idézet:
Ezt írta EV6:
Csak végigfutottam a topicon, most akkor a Mission/Tannoy páros végül ki van lőve?[/quote]
Nincsen! Csak még jött hozzá néhány más gyárto is
Akkor felsorolom őket:
B&W, Clarus Callisto, Heybrook, Jmlab, Magnat, Mission, Mordaunt Short és Tannoy.
Át is nevezem a témát "Házimozihoz milyen hangfalat?" cimre, mert ez jobban illik
Találtam néhány cimet ahol meg lehet hallgatni a hangfalakat
Mordaunt Short hangsugárzók: Infovox Kft.
H-1067 Budapest, Teréz krt. 31.
Telefon: 061-302-2515
Bowers & Wilkins hangsugárzók: Aymara Kft.
H-1074 Budapest, Dohány utca 1/b.
Telefon: 061-269-6013
üdv, topeti
Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat
Elküldve: 2003. 11. 11. 15:47
Elküldve: 2003. 11. 11. 21:23
Elküldve: 2003. 11. 11. 23:07
idézet:
Ezt írta Boba:
Nah ez egy jó kis lista... most hajrá meghallgatni őket és dönteni, melyik tetszik legjobban![/quote]
Igy van, csak mostanában nem lesz rá idöm Pestre menni. Majd decemberben vagy januárbanA lényeg a hangfalak megvárnak pénzem most ugysincs, de szerintem én csinálom jol, hogy idöben felderitem a terepet
![]()
Elküldve: 2003. 11. 11. 23:27
Elküldve: 2003. 11. 11. 23:37
idézet:
Ezt írta Boba:
az olcsóbb cuccokat meghallgathatom. Mondjuk 400-500 ezre Huf-ig.)[/quote]
Szüzmáriám. Annyiért komplett házimozi erösitöt + hangfalakat (+ talán még DVD lejátszó is belefér) szeretnék.
Elküldve: 2003. 11. 11. 23:41

Elküldve: 2003. 11. 11. 23:52
idézet:
Ezt írta Boba:
Bizony, ilyen kategóriában már egész tűrhető cuccok vannak. Else merem képzelni hogy szólhat egy régebbi használ cucc ami most ér 500 ezret... Ezért nemakarok olyat hallani. Elmegy a kedvem a mostani rendszereimtől[/quote]
Én meg olyat nem akarok hallani ami ujonnan fél milla. És még látványtol is zavarba ajövök amikor a 5+ millios hangfalakat meglátomBrrr... fájditják a szivecskémet
![]()
Elküldve: 2003. 11. 12. 00:01

Elküldve: 2003. 11. 12. 00:54
idézet:
Ezt írta Boba:
A látvány még sokat nem jelent... Bár én még odafigyelek erre, hogy illjen a szobámhoz a cuccom. De egy Nautilus Prestige-t elfogadnék)) Nemtudom sajna, hogy szól de kinézetre nagyon tetszik
[/quote]
A szobám fenyö és bükk szinekben pompázikValami ezekhez illö szinü hangfalat fogok venni, és nekem is fontos a látvány és az összeillöség, pasi létemre
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 12. 10:34

Sajna kicsit többe kerül, mint a legdrágább Nautilus...
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 11. 12. 14:01
idézet:
Ezt írta EV6:
Ha már szóba kerültek az ezoterikák, én szívesen hozzáigazítanám a szobám színét egy ilyenhez:
![]()
Sajna kicsit többe kerül, mint a legdrágább Nautilus...[/quote]
Mennyibe kerül?
topeti: én is pasivagyok (najoh, még nem tiszteletbeli, mégcsak közelítek 18 felé) és itt szintén fa,fekete és kórmozott cuccok vannak a szobában
Ide ami színalapján passzolna az a B&W 602S viszont annak a hangja már nagyon nemtetszik...
Elküldve: 2003. 11. 12. 14:05
idézet:
Ezt írta Boba:
Mennyibe kerül?
topeti: én is pasivagyok (najoh, még nem tiszteletbeli, mégcsak közelítek 18 felé) és itt szintén fa,fekete és kórmozott cuccok vannak a szobában
Ide ami színalapján passzolna az a B&W 602S viszont annak a hangja már nagyon nemtetszik...[/quote]
Legutóbb olyan 9,7 millió/pár áron láttam...
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2003. 11. 12. 18:19
idézet:
Ezt írta EV6:
Quad ESL[/quote]
Jó ez, a fekete mindenhez passzol.![]()
Elküldve: 2003. 11. 12. 20:27
idézet:
Ezt írta EV6:
Legutóbb olyan 9,7 millió/pár áron láttam...[/quote]
Azért én elfogadnám a legkisebbet is, az nincs 1 milla![]()
. (bár szerintem sokaknak csalódást okozna a drágább is)
Üdv: DDL
Elküldve: 2003. 11. 12. 20:38

