HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2031 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 22:22

Ha van a VGA-don Video In, akkor oda rakotod a video kimenetet, aztan a videon valtogathatod a csatornakat, es lesz keped.

Ha nincs, akkor IJ, muszaj lesz tunert venni.

#2032 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 23:05

Idézet: asdf - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 18:16

Na, kezem koze kerult egy ilyen leadtek winfast 2000 expert.

Tapaszalatok:
-szep kep, pinnacle pctv pro-m elbujhat messze francba mellette ;)
-lenyegeben hasznalhato kezelofelulet, semmi tulsagosan csilivili eroforraszabalo szarsag /bar a knight rider fenyek nelkul el birnek lenni/, normalis sebesseggel megy es indul
-normalis teletext, semmi brozeres szarsag, es tudja, hogy melyik csatornan melyik kodlapot kell hasznalni, ezert nagy piros pont

Nem tetszik:
-ha mar egyszer teletextes, es nyomok egy autoscant, a jo eletert nem szedi ki a teletext headerbol a csatornanevet, miert nekem kell kezzel toltogetnem?
-ha mar egyszer van egy csatornanak neve, miert nem irja ki OSD-n? Miert csak azt, hogy 15-os programhely?
-Hulye mutatom, nem mutatom rendszer, rakas csatornat megtalalt kivalo keppel, de a channel listbe aktivba nem rakja be csak passzivba, ellenben van olyan, ahol nincs adas, azt meg a butus berakta aktiv csatornanak, ergo beallitas utan at kell nezni az egeszet es javitgatni a pipalasokat, hogy akkor csatornavaltogatasnal melyiket mutassa, melyiket ne
-Install utan autoscan vegeztevel hulye szine volt a csatornaknak, secamot akart mutatni. En beallitottam, hogy Hungary. Miert nem tudja, hogy nalunk mar vagy tiz eve PAL van?
-Ha mar egyszer magyar az installja, a program miert nincs magyaritva?
-Radiocsatornak felprogramozasanal, miert van kulon save gomb??? Miert nem ment el mindent automatikusan?
- TV csatornaknal miert Hz-ben irja a frekit, miert nem MHz-ben?
-A joedeset annak, aki a talcara rak (_) es a bezar (x) gombot jobb oldalt _alulra_ rakta :)

Sz'al alapvetoen kellemes kis kartya, csak meg kell szokni a hulyesegeit.

Még jó, hogy csak ennyi bajod van vele :)
Láttál már tunerhez adott, minden igényt kielégítő, tökéletesen működő szoftvert?
Kétlem, hogy létezik ilyen.
Ha nem tetszik a kezelőfelület, még mindig használhatod a WinFast DTV-t, ráadásul a csatornaneveket is kiírja, az aktuális és következő műsor címével és tartalmával együtt. Talán már a Hungary-t is ismeri rendesen, nem kell Germany-vel trükközni.
Le vagy maradva, a legfrissebb verziónak már nem csak az installja Magyar.
Nem mindegy, hogy írja ki a frekvenciát? Megadni Mhz-ben kell, az a lényeg.
Alapvetően tényleg kellemes kis kártya és a DTV "extráival" szinte tökéletes.
Infó:aláírásomban

#2033 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 23:52

Ez a DTV progi használható a TV2000XP kártyákkal is? Mert az oldaladon a supported hardware list-nél csak DTV jelzésű kártyák vannak, az Others-nél meg nem értem, mi az.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2034 Felhasználó inaktív   phetya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 16:00

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tv tuner kártyát akarok venni, olyat amelyik hardwaresen is tud tömöríteni.
Az egyik jelöltem a Leadtek WinFast PVR2000 lenne, a masik pedig a Hauppauge WintTV HVR 1300-as lenne.
Szerinetetek a tapasztalataitok alapján melyiket lenne érdemesebb megvenni és miért.

#2035 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 17:14

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 0:52

Ez a DTV progi használható a TV2000XP kártyákkal is? Mert az oldaladon a supported hardware list-nél csak DTV jelzésű kártyák vannak, az Others-nél meg nem értem, mi az.

Igen, én is azzal használom.

#2036 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 22. 17:23

A Hungary probléma már ezerszer le lett írva: DirectX probléma, állítólag a külföldi, nagy szabványkönyvben még mindig nincs átírva az országunk SECAM-ról. És addig a Microsoft sem fogja módosítani. ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2037 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 20:24

Kedvenc kártyám ma ezzel fogadott. Próbáltam újrarakni a drivert, és a PVR programot is, nem ért semmit. Utána feltettem a DTV-t, az meg működik. Valakinek ötlete?
Kép

#2038 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:16

Ez egyáltalán nem biztos, hogy a kártya. Egyszerű rendszer instabilitás is okozhat ilyet. - Nincs húzva a géped? - Tápod rendben?

Pucoldd meg denaturáltszeszbe mártott fülpiszkálóval a memóriáid csatlakozó sávját

#2039 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:21

Húzva van egy kicsit(1,53-->1,8), de ettől jobban is volt már 2,1-en is gond nélkül. Más problémát nem vettem észre, de majd megpróbálom a tisztítást.

#2040 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 11:26

Hali!

Én laptophoz keresnék külső tunert, gyakorlatilag csak meccsnézésre. Valami olcsó darab érdekelne, de az árnál fontosabb, hogy élvezhetően tudjam nézni a műsort. Eddig ASUS TVFM-em volt, hasonló képminőség tökélesten megfelel.
Mit érdemes venni? :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#2041 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:14

Nos a tisztítás nem segített. De nem hiszem, hogy hardveres eredetű a probléma, mivel a gép lassan két napja megy újraindítás nélkül, és használom azért elég rendesen. Meg a kártya is megy a DTV-vel szépen, meg rádiót is lehet hallgatni a WinfastFM-el, csak a WinfastPVR jön a fenti üzenettel, csak a 48f818 helyett 48ea48 van. Gyanítom, mivel a memória elején vannak a megszakításvektorok, így a 4-es memóriacímet menet közben a rendszer nem engedi változtatni, és ez tesz be a PVR-nek. De próbáltam kétféle PVR-el is, mindkettőnél ugyanez a hiba.

#2042 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 19:51

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 11:14

Nos a tisztítás nem segített. De nem hiszem, hogy hardveres eredetű a probléma, mivel a gép lassan két napja megy újraindítás nélkül, és használom azért elég rendesen. Meg a kártya is megy a DTV-vel szépen, meg rádiót is lehet hallgatni a WinfastFM-el, csak a WinfastPVR jön a fenti üzenettel, csak a 48f818 helyett 48ea48 van. Gyanítom, mivel a memória elején vannak a megszakításvektorok, így a 4-es memóriacímet menet közben a rendszer nem engedi változtatni, és ez tesz be a PVR-nek. De próbáltam kétféle PVR-el is, mindkettőnél ugyanez a hiba.

Egy lehet még, hogy amikor "beindítja" a program a kártyát, az hirtelen lerántja a tápot és ez okozza a memória problémát. Nem tettél időközben valamilyen további cuccot (fogyasztót) a PC-dbe? Próbáld esetleg úgy, hogy a kisebb vilamos fogyasztás érdekében a felesleges cuccokat kikötöd pl. CD, hálókártya, 2. vincseszter, floppy.

#2043 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 20:55

Ne sértődj meg, de tényleg igaz, hogy ezen a fórumon minden problémára az első ajánlat a tápcsere. A gép 2 napja megy. Tesztelés céljából mpeg-et konvertál divx-be, NFS-MW-ot játszok, netezek, ki-be dugdosok cuccokat az USB-n, dvd-t olvas-ír(persze minden meg van nyitva egyidőben), és pont a kártya rántaná le a tápot, és csak akkor, amikor a PVR-t indítom, hát hogyis mondjam, kicsit sem tartom valószínűnek.

#2044 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:38

A gépekben ált. a táp a "leggyengébb láncszem": mert ott meleg van, sok a kondenzátor stb...

- Persze, ha tényleg minden így van ahogy leírtad, akkor én is belátom, hogy valami más hibára nagyobb az esély! A baj csak az, hogy nincs megfelelő diagnosztikai eszköz az ember kezében, így egy ilyen helyzetben, csak vakon tapogatózunk...

#2045 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 06:41

A gépekben ált. a táp a "leggyengébb láncszem": mert ott meleg van, sok a kondenzátor stb...

- Persze, ha tényleg minden így van ahogy leírtad, akkor én is belátom, hogy valami más hibára nagyobb az esély! A baj csak az, hogy nincs megfelelő diagnosztikai eszköz az ember kezében, így egy ilyen helyzetben, csak vakon tapogatózunk...

#2046 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:06

Sziasztok !
Lenne egy kis problémám nekem is. Pár hete vettem egy tunerkártyát, eleinte semmi probléma nem adódott, de kb 1 hete minden bekapcsolás után kb 1 percre a monitoromon teljes sötétség lett.
Jópárszor ujjra kell indítanom mire nagynehezenn működik a gépem. Kivettem a kártyát és utána semmi probléma sincs. A gépembe 300 w-os táp van, 2.8 proci 120 gigás vinyó, 3 hűtőventillátor ,1 hangkártya , videókártya, és a tunerkártya. Lehet ez a probléma a gyenge táp hibája ? Vagy a táp elég, és a kártya a rossz ?

#2047 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:47

Ja, az rendben van, hogy a táp okoz furcsa dolgokat, de ilyen elszigetelt jelenséget azért nem tud.

gyuri0032: csak akkor produkálja ezen jelenségeket, ha a tuner bentvan, és akkor mindig? Próbáld meg, ha kiveszed a hangkártyát, akkor is csinálja-e. Illetve ha tudod, próbáld ki egy másik gépben a tunert, ott rendesen működik-e.

#2048 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:39

hali !

A tunerkártya kivétele után már nem produkálja a hibát, igaz csak tegnap vettem ki. De elötte mikor bent volt a héten minden indításkor besötétedett a monitor és semmit sem tudtam a géppel csinálni csak restartolni. Volt hogy 4-5.-re sikerült a gépet rendesen elindítani. Azért gondoltam a tápra mert amikor elsötétült a monitor elötte pár másodpercel jelent meg a tunerkártya ikonja a jobb alsó sarokban. Gondoltam akkor terhelte le a tápot.

#2049 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 19:14

És ha most visszateszed, akkor is gond van a géppel? Az én kártyám ikonja a kártya nélkül is megjelenik, nem biztos, hogy az hozzányúl a kártyához.

#2050 Felhasználó inaktív   gyuri0032 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 09:49

Hali !
Sajnos a kártya nélkül is csinálja. Akkor nem a kártyával van a gond. Megpróbálom leformázom a gépet, remélem csak szoftveres a gond és nem hardveres .

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.