HWSW Informatikai Kerekasztal: Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fotográfia (analóg, és digitális egyaránt) Átfogóan a fotózásról

#1501 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:43

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:21

A manfrotto talán nem olyan gagyi. Ne legyetek ilyenek, mondjátok már, hogy megvehetem és jó lesz még a D50-re is. :D Nem 100 km/h-ás szélben fogok az ingoványban fotózni...

A D50 túró mindig a feltett optika dönti el a terhelést. A másik meg hogy arra is fel kell készülni hogy az állványfejet nem csak vízszintesen, hanem hátradöntve is kell használni, és akkor se szabad csúszni a rögzítésnek.

#1502 Felhasználó inaktív   hegyimorc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:52

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:21

A manfrotto talán nem olyan gagyi.

Hát, nekem pillanatok alatt tönkrement a lábán a gyorszár.  :( Azóta semmit sem veszek amire az van írva Manfrotto.

#1503 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 18:59

Basszus látom, nem kellett volna kérdeznem. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1504 Felhasználó inaktív   hegyimorc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:06

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:59

Basszus látom, nem kellett volna kérdeznem. :D

:D

#1505 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:10

Idézet: hegyimorc - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 19:52

Hát, nekem pillanatok alatt tönkrement a lábán a gyorszár.  :( Azóta semmit sem veszek amire az van írva Manfrotto.

Ja csak az a baj hogy ez egy darab. És egy termék megbízhatóságát az dönti el hogy hány % a meghibásodás. Ha meg pillanatok alatt hibásodott meg akkor garanciálisan kicserélték.

#1506 Felhasználó inaktív   hegyimorc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 20:10

Ja csak az a baj hogy ez egy darab. És egy termék megbízhatóságát az dönti el hogy hány % a meghibásodás. Ha meg pillanatok alatt hibásodott meg akkor garanciálisan kicserélték.

Igen, de azóta nem bízom benne.

#1507 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 19:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 20:10

Manfrottos csatos rögzítés nem túl tartós, pl Gitzokon sem véletlenül nincs ilyen. Műanyag bigyók könnyen törnek...

#1508 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 20:52

Eh. :) Akkor mi az amit nem ajánlotok, de azért még elmegy 20 ezres kategóriában? Tényleg nem profi használatra kell, csak legyen egy tisztességes tripodom.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#1509 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 21:17

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 21:52

Eh. :) Akkor mi az amit nem ajánlotok, de azért még elmegy 20 ezres kategóriában? Tényleg nem profi használatra kell, csak legyen egy tisztességes tripodom.

20k-ért nem kapsz olyan állványt ami tükrös géppel jó, szóval vegyél egyet az S1-esedhez, gondolom az a Manfrotto jó...

#1510 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 22:00

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 22:17

20k-ért nem kapsz olyan állványt ami tükrös géppel jó, szóval vegyél egyet az S1-esedhez, gondolom az a Manfrotto jó...

És váltásnál jó esetben mennyiért fogom tudni eladni a Manfrotto-t? :) De mindegy, majd megrágom az alternatívákat... Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! :)

#1511 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 23. 22:08

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 20:44

Manfrottos csatos rögzítés nem túl tartós, pl Gitzokon sem véletlenül nincs ilyen. Műanyag bigyók könnyen törnek...

Van csavaros rögzítésű Manfrotto állvány is, 19-ért ehhez 10 egy jó fej pld 390 RC nem kell komplett állványt venni mert a fej általában jóval gyengébb.

#1512 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 08:29

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 23:00

És váltásnál jó esetben mennyiért fogom tudni eladni a Manfrotto-t? :) De mindegy, majd megrágom az alternatívákat... Köszönöm az eddigi hozzászólásokat! :)

Szerintem meg a jelenlegi gépedhez elég egy "sima-egyszerű-stb" állávány is. 10k alatt vannak bőven és ilyen "kis" gépet még elbirnak simán. PS A95-ömöhöz nekem bőven elég volt egy hama-akármi.
350esemhez a telével már igencsak kevés, s így nem is használom :(
Most úgysem fogod jól érezni magad, ha veszel egy 20-30-40k-s állványt, mert nem érzed azt a többletet, amit az nyújthat neked.
Viszont, ha egyszer meglesz a DSLR-ed egy akármilyen obival és azt ráteszed arra az állványra, ami bőven kiszolgálta a mostani géped, akkor érezni fogod, hogy ahhoz már kevés, és tudni fogod, hogy milyen kell.

Nem lebeszélni akarlak, csal saját példámon okulva tanácsot szeretnék adni.
Régebben el nem tudtam képzelni, mi lehet olyan jó és akkor "poén" egy 30K+ állványban, mikor ott volt nekem a jó kis hama. Most meg gyűjtök rá (meg másra) ;)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1513 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:33

Szóval ha jól értem a válaszokból gyakorlatilag semmire nem használható (az S1-hez sok, a DSLR-re kevés) a kiszemelt állvány. :D

#1514 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:07

hat nem tudom. nekem Hama-m van (egy felsobb szeria, de hatarozottan 20 alatt volt), es jol tudom hasznalni a 2-3 kg-os felszerelesemhez. nem mondom, hogy nem lehetsegess jobb, de lehet hasznalni. plane, hogy az alvanyt cipelni is kell, a dragabb-stabilabb alvanyok meg nehezebbek is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1515 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:16

Idézet: bbence - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:33

Szóval ha jól értem a válaszokból gyakorlatilag semmire nem használható (az S1-hez sok, a DSLR-re kevés) a kiszemelt állvány. :D

Valami ilyesmire gondoltam :)
Ha váltasz, akkor legalább nem fogod bánni, hogy a max 5-10k-t "buksz" és nem 20-30-at :)
dolfer

#1516 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:07

hat nem tudom. nekem Hama-m van (egy felsobb szeria, de hatarozottan 20 alatt volt), es jol tudom hasznalni a 2-3 kg-os felszerelesemhez. nem mondom, hogy nem lehetsegess jobb, de lehet hasznalni. plane, hogy az alvanyt cipelni is kell, a dragabb-stabilabb alvanyok meg nehezebbek is.

Én eddig egy Hamát láttam (valószínűleg az olcsóbb fajta), annak a lábai remegtek súly nélkül is, a fej meg olyan volt rajta, hogy rögtön lendületből lekonyult egy 20D+15-30-as obi párostól... Az még kompakt géphez sem kéne az tuti pedig garantáltan olcsó volt.

#1517 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 12:50

nem mondom, hogy az enyem atomstabil, de hat ha alvanyrol fenykepez az ember ugyis kioldozik, es megvarja, mig lecsillapodik a gep. az enyemen egyebkent a 135/2-es objektivvel sem konyul le, ha rendesen hasznaltam. (megszoritom.) mondom: van jobb, de ez is igen hasznalhato.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1518 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 13:50

nem mondom, hogy az enyem atomstabil, de hat ha alvanyrol fenykepez az ember ugyis kioldozik, es megvarja, mig lecsillapodik a gep. az enyemen egyebkent a 135/2-es objektivvel sem konyul le, ha rendesen hasznaltam. (megszoritom.) mondom: van jobb, de ez is igen hasznalhato.

Csak a műanyagot nemigen lehet szorítani. Nem véletlen hogy a Manfrotto árjegyzékében a külön kapható állványfejek mind fémből készülnek. Nekem 1/2"-os vascsőből hegesztett tripod-om van és kioldónál sokszor 8-9 mp-ig rezeg. Kis súlyú géppel. Akkor egy nehezebb méginkább rezeg.

#1519 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 15:28

kioldónál sokszor 8-9 mp-ig rezeg. Kis súlyú géppel

Jesszus.... :eek:
dolfer

#1520 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 24. 14:37

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 15:31

Jesszus.... :eek:

Ezért jó a zsínóros vagy infrás kioldó. És ebben jobb az EVF a prizmánál, a rezgést sokkal jobban lehet látni benne egyszerűen a rendszere miatt.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.