HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 15:47

idézet:
Ezt írta EV6:
Csak végigfutottam a topicon, most akkor a Mission/Tannoy páros végül ki van lőve?[/quote]

Nincsen! Csak még jött hozzá néhány más gyárto is :)
Akkor felsorolom őket:
B&W, Clarus Callisto, Heybrook, Jmlab, Magnat, Mission, Mordaunt Short és Tannoy.
Át is nevezem a témát "Házimozihoz milyen hangfalat?" cimre, mert ez jobban illik :)

Találtam néhány cimet ahol meg lehet hallgatni a hangfalakat

Mordaunt Short hangsugárzók: Infovox Kft.
H-1067 Budapest, Teréz krt. 31.
Telefon: 061-302-2515

Bowers & Wilkins hangsugárzók: Aymara Kft.
H-1074 Budapest, Dohány utca 1/b.
Telefon: 061-269-6013

üdv, topeti
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#42 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 21:23

Nah ez egy jó kis lista... most hajrá meghallgatni őket és dönteni, melyik tetszik legjobban!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#43 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:07

idézet:
Ezt írta Boba:
Nah ez egy jó kis lista... most hajrá meghallgatni őket és dönteni, melyik tetszik legjobban![/quote]

Igy van, csak mostanában nem lesz rá idöm Pestre menni. Majd decemberben vagy januárban :-) A lényeg a hangfalak megvárnak pénzem most ugysincs, de szerintem én csinálom jol, hogy idöben felderitem a terepet :cool:
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#44 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:27

Én nagyonsokat vártam az első normális hangfalaimra de megérte várni, örülök hogy nem kapkodtam el. Nálam még olyanok is felmerültek, hogy Jamo, Quadral... ez régen volt, azóta kicsit (sajna nem eléggé) jobban látom a dolgokat, szerencsés helyzetbe kerültem és elégsok hangfalat megtudtam hallgatni (valamilyen szinten szál köt egy hifibolthoz vidéken... így az olcsóbb cuccokat meghallgathatom. Mondjuk 400-500 ezre Huf-ig.)

#45 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:37

idézet:
Ezt írta Boba:
az olcsóbb cuccokat meghallgathatom. Mondjuk 400-500 ezre Huf-ig.)[/quote]

Szüzmáriám. Annyiért komplett házimozi erösitöt + hangfalakat (+ talán még DVD lejátszó is belefér) szeretnék.

#46 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:41

Bizony, ilyen kategóriában már egész tűrhető cuccok vannak. Else merem képzelni hogy szólhat egy régebbi használ cucc ami most ér 500 ezret... Ezért nemakarok olyat hallani. Elmegy a kedvem a mostani rendszereimtől :D

#47 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:52

idézet:
Ezt írta Boba:
Bizony, ilyen kategóriában már egész tűrhető cuccok vannak. Else merem képzelni hogy szólhat egy régebbi használ cucc ami most ér 500 ezret... Ezért nemakarok olyat hallani. Elmegy a kedvem a mostani rendszereimtől :D[/quote]

Én meg olyat nem akarok hallani ami ujonnan fél milla. És még látványtol is zavarba ajövök amikor a 5+ millios hangfalakat meglátom :( Brrr... fájditják a szivecskémet :)

#48 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 00:01

A látvány még sokat nem jelent... Bár én még odafigyelek erre, hogy illjen a szobámhoz a cuccom. De egy Nautilus Prestige-t elfogadnék :))) Nemtudom sajna, hogy szól de kinézetre nagyon tetszik :)

#49 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 00:54

idézet:
Ezt írta Boba:
A látvány még sokat nem jelent... Bár én még odafigyelek erre, hogy illjen a szobámhoz a cuccom. De egy Nautilus Prestige-t elfogadnék :))) Nemtudom sajna, hogy szól de kinézetre nagyon tetszik :)[/quote]

A szobám fenyö és bükk szinekben pompázik :) Valami ezekhez illö szinü hangfalat fogok venni, és nekem is fontos a látvány és az összeillöség, pasi létemre :D :D :D

#50 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 10:34

Ha már szóba kerültek az ezoterikák, én szívesen hozzáigazítanám a szobám színét egy ilyenhez:

Kép

Sajna kicsit többe kerül, mint a legdrágább Nautilus...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#51 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 14:01

idézet:
Ezt írta EV6:
Ha már szóba kerültek az ezoterikák, én szívesen hozzáigazítanám a szobám színét egy ilyenhez:

Kép

Sajna kicsit többe kerül, mint a legdrágább Nautilus...
[/quote]

Mennyibe kerül?

topeti: én is pasivagyok (najoh, még nem tiszteletbeli, mégcsak közelítek 18 felé :D) és itt szintén fa,fekete és kórmozott cuccok vannak a szobában :) Ide ami színalapján passzolna az a B&W 602S viszont annak a hangja már nagyon nemtetszik...

