HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 24. 12:29

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 21:48

BOBA!
Lenne hozzád egy NAGY kérdésem.
Most jövök a tesztről, és a Jm-Lab úgy ahogy tetszett, de a magasa NEM. Érdesnek érzem (hallom) 2kHz felett :( olyan... kemény a magasa. Fog ez javulni, lágyulni, puhulni? Vagy csak az akusztika volt szar, vagy a HK nem való Jm-Labhoz, vagy egy kisördög bújt a hangfalba? Nemtudom... de a "S" és "SZ" hangok az énekesnő szájából darabos vagy milyen volt. Túl erős, nem finom lágy. Olyan fémes hang. Na. Nem tudom jobban leírni.
Ez örökre ilyen marad, vagy javulni fog, ha bejáródik a hangfal? Vagy a magas eleve ilyen és nem változik... Szóval hiába tetszett a mélye és a közepe (amúgy Jm-Lab 714S) ha a magassal gondok voltak. Pont a 2kHz felettiek énekhangokkal, amire a legérzékenyebb a fülem :(
Mondom ezt, miután szoft dóm magasak után hallgattam meg a Jm-Lab fém magasait. Szóval a lágy dóm hangja nagyon tetszik, tényleg kellemes a hangzása, finom, részletező, nem bántja, nem szúrja nagy hangerőn sem a fülem... de a satsystemben a Jm-Lab magasa. hú az kész. Vagy halk és nem hallani, vagy durva, vagy már túl erős.
Segítség, ki vagyok ábrándulva :D

UP ! :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#762 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 15:18

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 5:36

A JmLab filozófiája szerint a frekimenet legtetejét, és legalját megelmei (még a Grand Uropia is ilyen).

A legalját gyakorlatilag MINDENKI megemeli. Láttam egyszer egy ismerősömnél 10-12 high-end hangfal freki görbéjét, még azoknál is kivétel nélkül volt kiemelés ( amire emlékszem: Dynaudio, JM Lab, Wilson Benesch, Revel, Thiel, ProAc ).
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#763 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 15:57

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 16:18

A legalját gyakorlatilag MINDENKI megemeli. Láttam egyszer egy ismerősömnél 10-12 high-end hangfal freki görbéjét, még azoknál is kivétel nélkül volt kiemelés ( amire emlékszem: Dynaudio, JM Lab, Wilson Benesch, Revel, Thiel, ProAc ).

Nem emelik meg. A mérési körülmények miatt 150-200Hz alatt kiemelés keletkezik (szobaakusztikától függő a mértéke). Közeleltéri méréseket meg nem adnak közre csak ritkán, mert akkor kiderülne, hogy milyen a mélyfrekis átvitel és esetleg mennyire csillapított/csillapítatlan. Ami kis dobozoknál (is) a sok bass érzetét kelti.

Nem a baffle step kompenzációról beszélek.

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#764 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 16:09

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 13:29

UP ! :D

Okok, este majd írok a témáról. Meghallgatok egy Norah Jones cd-t azon van énekhang. Amúgy előlegesen: Én nem érzem keménynek a hangját. Túl érdesnek sem. A fém dóm az valóban lehet, hogy érezhető!

Nah majd este többet...
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#765 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 18:46

Üdv!

No, már csk én hiányzom, de igérem, rövidre veszem, mert topeti már a lényeget elmondta, és a fülünk úgy tünik hasonló :)

Sőt, inkább kiegészíteném:

Sajna a körülmények a hifibarlangban alkalmatlanok a hangfal-teszthez, nem is értem, ezt hogy a rákba gondolják. Az ember hagyjon ott 200-300e vagy több ft-ot, s még abban se lehet biztos, hogy a basszus elég lesz-e végül...

Ezért én azt mondom, az M33, M34, ha nem technoról van szó, nem rossz választás, a V63 pedig a szívem csücske lett, őt nagyon jó volt hallgatni!

Az akusztikában akusztikai gond nem volt, elég tisztességes helyiség van füleléshez. És a gépek is nagyon jók, itt igazából a pénztárca a szűk keresztmetszet, gyakorlatilag minden amit hallottunk nagyszerű volt a maga nemében, tényleg a Phonar P20 lógott picit ki, de én az elektronikát hibáztatom miatta, valahogy mintha nem passzolt volna hozzá, mert 1-1 pillanatra azért magára talált a hangja. De a többi jobb volt, tény. (huh, pedig őkelme is 230e ft)

A Dyno fergeteges, akár a 42, akár az 52... félek ez utóbbi váltja majd a JPW-ket itthon, mert nagyon élveztem a hangját, miatta még az egyetemről is ellógtam, egyszerűen nem bírtam otthagyni a tesztet :)

Boba! Nyugodtan vehetsz állót! Az System Audio és az Evo3 nagyon nagyon jó dobozok! Főleg az előbbi, döbbenet.

Mikor hazajöttem, beraktam itthonra a Tres Lunas Cd-t. És jött a meglepi. Igaz, hogy a zenekar fele haza lett küldve, és helyette seqvencerről ment a zene, de Mike gitárjátéka nagyszerűen szólt (tisztábban, mint a Mission M3-asokon hallottuk - ott néha zavarba jött a nagy doboz a hangjától)! Szóval hál istennek nem érzem úgy, hogy jajj, az én kis 100e-es rendszerem már hallgathatatlan lenne, az 1millás után bekapcsolom és élvezem.

És amit kihagytam, a Mordaunt Short... ha valaki ki akarná cserélni az ötödébe kerülő JPW-ket vele, hát elhajtanám a fenébe. Leszerepelt. Kár érte. Igaz hogy a körülmények... de kizárt hogy rendes szobában azokból hallgatható hang jönne ki...
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#766 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 18:55

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 19:46

A Dyno fergeteges, akár a 42, akár az 52... félek ez utóbbi váltja majd a JPW-ket itthon, mert nagyon élveztem a hangját, miatta még az egyetemről is ellógtam, egyszerűen nem bírtam otthagyni a tesztet :)

Azért az Akusztika Dyno-tesztjéből illik levonni a félmillás erősítőt meg a kábeleket.
Azaz nem is a félmillát, hanem a gondos kiválasztást - mert nem az ár számít.

Szerkesztette: Miki2 2004. 09. 24. 18:56 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#767 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:04

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 19:55

Azért az Akusztika Dyno-tesztjéből illik levonni a félmillás erősítőt meg a kábeleket.

Az erősítő csak 300e körül votl :) :)

Persze, van igazság a dologban, de valahogy úgy gondolom, hogy a lánc végén csüggő hangszóró határozza meg alapvetően a hangzást. Utánna a többi finomít (+/- irányban) rajta. A Dyno-t 2féle erősítével próbáltuk, és hallható volt, hogy a hibrid Vincent mélyebben szólt, mint a Primare. De gyökeres változás nem volt a hangjában.

És hát, legközelebb inkább veszek egy Dynot, majd párévre rá egy rendes erősítőt, mint hogy vegyek egy, a sub-budget Cambridge-mhez való, nálánál nemsokkal (!) olcsóbb hangszórót, amin 2-3 év múlva bukok egy nagyot.

Szerk: Ehh, Miki hát szabad ilyet? Szerkesztessz, miközben válaszolok... na igen, ezt is akartam írni, hogy a komponensek összehangolása létfontosságú lehet, és itthon pont ezt érzem a sajátomnál. Igaz hogy olcsó, meghát sokan mondhatják, használtból jobbat is lehetett volna (nem szeretem a használt holmikat :( ), de szerencsémre nagyon együtt vannak a gépek.

Szerkesztette: n.drews 2004. 09. 24. 19:07 -kor

#768 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:09

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 19:46

Üdv!

No, már csk én hiányzom, de igérem, rövidre veszem, mert topeti már a lényeget elmondta, és a fülünk úgy tünik hasonló :)

Sőt, inkább kiegészíteném:

Sajna a körülmények a hifibarlangban alkalmatlanok a hangfal-teszthez, nem is értem, ezt hogy a rákba gondolják. Az ember hagyjon ott 200-300e vagy több ft-ot, s még abban se lehet biztos, hogy a basszus elég lesz-e végül...

Ezért én azt mondom, az M33, M34, ha nem technoról van szó, nem rossz választás, a V63 pedig a szívem csücske lett, őt nagyon jó volt hallgatni!

Az akusztikában akusztikai gond nem volt, elég tisztességes helyiség van füleléshez. És a gépek is nagyon jók, itt igazából a pénztárca a szűk keresztmetszet, gyakorlatilag minden amit hallottunk nagyszerű volt a maga nemében, tényleg a Phonar P20 lógott picit ki, de én az elektronikát hibáztatom miatta, valahogy mintha nem passzolt volna hozzá, mert 1-1 pillanatra azért magára talált a hangja. De a többi jobb volt, tény. (huh, pedig őkelme is 230e ft)

Boba! Nyugodtan vehetsz állót! Az System Audio és az Evo3 nagyon nagyon jó dobozok! Főleg az előbbi, döbbenet.

Mikor hazajöttem, beraktam itthonra a Tres Lunas Cd-t. És jött a meglepi. Igaz, hogy a zenekar fele haza lett küldve, és helyette seqvencerről ment a zene, de Mike gitárjátéka nagyszerűen szólt (tisztábban, mint a Mission M3-asokon hallottuk - ott néha zavarba jött a nagy doboz a hangjától)! Szóval hál istennek nem érzem úgy, hogy jajj, az én kis 100e-es rendszerem már hallgathatatlan lenne, az 1millás után bekapcsolom és élvezem.

És amit kihagytam, a Mordaunt Short... ha valaki ki akarná cserélni az ötödébe kerülő JPW-ket vele, hát elhajtanám a fenébe. Leszerepelt. Kár érte. Igaz hogy a körülmények... de kizárt hogy rendes szobában azokból hallgatható hang jönne ki...

Szis :)

Én is ezen gondolkoztam, hogy lehet, hogy a Scooter a helység, miatt volt rossz... nem tudhatom.
De hogy a Prodigy-ből sok mély jött ki a Scooterből meg nem, ez azért nem frankó.
V63 pedig nagyon jó! Csak a SA1530 előzte meg, de éppenhogy csak egy hajszálnyival. Akinek a 200.000Ft a szük keresztmetszet, az V63-nál jobbat nemigen talál (persze újonnan).
Örülök hogy azonosan hallunk :p
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#769 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:15

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:04

Az erősítő csak 300e körül volt :) :)

Persze, van igazság a dologban, de valahogy úgy gondolom, hogy a lánc végén csüggő hangszóró határozza meg alapvetően a hangzást. Utánna a többi finomít (+/- irányban) rajta. A Dyno-t 2féle erősítével próbáltuk, és hallható volt, hogy a hibrid Vincent mélyebben szólt, mint a Primare. De gyökeres változás nem volt a hangjában.

Így van. Kicserélték az erősítőt... talán 190.000Ft -> 335.000 Ft de a hangja (az én megítélésem szerint szinte alig változott). Nagyjából annyit vettem észre, hogy mélyebb tónusú lett egy árnyalattal a zene. És punktum. Mert csak 10 percünk volt rá!!! hogy megismerkedjünk a hangjával. De én a 190.000 Ft-os Primare-től nem vennék drágább vasat a Dyno alá. Az már tökéletesen elég. Ez a véleményem, ha más mást gondol ő dolga.
Itt már maga a hangfal és a jó Nordost kábel eleve eldöntötte a rendszer hangját.
Sőt, szerintem csak egy picikével lesz gyengébb Andris a cucc ha a mostani sajátodra kötnéd rá.
Az képtelenség, hogy egy 50.000 Ft-os kábel sokat változtat a hangján, ez szerintem DUMA. Max 2000Ft/méter és kész. Én tuti nem áldoznék kábelre 50.000-et! Ne feledd, az eladónak ez a dolga, hülyiteni hogy a drágábbat vegyed, úgy jár jól ő is. MINDIG tessék levonni a konzekvenciát! és a szinfalak mögé látni.
De a Dyno tényleg jó :)

Szerkesztette: topeti 2004. 09. 24. 19:19 -kor

#770 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:38

Egy dolgot kifelejtettünka dynórol, pedig elhangzott.. az Urban Legend a hajthatóságáról! Ugye a katalógusban 4ohm szerepel impedancia gyanánt, amiből sokan azt szűrik le, hogy háklis egy jószág lehet. A forgalmazó szerint ellenben a 4ohm a _minimális_ impedancia! Azaz egy normálisabban megépített erölködő simán hajtja! Csak például az említett 714S Mission 8ohmra van specifikálva, ám a minimumja annak alig több mint 3ohm! Akkor most mellik is nehezen hajtható? :)

Szerkesztette: n.drews 2004. 09. 24. 19:52 -kor

#771 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:51

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:38

Egy dolgot kifelejtettünka dynórol, pedig elhangzott.. az Urban Legend a hajthatóságáról! Ugye a katalógusban 4ohm szerepel impedancia gyanánt, amiből sokan azt szűrik le, hogy háklis egy jószág lehet. A forgalmazó szerint ellenben a 4ohm a _minimális_ impedancia! Azaz egy normálisabban megépített erölködő simán hajtja! Csak például az említett 417S Mission 8ohmra van specifikálva, ám a minimumja annak alig több mint 3ohm! Akkor most mellik is nehezen hajtható? :)

És azt se feledd amit az eladó mondott, hogy a Phonar 4 ohmos ellenállása a MINIMUM ellenállás. Az ő véleménye szerint a frekimenet inkább egy 8 Ohmos hangfal frekimenetére hasonlít, mint egy 4 Ohmoséhoz.

#772 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:55

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:51

És azt se feledd amit az eladó mondott, hogy a Phonar 4 ohmos ellenállása a MINIMUM ellenállás. Az ő véleménye szerint a frekimenet inkább egy 8 Ohmos hangfal frekimenetére hasonlít, mint egy 4 Ohmoséhoz.

Hmm. Ezt nem a dynora mondta? vagy a Phonarra is? :) A dynora tuti, mert rákérdeztünk erre az UL-re. A phonarnál nem emléxem...

#773 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:16

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:55

Hmm. Ezt nem a dynora mondta? vagy a Phonarra is? :) A dynora tuti, mert rákérdeztünk erre az UL-re. A phonarnál nem emléxem...

A Phonar 4 ómos ellenállását említettem neki emlékezz vissza! Még -KP- mondta is, hogy egyik 4Ohm, másik 6Ohm, és akkor mondta az eladó, hogy a minimum ellenállás 4 Ohm. Például a Jm-Lab Chorus szériájának a min. ellenállása 3.2 Ohm !
Amúgy ami hangszórókból fogok csinálni dobozt, azoknak meg 6.3 Ohm :p

Szerkesztette: topeti 2004. 09. 24. 20:19 -kor

#774 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:36

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 9:37

A teszt után ellátogattam Miki2-höz Orgival és meghallgattuk a Dali hangfalát, talán Evidence 470-es (Nordost Flatline MKII hangfalkábel + NAD erősítő+NAD CDjátszó, pontos tipust majd Miki2 tud adni... már nem volt eszembe hogy felirjam, elfáradtam nagyon).
Itt mondhatni minden jól szólt, ennek a hangfalnak selyemdómja van, szép magas, bár a hangkép lefátyolozott, nagyon nyugodt, higgadt, hiányzott a lendület az élet, minden hang megfogott volt, mint egy nyugdijas, aki csak lassan szerti a dolgokat és nem kapkodva. A Dali Blue 5005 Miki szerint jobban szól, tisztább közép, élénkebb magas, de a mélye is jóval több és nyomulós, tolja a mélyet jobban sokkal mint az Evidence. De a nap végére már jól elfáradtunk nehezen tudnám megfogalmazni miket és hogy hallottam. Szép volt, rettenet tetszett is, csak egy picit több magas és közép hiányzott, valahogy a lendület, az életnélküliség jellemezte, egyébként lehet, hogy az erősítő nem illik hozzá csak, Valami ilyesmi hangot kerestem egész nap. Ehhez közeli hangfalat szeretnék.

Sziasztok!
Ki kell irni magamból, amit Miki mondott nekem. Úgy tűnik megoldotta a rejtélyt. Elkapta a fekete macska farkát :D Vett egy olcsó (500Ft/m) ezüstözött kábelt (Silver) és hirtelen feljavult a hangja elmondása szerint. Megjött az élet, a magasak csilingelök lettek, kitisztultak, megtelt élettel a zene és a közép is feljavult/megélénkült.
Mos már elhiszem, hogy számit a kábel.
Bocsi Miki hogy én mondtam el... szóval én az olcsón jót hangfalat témakörben Dali párti vagyok :D
Örülök, hogy Mikinél megismerhettem eme hangfalat.
Jóéjt!

Szerkesztette: topeti 2004. 09. 24. 21:38 -kor

#775 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 23:14

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 18:38

Egy dolgot kifelejtettünka dynórol, pedig elhangzott.. az Urban Legend a hajthatóságáról! Ugye a katalógusban 4ohm szerepel impedancia gyanánt, amiből sokan azt szűrik le, hogy háklis egy jószág lehet. A forgalmazó szerint ellenben a 4ohm a _minimális_ impedancia!

Márpedig a Dyno nehezen hajtható, ha tetszik, ha nem, még akkor is, ha Gábor barátunk az ellenkezőjét bizonygatja. Én annak idején pont így "hasaltam" el a Dyno-tól, habár én valószínüleg kicsit tovább merészkedtem a doboz képességeinek felderítésében. A tesztet egy 50 wattos Creek integráltatl kezdtük, amit 10 perc után gyorsan cserélni kellett, ugyanis amint a hangerőt felkergettük a szenvedélyes tartományba, az erősítő kínos vergődésbe kezdett. Ezután cserélték le gyorsan egy böhöm Vincentre...

Akkor én is úgy gondoltam, hogy a következő hangfalam csak is Dyno lehet, aztán még sem az lett...

Ami az impedanciát illeti, a Dyno-k tudtommal nem ritkán 2,5 Ohm körüli értékre is lemennek. Most vagy én tudom rosszul, vagy az eladó, esetleg valaki hazudik. A kérdés csak az, hogy vajon kettőnk közül ez melyikünknek áll érdekében?

#776 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 23:26

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 18:15

Mert csak 10 percünk volt rá!!! hogy megismerkedjünk a hangjával.

Ez alapján viszont nem túl bölcs dolog hangfalat venni. Azt javaslom, hogy vásárlás előtt mindenki szánjon rá minimum 1,5-2 óra hosszát egy alapos fülelésre, lehetőleg egyedül, egy olyan rendszerben, amit arányban áll az otthoni készülékekkel. Sőt, a legszerencsésebb elcipelni az otthoni vasakat a boltba, és azon tesztelni a delikvenst.

#777 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 23:31

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 18:15

Ne feledd, az eladónak ez a dolga, hülyiteni hogy a drágábbat vegyed, úgy jár jól ő is. MINDIG tessék levonni a konzekvenciát! és a szinfalak mögé látni.

Nem ez kellene, hogy legyen a dolga, de sajnos jellemzően még is ez megy. Ezt azonban akkor se felejtsétek el, amikor a Dyno könnyű hajthatóságával kábít titeket!

#778 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 05:20

Idézet: Apró - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 0:14

Márpedig a Dyno nehezen hajtható, ha tetszik, ha nem, még akkor is, ha Gábor barátunk az ellenkezőjét bizonygatja. Én annak idején pont így "hasaltam" el a Dyno-tól, habár én valószínüleg kicsit tovább merészkedtem a doboz képességeinek felderítésében. A tesztet egy 50 wattos Creek integráltatl kezdtük, amit 10 perc után gyorsan cserélni kellett, ugyanis amint a hangerőt felkergettük a szenvedélyes tartományba, az erősítő kínos vergődésbe kezdett. Ezután cserélték le gyorsan egy böhöm Vincentre...

Akkor én is úgy gondoltam, hogy a következő hangfalam csak is Dyno lehet, aztán még sem az lett...

Ami az impedanciát illeti, a Dyno-k tudtommal nem ritkán 2,5 Ohm körüli értékre is lemennek. Most vagy én tudom rosszul, vagy az eladó, esetleg valaki hazudik. A kérdés csak az, hogy vajon kettőnk közül ez melyikünknek áll érdekében?

SZia!

Ezaz valami ilyesmi hozzászólásra vártam.
A teszt során nem tekertük a hangeröt max 2-5W-tól feljebb. Otthon sem hallgatom ennél hangosabban, de jó hogy szóltál, mert ilyen "apróságot" nem lehet 15 perces teszt alatt észrevenni. A 42-es teszt után kicserélte a Primare erősítőt Vincent csövesre. Nem igazán értettem miért de most már értem!
Köszi hogy ezt elmondtad.

Hé, én nem mondtam hogy nekem a következö hangfalam Dyno lesz. Én sokallom a pénzt érte, 200-at nem fizetnék ki egy Dyno 52-ért de még egy állóért se szivesen. A Dali viszont jó volt. Pláne annyiért...

Rövidebbek-e már az állványaid? Vasárnap szabis vagyok.

ui.
Ki az a Gábor? :)

Szerkesztette: topeti 2004. 09. 25. 05:23 -kor

#779 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 07:21

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:38

Egy dolgot kifelejtettünka dynórol, pedig elhangzott.. az Urban Legend a hajthatóságáról! Ugye a katalógusban 4ohm szerepel impedancia gyanánt, amiből sokan azt szűrik le, hogy háklis egy jószág lehet. A forgalmazó szerint ellenben a 4ohm a _minimális_ impedancia!  (...)

Hát ez érdekes lenne, mert a beépített hangszórók 4 Ohmosak...
Ezért a minimum inkább 2.5-3Ohm körüli lehet :)

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#780 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 07:23

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 6:20

(...)
A teszt során nem tekertük a hangeröt max 2-5W-tól feljebb. Otthon sem hallgatom ennél hangosabban, (...)

Ez a másik vesszőparipám. honnan tudod, hogy mennyi a kimenőteljesítmény???  :reklamacio:

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.