangszórónak ismertem meg és még mai szemmel nézve is zenei, de a többi Videoton hajh...

Amúgy, tényleg árban lehet mérni, egy ilyen érzelmeket kiváltó, szubjektív eszközt.

Nemrég a szar Sztereó tesztelte a Somogyi kit hangszórót-->
Jónak találta az árkategóriában!!!
Ennél én tovább megyek, szerintem a legjobb az ébresztős rádió, mert ár/érték aránya a legjobb és ez is szól.
Tehát tényleg az audiofilekhez szólva:
Halgassatok, szerezzetek tapasztalatot, egy két demón túl kell esni, mire az ember meg tudja ítélni, hogy erre tényleg szüksége van.
/Azért örülök, hogy csak a vidit védtétek, a sonyit, meg jamot (Csak kisbetüvel, megérdemli)nem védte senki.

A Magnatról csak anyit:
Ha jó lenne tényleg, akkor megmutatná, hogy tud jó hangszórót készíteni, csak az alsó ársáv miatt gagyi.
Míg egy jó hangszórógyár esetén az olcsó szériákba is belekerülnek a drága és jobb cucc fejlesztési eredményei.

bocs a terjedelemért, és ha valaki úgy érezte Flamezek, ne válaszoljon.
Ha deréknek születtél, ha a természet egyenes észt és érzékeny szívet adott neked, kerüld egy időre az emberek társaságát és tanulmányozd magadat

#8 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 19. 12:46

A Jamo és Sony hangfalakon tényleg nincs mit védeni. JMLab, B&W (kinézetre inkább a B&W) ami nekem nagyon tetszik, sajnos az ára már nem annyira, főleg mivel házimozi is lesz egyszer talán végre, és egy szett ezekből súlyos százezrekben mérhető (ezért is szeretnék DIY hangfalakat, most éppen Monacor hangszórókból).

Nekem Preludiumom van, nem rossz, de sajnos elszállt felette az idő és könnyűzenére (házimozihoz meg pláne) nem a legjobb, én pedig leginkább azt hallgatok. Persze ez már nem igazán Videoton, hiszen Vifa motorja van, ezért sincs pariban a többi Videotonnal. Sajnos az idő vasfoga kikezdte a Vifa mélyet, a pereme kezd foszlani, amit nem vártam volna tőle...

Azt nem hiszem el, hogy egy magára adó "hifi" újság tesztelte a Somogyi kitet... Persze, egy pár 20e-ből kijön, ami tényleg nem olyan sok, de a benne lévő 13 centis Somogyi SA finoman szólva kriminális paraméterekkel rendelkezik, biztosan nem építenék belőle hangfalat.

#9 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 19. 16:18

idézet:
Ezt írta lameXpert:

[/quote]

Erre csak bólogatni tudok. ;)
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#10 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 19. 16:22

idézet:
Ezt írta Supageo:

Amúgy mielőtt megkérdeznéd mi a jó: Jm Lab... [/quote]

11 évvel ezelőtt vettem a Laureate-ot... Akkor volt 30e. Szvsz ma is megállja a helyét...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#11 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 21. 13:52

Nekem különösebb problémám nincs vele, mert mélyet, magasat egyaránt tisztán kiadja. Csak sajna a szobámnak nincs szinte semmi akusztikája, mert faházban lakom. Viszont van egy problémám, ami inkább a teljesítményében nyilvánul meg. 85 wattos erősítővel hajtom a 120/240 wattos Motion-okat és baromira nem bírják a strapát! Egy keményebb rap számnál fél hangerőnél igencsak érdemes elgondolkodni a basszus közel minimumra csökkentésére. :( :( :( Szerintetek miért van ez? Mennyiért tudnék megszabadulni tőlük (augusztusig van rá gari)? Ha eladtam, milyet vegyek, ami nem olyan drága? Mert eggyel magasabb szintű Motion 200-as már igencsak 100k/pár körül van. Baromi sok dicséret után vettem Magnatot! Mondták, hogy ilyen jó meg olyan jó és keményen bírják ha az ember odacsavar nekik! Megvettem, másnap kipróbáltam és arra a megállapításra jutottam, hogy keményet szól de nem lehet sok mélyet adagolni, mert erős csattogásnak lehetek fültanúja! :( Kérlek segítsetek!

Előre is köszi: Gubi
Gubi

#12 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 22. 09:56

Nem biztos, hogy a hangfal nem bírja a hangerőt, lehet, hogy a túl nagy mélyemelés miatt túlvezérled az erősítőt, aminek a vége értelemszerűen torzítás. A hangszínszabályzóról le kell szokni, jó hangfalaknál semmi szükség sincs rá.

Másrészt a teljesítmény sem minden, mert lehet, hogy a hangszóró a paraméterei miatt nagy hangerőn "instabillá" válik (kis Xmax), aminek a vége szintén csúnya, torz hang lesz. Ha reflex dobozról van szó, akkor az alulméretezett reflexcső átmérő is bezavarhat nagy hangerőnél és tovább ronthatja a hangképet.

A 120/240W sajnos nem azt jelenti, hogy ekkora teljesítménnyel küldve is ugyanúgy fog szólni a hangfal, mint 1W-on, csak annyit, hogy legfeljebb ekkora terhelést bír ki.

#13 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 25. 22:40

Csá!

Bizti nem az erősítővel van a baj! Ki lett próbálva nagyobb hangszórókkal (csak átmérőben) és kis híján lebontották a házat, hozzáteszem torzításmentes hanggal! Ebben az esetben viszont teljesen nyilvánvaló, hogy a mélyek nem bírják a "kiképzést"! Baromi nagy a kilengés! Hozzá kell tenni, hogy kisebb hangerőn használva baromi nagy mélyet nyomnak! Ilyenek, mint pl.: Aiwa stb.. labdába sem rúghat mellette! Csak ezt az éktelen csattogást nem tudom, mire véljem! Sokan mondták, hogy a tekercs csattan hozzá a mágneshez. Nem is tudom... Nem akarok nagy baromságot beszélni, de a 140 Wattos Somogyi hangszórók sokkal erősebbek. Viszont tény, hogy a minőségük és a hangtartományuk távolról sem közelítik meg ezeknek a hangfalaknak a képességeit. Mindenesetre szeretnék végre egy olyan pár hangfalat, aminek !!!JÓ A MINŐSÉGE!!!, és ezt a minőséget (mélyeket is beleértve) tudja tartani erőteljesebb hangerőnél is! Ezeket szinte soha nem hallgatom hangosan, de néha rám jön az 5perc. :) És biza erre az "5perc"-re nélkülöznöm kell a mélyhangok 50-60%-át. :(

Ha már itt tartunk, még egy kérdés:
- Tud nekem valaki arra választ adni, hogy miért melegszik (forrósodik) az erősítő, mint valami izzó radiátor??? Van rajta aktív hűtés, ami teljesítményre kapcsol be! Jahh, még valami: állítólag valami olyasmit mondtak, hogy ez az erősítő SFC-s. Nem akarok hülyeséget mondani és nem is tudom, ennek milyen lényege van, de gondoltam, leírom.

Előre is mindent köszi: Gubi
Gubi

#14 Felhasználó inaktív   GuMiSZu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 13:10

Nekem is ilyen a Hangfalam. Magnat.. nekem sem volt mélyem.
>> Fogtam egy régi Videoton erősítőt 6383S :) erre rákötöttem egy pár vidi hangfalat és az egészet az erősítőm mélykimenetére raktam :)) így már van mély :)))

a magnatnak tényleg nincs sok mélye a meg szarul is szól, pedig nem vagyok vájtfülű! a House,Rap az elviselhetetlen :confused: , de a classic zenével nagyon szépen szól (nekem jobban tetszik) bár nem vagyok oda a classic zenéért.
Én is megbántam a megvételét.
:mad:
ITAL IS YOURS :)

#15 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 17:56

Hi!

Állítólag csak ez a Motion sorozat lett elb@szva. Nekem nem az a bajom, hogy nincs mély! Olyan mélyeket kiad, hogy pattog tőle a dobhártyám. Haverom szerint pont olyan, mint, ha egy böszme nagy diesel munkagép dolgozna a ház előtt. Az a bajom, hogy, amit ad mélyet, azt nem képes nagyobb teljesítménynél is tartani! :( Mert szerintem a 22-30.000Hz elég jónak mondható, csak kár, hogy hangosan nem lehet élvezni! :( :( :( Ebben az árkategóriában mit ajánlasz? Mennyiért tudnék megszabadulni tőlük? Augusztusig van rá gari.

Gubi
Gubi

#16 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 26. 18:15

Még valami! :)

Ajánlottátok a Wharfedal PI30-ast! Ezzel kapcsolatosan azt szeretném kérdezni, hogy megfelel-e a mostani erősítőm (Technics SA-AX540 5.1-es, 5x85 Watt) azoknak a dobozoknak. Értem ezen inkább a minőséget.

Gubi
Gubi

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 04. 27. 11:07

idézet:
Ezt írta GuMiSZu:
............
a magnatnak tényleg nincs sok mélye a meg szarul is szól, pedig nem vagyok vájtfülű! a House,Rap az elviselhetetlen :confused: , de a classic zenével nagyon szépen szól (nekem jobban tetszik) bár nem vagyok oda a classic zenéért.
Én is megbántam a megvételét.
:mad:
[/quote]

Ebből is következik, hogy nem mindegy, mit hallgatsz, nincs univerzális hangszórórendszer (se).
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#18 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 04. 28. 12:33

Sajnos!
De, ha lenne is, szerintem az ára többszöröse lenne egy középkategóriás hangfalnak. :(
Gubi

#19 Felhasználó inaktív   Gubi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 17. 21:51

Ha Magnat-nál szeretnék maradni, akkor pontosan melyik fajta az, ami jó és nem annyira drága? Max. 140-150k!

Gubi
Gubi

#20 Felhasználó inaktív   Ketama 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 15. 09:59

Hali!
Nekem is Magnat Motion szettem van. Meg vagyok vele elégedve. A mély nem túl erős, de ezeket a házimozi cuccokat eleve úgy tervezik hogy van hozzá (veszel) mélynyomó. Viszont nagyon tisztán szól, gyönyörűek a magasai. A régi nem bassreflex hangfalakhoz meg kár hasonlítgatni a mélyeket mert ég és föld. A Videoton mélyei mellett szvsz elég sok új hangfal elbújhat...
ASUS A7N8X ¤ 2200+ ¤ Spire FR II ¤ 2x256 KVR ¤ Leadtek A350 LX ¤ SB Live! ¤ Quantum AS40 ¤ LG 48/16/48 ¤ Samsung 753 DFX ¤ DTK CAS-74BU

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó