HWSW Informatikai Kerekasztal: Kerio tuzfal kerdesek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kerio tuzfal kerdesek...

#101 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 25. 20:58

2.1.4-es Kerio-ban ez így néz ki:

Jobb click a tűzfal systray ikonján, majd katt az Administration gombra:
Kép

Tovább az Advanced-del:
Kép

A harmadik kép egy kicsit nagy lett, itt a link hozzá: -> Click <-

Nem egy ördöngősség :) Sajnos az újabb verziójú csicsás Keriot nem ismerem, de talán abban sincs túlbonyolítva...

#102 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 25. 21:57

Ha csak Te használod a gépet, nincs értelme letiltani a portokat. Ha egy alkalmazás ki vagy be akar menni/jönni azon a porton, a Kerio úgyis rákérdez, és automatikusan létrehoz egy szabályt.

Szerkesztette: -Turbo- 2004. 12. 25. 21:58 -kor

JóSebesség

#103 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 01:11

Csak egy profile van, guest account letiltva.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#104 Felhasználó inaktív   csimasz5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 22:06

Hi.
Szükségem lenne egy kis segítségre.

Egyszerüen képtelen vagyok rávenni a keriot hogy beengedje a másik számítógépet a belső hálozatrol.

Van egy routerem amin 3 gép van fix ip címekkel,a kerion beállítottam az ip cimeiket mint megbízhatok.
az 1-2 gép megy rendesen de a1-3 nem.
A keiro blokkolja ki is be is de  nem tudom miért már végignéztem de nem találtam direkt tiltást.
Ha a másik gépröl tallozom akkor nincs felugro ablak sem csak naplozza a tiltást.
Probáltam beállítani egy szabályt de nem tudom hogyan.

Valaki légyszi segítsen kicsikt.

#105 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 22:46

Idézet: csimasz5 - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 23:06

...

2.1.5:

Futast jelzo ikonon jobb klikk -> Administration -> Firewall fulnel, Advanced -> Microsoft Networking ful

Itt en pipaltam mindent, majd a "Trusted Adress Group"-ba felvettem a halozatnak megfelelo ertekeket (Tartomany: 192.168.1.0 - Mask: 255.255.255.0).

Halozat tokeletesen mukodik.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#106 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 06. 17:09

most 2.1.5ost hasznalok.
erdemes az ujabb 4es sorozatra valtani?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#107 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:48

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 18:09

most 2.1.5ost hasznalok.
erdemes az ujabb 4es sorozatra valtani?

ez engem is erdekelne, mert ZA-rol tertem at Kerio 4-re, de ez nagyon sok memot zabal, ahogy en latom... nem nem lassit a gepen, normal hasznalatnal, de kicsit furcsa, hogy a ZA csak 7 megat hasznalt vagy mennyit, ez meg egybol 30+ MB...

#108 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 21:09

Idézet: gerdez - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 16:48

a ZA csak 7 megat hasznalt vagy mennyit, ez meg egybol 30+ MB...

Ha ez jelent valamit, nálam a 2.1.4-es Kerio átlagosan 1.5MB memóriát foglal, a maximum olyan 6-7MB körül van :)
Az új Kerio-ról nincs tapasztalatom, csak a csilli-villi admin felületét láttam :eek: csúnya :eek:

#109 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 00:53

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:09

Ha ez jelent valamit, nálam a 2.1.4-es Kerio átlagosan 1.5MB memóriát foglal, a maximum olyan 6-7MB körül van :)
Az új Kerio-ról nincs tapasztalatom, csak a csilli-villi admin felületét láttam :eek: csúnya :eek:

FYI: a 4-es kerio nekem most összesen kb 24 megát hasít a memóriából
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#110 Felhasználó inaktív   gerdez 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 31. 22:33

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 23:46

2.1.5:

Futast jelzo ikonon jobb klikk -> Administration -> Firewall fulnel, Advanced -> Microsoft Networking ful

Itt en pipaltam mindent, majd a "Trusted Adress Group"-ba felvettem a halozatnak megfelelo ertekeket (Tartomany: 192.168.1.0 - Mask: 255.255.255.0).

Halozat tokeletesen mukodik.

nekem sajnos nem. en szivok a halozattal, pedig 1 router van es azon 2 gep es hiaba allitottam be a megbizhato gepek ip cimet, folyton b@szogat, hogy "ne, a szomszed be akar lepni". Nem igazan ertem, ha egyszer megadom a szomszed pontos cimet es kipipalom, hogy ne a rule-okat hasznalja az MS Networking-nal, akkor miert kerdezget folyton? Nagyon idegesito, hogy meghatarozok egy cimet amiben teljesen megbizok es o akkor folyton rakerdez..... valaki segitene? hogy kell 1 router + 2 gep eseten ezt ugy beloni, hogy beken hagyjon? 2.1.5 Keriorol van szo.

A router meg vegignezi a portokat ehogy en latom, a log-na ezt irja ki, hogy "Simple Service Discovery Protocol (incoming)" es hogy UDP-n blokkolta... s ezt egyfolytaban irja a logba, minden portot sorra veve. Ez is idegesito, ugyhogy kellett egy olyan rule-t csinaljak, hogy a routernek (! megint) EZ megengedett es megbizhato... nem ertem, ha egyszer megbizhato akkor MEGBIZHATO, vagy nem?

#111 Felhasználó inaktív   Pál úr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:24

A KERIO 4.1.3-as indenféle befelé jövő dolgot megfog a behatolásfigyelőjével, pl. egy olyan ICMP-n jövő dolgot is, ami nekem kellene, csak szerinte rossz (a 22222-es) porton jön befelé.

Hogyan tudnám erről leszoktatni?

Köszi,

Szerkesztette: Pál úr 2005. 04. 26. 18:28 -kor

Pál úr

[...]
8. paragrafus: Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben kerüljük.
[...]

#112 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 18:59

Idézet: Pál úr - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:24

A KERIO 4.1.3-as indenféle befelé jövő dolgot megfog a behatolásfigyelőjével, pl. egy olyan ICMP-n jövő dolgot is, ami nekem kellene, csak szerinte rossz (a 22222-es) porton jön befelé.

Hogyan tudnám erről leszoktatni?

Köszi,

Valamit elnézel. Icmpben nincsenek portok.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#113 Felhasználó inaktív   Pál úr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 19:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 19:59

Valamit elnézel. Icmpben nincsenek portok.

Jogos.

Egy sorral elcsúsztam. Csak a BACKDOOR, és a bejövő 22222 igaz... És megfogja :omg:

Boccccssss.
Pál úr

[...]
8. paragrafus: Kis munkát kis ívben, nagy munkát nagy ívben kerüljük.
[...]

#114 Felhasználó inaktív   Tomi13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:01

Sziasztok

Most telepítettem fel a keirot,de sajna csak a net megy,az outlook se fogadni se küldeni nem bír,tudnátok segíteni?

#115 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 13. 16:26

Üdv!
Azt vettem észre, hogy a kerio egy bizonyos mennyiségű adatforgalom után egyszerűen megszünteti a kapcsolatot.
Vagyis a kapcsolat elvileg él de pl 100 megányi letöltés után már nem engedi a webet,(közben a futó p2p kliens még elmegy jó darabig), aztán egy bizonyos forgalom után már nem engedi kapcsolódni se a kazát, se semmi hasonlót.
Nem segít se a kerio újraindítása, sem a kapcsolat bontása és újracsatlakoztatása. Csak a teljes újraindítás.
A beállításoknál a behatolásjelzésnél minden tiltva van, de az illető programoknál bepipáltam hogy mindig engedje.

A rendszert direkt lepucoltam mostmár, tehát nem valószínű hogy valami gonosz program lenne a lúdas.
W98 se és kerio 4.1.3 van fenn.
Mi lehet a gond?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#116 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 17:04

Nem értem mostanság a keriómat. a 4.1.3-at használom. Anno, amikor még 4.1.2-t használtam, észrevettem, hogy a 135-ös (blaster) port nyitva. (de nem volt soha blaster támadás a gépem ellen) Bezártam és jó volt. Majd felraktam a 4.1.3-at (persze elötte uninstall, a maradékok kitörlése vinyóról, és amit tudtam, a registryből is) Majd ugyanúgy bezártam a 135-ös portot, és most amikor teszteltetem, ott virít, hogy a port nyitva. Próbaként kipróbáltam, hogy egy zárt portot kinyitottam, de az meg továbbra is zárt maradt. Most a program vagy én leszek egyre bénább?

#117 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 23:08

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 18:04

Nem értem mostanság a keriómat. a 4.1.3-at használom. Anno, amikor még 4.1.2-t használtam, észrevettem, hogy a 135-ös (blaster) port nyitva. (de nem volt soha blaster támadás a gépem ellen) Bezártam és jó volt. Majd felraktam a 4.1.3-at (persze elötte uninstall, a maradékok kitörlése vinyóról, és amit tudtam, a registryből is) Majd ugyanúgy bezártam a 135-ös portot, és most amikor teszteltetem, ott virít, hogy a port nyitva. Próbaként kipróbáltam, hogy egy zárt portot kinyitottam, de az meg továbbra is zárt maradt. Most a program vagy én leszek egyre bénább?

Lehet, hogy a lokálisnak minősített forgalmat átengedi?

#118 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 08:44

Fejlett módban van telepítve, és egyedül a localhost van megbízható kapcsolatnak engedélyezve, de egyébként, ha egy program a localhostot használja, arról is mindig feldobja az ablakot, hogy engedélyezem-e? Ily módon viszont nem értem, mi értelme van a megbízható hálózatnak, ha azt is ugyanúgy szűri? -Tényleg, egy közbevetett kérdés: van ugyebár a localhost, az arra szolgál,hogy önmagára juttassa vissza a csomagokat. Mégis, feltűnően sok program van, ami azon keresztül szeret kommunikálni titokban (pl. játékok, stb, stb.). Szóval, ha egy program localhost címre akar üzenetet küldeni, azt mindig bátran megengedhetem? Ugyebár úgy sosem jut ki a netre semmi ebből a kommunikációból?-
Ma éjjel jutott viszont eszembe, hogy nemrég olvastam valami újabb vírusról (vagy trójai???) ami annyit csinál, hogy az általa ismert összes védelmi rendszert kikapcsolja (virusölők, tűzfalak, spyware keresők....) Nem lehet, hogy ez csinálta?
Bár... a tűzfal működik, mert pl ha egy újabb program akarna kommunikálni, akkor feldobja az ablakot, és ha engedélyezem, tud, ha nem, akkor nem tud kommunikálni, ezt le is teszteltem. Emellett két vírusölő is van, friss adatbázisokkal, és semmit sem találnak, valamint a legfrissebb win. update frissitések.
Viszont, mintha a kerió csomagszűrőjében levő szabályok már nem számítanának a programnak, pedig egy hónapja a tesztelő oldalak szerint is sikeresen bezártam azt az egy nyitott portot, ami most is ott van a bezárt portok között, mégis, a lapok szerint nyitva van a port. Illetve, egy hónapja a ping teszt is elérhetetlennek nyilvánitotta a gépem, a ping tűzfalbeli letiltása miatt, de már megint látható.
Ja, és van egy másik gépem, win2000-el, a kettő el van különítve, mégis, mindkettőn hasonlóan működik a kerio.
Illetve még: a mcafee virusölőt nemrég cseréltem le kaspersky és nod 32 (még próbaidős) változatra. Nos, ha a kaspersky personal van fenn, amint netre lépek, elkezdi dobálni az ablakokat, hogy hatástalanította a lovesan (ez a blaster másik neve) támadást. Nos, a blaster patch még a blaster megjelenés elöttől fel van már rakva, és nincs is a gépemen erre utaljó jel, hogy itt lenne. Ellenben, ha a kaspersky personal pro-t rakom fel (ugyanaz a verzió), akkor sosem üzen, hogy ilyen támadást fogott volna meg, pedig beállítottam, hogy a lehetséges legtöbb dologról kérek azonnali figyelmeztetést...

#119 Felhasználó inaktív   olinka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 13:14

Idézet: keeper2 - Dátum: 2005. máj. 16., hétfő - 9:44

Ja, és van egy másik gépem, win2000-el, a kettő el van különítve, mégis, mindkettőn hasonlóan működik a kerio.

Írtad, hogy 2 géped van. Ha routeren keresztül csatlakozol a netre, akkor a külső weboldalak a routereden fogják a portokat próbálgatni, nem a gépeden.

#120 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 18:38

Az icmp traffic amúgy micsoda, mikor kell, és mikor nem kell engedélyezni?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.