HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2641 Felhasználó inaktív   nate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 16:31

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a TV kártya nem találja a vidót, amit hozzácsatlakoztattam.
WinFast DV 2000 - a kártya.

Nem értem mi lehet a baj, mert régen megtaláltam a videó-csatornát, most nem.

Köszi aki tud seígteni...!!! :respect:

Üdv: Nate

#2642 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 00:05

Videot teszt modba kapcsoltad/megy valami film mikor hangolni probaltad?

Ha nincs jel a csatornan, a tuner nem fogja megtalalni.

#2643 Felhasználó inaktív   nate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 08:54

Igen, persze , megy film mikor hangolom, de fél óra után sem jön be semmi...
Mindent megpróbáltam (azthiszem) - a videót is hangolgattam, akkor se lett semmi...

Régen ugyan így csináltam, és akkor pár perc után megvolt a videó csatorna... most nem  :confused:

Más ötleted esetleg...?

#2644 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 07:53

Sziasztok!

Az aláírásomban lévő kisebbik gépnél az a gondom, hogy ha a TV tuner kártyába bedugom az antennát, akkor a monitor képe elkezd haloványan vibrálni...elötte a CRT monitoron is látszott, de alig volt zavaró, most viszont, hogy rákerült egy nagy LCD moncsi (pont TV-zés, DVD-zés végett) sokkal bántóbb.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Elképzelhető, hogy egy rendes VGA-val nem csinálná? Tekerjem be a tunerkártyát szigetelőszalaggal (nehogymá')? Cseréljem le a tunert? (mire?)
Köszi előre is a segítő hozzászólásokat!
:respect:

#2645 Felhasználó inaktív   Tab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 14:53

Sziasztok!

Jelenleg van egy PCTV PROm, teljesen jól működik, csak gyenge alatta a vas. MPEG1 megy, MPEG2 már nem. A váltás P3-ról anyagilag jelenleg nem vállalható a számomra, így MPEG2-höz marad a hardveres kártya. Miután előzetesen tájékozódtam a kompatibilitásról, vettem egy PVR2000-et. Az alaplap elvileg támogatja a PCI2.1-et, de a kártya mintha benne sem lenne. Hasonló képpen jártam egy USB2.0-ás kártyával, csak akkor a megoldás az volt, hogy vettem a VIA-s helyett egy NEC csipeset. Ez a megoldás most nem jöhet szóba. Van valami más megoldás? A lap egy BH6 BX-el. A BIOSban a delayed transaction, amit a leírás szerint engedélyezni kell a PCI2.1 kompatibilitáshoz, be van kapcsolva. A kártya dobozán a PCI2.3 kompatibilitás szerepel, de a rendszerkövetelményeknél csak a 2.1. Lehet, hogy egy régebbi darab működne a gépemben?
Régi szakik tudnátok segíteni?

Előre is köszi,

Tab

#2646 Felhasználó inaktív   Tab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 15:04

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 6:53

Sziasztok!

Az aláírásomban lévő kisebbik gépnél az a gondom, hogy ha a TV tuner kártyába bedugom az antennát, akkor a monitor képe elkezd haloványan vibrálni...elötte a CRT monitoron is látszott, de alig volt zavaró, most viszont, hogy rákerült egy nagy LCD moncsi (pont TV-zés, DVD-zés végett) sokkal bántóbb.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Elképzelhető, hogy egy rendes VGA-val nem csinálná? Tekerjem be a tunerkártyát szigetelőszalaggal (nehogymá')? Cseréljem le a tunert? (mire?)
Köszi előre is a segítő hozzászólásokat!
:respect:

[QUOTE]
Nézd meg közelről, hogy ha hozzáérinted a koax csatlakozót, látsz-e apró szikrázást. Földelési problémára gyanakszom. Az antenna testelése és a géped, így az erősáram testje között potenciálkülönbség lehet. Rossz esetben az egész gépedet hazavághatja. (Feltéve, hogy jól gondolom a hiba okát)

Tab

#2647 Felhasználó inaktív   Ricsi83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:31

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni:
Van egy Pixel View Tuner kártyám.DSCaler 4.1.16-os verziót használnék, és nem tudok rá hangot varázsolni sehogy sem.
Ez a kártya Win 98 alatt jól működött az eredeti programjával(pár éve).És most szeretném használni xp-vel is...Mi lehet a Baj? :think:

Előre is köszönöma segítséget!!!

#2648 Felhasználó inaktív   geges 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 26. 15:22

HAli
Nem tuti hogy ide tartozik a dolog! Abban kérnék segítséget hogy van 1 pixelview TVtuner kártyám minden jól működik rajta csak 1 valamit kizárva a csatornáim összevissza vannak és nemtudom sehogy elmentem a tetszésem szerint. Van 1 mentés a memóriába gomb de hiába nyomom be semmi változás nem történik!  Valaki remélem tud valamilyen megoldást!

A választ előre is köszönöm!

#2649 Felhasználó inaktív   Ricsi83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 17:46

Idézet: geges - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:22

HAli
Nem tuti hogy ide tartozik a dolog! Abban kérnék segítséget hogy van 1 pixelview TVtuner kártyám minden jól működik rajta csak 1 valamit kizárva a csatornáim összevissza vannak és nemtudom sehogy elmentem a tetszésem szerint. Van 1 mentés a memóriába gomb de hiába nyomom be semmi változás nem történik!  Valaki remélem tud valamilyen megoldást!

HAli

Szerintem használj másik programot, én is ezzel küzdök már 1 ideje csak nekem viszont hangom nincs.

Programnak a DScalert tudom ajánlani, elmenti magától.

Remélem Neked sikerül.

#2650 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:40

Hali!

Nekem egy Terratec Cinergy 600 tv tunerkártyám van, és most frissítettem a driver-t a Terratec honlapjáról letöltött BDA driverrel, és az a gond vele, hogy ezzel a képen két oldalról egy-egy függőleges fekete sáv jelenik meg. Tehát, még egy 4:3 arányú monitoron sem tölti ki a teljes képernyőt, és akárhogy nézed, az a fekete sáv úgy jelenik meg, mintha az is a tv-kép része lenne.

Még ha csak nézem akkor le lehet vágni szoftveresen a képről ezt, de a legbosszantóbb azonban az, hogy felvételnél nem. Így minden tv-ből felvett videó olyan, mintha kerete lenne, de csak a két szélén.

Jó, mondhatnátok, hogy tegyem vissza a régit, de van a gyártónak egy új programja is, ami ezerszer jobb és stabilabb, mint a régi, viszont ez csak az új driverrel működik rendesen.

Esetleg ha valakinek van valami ötlete, hogy lehetne a kép széleiről levágni a keretet, vagy ilyen kártyája van és tapasztalt már hasonlót, nagyon megköszönném, ha tudna segíteni.

#2651 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:45

Nem tudom, mi a bajod a 3 eves Philips referenciadriver+iuVCR komboval, nalam betonstabil.
Nezesre meg ugye ott a DScaler.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 26. 22:47 -kor

#2652 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 07:13

Nálam is a Philips referencia driverrel ment a kártya amíg használtam. Fly2000TV szofttal kifogástalan volt.

#2653 Felhasználó inaktív   geges 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 15:18

kösssssssssssszi a tippet! Remélem be válik!!

#2654 Felhasználó inaktív   geges 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 15:39

Hát a csatornákat látom kristálytisztán csak a hangot nem tudom meg csinálni meg ezt lehet amúgy táv irányítóval kezelni?????? Mármint a Dscaler-t

#2655 Felhasználó inaktív   csabyka666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 16:59

Hali!
Egy kérdés: WinFast TV2000XP Deluxe kártyám van. Ehhez kéne WinXP driver, x64-es. Már csak ez az egy hiányzik, hogy meglegyen minden a 64 bites XP-n, pls segítsetek!  :o
Úgy tudom, 64 bites Vista-hoz van driver, de nem akarok Vista-t használni, elég volt már...
Köszi!

#2656 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 17:44

Idézet: geges - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 15:39

Hát a csatornákat látom kristálytisztán csak a hangot nem tudom meg csinálni

Volt itt valahol egy Cinergy400 topic, abban irtam hosszu litaniakat a Philips referenciadriver kulonbozo tunerrel szerelt Terratec kartyakhoz valo beallitasarol.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 27. 17:51 -kor

#2657 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 08:53

Folytatás itt: https://forum.hwsw.h...howtopic=134394

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131