HWSW Informatikai Kerekasztal: Nikon DSLR - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nikon DSLR

#1241 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 01. 18:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 13:04

....Szerinted ez egy kis gyakorlattal megoldható?

Látom, a "continuous shooting" már megy. :p :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1242 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:02

Végül is, ha ez megoldható vele, akkor jó lesz a gömbfej. Amúgy másik félelmem, hogy nem lehet velebalra 90 fokban elforgatott géppel fotózni, szintén nem igaz, mert most láttam olyan gömbfejet, amiben egy állásban teljesen dönthető az egész. Vagyis van egy bevágás, ameddig le tud koppanni (talán érthető). :)

#1243 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:38

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:02

Végül is, ha ez megoldható vele, akkor jó lesz a gömbfej. Amúgy másik félelmem, hogy nem lehet velebalra 90 fokban elforgatott géppel fotózni, szintén nem igaz, mert most láttam olyan gömbfejet, amiben egy állásban teljesen dönthető az egész. Vagyis van egy bevágás, ameddig le tud koppanni (talán érthető). :)

Micsoda félelmek :) Gondolod, hogyha szinte az összes profi természetfotós ilyet használ akkor nem lehet vele vertikálisan lőni?

Van amelyiken még két bevágás is van, de egyébként is L-brackettel érdemes használni a vázat, ott meg ez még kevésbé probléma.

#1244 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 18:37

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 9:38

Micsoda félelmek :) Gondolod, hogyha szinte az összes profi természetfotós ilyet használ akkor nem lehet vele vertikálisan lőni?

Van amelyiken még két bevágás is van, de egyébként is L-brackettel érdemes használni a vázat, ott meg ez még kevésbé probléma.

;)

Persze az állvány még meg sincs... Én meg már a fejeket cserélgetem hozzá.
Per pillanat jó lenne elmenni valahova megint fotózni.

#1245 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 19:08

Én megyek pénteken Királyrétre  :p

#1246 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 07:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 18:08

Én megyek pénteken Királyrétre  :p

Azt hiszem az nekem bazi messze van. Persze jó lenne megszervezni, hogy páran innen délről együtt menjünk, úgy már nem lenne unalmas, és meg is érné. Előre kell jelentkezni, vagy csak beállít az ember? Nem tudsz egy linket?

#1247 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 16:15

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 8:53

Azt hiszem az nekem bazi messze van. Persze jó lenne megszervezni, hogy páran innen délről együtt menjünk, úgy már nem lenne unalmas, és meg is érné. Előre kell jelentkezni, vagy csak beállít az ember? Nem tudsz egy linket?

Jelentkezni kell, meg ügye szállást intézni. A fotoart vagy milyen újság oldalán van bővebb info...

#1248 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 16:34

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 15:15

Jelentkezni kell, meg ügye szállást intézni. A fotoart vagy milyen újság oldalán van bővebb info...

Most arra próbálok itthon társakat keresni, akik eljönnének... Gondolom az is megoldható, hogy az ember elmegy az egyik nap, de nem marad ott, aznap haza is jön.
Te maradsz?

#1249 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 17:30

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 17:34

Most arra próbálok itthon társakat keresni, akik eljönnének... Gondolom az is megoldható, hogy az ember elmegy az egyik nap, de nem marad ott, aznap haza is jön.
Te maradsz?

Végig leszek :)
Megpróbálok valami nagy obit szerezni, aztán kipróbálni természetfotózáshoz, persze majd meglátjuk milyen cuccokkal érkezik Nikon. Pénteken már tartanak valami bemutatót, szerintem elmegyek mindkét hajnali fotózásra, meg érdekelnek a diavetítések is, meg persze majd még meglátom, az is lehet, hogy modellfotózást is próbálgatom.

#1250 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 18:48

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:30

Végig leszek :)
Megpróbálok valami nagy obit szerezni, aztán kipróbálni természetfotózáshoz, persze majd meglátjuk milyen cuccokkal érkezik Nikon. Pénteken már tartanak valami bemutatót, szerintem elmegyek mindkét hajnali fotózásra, meg érdekelnek a diavetítések is, meg persze majd még meglátom, az is lehet, hogy modellfotózást is próbálgatom.

Engem is a műtermi érdekelne nagyon, de egyelőre úgy tűnik, hogy szűkebb környezetemből nem nagyon haraptak az ötletre, hogy menjünk.

Én egy makro objektívet próbálnék ki szívesen, meg persze egy 80-200 2.8 VR-t, de ez utóbbit belátható időn belül nem vennék, makrón gondolkoznék.

#1251 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 19:17

Engem a természetfotózás jobban izgat, de ha lesz idő akkor kipróbálom a műtermet is.

Ez a felszereléskölcsönzés nem igazán tudom, hogy hogy megy, de én egy 300mm f2.8 VR-t és egy 1.7x-es TC-t szeretnék  :D Ez is elsősorban azért, mert úgysem lesz sosem ilyen cuccom, aztán had lássak már ilyet élőben is, a sólymos bemutatón minimum tudnám használni. Persze vannak azért reálisabb ötleteim is, azok azért remélem megvalósulnak :)

#1252 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 07:23

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 18:17

Engem a természetfotózás jobban izgat, de ha lesz idő akkor kipróbálom a műtermet is.

Ez a felszereléskölcsönzés nem igazán tudom, hogy hogy megy, de én egy 300mm f2.8 VR-t és egy 1.7x-es TC-t szeretnék  :D Ez is elsősorban azért, mert úgysem lesz sosem ilyen cuccom, aztán had lássak már ilyet élőben is, a sólymos bemutatón minimum tudnám használni. Persze vannak azért reálisabb ötleteim is, azok azért remélem megvalósulnak :)

Engem nagyon érdekelne egy több vakus világítási rendszer kipróbálása, esetleg műtermi körülmények között. A kettő kombinációjáért természetesen hajlandó lennék fizetni is, de nem nagyon tudok olyan helyet ahol ki lehetne próbálni. Nagyon igazlmas dolog volt a táncfotózás, most nagyon szeretnék embereket fényképezni.

#1253 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 8:23

Engem nagyon érdekelne egy több vakus világítási rendszer kipróbálása, esetleg műtermi körülmények között. A kettő kombinációjáért természetesen hajlandó lennék fizetni is, de nem nagyon tudok olyan helyet ahol ki lehetne próbálni. Nagyon igazlmas dolog volt a táncfotózás, most nagyon szeretnék embereket fényképezni.

Bérelj egy studiót aztán már ki is próbálhatod :)

#1254 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 18:26

Idézet: saen - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:08

Bérelj egy studiót aztán már ki is próbálhatod :)

Hogy ez eddig nem jutott eszembe  :think:

Bevallom nálam a "kipróbálni" azt jelenti, hogy nem nagyon fizetnék érte. Vagy legfeljebb valami jelképes összeget.  :cool:

#1255 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 19:31

Pedig azt írtad fizetnél is érte :)

#1256 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:08

Idézet: lugosi - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 19:48

Engem is a műtermi érdekelne nagyon, de egyelőre úgy tűnik, hogy szűkebb környezetemből nem nagyon haraptak az ötletre, hogy menjünk.

...

Bp-i vagy?  :think:

WiZARD szokott (vagy csak korábban járt)  :think: műterembe fotózni, kérdezd meg, hogy hova szokott járni (vagy hova járt).
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1257 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:58

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 19:08

Bp-i vagy?  :think:

WiZARD szokott (vagy csak korábban járt)  :think: műterembe fotózni, kérdezd meg, hogy hova szokott járni (vagy hova járt).

Nem, szegedi vagyok.
Persze fizetnék érte, de nem sokat :)

#1258 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 22:15

Idézet

Nikon Capture frissítés [ Index.Digicam ] október 5. 8:27   

A Nikon Capture szoftver bosszantó hibáját orvosolja az új, 4.3.2 verziószámú javítás. A Windows és Mac platformokra telepíthető patch a program D-Lighting palettájának Beter Quality módjában felépő hibáját javítja. A Color Boost csúszka használatánál - néhány számítógép konfiguráció esetében - a szoftver hirtelen kilépett.
A javítás mérete 5,4MB (Windows), illetve 7,2MB (Mac) és a 4.3.1 verzióra telepíthető. Akinek korábbi verziója van, előbb frissítenie kell.

A Nikon Capture v4.3.2 patch alábbi hivatkozásainkon tölthető le.

WIN

MAC

#1259 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 07:16

Ti is inkább a NC-t használjátok RAW-ra, és nem Photoshopot?
NC jobb képet csinál, ugye?

PS: inkább a memóriazabálását orvosolnák a progamnak  :reklamacio:

#1260 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 07:22

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 23:15

"A different region version of Nikon Capture is already installed. This updater will stop now."

:confused:

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.