HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#141 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:37

1) Mi köze van ehhez az apehnak? :think: (Tényleg kérdem, nem csuklóból fröcsögés)

Nem ismerem az apeh ellenőrök informatikai felkészültségét, de szerintem eléggé alacsony lehet. Kapnak egy kis fejtágítást. Ezzel még nem lenne gond.

A probléma még mindig ott van, hogy újra a bilincses toposszal operálnak. Nyilván lehetne értelmesen is előjönni a témával, de ők úgy látszik a félelemkeltést tűzték zászljaukra, ami kontraproduktívnak bizonyulhat.
Én úgy látom nem racionalizálni szeretnék a vállalatok szoftverfelhasználását, esetleg segítséget nyújtani az igények felmérésében (és ezt követően a szoftver portfólió :D kialakításában), hanem odabaszni egy hatalmasat és pellengérre állítani a csúnya illegál biznisz júzereket. Meglátjuk milyen eredménnyel.

No és persze a metodika még mindig kérdéses. Szép dolog a 2500 munkahely meg a 30Mrd bevétel. Csak sejtésem szerint a free szoftverek nem jelentenek alternatívát, így minden eladott hw-re legalább egy office+xp kombóval számolnak, ami abszolút fals.

#142 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 08. 12:43

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 18:25

Lepaktált az APEH a "szoftverrendőrséggel"

Szövegét tekintve titkos megállapodást írt alá a mai napon az APEH és a nagyobb szoftvergyártók érdekeit védő BSA. Az együttműködés elsősorban az APEH revizorok továbbképzését szolgálja, de mostantól az adócsalók számíthatnak az illegális szoftverkópiák miatti retorzióra is.

http://www.sg.hu/cikkek/50881

Szerintem az APEH és  a BSA egyezssége helyes, és remélhetőleg sikerrel járnak és felelőssé teszik azokat a vállakozásokat és tulajdonosaikat , tehát azon személyeket amelyek nem tartják be a törvényeket, és ha valamelyik vállalkozásnál szabálytalanságot találnak, akkor megnézik hogy vajon az otthonában található gépeknél nincsen e az, és ha van, akkor a BTK 329/A § alapján eljárást indítanak ellenük.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 08. 12:47 -kor

#143 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:43

Szerintem az APEH és  a BSA egyezssége helyes, és remélhetőleg sikerrel járnak és felelőssé teszik azokat a vállakozásokat és tulajdonosaikat , tehát azon személyeket amelyek nem tartják be a törvényeket, és ha valamelyik vállalkozásnál szabálytalanságot találnak, akkor megnézik hogy vajon az otthonában található gépeknél nincsen e az, és ha van, akkor a BTK 329/A § alapján eljárást indítanak ellenük.

Szerintem kurvára nem helyes -de talán még jogilag sincs rendben- hogy az adóhatóság egy profit orientált szoftver óriások érdekeit védő pénzbehajtó egyesülettel összefogva nyomoz és segédkezik abban, hogy ezek a bizonyos cégek minél több pénzhez jussanak. Ugyanis a cél ez. Nem a legális szoftver a cél, hanem a legális MS, Adobe, stb szoftver.
Az meg végképp kiakaszt, hogy az illegális szoftver használatról úgy készül a statisztika, hogy a vásárolt gépek számát összevetik a vásárolt szoftverek számával. És ha 20 gépemhez nem veszek 20 windowst meg 20 office-t, akkor durván rontom a statisztikát, meg egyből gyanús is leszek, mert _biztosan_ warez office-t futtatok rajtuk. Más lehetőség ugye nincs is, van ki MS oprendszert és irodai csomagot használ, meg vannak a bűnözők.

Az APEH-nak kurvára nem ezzel kéne foglakozni, lenne mit behajtani -még többet is- máshol is.

sg.hu:
A megállapodás gyakorlati részei homályosnak tűnnek még, de Szikora elmondta, hogy kifejezetten szoftverellenőrzést nem fog végezni az APEH, sőt, az ellenőrzések során sem kell attól tartani, hogy automatikusan összehasonlítja a BSA IT továbbképzésén részt vett revizor a szoftverleltárt a Start menü és a Program Files alkönyvtár tartalmával. A csalafinta vállalatoknak  elegendő, ha a hardvereik mellé azonos számban operációs rendszerrel és a cégprofilhoz kötődő szoftverek licenceivel rendelkeznek, így a gyanú árnyéka sem vetülhet rájuk.
-ZsOlTi-

#144 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:55

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:24

Szerintem kurvára nem helyes -de talán még jogilag sincs rendben- hogy az adóhatóság egy profit orientált szoftver óriások érdekeit védő pénzbehajtó egyesülettel összefogva nyomoz és segédkezik abban, hogy ezek a bizonyos cégek minél több pénzhez jussanak. Ugyanis a cél ez. Nem a legális szoftver a cél, hanem a legális MS, Adobe, stb szoftver.
Az meg végképp kiakaszt, hogy az illegális szoftver használatról úgy készül a statisztika, hogy a vásárolt gépek számát összevetik a vásárolt szoftverek számával. És ha 20 gépemhez nem veszek 20 windowst meg 20 office-t, akkor durván rontom a statisztikát, meg egyből gyanús is leszek, mert _biztosan_ warez office-t futtatok rajtuk. Más lehetőség ugye nincs is, van ki MS oprendszert és irodai csomagot használ, meg vannak a bűnözők.

Az APEH-nak kurvára nem ezzel kéne foglakozni, lenne mit behajtani -még többet is- máshol is.

sg.hu:
A megállapodás gyakorlati részei homályosnak tűnnek még, de Szikora elmondta, hogy kifejezetten szoftverellenőrzést nem fog végezni az APEH, sőt, az ellenőrzések során sem kell attól tartani, hogy automatikusan összehasonlítja a BSA IT továbbképzésén részt vett revizor a szoftverleltárt a Start menü és a Program Files alkönyvtár tartalmával. A csalafinta vállalatoknak  elegendő, ha a hardvereik mellé azonos számban operációs rendszerrel és a cégprofilhoz kötődő szoftverek licenceivel rendelkeznek, így a gyanú árnyéka sem vetülhet rájuk.

Openoffice...

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 03. 08. 13:57 -kor

#145 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:10

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:55

Openoffice...

Erről beszélek. Ha neked van 10 géped linuxxal meg openoffice-szal, akkor arról semmilyen licenszed/papírod nincs. Az apeh azt látja, hogy van 10 géped, szoftver licenszed meg egy sincs. (És már jöhet is az ellneőrzés, te meg majd valahogy kimagyarázod, aztán inkább veszel ms licenszeket, hogy elkerüld a jövőben a basztatást, és már el si érték a céljukat.)
-ZsOlTi-

#146 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:14

A csalafinta vállalatoknak  elegendő, ha a hardvereik mellé azonos számban operációs rendszerrel és a cégprofilhoz kötődő szoftverek licenceivel rendelkeznek, így a gyanú árnyéka sem vetülhet rájuk.

Na ez az undorító. Egyből feltételezi, hogy az adott cégnél valami csalafintaság van. Alapból feltételezi, hogy csak és kizárólag szaros windows-t használnak? :reklamacio:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:36

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:10

Erről beszélek. Ha neked van 10 géped linuxxal meg openoffice-szal, akkor arról semmilyen licenszed/papírod nincs. Az apeh azt látja, hogy van 10 géped

Azért az ilyen összesküvéses elméletes dolgokat ismét hanyagolhatnánk.
Make love not Wor.

#148 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:38

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 15:14

Na ez az undorító. Egyből feltételezi, hogy az adott cégnél valami csalafintaság van.

Mivel négyzetesen sok céget látok, aki szeretne kavarni a licenszekkel, meg egyéb más csalafintaságokkal, így nyilván nekem is előítéletes a dolog.

Mondjuk mennyiségi licenszes cégeknek érdekes módon nem jött levél, de 1-2 igen kicsi ember is beleesett a szórásba. Gondolom eddig is úgy válogatták, hogy ha cég, akkor küldünk levelet, ha komolyabban reggelve van a szoftver, akkor nem érdemes.

