Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:45
Igazából a végén még csak előnyt fogok látni, mert mondjuk jó lenne ha APEH turkálhatna így az adósaim zsebében is, vagy valaki foglalkozna azzal, ha lopják a szoftverem. Egyelőre nekem erre esélyem nincs, lehet magánjelleggel vitatkozni a júzerekkel, de legalább az MS/Adobe/Corel/estéb csatlósok vonalát rendbeteszik.
Egy sima APEHosnak hozzáértése sem lesz, nem akar majd foglalkozni vele, az meg már nem mindegy, hogyránéznek egy cégre hasraütve, oszt annak alapján becsülnek gépparkot, vagy APEHes mond valamit? Ennyi emberrel úgysem bírnak el, ha meg kijön a BSA, akkor szeretettel várom KVra, de ha olyan kedvem van, akkor itt nem kutakodhat.
Hát ez a fő gond, hogy ma itt tartunk, hogy egy egysület megállapodik az magyar dóhatósággal arról, hogy hogy hajtsák be az általa képviselt cégeiknek a pénzt. Ennyi erővel pont hogy veled is megállapodhatnának (jogod ugyanannyi van, mint a bsa-nak), de akár megállapodhatnának a hentesek egyesületével is, aztán ha valakinek az derül ki a konyveléséből, hogy nem elég sok, meg nem elég drága húst vesz, akkor a körmére kell nézni, mert drágább hússal több adót fizetne, meg a húsboltos haverok is többet kaszálnának...
"...az meg már nem mindegy, hogyránéznek egy cégre hasraütve, oszt annak alapján becsülnek gépparkot, vagy APEHes mond valamit?"
Szvsz nem mindegy, hogy a bsa nulla jogkörrel vaktába lövöldözik, vagy konkrét tippeket kap. Nem az a baj, hogy próbálkoznak, hanem az, hogy így. Ha ennyire fontos az államnak ez a szoftver ügy (adóbevétel, meg amúgy is le vagyunk maradva az EU-tól ilyen téren), akkor miért nem képesek valami normális törvényt hozni? Legyen kötelező szovtver nyilvántartás meg "bevallás" leltár, akármi. Legyen ellenőrzés is kilátásba helyezve. De ne a BSA csinálja, akinek egyetlen célja az általa képviselt cégek bevételének növelése.
Az, hogy mindenféle kerülő utakon csinálják, humbug jogi szöveges levelekkel ilyesztgetnek, nem létező bevallásra köteleznek, meg bilincses kampány meg apehmegállapodás meg kutyaf*sza, ez nekem kurvára nem tetszik.
De mostmár jobban vagyok, kidühöngtem magam
Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 03. 08. 18:26 -kor