#52 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 14:05

idézet:
Ezt írta Boba:

Mennyibe kerül?

topeti: én is pasivagyok (najoh, még nem tiszteletbeli, mégcsak közelítek 18 felé :D) és itt szintén fa,fekete és kórmozott cuccok vannak a szobában :) Ide ami színalapján passzolna az a B&W 602S viszont annak a hangja már nagyon nemtetszik...
[/quote]

Legutóbb olyan 9,7 millió/pár áron láttam...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#53 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 18:19

idézet:
Ezt írta EV6:
Quad ESL[/quote]

Jó ez, a fekete mindenhez passzol. :)

#54 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 20:27

idézet:
Ezt írta EV6:

[/quote]

Azért én elfogadnám a legkisebbet is, az nincs 1 milla :D :D . (bár szerintem sokaknak csalódást okozna a drágább is)

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#55 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 20:38

Hát mondjuk házimozihoz nem ez az ideális... :) Bár ki tudja.

#56 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 21:18

idézet:
Ezt írta EV6:

[/quote]

az igen csúnya... jujj. És megéri a pénzét? Ez azért már nem kis összeg. (Erre nem írhatom, hogy inkább lefagyizom. Olyan torokgyulladást kapok ha ennyi pénzért eszem fagyit hogy ihaj... :D )

#57 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 10:25

idézet:
Ezt írta Boba:

az igen csúnya... jujj. És megéri a pénzét? Ez azért már nem kis összeg. (Erre nem írhatom, hogy inkább lefagyizom. Olyan torokgyulladást kapok ha ennyi pénzért eszem fagyit hogy ihaj... :D )
[/quote]

Nézőpont kérdése. Akit nem érdekel, hogy mi szól, annak természetesen egy nullával kevesebbért sem éri meg. Én - ha olyan anyagi helyzetben lennék - szívesebben adnék 10 millát egy ilyenért, mint pl. 40 millát egy Mercedesért. Vagy - hogy a hifinél maradjunk - érdemesebb 10 milliót beleölni ebbe, mint bármilyen dinamikus hangszórókkal szerelt dobozba negyedennyit. Röviden: én ennél jobbat még nem hallottam. De olyat sem, ami akár megközelítette volna.

#58 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 13. 12:01

Sziasztok!

Gondoltam nem nyitok új topicot, szerintem beleférek ide, pláne mert a topic-cím eredetije nekem is kapóra jönne :)
Szóval karácsonyra hütlen leszek az altec621-esemhez, és beújjítok némi hifi-t, ez amolyan csóró egyetemista hifi-je. Az erősítő ha minden igaz Cambridge Audio A300-lesz, és keresek hozzá valami normálisabb hangszórót 50e és 60e között, persze párban. Bookshelf cuccokat nézegetem, mert ezek kényelmesen elférnének a szobámban, másfelől a hallgatási pozició elég eredményesen emeli a basszust (sarok környéke), így nem félek attól hogy nem lesz elég, amúgy is Hs280-on nőttem fel, és azon is bírtam technót hallgatni...Lényeg úgyis a normális hangzás, de lehet hogy csak öregszem. :)
A kiszemeltjeim a következők:

Mission M72i
Tannoy Mx2M - Ezzel a kettővel szimpizek leginkább.
Clarus Charon (front)
Wharfedale Diamond 8.2 bár ő érzékenysége miatt picit necces...
Esetleg még van Celestion F15 vagy MordauntShort Ms902 ebben az árban, egyébként a netdepo a forrás.

Esetleg vegyek fel másokat is a listára? Természetesen megpróbálom őket szépen sorjában meghallgatni, de miután eddig az altecet hallgattam, előtte egy csodás jamo studio180-at (és nagyon régen hs280-at) így szerintem bármelyik a fentiek közül simán ezerszer jobban szól mint ezek (kivétel talán a hs280).

Minden hozászólást szívesen veszek, csak kérlek benneteket ne legyen flame, hogy misson vs warfi vagy tannoy vs Mission. Köszi!
Üdv!

#59 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 12:39

Szia Wolffking!

Először is üdv a sötét oldalon. :) A listára vedd fel még szerintem a JPW ML 610-et, árban ez is jó, hangzásban talán "klasszikusabb", mint a többi, ez hagyományos építésű doboz, papírmembrános mélyközéppel és szövet dómmal, egy meghallgatást mindenképpen megér.

Nehéz tanácsot adni, minden ember mást hall, más tetszik neki, tényleg csak azt tudom javasolni, hogy hallgass meg minél többet, lehetőleg azonos körülmények között, olyan zenével, amit te fogsz majd rajta hallgatni, így tudod majd eldönteni, mi felel meg neked. Én lelkes építgetője vagyok a rosszabbnál rosszabb hangdobozoknak, úgyhogy nem nagyon ismerem a mai kínálatot, pusztán az adatok alapján valószínűleg a JPW és a Mission között vacilálnék, de hát ugye tudjuk, hogy az adatok semmit nem mondanak el egy hangdoboz hangjáról.

Azzal, hogy technót hallgattál HS 280-on nincs semmi gond, én Preludiumon nyomtam tizenévesen a hardcore-t. ;)

[ 2003. november 13.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]

#60 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 13. 13:23

Valóban, a JPW-t is néztem, árban ok lenne, csak nem tudom ki foglalkozik JPW-vel, igaz a Netdepo hírdeti, hogy náluk meg lehet hallgatni, de nem tudom ki a hazai disztr, hiába nyálaztam át a hifi shon összeszedett prosikat :(. Ja és a neten semmi érdemlegeset nem találtam, létezik még egyáltalán ez a cég?? Kicsit félek olyan hangszórót venni, amihez nincs support, mert sose lehet tudni...

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.