HWSW Informatikai Kerekasztal: Kerio tuzfal kerdesek... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kerio tuzfal kerdesek...

#61 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:33

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 8:15

Ahhoz ismerni kell valamilyen szinten a TCP/IP működését.

mert mér? csak párat kell kattintani...

pl.: dchez így:

Idézet

Ahhoz, hogy a Windows XP beépített tűzfalának használatával a DC működjön aktív módban, ehhez ki kell nyitni egy portot a tűzfalon, TCP és UDP protokollal együtt.

Ehhez a következők kellenek:

• Tudnod kell a saját számítógéped nevét (a példában: molni-001) - Hogyan tudhatod ezt meg?

• Választanod kell egy tetszőleges portot, amit más alkalmazás nem használ (a lenti példában az 1777 lesz az)

Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mindenekelőtt nyisd meg a használt internet-kapcsolatod tulajdonságait. Több helyen is elérheted:

Start menüben a Csatlakozás pont alatt (Start >> Connect To), vagy pedig ha ott nem lenne, akkor a Vezérlőpulton (Control Panel) a Hálózati helyek (Network Connections) pont alatt (ld. a fenti képeken). Mindkét esetben a jobbgombos menüjéből a netkapcsolatodnak válaszd a Tulajdonságok (Properties) parancsot.

Kép

Ennek hatására megjelennek az internet-kapcsolatod beállításai. Az Advanced (Speciális) oldalon találhatod az Internet Kapcsolat Tűzfalát (Internet Connection Firewall) és az Internet Megosztást (Internet Connection Sharing). A tulajdonságait a Settings (Beállítások) gombbal hívhatod elő.

Kép

A megjelenő ablakban a Services (Szolgáltatások) oldalon lehet beállítani a tűzfal által nyitott portokat, alapból van benne néhány előre beállított szolgáltatás, viszont nincs előttük a négyzet bejelölve, azaz nincsenek használatban. Erre a célra ezek most nem jók, kézzel vegyél fel a DC-nek újakat az Add (Hozzáadás) gomb segítségével:

KépKép

A Description of service (Szolgáltatás leírása) az egy név csupán, ahogy a listában megjelenik a dolog, az egyszerűség kedvéért legyen csak BCDC, BCDC1, BCDC TCP, vagy ami tetszik. A többi mező tartalma viszont már lényeges:

A Name or IP address (Név vagy IP-cím) mezőbe annak a gépnek a nevét írd, amin fut a DC (ez a saját géped neve). A lentebb található két mezőbe pedig a tetszőlegesen választott port számát (de mindenhova ugyanazt, ez a példában 1777).

Két ilyen szolgáltatást kell felvenned, az egyiknél a TCP protokollt jelöld be, a másiknál pedig az UDP-t (megj: a TCP a le/feltöltéshez, az UDP pedig a kereséshez szükséges).

Kép
Amennyiben ezzel megvagy, másra nincs is szükség, mint hogy a DC-ben a Beállításoknál (File >> Settings) a General (Általános) oldalon az aktív mód tulajdonságainál beírd a Port mezőkbe a kiválasztott és a tűzfal beállításainál megadott port számát. Az IP mezőket hagyd üresen, vagy ha úgy nem működne, akkor írd beléjük az aktuális IP-címedet.

Ezennel meg is van az aktív mód, amennyiben a kereső működik, és tudsz letölteni is (passzív felhasználóktól is), akkor teljes a siker.

FleetCommand

hát, ja ehez kibaszottul ismerni kell a tcp/ip működését...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#62 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 13:22

Idézet: charlie - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 10:33

mert mér? csak párat kell kattintani...

pl.: dchez így:

hát, ja ehez kibaszottul ismerni kell a tcp/ip működését...

Lehet majmot is játszani persze, de még így is lehet néhány buktató. :D Nekünk ez így evidensnek tűnik, a felhasználók jelentős része mégsem jut el idáig.

Szerkesztette: Hasse 2004. 08. 31. 13:23 -kor

#63 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 15:35

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 14:22

Lehet majmot is játszani persze, de még így is lehet néhány buktató. :D Nekünk ez így evidensnek tűnik, a felhasználók jelentős része mégsem jut el idáig.

hát, ha ez alapján vkinek nem megy az gondolkozzon el egy kicsit, hogy akar e géppel foglalkozni...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#64 Felhasználó inaktív   Janek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 04. 09:57

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. jún. 18., péntek - 22:52

jazzman annak semmi köze a tűzfalhoz, bootoláskor az még sehol nincs :) DHCP szerverre vár a windows olyankor. Azt hiszem fix ip cím megoldja. (168.192.0.1)
de szóljatok ha hülyeségeket beszélek, régóta nem csináltam már ilyet :)

Nekem is ez a gondom. XP fel, bootolás 1-2 perc. Kerio XP-re fel, bootolás 4-5 perc (csak visznylagos adatok). Tuti a Kerio csinál valamit, de mit, miért, és hogyan lehetne nem kiiktatni, hanem felpörgetni?

#65 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 21:32

Érdekes dolgokat vettem észre:

ha fent van a kerió, akkor a felsorolt programok és a kerio közül csak az egyik megy:

-VMware (hálózati része, vagy nincs Kerio(fut de nem szűr))
-CFosSpeed (nem a sima, hanem a routeres, vagyis a lan-os kapcsolathoz való)
-NetLimiter

Szóval ezek és a Kerio ütik egymást, valszeg hozzáférési szintben azonos helyre akarják magukat telepíteni. :(

Ötlet?

A VMware fáj a legjobban. :reklamacio: 
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#66 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 08. 21:26

Gyulavitéz: én semmi problémát nem tapasztalok Kerio vs. Netlimiter témában, mindkettő megy és működik rendesen. W2k és WinPOET van fent. Nézd meg, CFos nélkül mire megy a géped, lehet, hogy ott lesz a probléma gyökere. :confused:

#67 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 09. 08:02

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. szept. 8., szerda - 20:26

Gyulavitéz: én semmi problémát nem tapasztalok Kerio vs. Netlimiter témában, mindkettő megy és működik rendesen. W2k és WinPOET van fent. Nézd meg, CFos nélkül mire megy a géped, lehet, hogy ott lesz a probléma gyökere. :confused:

igen, jól látod, probléma van, de mindig csak az egyikkel. mindkét program a csomagokat próbálja menedzselni és észrevételem szerint ezeke ugyanott és ugyanakkor akarják tenni. Netlimiter szintén ugyanez a téma.
a VMware pedig egy áthidalást használna a hálókártya egyidőben két rendszer számára történő elérésében, és ezt az áthidalási pontot szintén ugyanoda szeretné telepíteni, ahol a kerio is van, ezért a kettő együtt nem működik.
ja? kerio 2.1.5-öt használok, tehát azzal van a probléma.

#68 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 09. 17:45

Ezt a "szintén ugyanoda szeretné telepíteni, ahol a kerio is van" dolgot nem értem, talán valami registry bejegyzésről van szó? (nálam is járt VMWare, telepítésnél nem volt baja sem annak sem a Kerionak - mondjuk én hálózatot nem használtam rajta)
Jobb nem jut eszembe, talán ha leszeded a gépről a programokat, majd újra telepíted őket, az segít :confused: Ilyen mértékű "összeférhetetlenséggel" még nem találkoztam, nekem anno a ZoneAlarm utálta az ICQ-t és az IE-t, fura dolgokat műveltek néha...

#69 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:21

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2004. szept. 9., csütörtök - 16:45

Ezt a "szintén ugyanoda szeretné telepíteni, ahol a kerio is van" dolgot nem értem, talán valami registry bejegyzésről van szó? (nálam is járt VMWare, telepítésnél nem volt baja sem annak sem a Kerionak - mondjuk én hálózatot nem használtam rajta)
Jobb nem jut eszembe, talán ha leszeded a gépről a programokat, majd újra telepíted őket, az segít :confused: Ilyen mértékű "összeférhetetlenséggel" még nem találkoztam, nekem anno a ZoneAlarm utálta az ICQ-t és az IE-t, fura dolgokat műveltek néha...

Mindkettő a packet-eket akarja kezelni.

A Kerio és a Zone-alarm is egy packet-filteres tűzfal, vagyis ha a windows hálózati forgalmat szeretne bonyolítani, nem fér hozzá közvetlenül a hálókártyához, hanem azt a tűzfal "virtuális hálókártyáján" keresztül végzi, majd a tűzfalban a megfelelő szabályok ellenőrzése után maga a tűzfal kezeli csak a hálókártyát.

A VMware pedig, hogy ugye legyen hálózat a host oprendszeren is és az ablakban futó oprendszeren is, ezért betesz egy "birdge"-nek hívott csatolást szintén a windows és a hálókártya közé. Kvázi egy Y elosztóról beszélhetünk, aminek a középső pontjában ül a program, és osztja szét a forgalmat, mint egy útirányító. Vagyis ha az egyik OS nethez akar fordulni, akkor ezt ezen a szintén virtuális hálókártyán keresztül tudja csak tenni. Azonos időben nem használhatnák ugyanazt az eszközt direktben.

Másnál tényleg nincs ilyen hiba?

Szerkesztette: Gyulavitéz 2004. 09. 10. 08:23 -kor

#70 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:47

4-es Kerioval nálam is ment a VMWare és a NetLimiter.

#71 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 11. 19:19

Lenne egy problémám (lehet csak én vagyok láma, de azért megkérdem :) ). So.. ugye van az a lehetőség a Web fül alatt, hogy Felugró és lenyíló ablakok gátlása + Ideiglenesen írja felül az F12 (vagy Ctrl) billentyűvel. Na ez korrekt lenne, ha működne. Valaki használja ezt a feature-t? És ha igen, hogyan? :)
Azt tudom, hogy ugyanitt a kivételeknél meg lehetne adni azokat az oldalkat, ahol azt akarom, hogy engedje a popup-okat, de egyrészt fenének van kedve beírni az összeset, másrészt van úgy hogy ismeretlenül kerülök olyan oldalra, ahol most épp arra a két percre kéne, harmadrészt meg, erre találták ki ez a felülbírálást, nem?
Szavaz a hejesirók pártyára!

#72 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 22:00

Most találtam meg a 4.1-est. Nézegetem. Nézegessétek ti is :)

#73 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 22:40

Idézet: bean - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 23:00

Most találtam meg a 4.1-est. Nézegetem. Nézegessétek ti is :)

Az intrusion detection modul a megbízható zónára is ugrik, 4.0-ban mintha még jól működött volna.

#74 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 15:16

Újabb mínuszpont a 4.1-nek: Kerio + Sacred

#75 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 18. 15:52

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 16:16

Újabb mínuszpont a 4.1-nek: Kerio + Sacred

Tedd hozzá, hogy béta.
Make love not Wor.

#76 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 15:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 16:52

Tedd hozzá, hogy béta.

Nem teszem, mert a végleges is csinálja. :D

#77 Felhasználó inaktív   mpc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 10:57

Sziasztok!

Az új SP2 + Kerio 4.1-el mi a tapasztalatotok? Nálam eléggé megkavarodik a hálózati rész: ha nem fut a biztonsági központ és a tűzfal szolgáltatás (de a sp2 tűzfala nem aktivált), akkor semmilyen hálózat nem működik.
üdv.
MP

#78 Felhasználó inaktív   #PeTeY# 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 13:02

Hi!

Nekem lenne egy olyan problémám, hogy bebootol a windows, bejön egy csomó program, ami az inernetet használja (pl.: PopTray) és a Kerio csak a Win indulása után 1-2 perccel jön be. Régen már akkor bejött, amikor a Win kiírta, hogy Üdvözöljük, vagy mi a nyavaja.
Attól félek, hogy addig míg feláll a tűzfal egy csomó minden kimegy és bejön, aminek talán nem kellene.
Ja, egyébként Kerio 2.15-öt használok.

#79 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 25. 13:40

Idézet: #PeTeY# - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 14:02

Hi!

Nekem lenne egy olyan problémám, hogy bebootol a windows, bejön egy csomó program, ami az inernetet használja (pl.: PopTray) és a Kerio csak a Win indulása után 1-2 perccel jön be. Régen már akkor bejött, amikor a Win kiírta, hogy Üdvözöljük, vagy mi a nyavaja.
Attól félek, hogy addig míg feláll a tűzfal egy csomó minden kimegy és bejön, aminek talán nem kellene.
Ja, egyébként Kerio 2.15-öt használok.

1. Szedd le és telepítsd újra

2. Nézd át Safe Mode-ban, milyen látogatód lehet?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#80 Felhasználó inaktív   #PeTeY# 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 15:52

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 14:40

1. Szedd le és telepítsd újra

2. Nézd át Safe Mode-ban, milyen látogatód lehet?

Köszi  :respect:
Úgy néz ki, hogy sikerült. :)

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »