HWSW Informatikai Kerekasztal: BSA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

BSA

#201 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 10:40

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. márc. 15., csütörtök - 16:13

Ha valaki esetleg felvette az megoszthatná, sajnos lemaradtam róla..

Itt megnézheted!!

:)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#202 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 19:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:37

Arrol vanik szo, hogyha a win lopasa para lesz, de nagyon - mint irtam ebben nem allunk mar nagyon rosszul az usakokhoz es a fejlett orszagokhoz kepest - most nem 3-5 eves emlekekrol kene hozsannazni, hanem a kozelmult 1-2 everol, mikoris a lic. kerdesek kezdenek a helyrukre kerulni (aki megtudja fizetni, azmar vesz) nos akkor ott az alternativa, a linux, amit nem kell lopni, mert szabad szoftver. mukodtetese latszolag nagyobb szakertelmet kivan (a valosagban nem, mer egy win alapu rencer van ugynannyira bonyolult csak a felszinen tunik egyszerunek), szoval mindennek ellenere, van alternativaja a windowsnak. es fontos az, hogy az eKormanyzat is komolyan vegye ezt. Lehet hogy ma meg a linux userek szamossaga marginalis, de a win licenszek megletenek szigorubb szamonkerese ezen valtoztatni fog...

Valóban, nekem inkább 5-6éves tapasztalásaim vannak, mint 1-2 :)
Végül is ha ezek az intézkedések a free témák felé tolják el a cégeket is, az annyira nem baj. A fő kérdés továbbra is az, hogy a bsa képzés mennyire ad M$ szemüveget a revizorokra. Tehát tudják-e majd azonosítani a könyvelésekben az xy linux disztribet, mint oprendszert?

#203 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 07:02

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:51

Tehát tudják-e majd azonosítani a könyvelésekben az xy linux disztribet, mint oprendszert?

Hogyha eleinte nem is, biztos lenne pár jókora pofáraesés, ami után kénytelenek lennének. Én legalábbis biztosan megjárnám az online és az offline sajtót, ha elkezdene az APEH baszogtatni, ha az ubuntus gépeimhez nem tudok windows számlát felmutatni. :)

#204 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 21:28

Volt egy iras errol regebben, hogy a BSA-t, mint a dohanygyartokat is, kotelezni kellene, hogy felvilagositast nyujtsanak a szoftverhasznalattal szemben. Egeszen konkretan az alternativakat is ismertetniuk kellene a felhasznalok szamara.

http://www.linuxbazi...&id=445&start=0

A cikk olyan, mintha egy fiatal srac irta volna, a parhuzam is rossz szerintem, de az alapotlet nagyon tetszik. Ha nem is a BSA feladata volna ez, de az teljeseggel bizonyos, hogy az alternativak megismerehez csatornat kell valakinek biztositania.

Viszont en nem felek, hogy szabad szoftver hasznalata eseten komoly gondok merulhetnek fel - mar ami a BSA-t vagy az APEH-et illeti - persze nem ismerek precedenst, es nem tudok semmi biztosat, de nem hinnem, hogy a demokracia pont ebben a kerdesben ne tudna ervenyesulni. Annyi mas "fontosabb" dolog van az eletben, amiben megcsufoljak az emberek jogait, ez, azokhoz kepest, egy pitianer dolog.

Szerkesztette: ion 2007. 03. 20. 21:30 -kor

#205 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 03. 20. 21:59

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 21:28

Volt egy iras errol regebben, hogy a BSA-t, mint a dohanygyartokat is, kotelezni kellene, hogy felvilagositast nyujtsanak a szoftverhasznalattal szemben. Egeszen konkretan az alternativakat is ismertetniuk kellene a felhasznalok szamara.

A cikk olyan, mintha egy fiatal srac irta volna, a parhuzam is rossz szerintem, de az alapotlet nagyon tetszik. Ha nem is a BSA feladata volna ez, de az teljeseggel bizonyos, hogy az alternativak megismerehez csatornat kell valakinek biztositania.

