HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#1621 Felhasználó inaktív   ironer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 15:43

Hali!
Egy hete szereztem be egy TV kártyát asszem Philips de az biztos hogy 7134-es chipsettel rendelkezik(a dobozára nincs ráirva) És két kérdésem volna lehet hogy irták már párszor nem szeretnék visszaolvasni.
1. A távirányitot hozzá semmi pénzért nem tudom felismertetni. Van valami ötlet hogyan lehet? A CD-jén külön távirányit driver nem volt.
2. Fizetös csatornát Mo.rol lehet fogni valahogy?

#1622 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:30

Idézet: joel - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 19:18

Szerintem ne asus-t vegyél, bár nekem a 7134 van, annyira nem vagyok megelégedve vele. Nem igazán tudtam rendesen beállítani. A hozzáadott progi egy rakat **ki, dscaler alatt néha zizeg a hang.
Most tervezem a cseréjét egy leadtekre.

Megvettem a leadteket, felülbírálom az ítéletemet. Nyugodtan vehettek asus tunert is.
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1623 Felhasználó inaktív   joel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 19:31

Idézet: ironer - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 15:43

Hali!
Egy hete szereztem be egy TV kártyát asszem Philips de az biztos hogy 7134-es chipsettel rendelkezik(a dobozára nincs ráirva) És két kérdésem volna lehet hogy irták már párszor nem szeretnék visszaolvasni.
1. A távirányitot hozzá semmi pénzért nem tudom felismertetni. Van valami ötlet hogyan lehet? A CD-jén külön távirányit driver nem volt.
2. Fizetös csatornát Mo.rol lehet fogni valahogy?

A távírányító usbs vagy a kártyába kell dugni a receavert?
Intel Core2 Duo E6750 :ASUS P5K Premium WiFi AP :Geil Black Dragon 2x1GB :Sapphire HD 4870 :2xWDC WD2500YS-01SHB0 Raid0 :WDC WD2500YS-01SHB1 :ASUS DRW-2014L1T :Leadtek Winfast TV2000 XP Expert :Creative SB Live! 5.1+Orion HT728: Samsung SyncMaster 223BW :CoolerMaster Stacker STC-01 :Enermax EG495AX-VE
Watercool blokkok, Laing DDC, Cape Cora

#1624 Felhasználó inaktív   ironer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 21:55

A receiver a kártyába csatlakozik egy Jack dugon keresztül. Jo helyre van dugva

#1625 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 22:33

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 15:26

- 2. Egyébként a fene tudja, lehet az XP drájver nélkül is megismeri

Felismerni felismeri az XP az All-In-Wonder-t (en egy Rage Pro-s kovuletet probaltam), de azt mondja ra, hogy tul regi, nemtamogatott hardver, es kapasbol letiltja.

Ugyhogy a kartya most az irodai Win2k-s gepemben megy mint rendszer VGA, mert elegem lett az i845GV integraltjanak kepminosegebol. (neha hullamzott a kepe :eek: )

Egyebkent 2k ala fel tudtam telepiteni a tuner reszet is, csak az irodaban nincs kabelTV, ugyhogy adas hijan nem tudtam tesztelni.
iuVCR-rel csak hangyafocit lattam.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 01. 25. 22:36 -kor

#1626 Felhasználó inaktív   spuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 10:40

kaptam egy ajánlatot egy tv kártyára:
Pinnacle PCTV Deluxe
Leiras
(használtan 25e lenne)
vagy inkább maradjak a Hauppauge WinTV-PVR-USB2 -nél? (új 33e)

köszi
s

#1627 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 26. 14:43

Hááát, a PCTV Deluxe már nem a támogatott eszközök körébe tartozik, szóval nem fejlesztenek hozzá semmit... Az utolsó driver is 2003-as, ami béta formájában maradt az utókorra, bár állítólag azzal jól megy már.

Szerkesztette: Mykee 2006. 01. 26. 14:44 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1628 Felhasználó inaktív   kepeckupac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 00:11

Sziasztok!

Néhány hetes ismerkedés után a Hauppauge WINTv PVR USB kezd rádöbbenteni hogy a videcapture nem a megalománok "szórakozása", hanem valóban helyigényes... :(

Ezért kérem itt a segítségeteket.

Csak laptopjaink vannak itthon, ezért elég behatároltak a hdd bővítési lehetőségeink. Digitalizáláshoz, szerkesztéshez megfelelő-e USB-s mobil winyó? Laptopról lévén szó firewire megoldás szóba sem jöhet...ugye?  :confused: Viszonylag "elfogadható" áron találtam 200-250 Gb-os 7200rpm, 2 ill. 8 mb bufferrel Freecom usb hdd-t, de nem igazán értek hozzá, nem ismerem. Tudtok tanácsot adni? Milyet, hol, mennyiért?

Vagy müxik a mobil rack+"mezei" winyó kombináció is? Mégiscsak olcsóbb lenne akárhogy is számolom.

Előre is köszi a segítséget!

üdv: kepec

#1629 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 08:19

Idézet: kepeckupac - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 23:11

Vagy müxik a mobil rack+"mezei" winyó kombináció is?Mégiscsak olcsóbb lenne akárhogy is számolom.

Az előre szerelt kis, külső vinyóknál tényleg jobb ilyen célra, ha külön veszel egy normál méretű nagy kapacitású merevlemezt és egy nagyobb külső házat, aminek van valamilyen számodra használható csatlakozása! Az összerakástól ne félj nem sokkal bonyolultabb mint a "LEGO"-zás.

#1630 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 13:48

Hali!

Lenne egy problémám, biztos tudtok segíteni:)

Szal. Vettem egy Terratec Cinergy 400-as TV kártyát kb 3 hete. Egy-két napon belül be is tettem, és gyorsan ki is próbáltam, hogy megy -e.
Akkor nem próbáltam a composit bemenetet, mert nem nagyon volt rá időm stb. Mára az is beérett, és megpróbáltam, hogy milyen is az, ha a videoról veszek fel valamit a pc-re. Na, ez nem sikerült:(
Amikor átkapcsolom a TV kábelről composit-ra akkor csak befeketedik az ablak, és semmi jelet nem vesz, vagyis nem látom:(
Próbáltam több féle progival ( CrisTV; Terratec TV; DScaler; IV WinDVDR), de mindegyikkel ugyanaz a probléma:(
Remélem ez valami beállítási dolog amit nem tettem meg, és nem halott ez a bemenet a kártyán.
Tudtok ebben segíteni?

Erzsébeti

Betettem a saját topicjába is, de az nem nagyon pörög, így bemásoltam ide is.

#1631 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 20:48

Nagyon alapvető, de sok emberrel kifogott már - leellenőrizted, hogy biztosan kimenőjelet csatlakoztatsz és nem véletlenül egy bemenetet!?

#1632 Felhasználó inaktív   ORANGE6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 21:30

Sziasztok!

Egyik nap kitaláltam, hogy beugrok a boltba és veszek egy tunerkártyát. Ott kezdődött a gond, hogy utánanéztem, melyik mit tud, mit írtok a fórumon :)

Szimpatikus a Sapphire Theatrix, de többek szerint használhatatlan a saját szoftvere. Ahogy nézem, van akinek bejön a Pineacle, van akinek a Leadtek, van akinek a Terratec...

Tehát olyan kártyát szeretnék, amin jó kép jön, sztereo és FM, jól lehet vele filmeket felvenni, tudjon time shiftinget. A kártyák leírásából ez nem mind derül ki. Mik a tapasztalatok, melyik nem fog nekem elmászni, becsíkozódni, lefagyni?

Ha valakinek van Sapphire, kérem írjon, mennyire gáz a gyári program, mennyire megy másik szoftverrel (távirányítóval...), tud-e time shiftinget?

Köszi,
Gábor

#1633 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 10:31

Idézet: ORANGE6 - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 21:30

Ha valakinek van Sapphire, kérem írjon, mennyire gáz a gyári program, mennyire megy másik szoftverrel (távirányítóval...), tud-e time shiftinget?

Üdv!

Az igényeid alapján PVR kártyát szeretnél, ez lehet belső v. külső is. Én a belsőket ismerem, ezek: Leadtek Winfast PVR 2000, Hauppauge WinTV PVR 150 és 350, Sapphire Theatrix.
Egyik ismerősömnek Hauppauge PVR 150-e van, meg van vele elégedve, a másiknak Leadtek, ő is.

Nekem kb. 2 hete van egy Sapphire Theatrix kártyám, de túl sok időm nem volt tesztelni. Először az egész xp-t húzom újra, ha ráérek. A gyári szoftver elég egyszerű (Cyberlink PowerCinema 3) és nem kezeli (jelenleg csak a ChrisTv) a jól beharangozott szűrőit a kártyának. Lehet próbálkozni még a gbpvr-rel (ez ingyenes) és egyéb más progikkal is. A távirányító alap gombjai működnek az XP alatt is. Ez egyébként egy Cyberlink-es távirányító Sapphire felirattal. Ha jól tudom XP MCE kompatibilis, de nekem nincs MCE-m. Egyébként a Girder-rel és a honlapján található MikeC-s MCE pluginnal betanítható bármire.

Ami nagyon fontos, h. a bejövő kábeltv jel megfelelő legyen, mert ha már az rossz, akkor az egész el van b...va (úgy mint nálunk), ill. a házban megfelelő kábelezés és elosztók legyenek h. ne legyen nagy a jelveszteség.

Javaslom a ChrisTV 4.80 Professional bigyós változatát töltsd le, ez működni fog bármelyikkel és ennek van a legtöbb szolgáltatása.

#1634 Felhasználó inaktív   ORANGE6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 10:54

Idézet: BenJoe - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 10:31

Üdv!

Az igényeid alapján PVR kártyát szeretnél, ez lehet belső v. külső is. Én a belsőket ismerem, ezek: Leadtek Winfast PVR 2000, Hauppauge WinTV PVR 150 és 350, Sapphire Theatrix.
Egyik ismerősömnek Hauppauge PVR 150-e van, meg van vele elégedve, a másiknak Leadtek, ő is.

Nekem kb. 2 hete van egy Sapphire Theatrix kártyám, de túl sok időm nem volt tesztelni. Először az egész xp-t húzom újra, ha ráérek. A gyári szoftver elég egyszerű (Cyberlink PowerCinema 3) és nem kezeli (jelenleg csak a ChrisTv) a jól beharangozott szűrőit a kártyának. Lehet próbálkozni még a gbpvr-rel (ez ingyenes) és egyéb más progikkal is. A távirányító alap gombjai működnek az XP alatt is. Ez egyébként egy Cyberlink-es távirányító Sapphire felirattal. Ha jól tudom XP MCE kompatibilis, de nekem nincs MCE-m. Egyébként a Girder-rel és a honlapján található MikeC-s MCE pluginnal betanítható bármire.

Ami nagyon fontos, h. a bejövő kábeltv jel megfelelő legyen, mert ha már az rossz, akkor az egész el van b...va (úgy mint nálunk), ill. a házban megfelelő kábelezés és elosztók legyenek h. ne legyen nagy a jelveszteség.

Javaslom a ChrisTV 4.80 Professional bigyós változatát töltsd le, ez működni fog bármelyikkel és ennek van a legtöbb szolgáltatása.

Szia,

Köszi a választ! Ha kipróbáltad (remélem minél előbb :) ), várom a tapasztalataidat!
Mit jelent az, ha egy kártya PVR-es, LP-s?
Tud ez a kártya time shiftinget, időzített PC ki/be kapcsolást? Milyen a képe? Lehet vele tisztességes felbontásban mozgó műsort felvenni?

Az érdekes, hogy agyári sw nem kezeli a szűrőit :( a nullszériás változat tesztelésénél azt írták, hogy bekapcsolt szűrőkkel is megnézték.

Gábor

#1635 Felhasználó inaktív   ironer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 12:19

A távirányitos kérdésemre még nem kaptam választ

#1636 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 16:37

Megoldottam.

#1637 Felhasználó inaktív   Erzsébeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 16:46

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 21:48

Nagyon alapvető, de sok emberrel kifogott már - leellenőrizted, hogy biztosan kimenőjelet csatlakoztatsz és nem véletlenül egy bemenetet!?

