Mi a véleményetek a MAGNAT szobai hangfalakról?
Elküldve: 2002. 04. 14. 12:40
Előre is köszi!
Elküldve: 2002. 04. 14. 22:44
tRebroN
Elküldve: 2002. 04. 16. 18:09
Amúgy mielőtt megkérdeznéd mi a jó: Jm Lab, de sok más jó is van(,de nem a Jamo,Yamaha,Videoton,Sony..., aki mást mond nem ért hozzá, vagy pedig a saját lovát dicséri)
Elküldve: 2002. 04. 17. 15:47
azért a szar így általánosan rá azért erős. nem rossz és elég ócsó

nekem magnat vintage van, szerintem elég korrekt azért a pénzért...
vagy az én fülem is shit

persze lehet top márkákat sorolni, hogy az mennyivel jobb - kérdés hogy szkolka forint van rá?
egyébként meghallgattam a motion-t is nekem spec nem tetszett. eléggé doboz hangja volt, nem elég dinamikus. a vintage 120 még belefért az árba - 100K mm-ban és tetszett. ez a lényeg.
Elküldve: 2002. 04. 18. 10:11
én is helyeselnék. szeretnék venni valami zenegépet és meghallgattam már mindenféle hangfalat. legjobban a Wharfedale Pacific PI30 tetszik, a PI40-et is nézegettem, de aztán meg sem hallgattam, mert még drágább. mivel a 30-as párja 145k, így szerintem érthető.
nézegettem az Infnity Alpha40-et is, ez is 140k leárazva. mindkettőnek gyönyörű a hangja (Metallica S%M a tesztlemez

ezek után hallgattam JBL-t is, az is nagyon szép. mivel mindegyiknek 140k körül van a párja, így ez is kiesik.
szerintem olyat érdemes venni, aminél még hallod a különbséget a gyengébbhez képest. a legtöbb embernél akkor sem jön ki a különbség, ha a szám közben kapcsolnak át a két hangszóró között.
most lehet igénytelenséggel vádolni, de jelenleg a Technics hangszóró tetszik. az ára jóval alacsonyabb a többinél, de szerintem ez is szépen szól. mivel a különbség minimális az én fülemnek, így alighanem ez lesz a kiválasztott. a minihifi után feltétlenül nagy ugrás lesz és szerintem ez a lényeg, hogy meglegyen a minőségi lépés a korábbi megoldáshoz képest.
a lényeg az, hogy olyan zenével hallgasd meg, amit jól ismersz. nyugodtan csévélj oda a kedvenc gitárszólódhoz, (vagy doblefutásodhoz, ha éppen olyat szeretsz

üdv!
.
.
Elküldve: 2002. 04. 19. 11:31
idézet:
Ezt írta Supageo:
.........(,de nem a Jamo,Yamaha,Videoton,Sony..., aki mást mond nem ért hozzá, vagy pedig a saját lovát dicséri)[/quote]
Mert te aztán végképp nem, csak a szuperfrankót mondod
A Preludiumot a Videoton csinálta, és hangdoboz még ma is.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 04. 19. 12:19
[QB]
Mert te aztán végképp nem, csak a szuperfrankót mondod

A Preludiumot a Videoton csinálta, és hangdoboz még ma is.
Hát igen, nem vagyok megalkuvó. Régi HFM a kedvenc ujságom, aki ismeri...--> Szóval a Preledium akkortájt igen jó hangszórónak ismertem meg és még mai szemmel nézve is zenei, de a többi Videoton hajh...
Amúgy, tényleg árban lehet mérni, egy ilyen érzelmeket kiváltó, szubjektív eszközt.
Nemrég a szar Sztereó tesztelte a Somogyi kit hangszórót-->
Jónak találta az árkategóriában!!!
Ennél én tovább megyek, szerintem a legjobb az ébresztős rádió, mert ár/érték aránya a legjobb és ez is szól.
Tehát tényleg az audiofilekhez szólva:
Halgassatok, szerezzetek tapasztalatot, egy két demón túl kell esni, mire az ember meg tudja ítélni, hogy erre tényleg szüksége van.
/Azért örülök, hogy csak a vidit védtétek, a sonyit, meg jamot (Csak kisbetüvel, megérdemli)nem védte senki.
A Magnatról csak anyit:
Ha jó lenne tényleg, akkor megmutatná, hogy tud jó hangszórót készíteni, csak az alsó ársáv miatt gagyi.
Míg egy jó hangszórógyár esetén az olcsó szériákba is belekerülnek a drága és jobb cucc fejlesztési eredményei.
bocs a terjedelemért, és ha valaki úgy érezte Flamezek, ne válaszoljon.
Elküldve: 2002. 04. 19. 12:46
Nekem Preludiumom van, nem rossz, de sajnos elszállt felette az idő és könnyűzenére (házimozihoz meg pláne) nem a legjobb, én pedig leginkább azt hallgatok. Persze ez már nem igazán Videoton, hiszen Vifa motorja van, ezért sincs pariban a többi Videotonnal. Sajnos az idő vasfoga kikezdte a Vifa mélyet, a pereme kezd foszlani, amit nem vártam volna tőle...
Azt nem hiszem el, hogy egy magára adó "hifi" újság tesztelte a Somogyi kitet... Persze, egy pár 20e-ből kijön, ami tényleg nem olyan sok, de a benne lévő 13 centis Somogyi SA finoman szólva kriminális paraméterekkel rendelkezik, biztosan nem építenék belőle hangfalat.
Elküldve: 2002. 04. 19. 16:18
idézet:
Ezt írta lameXpert:
A Preludiumot a Videoton csinálta, és hangdoboz még ma is.[/quote]
Erre csak bólogatni tudok.![]()
Elküldve: 2002. 04. 19. 16:22
idézet:
Ezt írta Supageo:
Amúgy mielőtt megkérdeznéd mi a jó: Jm Lab... [/quote]
11 évvel ezelőtt vettem a Laureate-ot... Akkor volt 30e. Szvsz ma is megállja a helyét...
Elküldve: 2002. 04. 21. 13:52

