HWSW Informatikai Kerekasztal: Alapfogalom : Hi-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Alapfogalom : Hi-Fi Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 17. 15:28

idézet:
Ezt írta topeti:
........Lamexpert - azt hittem, hogy ebben a forumban leszenek magyarázatok a DTS, Discrete, meg Neo:6 és ilyesmi fogalmakra. Ha tudsz magyar nyelven irt néhány mondatos leirást ezen fogalmakrol, megtennéd hogy idelinkeled? pont itt lenne a helye nekik. Már rég ota ide akartam ezt irni, hát mest megtettem :) és ki találná meg ezeket a linkeket, ha nem lamexpert :) :p

üdv, topeti
[/quote]

Azt hiszem, ez ügyben a következő linket ajánlhatom [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=24&t=000071"]elejétől a végéig[/url] :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#222 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 17. 16:06

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Azt hiszem, ez ügyben a következő linket ajánlhatom [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=24&t=000071"]elejétől a végéig[/url] :)
[/quote]

:D ó te hogy.... ;) :)
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#223 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 20. 09:20

idézet:
Ezt írta arn:
nekem volt par ilyen... de nem jok semmire sem. egyebkent szerezz inkabb egy generatort. pl spectralabbal is lehet mindenfelet.[/quote]

Szia arn !

Figyi, te a SB Audigy2 mellé milyen hangfalszettet vettél, és hogy kell összekötni a géppel?
Haver akar venni egy 5.1-es hangkártyát (valoszinü Audigy 2-t fog...) és a Genius Home Theatre 5.1 szettet nézte ki. Az a kérdés, hogy kell öket összekötni? Arra tippelek, hogy a hangkártya line out kimenetét kell a Genius bemenetére kötni. De kérdezem, a digitális kimenetet hova lehet kötni? Tudsz olyan 5.1-es hangfalszettet aminek van a digitális bemenete? (3.5" jack-re gondolok.) vagy ez egy soha fel nem használt kimenet marad? :)
üdv, topeti
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#224 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 20. 11:42

idézet:
Ezt írta topeti:
Figyi, te a SB Audigy2 mellé milyen hangfalszettet vettél, és hogy kell összekötni a géppel?
.........
[/quote]

Bocsika, ez itt off, ha lehet a megfelelő Multimédia témakörben tedd fel.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#225 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 20. 13:57

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Bocsika, ez itt off, ha lehet a megfelelő Multimédia témakörben tedd fel.
[/quote]

Igen rájöttem és feltettem ott a kérdést.
Apropo, ARN lécci ird meg a választ nekem privátba !
köszi.

Lamex: Ha lesz hozzá kedvem és idöm, inkább idöm :) akkor szépen begépelem a Dolby technologiákat ugyanis a Denon katalogusba szépen le van irva :)

üdv, topeti

#226 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 20. 15:09

Itt leginkább az is offtopic. ;) Csinálj neki külön témát Házimozi FAQ vagy ilyesmi címmel. :)

#227 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 20. 15:40

idézet:
Ezt írta subvoice:
Itt leginkább az is offtopic. ;) Csinálj neki külön témát Házimozi FAQ vagy ilyesmi címmel. :)[/quote]

Oké.

[ 2003. szeptember 20.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]

#228 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 09:43

idézet:
Ezt írta topeti:

Szia arn !

Haver akar venni egy 5.1-es hangkártyát (valoszinü Audigy 2-t fog...) és a Genius Home Theatre 5.1 szettet nézte ki. Az a kérdés, hogy kell öket összekötni? Arra tippelek, hogy a hangkártya line out kimenetét kell a Genius bemenetére kötni. De kérdezem, a digitális kimenetet hova lehet kötni? Tudsz olyan 5.1-es hangfalszettet aminek van a digitális bemenete? (3.5" jack-re gondolok.) vagy ez egy soha fel nem használt kimenet marad? :)
üdv, topeti
[/quote]

ott az alairasomban a valasz... ;)

a hifis resz stimmel.

[ 2003. szeptember 22.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#229 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 22. 19:17

idézet:
Ezt írta arn:

ott az alairasomban a valasz... ;)

a hifis resz stimmel.

[ 2003. szeptember 22.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

mond csak, mikor nézted meg a privi üzeneteidet utoljára?
irtam neked egy privit de válasz nyema :(
ui. az aláirásodban nincs utalás arra, hogy 1 RCA vagy 3 RCA kábellel kötötted össze a hangkártyádat az onkyoval vagy mással.