Viszont en nem felek, hogy szabad szoftver hasznalata eseten komoly gondok merulhetnek fel - mar ami a BSA-t vagy az APEH-et illeti - persze nem ismerek precedenst, es nem tudok semmi biztosat, de nem hinnem, hogy a demokracia pont ebben a kerdesben ne tudna ervenyesulni. Annyi mas "fontosabb" dolog van az eletben, amiben megcsufoljak az emberek jogait, ez, azokhoz kepest, egy pitianer dolog.

miért nem kérdezitek meg a jogifórumon ?

#206 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 22:11

Ha nem is a BSA feladata volna ez...

Például az fsf.hu-nak épp az a célja, hogy népszerűsítse a szabad szoftvert kishazánkban. Most, hogy a cégek "be vannak fenyítve" a BSA-APEH együttműködéssel, kapni lehetne az alkalmon. Pár hirdetés olyan lapokban, amelyek biztos megfordulnak még olyan cégtulajdonosok kezében is, ahol nincs saját rendszergazda (pl. HVG) esetleg felkelti a kis-és (hazai központú) középvállalatok figyelmét.

#207 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 22:28

no, mar csak a tisztaszoftver, campusz, meg mittomen milyen allam vs. ms-es megallapodasokat kene lefujni, ott is ellenorizgetni, es az oktatasba is lehetne linuxozni ezerrel :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#208 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 23:09

OpenOffice-t meg lehetne oktatni.

#209 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 09:40

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 23:09

OpenOffice-t meg lehetne oktatni.

csak ehhez be kene verni ezt a tanarok fejebe... emg egy ff-el szemben is hatalmas ellenallas van (áá, tanulni uj dolgokat nuku...)
meg a 7-es nero miatt is lozongtek....

#210 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 13:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 9:40

csak ehhez be kene verni ezt a tanarok fejebe... emg egy ff-el szemben is hatalmas ellenallas van (áá, tanulni uj dolgokat nuku...)
meg a 7-es nero miatt is lozongtek....

A pedagógusnak azt kell oktatnia ami a tantervben szerepel, ha az OpenOffice-t beveszik végre, akkor azt fogják ;)

#211 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 14:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 13:59

A pedagógusnak azt kell oktatnia ami a tantervben szerepel, ha az OpenOffice-t beveszik végre, akkor azt fogják ;)

hmm, en ugy tudtam, hogy szovszerk, emg tablazatkezeles van ott, nem pedig MS word, meg acces, meg excel, sot, ha jol tudom meg az sincs eloirva, hogy windows-t kell tanitani..
akkor rosszul tudom?

#212 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 15:52

Magyarázkodni kénytelen az APEH a BSA-megállapodás miatt
-ZsOlTi-

#213 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 14:18

Szerintem kicsit félrement az írás, a dohánygyártós párhuzam pedig teljesen rossz.

Idézet

Igen jól tudjuk, hogy ha ezt megtennék, akkor végtére is saját maguk ellen dolgoznának, hiszen Önöknek nem a szép, tiszta, legális szoftverekkel teli Magyarország a cél, hanem inkább a bírságok bekaszálása

A bsa célja pedig egész biztosan nem az, hogy jogi eljárások tömkelegét zúdítsa cégekre, mert abból az MS és társai egy büdös vasat nem látnak ugyebár.
A kereskedelmi programok legaális felhasználára való biztatás eszközét (gy.k. bilincs) azonban vég nélkül lehet kritikával illetni. Itt vannak ők rossz vágányon, ez egészen biztos.

Az meg nyilván a cikkíró naivsága, hogy pont a BSA fog a szabad (alapítói elől piacot elvevő) szoftverekről akár egy büdös szót is szólni.

A revizorokat pedig lehetne egy fsf.hu féle képzésben is részesíteni. Valamelyik cikkben olvastam is, hogy az apeh nem zárkózik el semmi ilyen elől. (erre azért befizetek)

#214 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 15:22

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 14:18

[...]
A bsa célja pedig egész biztosan nem az, hogy jogi eljárások tömkelegét zúdítsa cégekre, mert abból az MS és társai egy büdös vasat nem látnak ugyebár.
[...]