Köszi, megoldottam, és az volt amit te is írtál!:)

A videomba egy euroscartos átalakítóval kötöttem be (a videon euroscart van, míg a kártyán egy SVHS+ compozit+3,5-ös sztereo jack)
Az RCA-scart átalakítóm volt a bűnös (ez olyan mint egy euroscart dugó, csak a másik oldalán RCA-s hüvelyek vannak), mert ugyan minden olyan lába ami az RCA-hoz kellhet megvolt, de bizonyára belül csak input volt bekötve, míg nekem pont egy output kellett...
Kívülről nem látszott...
Vettem egy olyat amivel garantáltan lehet ki-be adni-venni, és lőn megjavult!:))

Köszi

Erzsébeti

#1638 Felhasználó inaktív   BenJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 09:27

Idézet: ORANGE6 - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 10:54

Mit jelent az, ha egy kártya PVR-es, LP-s?
Tud ez a kártya time shiftinget, időzített PC ki/be kapcsolást? Milyen a képe? Lehet vele tisztességes felbontásban mozgó műsort felvenni?

Az érdekes, hogy agyári sw nem kezeli a szűrőit :( a nullszériás változat tesztelésénél azt írták, hogy bekapcsolt szűrőkkel is megnézték.

Ezek a kártya főbb tulajdonságai:
• PCI -os Tunerkártya, Thater 550 Pro chippel, automatikus programkeresés
• Sztereo TV tuner, Sztereo Rádiótuner
• S -videó / Kompozit Videóbemenet; Audio line in és line out; Távirányító
• Állóképek tárolása az összes használatos formátumban, 24 bites színmélységben max. 1024x768 felbontásban
• Mozgókép rögzítése AVI formátumban, hardveres MPEG II tömörítés; Dolby Digital 2ch encode
• PIP - kép-a-képben funkció, DirectBurn
• PAL felbontás 768x576 -ig, NTSC felbontás 640x480 -ig
• Win 98SE, Win ME, Win 2000, Win XP driverek
• PowerCinema 3

A PVR-t arra értettem h. hardveres MPEG2 tömörítést tud.
Hogy milyen a képe? Nekem ez az első tunerkártyám, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Az előző hozzászólásomban írtam, h. nálunk a kábeltv a gyenge láncszem, de szerencsére felújítják és talán jobb lesz. Egyébként a prohardveren vannak belinkelve képek, amit atifarkas készített. Szerintem nézd meg azokat és olvasd végig azt a fórumot is.
Az időzített be-kikapcsolást vmilyen erre használatos programmal is meg tudod oldani, bár a bekapcsolást az alaplapnak támogatnia kell.
Remélhetőleg hétvégén már lesz időm tesztelni huzamosabb ideig.

#1639 Felhasználó inaktív   ORANGE6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 22:36

Idézet: BenJoe - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 9:27

A PVR-t arra értettem h. hardveres MPEG2 tömörítést tud.
Hogy milyen a képe? Nekem ez az első tunerkártyám, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom. Az előző hozzászólásomban írtam, h. nálunk a kábeltv a gyenge láncszem, de szerencsére felújítják és talán jobb lesz. Egyébként a prohardveren vannak belinkelve képek, amit atifarkas készített. Szerintem nézd meg azokat és olvasd végig azt a fórumot is.
Az időzített be-kikapcsolást vmilyen erre használatos programmal is meg tudod oldani, bár a bekapcsolást az alaplapnak támogatnia kell.
Remélhetőleg hétvégén már lesz időm tesztelni huzamosabb ideig.

Köszi, végül ma elmentem és vettem egyet, majd kiderül, mit bír. Találtam egy amerikai fórumot, ahol nagyon dicsérték a képminőségét, egyedül a szoftvert húzták le. Remélem, a fórumon leírt alternatív programok felismerik majd ezt a kártyát.

Gábor

#1640 Felhasználó inaktív   bbl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 12:46

Sziasztok!

Mint a témában teljesen új és zöldfülü kérnék segítséget a következőkhöz
- Pinnacle PCTV 310e vagy Plextor ConvertX PVR PX-TV402U, van e gyakorlati tapasztalat bármelyikkel
- van-e aki le/átbeszélne valamelyikről, vagy inkább valami másra.

Nekem azt mondták hozzáértőbbek, hogy csak Pinnacle-t vegyek.
Amire használnám:
- a videot akarnám lecserélni
- több géphez is használnám felváltva (ezért külső)
- meg szeretném úszni az asztali HDDs DivX-es DVD felvevő/lejátszó vásárlást.

Minden hozzászólást előre is köszönök
BBL

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »