HWSW Informatikai Kerekasztal: Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házimozihoz keresek erősítőt és hangfalat Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 25. 10:34

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 8:23

Ez a másik vesszőparipám. honnan tudod, hogy mennyi a kimenőteljesítmény???  :reklamacio:

Üdv: DDL

Hát akkor valamit elkevertem a Dynok impedanciáját illetően :)

10 perc nem a hangszóróra hanem a Primare - 52 párosra volt, mert cserélte a Vincentre az eladó.

Ami a teljesítmény illeti... azért a Prodigy - Breathe alatt bőven mentek bele a wattok...  de tényleg nem lehet ezt így egzakt módon mérni..hacsak nincs egy műszer rajta. Tényleg DDL, az Orion se260 v. a nagy mutatós Technics végfokok pontosan mutatják ezt? Azokkal lehet így demozni?
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#782 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 10:48

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 11:34

Hát akkor valamit elkevertem a Dynok impedanciáját illetően :)

10 perc nem a hangszóróra hanem a Primare - 52 párosra volt, mert cserélte a Vincentre az eladó.

Ami a teljesítmény illeti... azért a Prodigy - Breathe alatt bőven mentek bele a wattok...  de tényleg nem lehet ezt így egzakt módon mérni..hacsak nincs egy műszer rajta. Tényleg DDL, az Orion se260 v. a nagy mutatós Technics végfokok pontosan mutatják ezt? Azokkal lehet így demozni?

Nem. Lassú, meg csak átlagot mutat

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#783 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 12:00

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 6:20

Ki az a Gábor? :)

Ő :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#784 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 12:26

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 8:23

Ez a másik vesszőparipám. honnan tudod, hogy mennyi a kimenőteljesítmény??? 

Csak közelitöleg irtam, hogy nem 100W-on hallgattuk, hanem szobahangerőn :)
Az Orion SE 260-on van teljesítménymérő, és ahhoz képesti hangerőt tudom mondani.
Egyébként tényleg nem lehet megállípitani csak műszerrel a teljesitményt...
Nem volt nagy hangerőn a rendszer, szoba hangerő, vagy afelett picikével, de nem hiszem hogy bezabál 50W-ot szobahangerőn :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#785 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 12:47

Idézet: topeti - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 4:20

Ki az a Gábor? :)

Ő a tulaj az Akusztikában.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

#786 Felhasználó inaktív   -KP- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 21:04

Sziasztok!

leírtam máshol is, de megteszem itt is. a barlang cuccai sem voltak rosszak. marantz pm 8200 és cd 6000 OSE. ha ezt veszed a maratz még drágább is a vincentnél vagy 30-40 ezerel. igaz, a cd játszó gyengébb. topeti pedig összekeverte a két erősítőt. először egy primare I 20 volt az alany (335k), aztán lett a vincent 226mkII(220k). és ez nem csöves, hanem csak az előfoka csöves, a többi tranyó.
a P20-ról annyit, hogy nem értem. nem mélyhiányos, sajna az akusztika terme sem a legjobb, picit messzebb kell ülni a hagfaltól és máris jobb. másrészt amikor én először hallottam, de más rendszrben, abban meggyőzőbb volt. másrészt nem tudom ki írta, hogy vmit 10 percig hallgattuk, amit tuti több, mert legalább 2,5 órát voltunk lent. s ebből legtöbbet az a52 ment. s kb fele-fele priamare s vincent-el. de hogy nem 10 percet ment a dínó a primare-val, azt 100%

Kedves DDL! nem tudom neked mi bajod van a dyno hangfalakkal, de kíváncsi lennék rá. eddig bármit írtunk rá hogy miért jó, mindig megtaláltad hogy miért is. ''persze, jobb elektronikákkal nyilván jó'' ''meg kinek áll érdekében hazudni'' és nem sorolom tovább. Egyébként most mondom, hogy nem a Gáborral csináltuk a demókat, ő végig fentvolt, vele nem beszéltünk. az eladói rátukmálós oldalukat nézve pedig annyit, ''ugyebár kinek áll érdekében hazudni'', hogy simán ajánlottak nekem olyan dolgot, amit náluk nem lehet kapni, és még olcsóbb is annál, amit náluk lehet kapni és legalább ugyanolyan jó. De ezt viszont a Gábor tette. ilyennel se sok helyen találkozni magyar honban. a vevőkezelés meg, 5 csillagos. félre ne érts, nem haragot meg vitát akarok, csak kíváncsi vagyok.

A többit majd legközelebb. Mostmár tényleg mennem kell.

Üdv.:
KP

#787 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 21:13

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 22:04

ilyennel se sok helyen találkozni magyar honban. a vevőkezelés meg, 5 csillagos.

A Dyno kiváló hangfal, az Akusztika pedig a legjobb bolt - ez nem vitás.
Ezzel együtt a Dyno sokkal szarabbul szólt volna a Satsystem 300 négyzetméterén vagy a hifi-borospincében.
Az akusztikások szeretik a dínót és a munkájukat, és megtalálják azokat a komponenseket, amelyekkel a legtöbbet tudja nyújtani. És ezek nem feltétlenül drágák (de nem is olcsók). Valaki azzal érvelt, hogy nem csak 500 ezer forintos erősítő volt mögötte, hanem átcserélték 190 ezresre. Nos, a 190 ezres is rohadt drága (sztereóban). Azért már 6 darab DVD játékost lehet kapni.

#788 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 22:57

Idézet: -KP- - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 22:04

Sziasztok!

leírtam máshol is, de megteszem itt is. a barlang cuccai sem voltak rosszak. marantz pm 8200 és cd 6000 OSE. ha ezt veszed a maratz még drágább is a vincentnél vagy 30-40 ezerel. igaz, a cd játszó gyengébb. topeti pedig összekeverte a két erősítőt. először egy primare I 20 volt az alany (335k), aztán lett a vincent 226mkII(220k). és ez nem csöves, hanem csak az előfoka csöves, a többi tranyó.
a P20-ról annyit, hogy nem értem. nem mélyhiányos, sajna az akusztika terme sem a legjobb, picit messzebb kell ülni a hagfaltól és máris jobb. másrészt amikor én először hallottam, de más rendszrben, abban meggyőzőbb volt. másrészt nem tudom ki írta, hogy vmit 10 percig hallgattuk, amit tuti több, mert legalább 2,5 órát voltunk lent. s ebből legtöbbet az a52 ment. s kb fele-fele priamare s vincent-el. de hogy nem 10 percet ment a dínó a primare-val, azt 100%

Kedves DDL! nem tudom neked mi bajod van a dyno hangfalakkal, de kíváncsi lennék rá. eddig bármit írtunk rá hogy miért jó, mindig megtaláltad hogy miért is. ''persze, jobb elektronikákkal nyilván jó'' ''meg kinek áll érdekében hazudni'' és nem sorolom tovább. Egyébként most mondom, hogy nem a Gáborral csináltuk a demókat, ő végig fentvolt, vele nem beszéltünk. az eladói rátukmálós oldalukat nézve pedig annyit, ''ugyebár kinek áll érdekében hazudni'', hogy simán ajánlottak nekem olyan dolgot, amit náluk nem lehet kapni, és még olcsóbb is annál, amit náluk lehet kapni és legalább ugyanolyan jó. De ezt viszont a Gábor tette. ilyennel se sok helyen találkozni magyar honban. a vevőkezelés meg, 5 csillagos. félre ne érts, nem haragot meg vitát akarok, csak kíváncsi vagyok.

A többit majd legközelebb. Mostmár tényleg mennem kell.

Üdv.:
KP

Olvasd vissza ezt a hozzászólásodat és keresd meg benne az elfogultásgot és részrehajlást. Nem szemrehányás.

Nekem egyszerűen nem tetszik a Dyno hangzásvilága. Szerintem agyon van sztárolva és nem érdemli meg. Nem a megfelelő társaságban forgott eddig. Rogers, Spendor, Castle, ProAc, Chario, Totem Acoustic, Audio Note stb. az igazi társasága.

u.i.: Megkérnélek rá, hogy ne adj olyan szöveget a számba amit soha nem mondtam. Kösz.
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#789 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 23:17

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 23:57

Nekem egyszerűen nem tetszik a Dyno hangzásvilága. Szerintem agyon van sztárolva és nem érdemli meg. Nem a megfelelő társaságban forgott eddig. Rogers, Spendor, Castle, ProAc, Chario, Totem Acoustic, Audio Note stb. az igazi társasága.

Az általad felsorolt cuccok drágábbak az 52-esnél, a "dínós srácok" pedig az olcsóbb modellekhez viszonyítanak (pl. JMLab 707, 714). Az lenne az igazi, ha mondjuk egy 150 ezres hangdoboz leverné a Dyno 52-est. Csodák pedig nincsenek....

NB: Talán a Creek-Epos 12.2 tudná megszorítani az 52-est, ami szenzáció lenne a 170 ezres árával.
További modelleket is lehetne találni trónfosztás céljából (Tannoy Eyris, Dali Evidence 370), de a balfácán gyártók-forgalmazók nem kívánják megosztani velünk a titkot.