Ugyanmár.. A cél nyilván a képviselt cégek gazdagítása. Hogy ha szoftver nyilvántartásodból (vagy bárhonnan, most már pl apeh "besúgásból") kiderül, hogy gondok vannak a szoftvereiddel, akkor nem az lesz az első, hogy feljelentsenek -ez tényleg nem érdekük-, hanem segítenek a legalizálásban (értsd: örömmel elmennek hozzád, megnézik a licenszeidet, és megmondják, hogy miből menniyt kéne vásárolni a gépeidre, hogy minden rendben legyen és ezáltal elkerülhesd az esetleges jogi következményeket).
-ZsOlTi-

#215 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 10:06

A maps-osok telepítgehetnek  :cool:

Nem tudom, mások tudják-e, hogy a maps csak olyan licencet enged ami éppen az aktuális "Licencse Table"-ben szerepel. Tehát Win XP meg Off2k3 már nem legális. Le kell cserélni Vista meg Off2007-re. Ugyanígy a szervereket is. R2, Exch2007, Sql2005...

#216 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 22:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 11:06

A maps-osok telepítgehetnek  :cool:

Nem tudom, mások tudják-e, hogy a maps csak olyan licencet enged ami éppen az aktuális "Licencse Table"-ben szerepel. Tehát Win XP meg Off2k3 már nem legális. Le kell cserélni Vista meg Off2007-re. Ugyanígy a szervereket is. R2, Exch2007, Sql2005...

Igen valami ilyet hallottam én is.
Kérdés, hogy akkor is ha a maps kb. 1 éve lett véve?

Mekkora köcsögség, hogy ha nincs olyan vasad, amire rámegy, akkor is tedd fel. Vagy rákényszerít, hogy vegyél olyan vasat....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#217 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 07:42

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 22:11

Igen valami ilyet hallottam én is.
Kérdés, hogy akkor is ha a maps kb. 1 éve lett véve?

Mekkora köcsögség, hogy ha nincs olyan vasad, amire rámegy, akkor is tedd fel. Vagy rákényszerít, hogy vegyél olyan vasat....

Ácsi!
Mekkora köcsögség nem elolvasni, miról is szól a maps!   :cool:  :D
(Bevallom, nekem sem tűnt fel ez az "apróság").

Szóval arra van használati engedélyed, ami éppen az akutális licence táblában benen van.
Úgy tudom, annyi engedmény van, hogy ha neked magyar nyelvi csomagod van, akkor amiből magyar is lesz, nem kell előtte az angolt felraknod. Azok ugye előbb jelennek meg a csomagban. Pl. nem kellett januárban feltenni az angol vistát, mert van belőle magyar is, de az csak a mostani csomgban van benne.  (Ez nem 100%os info.)

MS-es embertől:

Idézet

A MAPS célja nem a partner majdnem ingyen történő legalizálása, henem az, hogy a partner használja a legújabb termékeket ezáltal értsen is hozzá.

A használat során szerzett tapasztalat pedig kereskedelmi, és technikai szinten is előnyt jelenthet számára, hiszen az ügyfélnél hitelesen tudja képviselni a termékeket.

Szerkesztette: pgyafi 2007. 04. 15. 07:43 -kor

#218 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 09:15

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 8:42

Ácsi!
Mekkora köcsögség nem elolvasni, miról is szól a maps! :cool:  :D
(Bevallom, nekem sem tűnt fel ez az "apróság").

Szóval arra van használati engedélyed, ami éppen az akutális licence táblában benen van.
Úgy tudom, annyi engedmény van, hogy ha neked magyar nyelvi csomagod van, akkor amiből magyar is lesz, nem kell előtte az angolt felraknod. Azok ugye előbb jelennek meg a csomagban. Pl. nem kellett januárban feltenni az angol vistát, mert van belőle magyar is, de az csak a mostani csomgban van benne.  (Ez nem 100%os info.)

MS-es embertől:

Akkor a cég ahol dolgozom, kicsit rosszul értelmezi...  :D  :cool:

Bocsi, nem szóltam.. :)

#219 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:25

http://www.haon.hu/hirek/im:all:multimedia...070717-02224014

#220 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 17:22