#230 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 23. 08:21

mar szamtalanszor leirtam, hogy sztereot hasznalok. a privatot meg sose olvastam/hasznaltam. email...

Kép

#231 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2003. 10. 18. 06:35

Kép

Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 03. 19:05 -kor

¤

#232 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 01. 01:49

idézet:
....Mint minden külső inger, a hallás érzékelése is agyi folyamatok során kerül feldolgozásra. Az ingerek értékelése ill. értelmezése rendkívül komplex fiziológiai-pszichikai folyamat. A feldolgozás nagy részben a korábban memorizált érzékelések sokaságának az összehasonlításából áll. Rögtön fölmerül a kérdés, lehet-e abszolút értéket meghatározni ennyire relativisztikusnak tűnő, érzékelés útján kapott információ halmazból, ill. hogyan lehet különbséget tenni a jó és kevésbé jó hangzás között? Minden ember rendelkezik egy belső referenciával, amelyet a mindennapi hallás érzékelés alakít ki. Az egyes emberek tudatában lévő referencia éppen annyira különböző, mint amennyire a fiziológiai hallása is eltérő, de még nagyobb különbséget okoz a hangok-hangzás iránti szubjektív érzékenység. Könnyen belátható milyen nagy különbséget okoznak azok a környezeti tényezők, amelyben él az egyén. Ezért, visszatérve az imént feltett kérdésre, csak nagyon nagy adathalmazból kiinduló statisztikai átlagolással lehet elvileg az abszolút érték felé törekedni. Az elmondottakból is adódik, hogy a természetes forrásból és természetes környezetből érkező zenei hangzás megítéléséről is igen megoszlanak a vélemények. A mesterséges reprodukcióról alkotott bírálatok még tarkábbak, mert itt már kevésbé segít a belső referencia. Ezért célszerű külső készülék referenciát alkalmazni, ami sokak által jól ismert reprodukciós tagokból áll. Az ehhez vonatkoztatott relatív különbségek megállapítása sem egyszerű feladat. Még abban az esetben is, ha feltételezzük, hogy sikerült kialakítani egy módszert a helyes döntésekhez, maguknak a döntéseknek a megfogalmazása is esetleges és nehézkes mivel nincs kialakult szaknyelv. A nyelvi kommunikáció problémája ugyanúgy vonatkozik a saját megfogalmazásainkra, mint a bárki által fogalmazottakra. A nyelvi nehézségek és az egyéni tudati sajátosságok ellenére megtanulható és szavakba önthető a különböző hangzási jelenségek helyes értelmezése. E tanulási folyamatban gyakorta észlelhető hiba, hogy egy előző állapothoz képest érzékelt hangzási információváltozást helyesen érzékelünk, de azt hibásan értelmezünk. Az értelmezési problémákra természetesen a gyakorlati bemutatók során lehet rávilágítani a legjobban, de megemlítünk néhány jellegzetes, durva értelmezési hibát :

1, Az agresszív kemény hang összetévesztése a precíz-informatív hangzással

2, A loudnesses hangzás összetévesztése a valódi sávszélességgel

E két esetre jellemző, hogy a torzításokat összetévesztik a magas és mélyhangok intenzitásával. Ennek az az oka, hogy információ csökkenésnek tűnhet a lágyabb hangzás, mert egy mélyebb tónusú hangzás természetes pszichoakusztikai következménye, hogy az átlagosan legtöbb információt tartalmazó középhangok csökkenésével az elfedési jelenség nő.

3, Alacsony dinamikatartalmú, szürke hangtónusú megszólalás összetévesztése a természetes zenei hangzással.

4, Nagy, de bizonytalan kiterjedésű térérzet előnybe helyezése kisebb, de pontosabban meghatározható hangtérrel szemben. Szorosan idetartozó a térben lokalizálható hangforrások helyének stabilitása, pontosan meghatározható méretű hangforrás, jól különválasztható hangszerek, vagy énekhang stb....

Végül néhány konkrét példa a térérzékelés megtévesztését kiváltó elemről:

Nagy látszólagos teret produkálhatnak például egyes kábelek. (hasonló hatást produkálnak mint a studiótechnikában a mesterséges elektronikus zengető egységek)

Az is gyakorta előfordulhat, hogy kis méretű dobozok mélyhang hiányuk miatt fiktív teret teremtenek. A mélyhangok elfedésének a hiánya nagyobb térérzetet teremt, de hiányzik az eredeti teret alkotó mélyebb tartományba eső rész megjelenítése. Megemlíthetjük még, hogy bizonyos esetekben a gyatra rezgéscsillapítás is nagyobb látszólagos térérzetet okoz. (ambiofonia) ......[/quote]
¤

#233 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:17

Lamex! Jól sejtem hogy a hifi magazin cd anyaga még valamilyen szerzőijogi védelem alá esik...csak mert tegnap éjszaka böngészvén a neten, beleakadtam a komplett hifi-magazin anyagba cikkekkel, képekkel, mindennel, fantasztikus volt, de nem mentettem le, gondoltam majd ma, ám a server ma este egy csinos Forbidden üzenettel ajándékoz meg helyette...na most így muszály leszek megrendelni/megvenni a cd-t, mert a cikkek egy töredékét tudtam csak elolvasni.. :) :)

#234 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 23:54

idézet:
Ezt írta Wolffking:
Lamex! Jól sejtem hogy a hifi magazin cd anyaga még valamilyen szerzőijogi védelem alá esik...[/quote]

Ugy tudom, ö ott dolgozott (beosztásárol nincs fogalmam), de biztos felvilágosit majd ha nem jol tudom ;)

#235 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 17:57

idézet:
Ezt írta Wolffking:
...na most így muszály leszek megrendelni/megvenni a cd-t, mert a cikkek egy töredékét tudtam csak elolvasni.. :) :)[/quote]

A Liszt Ferenc téri műszaki könyvesboltban legfeljebb 1000 Ft, ne sajnáld rá. :)
¤

#236 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 18:19

[url="http://"http://cibere.minisat.tvnet.hu/hfm/"]HiFi Magazin[/url]

Az elöbbi hozzászóló - Wolffking - valószínűleg erre gondolt.... /én is láttam.../ :D

[ 2003. november 18.: SW szerkesztette a hozzászólást ]
SW

#237 Felhasználó inaktív   Wolfish 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 18. 18:24

idézet:
Ezt írta SW:
[url="http://"http://cibere.minisat.tvnet.hu/hfm/"]HiFi Magazin[/url]

Az elöbbi hozzászóló - Wolffking - valószínűleg erre gondolt.... /én is láttam.../ :D

[ 2003. november 18.: SW szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
Na ja, csak már elérhetetlen. Amúgy meg beleolvasgatva az 1000ft-t bőven megéri, amikor egy PcGuru vagy Gamer majd 3 rugó :(

#238 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 18. 19:55

idézet:
Ezt írta Wolffking:

Na ja, csak már elérhetetlen. Amúgy meg beleolvasgatva az 1000ft-t bőven megéri, amikor egy PcGuru vagy Gamer majd 3 rugó :(
[/quote]

És mennyivel élvezetesebb az eredeti papíralapút olvasgatni. Még ma is sokadjára... :D

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#239 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 01:09

idézet:
Ezt írta DDL:
És mennyivel élvezetesebb az eredeti papíralapút olvasgatni. Még ma is sokadjára... :D

Üdv: DDL
[/quote]

Meg fogsz lepődni: megvan az összes HFM és megvan a CD is.... :D
SW

#240 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 07:30

idézet:
".....Így kezdődött a Victor Mátéval készített interjú (Süketek bálja) az ÉS március 2-i számában: "Már nem tudom, ki volt az a bölcs, aki azt mondta: nem azért muzsikálunk, hogy ne legyen csend."
Én emlékszem, és örömmel írom le ennek a bölcsnek a nevét: Pernye András.
Egy réges-régi Ki mit tud? zsűrijében valami velőtrázó tánczenei produkció után mondta ki ezt az axiómát. Ma is előttem van, a zsűri bal szélén ült, égnek emelte tekintetét, és jellegzetes, kissé vontatott hangsúlyozással hozzászólt az elhangzottakhoz, ahogy elvárták a zsűri illetékes tagjától.
Amint ezek a szavak elhagyták ajkát, a teremben érezhetően megsűrűsödött a pillanat. Abbamaradt a közönség szokásos neszezése, mindenki úgy érezte, még én is, a tévén át, hogy megállt a levegő.
És ezen a ponton, mint látjuk, azóta is ott áll - ahogy Pernye András hagyta akkor.....[/quote]
¤

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.