Tv tuner kártya van amelyik jó?
Elküldve: 2006. 02. 27. 10:11
Tud valaki a WinFast DTV2000 H-n kívül olyan belső tunert, amelyik képes egyszerre kezelni az analóg és DVB-T bemenetet?
A Leadtek-nek általában milyen a minősége pl. a PCTV Pro-hoz képest?
Config 2: AsRock K8NF4G-SATA2, Sempron 2800+@2000Mhz (250*8 ), 1 Gb KingMax DDR 400, Samsung 80 Gb, LG 16* DVD-ROM, LG1510S
Elküldve: 2006. 02. 27. 10:14
Idézet: z00z0 - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 9:32
Nyomoztam egy kicsit XMLTV ügyben.
A hiba javítva lett itt: http://cvs.sourceforge.net/viewcvs.py/xmlt...tv_grab_huro.in
De ameddig ez nem kerül bele a win32-es exébe, addig nem lehet sokat tenni.
A cygwinnel el lehet valahogy indítani, ha frissíted a javítással - ez nem jött össze nekem,
illetve a perl kódot le lehet valahogy fordítani win32-es exere - ez is kifigott rajtam,
a legújabb win32-es alpha pedig nem tartalmazza még a javítást.
Ha valakinek van ötlete - jöhet!
Az alpha-ban már benne van, jó pár hibaüzenettel, de letölti a műsort.
Elküldve: 2006. 02. 27. 10:29
Megvettem (már vagy 2 hete) és elkezdtem (volna) használni Pinnacle PCTV 310e-met, de vannak itt bajok:
Elsőre egy P4 1.5-re telepítettem (PC133-as ramokkal), bár ez alatta van a min. követelménynek - ami P4 1.8 - (az ajánlotnak meg pláne: P4 2.4), de most még egy ilyen gépen dolgozom, tehát ez volt kézenfekvő. Elösször nem full telepítést választottam, hanem én mondtam meg, mi kell, és magyar nyelvet. Felment, de nem igazán ment semmi, nem is igazán láta az eszköszt, sőt, az eszközök között 2x is szerepelt a 310 Analog, 1x mint problémás, 1x mint működő eszköz. Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy elöbb rádugtam már az eszközt (USB 2.0) a gépre, minthogy telepítettem volna a progit hozzá, és a Windows felismerte, telepítette magától, amit gondolt, na és azek az eszközök nem mentek.
Ezek után leszedtem a progit, és minden drivert, majd újra feltettem, de immáron angolul, és full telepítést kértem. Na ekkor a jó eget is felpakolta a gépre (pl. .Net Framework 1.1-et, tényleg csak 1.0 volt fent), meg még nem tom mit, mert vagy 15 percig szuttyogott.
Na ekkor már látta a kütyüt, DE:
- Alig talált meg néhány csatornát, azok is pl. RTL, TV5, BBC, de pl. 1 magyar se volt, a nagy része sistergés
- Iszonyú lassú volt a progi, 100%on ment a proci, TaskMagager-ből kellett levennem a prioritást, hogy használni tudjam a gépet, és még így is akadozott a kép, és nagyon rossz minőségű volt. Majd pedig gy idő után nem is adott már képet, ill. nem látta az eszközt, ha lehúztam, és újra bedugtam.
Gondoltam, hát biztos a gép kevés neki, és tegnap feltettem az új (leendő) gépemre is, arra aztán nem lehet panasza - gondoltam én, hiszen az egy Dual Xenon 2.8, 800FSB, 333as ECC rammal.
Itt egyből angol full telepítőt nyomtam, de rosszabb lett, mint a másikon: semmi képet nem ad, a progi nagyon lassú, viszont a procit nem terheti (egyiket sem a 4 virtuális közül, teljesen egyenletes mindegyik terhelése), szóval itt aztán teljesen tanácstalan vagyok, mi nem tettszhet neki.
Mellesleg épp tegnap beszélt le egy ismerősöm minden olyan cuccról, amiben nincs hardveres MPEG-2 encoder, mert az értelem szerűen nagyon eszi a procit, ami teljesen jogos. Ő Hauppage 150-est vett, emi kicsivel olcsóbb is volt, mint az enyém, viszont semennyire nem terheli TV nézésnél, vagy felvételnél a gépet, ami teljesen érthető. Össze is hasonlítottuk a weben a minimum gép követelményeket, és megdöbbentően nagy különbség volt köztük: P4 1.8 vs. PIII 733, vagy valami hasonló.
Szóval jelenleg itt tartok, örülnék, ha valakinek let volna már ilyen cuccal tapasztalata és azt le is írná, akár pozitív, akár negatív.
Köszi
BBL
Elküldve: 2006. 02. 27. 14:31
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 12:56
Bocs, de az micsoda? Eddig a Hauppage honlapjáról szedtem le a legfrisebb drivereket, majd az ott leírtak szerint- szigorú sorrendben- telepítettem azokat. a 3.40 -ről még nem hallottam, hol találom?
Elküldve: 2006. 02. 27. 15:12
Idézet: SFU - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 14:31
Ezt bbl-nek szántam a Pinnacle 310-hez.
Elküldve: 2006. 02. 27. 23:37
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 14:12
7UPPPPP!!!!
Elküldve: 2006. 02. 28. 15:18
Idézet: SFU - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 22:37
Elküldve: 2006. 02. 28. 16:17
Idézet: SFU - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:07
Ha az alaplapi driverre gyanakszol, azzal mit tudnék kezdeni?
Köszönettel:
SFU
NVidia drivereknél az AGP driver szokott galibát okozni. Sajnos külön nem tudod feltenni a chipsettől, csak ha kicsomagolod a drivert. Volt már, hogy a gyári CD-ről feltett alaplapi driverrel nem volt baj, de a frissebben letöltöttel egyszerűen fagyott az AGP. Hátha nálad is az van.
Elküldve: 2006. 02. 28. 20:08
Nagy kérdésem ill kérésem lenne költözködés közben elveszett a winfast tv2000 xp expert tuner kártyám kompozit kábele, és hát enélkül nem igazán tudom használni külsö forrás felvételére! Ha valaki letudná nekem rajzolni a bekötését akkor én letudnám gyártani magamnak! Előre is köszönöm a segítséget! Mindenkinek Üdv: Laci.
Elküldve: 2006. 02. 28. 21:31
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 15:17
Nagyon kedves hogy segítesz, köszönöm! De sajna ez PCIexpresszes alaplap és videókártya.
Elküldve: 2006. 03. 02. 14:42
Idézet: SFU - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 20:31
Szia
Akkor elmondom én hogyan jártam és a szervizben mi miatt szidtak vagy 1 hétig.(még szerencs hogy mint rossz pénzt ismernek)
Szóval innen régebbi drivereket töltsél le.Hogy melyik lesz jó azt a géped fogja eldönteni(fene vinné el).Az alaplapi drivernek szigoruan a kapott cd-n levőt rakd fel.Nálam is a legujabb volt fenn csak nálam az az eset volt hogy a tvtunert a szg nem ismerte fel multimédiás videovezérlőnek azonosította.
A sorrend:alaplapi driverek utána jöhet a hauppage.Nálam bejött amugy jellemző a szervízekre hogy mindenhol azt mondták a tuner hibás.Ahol most megcsinálták ill a helyes drivereket kiderítették 2 napig nyomoztak,elöszőr ők is hibás kártyára hivatkoztak de véletlenül a tuner elindult(igaz váltig állitottam hogyjó).Egy próbát talán megér a fenti ötlet.
Elküldve: 2006. 03. 02. 23:46
Van egy WinFast TV2000XP RM Edition tunerem. Kipróbálásra kaptam, még visszaadhatom. Az a bajom, hogy elég rossz képet ad. Saját szoftverrel van telepítve. Olvastam itt a fórumon, hogy esetleg más driverrel jobb képet lehet elérni. Próbálkozzak más szoftverrel? És ha igen: mivel?!
Elküldve: 2006. 03. 05. 12:13
A problémám az, hogy Sony Vegas 6tal szeretném szerkeszteni, de a saját capturejében nem fogja a videojelet, valamint ha iuvcrrel, vagy Fly2000TVvel digizem, és a kapott anyagot akarom beolvastatni a Vegassal, akkor is csak az audio streamet tudja használni. A lejátszók hiba nélkül lejátszák a videót.
A videóról antenna kábelen jön a video, a hang pedig külön, a mikrofon cstlakozójába. A prewiewban is csak a hangot érzékeli (a vegasban, a többiben jó).
Elküldve: 2006. 03. 07. 00:34
Idézet: ToBeY - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 14:00
Milyen tvnéző software-el tudok egyben capture-ni is?
Én a Dscaler-t használom és meg vagyok vele elégedve.
Elküldve: 2006. 03. 08. 01:18
Kb másfél hónapja vettem 1 Pinnacle 50i tunert. Kezdem azt hinni,nem kellett volna.
Ott kezdődött,h gépbe berak,bekap,szoftvert telepít,restart.
Netframe-től kezdve az égvilágon mindent felrak,még sql-server-féleséget is.
A gond az,h bármilyen variációban telepítem a drivert(magyarul,mert első tunerről van szó),nem és nem hajlandó működni:=>gyakorlatilag fekete kép a csatornán,és azt mondja:"a tv vevő nincs megfelelően konfigurálva".
Na mind1,javasolta haver,h driver telepítés után tegyem be a kártyát.
Ekkor a kb 15 perces gyors csatorna scann után megvoltak az adók,kivéve Sport1.
DE,2-3 adó kivételével NEM VOLT HANG.
Újradobtam az xp-t,card ki-be,semmi:no hang.
A történethez tartozik,h vétel után közöltem a boltban,h nem smafu a dolog.Mondták,próbálkozzak.1 hét után vittem nekik a cardot,h próbálják ki ők otthon,hátha okosabbak leszünk.Aszonták kipróbálták,szar náluk is,vissza nagyker.1-2 hét alatt ki is cserélték zokszó nélkül.Azzal sem megy.
Kicsit blama,h 15 éve űzöm az ipart(ismerősök körében -is-),de eddig ilyennel nem találkoztam.
1edülinek mondtak,aki vitt vissza P 50i-t.
Hw:Asus A7N8X-Deluxe,2400+XP,2*256 400 MHz DUAL DDR,Sapphire Radeon 9600 XT 128 MB,TAGAN 420 W táp.
Sw:XP prof SP2,driverek gyáriak.
Most ott tartok,h visszavittem a cardot,azt mondták:típuscsere.Amit ajánlottak:
1.ASUS 7131 TV/FM
2.MSI TV@NYWHERE +
3.LEADTEK WINFAST TV 2000 XP EXPERT TV/FM
Ezek közül melyiket tudnátok ajánlani?
Ha nem ezekből,akkor mit?
Ha a Pinna 50i-hez van tipp,azt is szívesen venném,mivel megoldható a próbája.
Amit ajánlott vki régen itt a fórumban,HAUPPAUGE 150,milyen?Tudja vki ajánlani?
Amire én használnám,elsősorban tv nézés,később TV-ről felvétel.
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
Eldiablo
Elküldve: 2006. 03. 08. 14:12
Na meg melyik driverrel használtad?
Ezen kívül más programmal (Dscaler, ChrisTV) is megpróbáltad összelőni?
Milyen hangkártyád van? Ugye nem az alaplapit használod?
Na hirtelen ennyi
Elküldve: 2006. 03. 08. 15:51
Idézet: eldiablo - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 2:18
Amire én használnám,elsősorban tv nézés,később TV-ről felvétel.
Igen, melegen ajánlom
Vagy akár ATI Theater 550 Pro kártyát is.
Szép, tiszta, száraz érzés (előszűrők is vannak), nem kell kábelt dugdosni, kapsz egy MPEG2 felvételt, 0% processzor terhelés mellett. Én pl. simán felveszek 4-6 óra műsort, közben játszogatok, DVD-t írok, a már kész felvételt tömörítem DivX-be, és nincs dropped frame.
Elküldve: 2006. 03. 08. 21:59
Lenne néhány kérdésem Sapphire Theatrix TV tuner tulajokhoz.
Kikapcsolható-kikerülhető-e az MPEG2 chipje, azaz ha bármilyen más programmal akármilyen formátumban szeretnék felvételt készíteni (DV, AVI, MJPEG), akkor megoldható-e az, hogy csak az A/D-jét használom?
Jó felvételt csinál a video bemeneteiről? Tudom, ez eléggé szubjektív, de talán volt előtte más tunerkártyája is és talán van összehasonlítási alapja.
Mit szóltok ehhez?
http://prohardver.hu...od=20&id=597&p=
Ha ez igaz, akkor egyáltalán érdemes ilyet venni? Kijavították a hibákat, ahogy a cikk szerzője remélte?
Szerkesztette: argon 2006. 03. 08. 22:19 -kor
Elküldve: 2006. 03. 11. 12:46
Idézet: argon - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:59
Lenne néhány kérdésem Sapphire Theatrix TV tuner tulajokhoz.
Kikapcsolható-kikerülhető-e az MPEG2 chipje, azaz ha bármilyen más programmal akármilyen formátumban szeretnék felvételt készíteni (DV, AVI, MJPEG), akkor megoldható-e az, hogy csak az A/D-jét használom?
Jó felvételt csinál a video bemeneteiről? Tudom, ez eléggé szubjektív, de talán volt előtte más tunerkártyája is és talán van összehasonlítási alapja.
Mit szóltok ehhez?
http://prohardver.hu...od=20&id=597&p=
Ha ez igaz, akkor egyáltalán érdemes ilyet venni? Kijavították a hibákat, ahogy a cikk szerzője remélte?
Szia,
Én igazából csak tv műsor MPEG2-be rögzítésére használom de arra tökéletes.
GB-PVR-kel hozzá vidórekorder proginak, és xmltv-vel lesz tv műsorod is, illetve
Chris-Tweak ha a szűrőket akarod állítgatni. De ha jó minőségű kábeltv-s jeled van akkor
legjobb ha kikapcsolod/minimalizálod a szűrőket.
Szerintem tökéletes a képe.

Súgó
A téma zárva.