Elküldve: 2003. 11. 12. 21:18
idézet:
Ezt írta EV6:
Legutóbb olyan 9,7 millió/pár áron láttam...[/quote]
az igen csúnya... jujj. És megéri a pénzét? Ez azért már nem kis összeg. (Erre nem írhatom, hogy inkább lefagyizom. Olyan torokgyulladást kapok ha ennyi pénzért eszem fagyit hogy ihaj...)
Elküldve: 2003. 11. 13. 10:25
idézet:
Ezt írta Boba:
az igen csúnya... jujj. És megéri a pénzét? Ez azért már nem kis összeg. (Erre nem írhatom, hogy inkább lefagyizom. Olyan torokgyulladást kapok ha ennyi pénzért eszem fagyit hogy ihaj...)[/quote]
Nézőpont kérdése. Akit nem érdekel, hogy mi szól, annak természetesen egy nullával kevesebbért sem éri meg. Én - ha olyan anyagi helyzetben lennék - szívesebben adnék 10 millát egy ilyenért, mint pl. 40 millát egy Mercedesért. Vagy - hogy a hifinél maradjunk - érdemesebb 10 milliót beleölni ebbe, mint bármilyen dinamikus hangszórókkal szerelt dobozba negyedennyit. Röviden: én ennél jobbat még nem hallottam. De olyat sem, ami akár megközelítette volna.
Elküldve: 2003. 11. 13. 12:01
Gondoltam nem nyitok új topicot, szerintem beleférek ide, pláne mert a topic-cím eredetije nekem is kapóra jönne

Szóval karácsonyra hütlen leszek az altec621-esemhez, és beújjítok némi hifi-t, ez amolyan csóró egyetemista hifi-je. Az erősítő ha minden igaz Cambridge Audio A300-lesz, és keresek hozzá valami normálisabb hangszórót 50e és 60e között, persze párban. Bookshelf cuccokat nézegetem, mert ezek kényelmesen elférnének a szobámban, másfelől a hallgatási pozició elég eredményesen emeli a basszust (sarok környéke), így nem félek attól hogy nem lesz elég, amúgy is Hs280-on nőttem fel, és azon is bírtam technót hallgatni...Lényeg úgyis a normális hangzás, de lehet hogy csak öregszem.

A kiszemeltjeim a következők:
Mission M72i
Tannoy Mx2M - Ezzel a kettővel szimpizek leginkább.
Clarus Charon (front)
Wharfedale Diamond 8.2 bár ő érzékenysége miatt picit necces...
Esetleg még van Celestion F15 vagy MordauntShort Ms902 ebben az árban, egyébként a netdepo a forrás.
Esetleg vegyek fel másokat is a listára? Természetesen megpróbálom őket szépen sorjában meghallgatni, de miután eddig az altecet hallgattam, előtte egy csodás jamo studio180-at (és nagyon régen hs280-at) így szerintem bármelyik a fentiek közül simán ezerszer jobban szól mint ezek (kivétel talán a hs280).
Minden hozászólást szívesen veszek, csak kérlek benneteket ne legyen flame, hogy misson vs warfi vagy tannoy vs Mission. Köszi!
Üdv!
Elküldve: 2003. 11. 13. 12:39
Először is üdv a sötét oldalon.

Nehéz tanácsot adni, minden ember mást hall, más tetszik neki, tényleg csak azt tudom javasolni, hogy hallgass meg minél többet, lehetőleg azonos körülmények között, olyan zenével, amit te fogsz majd rajta hallgatni, így tudod majd eldönteni, mi felel meg neked. Én lelkes építgetője vagyok a rosszabbnál rosszabb hangdobozoknak, úgyhogy nem nagyon ismerem a mai kínálatot, pusztán az adatok alapján valószínűleg a JPW és a Mission között vacilálnék, de hát ugye tudjuk, hogy az adatok semmit nem mondanak el egy hangdoboz hangjáról.
Azzal, hogy technót hallgattál HS 280-on nincs semmi gond, én Preludiumon nyomtam tizenévesen a hardcore-t.

[ 2003. november 13.: subvoice szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 13. 13:23