Előre is köszi: Gubi
Elküldve: 2002. 04. 22. 09:56
Másrészt a teljesítmény sem minden, mert lehet, hogy a hangszóró a paraméterei miatt nagy hangerőn "instabillá" válik (kis Xmax), aminek a vége szintén csúnya, torz hang lesz. Ha reflex dobozról van szó, akkor az alulméretezett reflexcső átmérő is bezavarhat nagy hangerőnél és tovább ronthatja a hangképet.
A 120/240W sajnos nem azt jelenti, hogy ekkora teljesítménnyel küldve is ugyanúgy fog szólni a hangfal, mint 1W-on, csak annyit, hogy legfeljebb ekkora terhelést bír ki.
Elküldve: 2002. 04. 25. 22:40
Bizti nem az erősítővel van a baj! Ki lett próbálva nagyobb hangszórókkal (csak átmérőben) és kis híján lebontották a házat, hozzáteszem torzításmentes hanggal! Ebben az esetben viszont teljesen nyilvánvaló, hogy a mélyek nem bírják a "kiképzést"! Baromi nagy a kilengés! Hozzá kell tenni, hogy kisebb hangerőn használva baromi nagy mélyet nyomnak! Ilyenek, mint pl.: Aiwa stb.. labdába sem rúghat mellette! Csak ezt az éktelen csattogást nem tudom, mire véljem! Sokan mondták, hogy a tekercs csattan hozzá a mágneshez. Nem is tudom... Nem akarok nagy baromságot beszélni, de a 140 Wattos Somogyi hangszórók sokkal erősebbek. Viszont tény, hogy a minőségük és a hangtartományuk távolról sem közelítik meg ezeknek a hangfalaknak a képességeit. Mindenesetre szeretnék végre egy olyan pár hangfalat, aminek !!!JÓ A MINŐSÉGE!!!, és ezt a minőséget (mélyeket is beleértve) tudja tartani erőteljesebb hangerőnél is! Ezeket szinte soha nem hallgatom hangosan, de néha rám jön az 5perc.

Ha már itt tartunk, még egy kérdés:
- Tud nekem valaki arra választ adni, hogy miért melegszik (forrósodik) az erősítő, mint valami izzó radiátor??? Van rajta aktív hűtés, ami teljesítményre kapcsol be! Jahh, még valami: állítólag valami olyasmit mondtak, hogy ez az erősítő SFC-s. Nem akarok hülyeséget mondani és nem is tudom, ennek milyen lényege van, de gondoltam, leírom.
Előre is mindent köszi: Gubi
Elküldve: 2002. 04. 26. 13:10
>> Fogtam egy régi Videoton erősítőt 6383S

a magnatnak tényleg nincs sok mélye a meg szarul is szól, pedig nem vagyok vájtfülű! a House,Rap az elviselhetetlen :confused: , de a classic zenével nagyon szépen szól (nekem jobban tetszik) bár nem vagyok oda a classic zenéért.
Én is megbántam a megvételét.

Elküldve: 2002. 04. 26. 17:56
Állítólag csak ez a Motion sorozat lett elb@szva. Nekem nem az a bajom, hogy nincs mély! Olyan mélyeket kiad, hogy pattog tőle a dobhártyám. Haverom szerint pont olyan, mint, ha egy böszme nagy diesel munkagép dolgozna a ház előtt. Az a bajom, hogy, amit ad mélyet, azt nem képes nagyobb teljesítménynél is tartani!

Gubi
Elküldve: 2002. 04. 26. 18:15

Ajánlottátok a Wharfedal PI30-ast! Ezzel kapcsolatosan azt szeretném kérdezni, hogy megfelel-e a mostani erősítőm (Technics SA-AX540 5.1-es, 5x85 Watt) azoknak a dobozoknak. Értem ezen inkább a minőséget.
Gubi
Elküldve: 2002. 04. 27. 11:07
idézet:
Ezt írta GuMiSZu:
............
a magnatnak tényleg nincs sok mélye a meg szarul is szól, pedig nem vagyok vájtfülű! a House,Rap az elviselhetetlen :confused: , de a classic zenével nagyon szépen szól (nekem jobban tetszik) bár nem vagyok oda a classic zenéért.
Én is megbántam a megvételét.
[/quote]
Ebből is következik, hogy nem mindegy, mit hallgatsz, nincs univerzális hangszórórendszer (se).
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2002. 04. 28. 12:33
De, ha lenne is, szerintem az ára többszöröse lenne egy középkategóriás hangfalnak.

Elküldve: 2002. 05. 17. 21:51
Gubi
Elküldve: 2003. 01. 15. 09:59
Nekem is Magnat Motion szettem van. Meg vagyok vele elégedve. A mély nem túl erős, de ezeket a házimozi cuccokat eleve úgy tervezik hogy van hozzá (veszel) mélynyomó. Viszont nagyon tisztán szól, gyönyörűek a magasai. A régi nem bassreflex hangfalakhoz meg kár hasonlítgatni a mélyeket mert ég és föld. A Videoton mélyei mellett szvsz elég sok új hangfal elbújhat...