Szerkesztette: Miki2 2004. 09. 25. 23:26 -kor

#790 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 07:07

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 0:17

Az általad felsorolt cuccok drágábbak az 52-esnél, a "dínós srácok" pedig az olcsóbb modellekhez viszonyítanak (pl. JMLab 707, 714). Az lenne az igazi, ha mondjuk egy 150 ezres hangdoboz leverné a Dyno 52-est. Csodák pedig nincsenek....

NB: Talán a Creek-Epos 12.2 tudná megszorítani az 52-est, ami szenzáció lenne a 170 ezres árával.
További modelleket is lehetne találni trónfosztás céljából (Tannoy Eyris, Dali Evidence 370), de a balfácán gyártók-forgalmazók nem kívánják megosztani velünk a titkot.

Ha megfigyelted akkor nem írtam tipusokat. Nem véletlenül. A Castle, a Spendor, a Rogers, az AN, a Chario, a Totem Acoustic is gyárt 200 körüli dobozokat.

#791 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 09:06

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 0:17

Ebben picit javítanék, az akusztikában 180-220 közötti dobozokkal hasonlítottuk össze! Nézd meg topeti lerását...

Amúgy értem DDL szkepticizmusát, de azért azt látnia kellett volna Orgin: már én éreztem kínosan magamat, mert az ötödik 200 körüli hangfalra mondta, hogy jajj, nem tetszik (nekem azok is tetszettek :) ), majd jött a 42-es dyno, és egyböl felvidult, fél óra 52-es után meg csak annyit mondott: ez kell nekem.

DDL! AZ említett dobozokat magyarországon hol lehet meghallgatni? Castle, AN azt hiszem van a Penna-nál..de a többi?
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#792 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 09:28

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 10:06

Ebben picit javítanék, az akusztikában 180-220 közötti dobozokkal hasonlítottuk össze! Nézd meg topeti lerását...

Amúgy értem DDL szkepticizmusát, de azért azt látnia kellett volna Orgin: már én éreztem kínosan magamat, mert az ötödik 200 körüli hangfalra mondta, hogy jajj, nem tetszik (nekem azok is tetszettek :) ), majd jött a 42-es dyno, és egyböl felvidult, fél óra 52-es után meg csak annyit mondott: ez kell nekem.

DDL! AZ említett dobozokat magyarországon hol lehet meghallgatni? Castle, AN azt hiszem van a Penna-nál..de a többi?

Penna-Poor: ProAc
Audio: Quad
Amtron: Epos

#793 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 09:38

A Heed-Audio használt cuccok importjával is foglalkozik:

Csatolt fájl:

#794 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 12:13

Ez a PMC hangsugárzó 1 milkát kóstál újonnan. Kedvezőnek tűnik a 300 ropis ár:

Csatolt fájl:

#795 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 14:32

Idézet: Miki2 - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 13:13

Ez a PMC hangsugárzó 1 milkát kóstál újonnan. Kedvezőnek tűnik a 300 ropis ár:

Pláne, hogy a hangszórókészlete alig 55.000,-Ft :)

#796 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 15:46

A PCM eros baratja a TL / transmission Line / tipusu hangsugarzoknak, az angolok dicserik viszont erdekes modon rajtuk kivul mas alig...
SW

#797 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 15:52

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 15:32

A Gundelben szervírozott 5 ezres fogás anyagára sem több 300 forintnál  :D

#798 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 16:00

Contour 1.1 200 ezer alatt (állvánnyal):

Idézet

£475 ovno - London - fantastic speakers - see audioreview.com , tnt-audio.com , or just google.com ! - cost £879 new !
+ Free Atacama SE24 stands !
Have original box, packing, grilles, manual, bungs, etc

Katt
:smoker:

#799 Felhasználó inaktív   linkalak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 06:55

Idézet: linkalak - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 8:42

Sziasztok!

Mi a velemenyetek egy Pioneer VSX-D714 + 2x2xKlipsch RB15 + Klipsch RC25 + Wharfedale Power Cube 8+ kombinaciorol?

Ez igy 350k-ba faj. Ennyiert tudtok valami jobban szolo, megbizhato configot ajanlani?
(20 nm-es szobaba)

(Cel: jol szoljon, tartos legyen. A Klipsch 5 eves garija bizalmat kelt bennem...)

Koszi!

Na jo, akkor egyszerusitem a kerdest. Milyen hazimozi-erositot tudtok ajanlani hangfalkeszlettel 350k-ert?  ;)

Koszonom a segitseget!

#800 Felhasználó inaktív   Apró 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 07:42

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 13:32

Ezt ugye csak viccnek szántad?
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, hogy ha nem tudsz róla"

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42