Ez kb. olyan, hogy én is azt nézem már az ügyfelekben, hogy hol akarnak mellédumálni, meg majd milyen indokkal nem fizet. Én meg ebbe tanultam bele.
Make love not Wor.

#149 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:13

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:10

Ha neked van 10 géped linuxxal meg openoffice-szal, akkor arról semmilyen licenszed/papírod nincs.

Licence-ed hogyne lenne!?  Ha a papíron kell, akor kinyomtatod.

#150 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:37

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:13

Licence-ed hogyne lenne!?  Ha a papíron kell, akor kinyomtatod.

OK, és mit csinálok egy kinyomtatott GPL licensszel? Kiragasztom a falra? Az apeh attól még mindig csak annyit lát, ha belekukkant a könyvelésembe, hogy vettem 10 gépet, windóz/ofisz licenszem meg egy sincs (ezt kell majd figyleni, erre jól kioktatja őket a bsa, és innentől marha gyanús leszek).
-ZsOlTi-

#151 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 15:36

Azért az ilyen összesküvéses elméletes dolgokat ismét hanyagolhatnánk.

Most mi ezen az összeesküvés elmélet? Olvastad a bejelentéséről szóló cikkeket? Arról van szó, hogy a BSA-nak eddig nem volt semmi legális eszköze, hogy jobban utánanézzen a cégednek, számláidnak, hogy hány géped, és ahhoz hány szoftver licenszed van. Eddig csak az álügyvéddel aláirt - jogilag totálisan elferdített - szoftver leltár beküldésére felszólító leveleiket küldözgették _találomra_ cégeknek. Aki beküldte önként, annál utána már volt joguk kutakodni, aki nem küldte be, azzal meg nem tudtak kezdeni semmit. Mostantól -hogy ne találomra menjen- a dolog ezen részét az APEH elvégzi helyettük, ők belelátnak a számláidba, mindenbe. És ha valamit gyanúsnak találnak, akkor értesíthetik a társhatóságokat (nem a BSA-t, hanem a rendőrséget). És hogy mi a  gyanús? Ott van a cikkben, ők maguk mondták: ha van annyi -a tevékenységednek megfelelő- szoftver licenszed, mint ahány géped, akkor nem vagy gyanús. Másik oldalról meg a BSA is súg az APEH-nak: az általuk szoftver tolvajnak tartott cégeket (mondjuk aki olyan sunyi, hogy nem akar önként szoftver nyilvántartást adni nekik) jelentik az APEH felé, és a kör bezárult.

Nem azt mondom, hogy most a kis cégeknek jobban kell parázni, mint eddig, sőt, parázzon csak, akinek van miért, csak "kicsit" bosszantó, hogy ma itt tartunk, hogy a BSA gátlástalanul azt csinál, amit akar, hogy minél több pénzhez juttassa a cégeit, akiket képvisel. Arról meg megint egy büdös szó nem esik sehol, hogy létezhet olyan cég is, akinek azért nincs 1db win vagy office licensze sem az X gépéhez, mert mondjuk free alternatívákat használ. Na az ilyenek csúnyán rákerülhetnek az ellenőrizendő cégek listájára.
-ZsOlTi-

#152 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:46

számlaügy: nem lehet azt csinálni ,hogy eladjátok papíron? pl. Te vagy a feleséged vagy a dolgozó megveszi de ugyanúgy használjátok, csak mint magánszemélyek, és egy cég nem felelős a magánszemélyek által használt programokra...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#153 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:20

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:37

OK, és mit csinálok egy kinyomtatott GPL licensszel? Kiragasztom a falra? Az apeh attól még mindig csak annyit lát, ha belekukkant a könyvelésembe, hogy vettem 10 gépet,

Oszt van így 10 géped, hogy ennyire morgolódsz? Vagy láttál már olyan ember, akit Linux miatt basztattak?
Make love not Wor.

#154 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:25

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:41

Mostantól -hogy ne találomra menjen- a dolog ezen részét az APEH elvégzi helyettük, ők belelátnak a számláidba, mindenbe. És ha valamit gyanúsnak találnak, akkor értesíthetik a társhatóságokat (nem a BSA-t, hanem a rendőrséget). És hogy mi a  gyanús?

Nemtom, én nem parázok miatta, egy csomó cégemnél sorban vesszük a gépeket, évi 100 gép, de szoftverről csak egy számla, vagy némi licensz van, meg webről nyomtatott dolgok, mailban kapott számlák. De XP+Office az egy darab papír. Majd szólok, ha belekötöttek, de megsúgom, nem fognak.

Ha BSA idejön, akkor amilyen kedvem van, beengedem, oszt hümmögjenek, én szlt teszem a kezem, aztán ha összeszámolták a címkéket, akkor kinyomtatom mailból a mennyiségi licenszet, vagy éppen megmondom, itt semmi közük semmihez, de 2 óra múlva szemben kocsmában rendelési idő van, beszélhetünk az élet nagy bölcsességeiről.

Érdekes amúgy, hogy én még BSA-ba, ellenőrzésbe, retorzióba marhára nem futottam bele, esetleg valakinek konkrétabbb ügye volt már arrafelé? Mert fórumokon is csak a nyilvántartás bekéréséig jutottk a dolgok, oszt megy a megfejtés, meg kurva anyád.

Másrészt szoftvergyártókat is megértem, nem kevés pénzt buknak a kalózkodás ellen, oszt gondolom Te is megmozgatsz minden követ, hogy az elvégzett munkádat kifizessék...
Make love not Wor.

#155 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 08. 17:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:20

Oszt van így 10 géped, hogy ennyire morgolódsz? Vagy láttál már olyan ember, akit Linux miatt basztattak?

Nincsen 10 gépem. És bocs, hogy morgolódok, de had morgolódjak már, ha egyszer nem tetszik.
Egyébként meg még mindig nem érted amit írtam: direkt linux miatt még lehet, hogy nem basztattak senkit, csak a könyvelésedből nem fog kiderülni, hogy neked azért nincs 10 ms licenszről számlád a 10 gépedhez (maradjunk a 10-nél:) ), mert kalóz vagy, vagy azért mert linuxozol. Abból csak az derül ki, hogy nem vásároltál szoftvert és pont. És ezért esetleg érdemes lehet nálad jobban körülnézni (ami nem kellemes, még akkor sem, ha a végén az jön ki, hogy bocs, tiszta voltál).

A másik ami nem teszik, hogy egy még mindig nulla jogkörrel rendelkező egyesület  innentől legálisan turkálhat a könyvelésben, a tiedben is, (az hogy fizikailag nem Ő turkál, hanem az apehos kollegája, az mindegy, az infó innentől áramlik ide-oda)..

Ha szerinted ezzel semmi probléma nincsen, akkor nem szóltam.
-ZsOlTi-

#156 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:45

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:41

Ha szerinted ezzel semmi probléma nincsen, akkor nem szóltam.

Igazából a végén még csak előnyt fogok látni, mert mondjuk jó lenne ha APEH turkálhatna így az adósaim zsebében is, vagy valaki foglalkozna azzal, ha lopják a szoftverem. Egyelőre nekem erre esélyem nincs, lehet magánjelleggel vitatkozni a júzerekkel, de legalább az MS/Adobe/Corel/estéb csatlósok vonalát rendbeteszik.

Egy sima APEHosnak hozzáértése sem lesz, nem akar majd foglalkozni vele, az meg már nem mindegy, hogyránéznek egy cégre hasraütve, oszt annak alapján becsülnek gépparkot, vagy APEHes mond valamit? Ennyi emberrel úgysem bírnak el, ha meg kijön a BSA, akkor szeretettel várom KVra, de ha olyan kedvem van, akkor itt nem kutakodhat.
Make love not Wor.

#157 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:14

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 12:43

valahogy nekem nem fer bele az emberi jogokrol alkotott szemleletembe, hogy egy tarsasag allami segedlettel az en tulajdonomat vizsgalgathatja. de a legborzasztobb folyomanya ennek az lesz, hogy elobb-utobb eljutunk oda, hogy a ceges szamitogep melle *koteles leszel* microsoft irdodai termekcsaladot vasarolni, kulonben nem tuntedheted majd fel a szamitogepet az eszkozok kozott a fokonyvben. es nagyon sokan hasznalnak szabad szoftvert ms$ termekek helyett mert szamukra sokkal kedvezobb. veluk mi lesz?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#158 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:45

Igazából a végén még csak előnyt fogok látni, mert mondjuk jó lenne ha APEH turkálhatna így az adósaim zsebében is, vagy valaki foglalkozna azzal, ha lopják a szoftverem. Egyelőre nekem erre esélyem nincs, lehet magánjelleggel vitatkozni a júzerekkel, de legalább az MS/Adobe/Corel/estéb csatlósok vonalát rendbeteszik.

Egy sima APEHosnak hozzáértése sem lesz, nem akar majd foglalkozni vele, az meg már nem mindegy, hogyránéznek egy cégre hasraütve, oszt annak alapján becsülnek gépparkot, vagy APEHes mond valamit? Ennyi emberrel úgysem bírnak el, ha meg kijön a BSA, akkor szeretettel várom KVra, de ha olyan kedvem van, akkor itt nem kutakodhat.

Hát ez a fő gond, hogy ma itt tartunk, hogy egy egysület megállapodik az magyar dóhatósággal arról, hogy hogy hajtsák be az általa képviselt cégeiknek a pénzt. Ennyi erővel pont hogy veled is megállapodhatnának (jogod ugyanannyi van, mint a bsa-nak), de akár megállapodhatnának a hentesek egyesületével is, aztán ha valakinek az derül ki a konyveléséből, hogy nem elég sok, meg nem elég drága húst vesz, akkor a körmére kell nézni, mert drágább hússal több adót fizetne, meg a húsboltos haverok is többet kaszálnának...

"...az meg már nem mindegy, hogyránéznek egy cégre hasraütve, oszt annak alapján becsülnek gépparkot, vagy APEHes mond valamit?"

Szvsz nem mindegy, hogy a bsa nulla jogkörrel vaktába lövöldözik, vagy konkrét tippeket kap. Nem az a baj, hogy próbálkoznak, hanem az, hogy így. Ha ennyire fontos az államnak ez a szoftver ügy (adóbevétel, meg amúgy is le vagyunk maradva az EU-tól ilyen téren), akkor miért nem képesek valami normális törvényt hozni? Legyen kötelező szovtver nyilvántartás meg "bevallás" leltár, akármi. Legyen ellenőrzés is kilátásba helyezve. De ne a BSA csinálja, akinek egyetlen célja az általa képviselt cégek bevételének növelése.

Az, hogy mindenféle kerülő utakon csinálják, humbug jogi szöveges levelekkel ilyesztgetnek, nem létező bevallásra köteleznek, meg bilincses kampány meg apehmegállapodás meg kutyaf*sza, ez nekem kurvára nem tetszik.

De mostmár jobban vagyok, kidühöngtem magam :)

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 03. 08. 18:26 -kor

-ZsOlTi-

#159 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:20

nahat lassuk csak. ha ra lehet kenyszeriteni a jogalanyt egy win/office paros megvasarlasara az 10 gepre nezve 2 millio HUF +AFA, vagyis lett az allamnak 400k AFA bevetele, a BSA ezert jutalekot kap, az M$-nek meg szepkis net income-ja kepzodik. Az adorevizort megdicserik, mert bevetelt kepzett az allamnak, a BSA ugynokot is megdicserik mert bevetelt kepzett az M$nek. Capisci? Arrol mar nemis beszelve, hogy az ABEV program mukodtetesehez windows kell, tehat a magyar allam *rakenyszerit* a windows megvasarlasara, kulonben nem tudsz eleget tenni az adozasi kotelezettsegeidnek.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 08. 18:32 -kor

#160 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:45

ez annyira magyar hozzaallas. csak azt feleded ki, hogy a dolog reflexiv, es igy a te zsebedben is bekovetkezhet ez a turkalas. ja es ha nagyon akarnak talanak valamit, nalad is...

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »