HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2271 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 09:39

http://reviews.cnet.com/KWorld_V_Stream_St...7-31243781.html

Olvasd el a review-kat, és sírj.
És szabadulj meg attól a szeméttől :)

#2272 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:08

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:45

A mai notebook-okban már ritkaságnak számit a PCMCA, helyet Express Card van. Ezért inkább az USB a nyerő.

Egyáltalán nem ritkaság a PCMCIA, a többségben még mindig az van, sajnos inkább csak a drágább típusokba tesznek Express Card-ot. A gyártók közül az egyszerűbb gépekbe is leginkább az LG, Dell az, amelyik beleteszi, de ahogy most nézegetem, ezek is minimum 250e feletti árban vannak, persze a drágábbakban már ez van talán mindenhol.
Én nemrég vettem egy Lenovo N100-as notebook-ot, Core 2 Duo, a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű gép, mégis!!!! PCMCIA van benne.
Nekem van USB-s és PCMCIA-s digitalizálóm is, mindkettő hardveres, az USB-s tunerrel ellátott. Tökéletesen működnek.

Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 06. 12:14 -kor

#2273 Felhasználó inaktív   zozo1004 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 18:03

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 10:46

Probáld meg Németországi beállítások alapján keresni, PAL üzemmodban.

Helloka!

Köszi a segitséget, de ezeket is probáltam már, de semmit nem csinált!!!!

#2274 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:52

Sziasztok!

tudátok ajánlani tuner kártyát ami működik 64bites Windows alatt is (Vista stb.. aminek jó a driver támogatottsága)?

A kritérium annyi lenne, hogy hardver-es tömörítés legyen.

Köszönöm előre is!

Üdv.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2275 Felhasználó inaktív   fodorb 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 19:45

Hello

Megtudná valaki mondani, hogy a Hauppage pvr 500 ast távírányítóval hol lehet legközelebb Bp hez kapni ?

#2276 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 23:27

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:08

Egyáltalán nem ritkaság a PCMCIA, a többségben még mindig az van, sajnos inkább csak a drágább típusokba tesznek Express Card-ot. A gyártók közül az egyszerűbb gépekbe is leginkább az LG, Dell az, amelyik beleteszi, de ahogy most nézegetem, ezek is minimum 250e feletti árban vannak, persze a drágábbakban már ez van talán mindenhol.
Én nemrég vettem egy Lenovo N100-as notebook-ot, Core 2 Duo, a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű gép, mégis!!!! PCMCIA van benne.
Nekem van USB-s és PCMCIA-s digitalizálóm is, mindkettő hardveres, az USB-s tunerrel ellátott. Tökéletesen működnek.

Hello!

Nekem is TV tuner kellene laptop-hoz, core duo-proci van benne, elég-e ez felvételre vagy vegyek hardveres-t, USB-s kellene neked milyen van?. mpeg4-ben akarok rögziteni.

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#2277 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:28

BeyondTV 4.5-öt próbáltad már? Nem tudom, hogy támogatja-e a tunered, de az oldalukon megtalálható a support list.

#2278 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:59

Idézet: James Bond - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 0:27

Hello!

Nekem is TV tuner kellene laptop-hoz, core duo-proci van benne, elég-e ez felvételre vagy vegyek hardveres-t, USB-s kellene neked milyen van?. mpeg4-ben akarok rögziteni.

Chris

Ha mpeg4-be szerenél rögzíteni, akkor a hardveres egységek között is nézelődhetsz, sztem viszont egy dupla magos processzornak már mindenképpen van akkora teljesítménye, hogy felvehess vele hardveres támogatás nélkül is. Ebben az esetben viszont mást nemigen szabad végezni a gépen, nehogy megakadjon a felvétel. A lényeg, hogy usb-s esetén 2.0-ás legyen. Én mindig a hardveres eszközök mellett álltam, bár nekem sem volt mindig ilyen. Mindenképpen mpeg4-be szeretnél felvenni? Nekem praktikusabb ha mpeg2-be rögzítek, mert azt kapásból el lehet szabványos dvd-nek elkészíteni, de ha mégis divx-et szeretnék, hát áttömörítem, egy másfél órás átalgos hosszúságú filmet az én gépem 40 perc alatt áttömörít, így nem gáz, hogy nem közvetlenül abba veszek fel.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostani külső tuneremmel, hiába láttam hardveres mpeg4-be rögzítőt is, mégis ezt választottam a sok utánajárás után. (ár/tudás/szoftver/használhatóság/egyszerűség/problémák)

#2279 Felhasználó inaktív   James Bond 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 21:17

Idézet: pmikloska - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 19:59

Ha mpeg4-be szerenél rögzíteni, akkor a hardveres egységek között is nézelődhetsz, sztem viszont egy dupla magos processzornak már mindenképpen van akkora teljesítménye, hogy felvehess vele hardveres támogatás nélkül is. Ebben az esetben viszont mást nemigen szabad végezni a gépen, nehogy megakadjon a felvétel. A lényeg, hogy usb-s esetén 2.0-ás legyen. Én mindig a hardveres eszközök mellett álltam, bár nekem sem volt mindig ilyen. Mindenképpen mpeg4-be szeretnél felvenni? Nekem praktikusabb ha mpeg2-be rögzítek, mert azt kapásból el lehet szabványos dvd-nek elkészíteni, de ha mégis divx-et szeretnék, hát áttömörítem, egy másfél órás átalgos hosszúságú filmet az én gépem 40 perc alatt áttömörít, így nem gáz, hogy nem közvetlenül abba veszek fel.
Nagyon meg vagyok elégedve a mostani külső tuneremmel, hiába láttam hardveres mpeg4-be rögzítőt is, mégis ezt választottam a sok utánajárás után. (ár/tudás/szoftver/használhatóság/egyszerűség/problémák)

Hello!

Köszi a választ.

Usb2-es TV-tunert veszek, kinéztem egyet, de ez csak szoftveres  Hauppauge WinTV USB2-est néztem ki magamnak, de nem találok az árlistában sehol.

Hauppauge WinTV PVR USB 2-lenne a legjobb, de a 30 ropit már sajnálom érte, viszont ez hardveres
mpeg2-őt tud.

Chris
Abit KN9-Ultra|Athlon 64 X2 4600+|RAM: 2 GB |HDD 250G SATA2|VGA Radeon 1950XT 256M, Monitor: Samsung SyncMaster 957MB stb.

#2280 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 22:44

Idézet: James Bond - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 22:17

Hello!

Köszi a választ.

Usb2-es TV-tunert veszek, kinéztem egyet, de ez csak szoftveres  Hauppauge WinTV USB2-est néztem ki magamnak, de nem találok az árlistában sehol.

Hauppauge WinTV PVR USB 2-lenne a legjobb, de a 30 ropit már sajnálom érte, viszont ez hardveres
mpeg2-őt tud.

Chris

Szia!

Nekem is Hauppauge WinTV-PVR-USB2 van, 33e volt, de nagyon jó. Most is éppen azzal veszem fel az esti filmet. Közben divx-be is tömörítettem, és netezek:-)
A Hauppauge hardveres cuccai mostanában hiánycikkek, én is egy hónapot vártam rá.

Van még két hardveres tuner, az egyik a Leadtek WinFast WalkieTV, ez kb. 25e pl. itt kapható, vagy a Plextor ConvertX nevű ketyeréje, a tuneres változat, de az még drágább, mint a Hauppauge.

#2281 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 23:36

Meg ha jól hallottam a Plextor-hoz ritka szar a szoftver ellátottság..

#2282 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 16:11

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 0:36

Igen, nekem is úgy tűnik, hogy hiába egy volt ez első mpeg4-es felvevő, és hiába a Plextor név, elég magára hagyott vonal ez... sajnos. És még drága is.:(
A kis Leadtek kütyü viszont egész ígéretesnek tűnik, és ahhoz képest nem is drága.

#2283 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 01:03

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 0:36

Most nézem csak, hogy neked meg ADS külső digitcuccod van. Megkérdezhetem, hogy hol laksz? Csak azért, mert ha véletlenül Miskolcon, akkor megnézném egyszer, mert anno én is szemeztem vele.

Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 19. 01:03 -kor

#2284 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 12:47

Várpalotán és eladó a tuner, garisan. :)

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 19. 12:48 -kor

#2285 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 20:08

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 13:47

Várpalotán és eladó a tuner, garisan. :)

Nem vált be?

#2286 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:41

Nagyon is bevált, csak amiért eladom, az hogy nincs hozzá 64 bites driver, és nem is fognak készíteni hozzá.

Szofverileg is tökéletes nekem. Beyond TV 4.5-el használom. HW-es tömörítés és egyéb finomságok.

#2287 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:51

Leadtek WinFast TV Pro II:

Kép

Idézet

* TV-kimenet: RF Jack
    * VGA kimenet: 9-tűs Mini-Din Jack (átvitelhez)
    * Video bemenet: Kompozit és S-Video
    * Audio bemenet: 2 darab RCA Jack, 3.5 mm Stereo Jack
    * Audio kimenet: 3.5 mm Stereo Jack
    * VGA kimenet: 15-tűs D-Sub
    * Video kimenet: Kompozit
    * Távirányító: van, beépített infra-vevő
    * PC nélkül is használható (csak monitor és hangfal szükséges)
    * A TV adások automata szkennelése
    * Sleep Timer
    * OSD menü

Felbontások:
    * 640x480 @ 60 Hz / 75 Hz
    * 800x600 @ 60 Hz / 75 Hz / 85 Hz
    * 1024x768 @ 60 Hz / 75 Hz / 85 Hz
    * 1280x1024 @ 60 Hz

Esetleg van valakinek ilyene? vélemények? Érdemes megvenni vagy van ennél jobb is :)

Igaz azt nem írták, hogy HW-es tudása van-e, de gondolom nincs  :think:

Szerkesztette: Hippo 2007. 02. 19. 22:58 -kor

#2288 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:49

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:41

Nagyon is bevált, csak amiért eladom, az hogy nincs hozzá 64 bites driver, és nem is fognak készíteni hozzá.

Szofverileg is tökéletes nekem. Beyond TV 4.5-el használom. HW-es tömörítés és egyéb finomságok.

64-bites driver? Nehogy azt mondd, hogy rajtad is úrrá lett a vista 64-bites változata? Sztem ez még jó ideig csak népbutítás lesz, hogy vegyél új cuccokat stb.
Nekem Core 2 Duo van, de jól megvagyok az xp-vel... 64 bites programokat meg ahogy hallom, még nem nagyon írnak.
Ezért ne add el, ha egyébként jól működik a szerkezet. Vaaagy, rájöttél, hogy jó-jó, de mégsem olyan jó, és más márkát/típus vennél?

#2289 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 14:02

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 23:51

Leadtek WinFast TV Pro II:

Kép

Esetleg van valakinek ilyene? vélemények? Érdemes megvenni vagy van ennél jobb is :)

Igaz azt nem írták, hogy HW-es tudása van-e, de gondolom nincs  :think:

Hát, ez bizony hardveres eszköz, csak nem úgy, ahogy te szeretnéd. Ez egy olyan kütyü, ami nem képes felvételre, viszont minden létező analóg jelet tud fogadni (célhardver), rá tudod kötni a videódat, kamerádat stb., és ez továbbítja/fordítja a jelet a monitorodnak, magyarul a monitorodon tudsz tv-t nézni vele anélkül, hogy bekapcsoltad vna a gépet, ugyanis az nem is kell hozzá. Ez olyakor jó, ha van otthon egy tök szuper, óriási monitorod (az mindegy, hogy crt vagy lcd), és azon szeretnéd nézni a tv-t úgy, hogy ne zúgjon a gép mellette. Vagy ha csak úgy van egy felesleges monitor otthon, amit jó lenne tv-nek használni. Vagy ha van egy kivetítőd, amin szeretnél tv-t nézni, bár, akkor már jobb egy videó, ahhoz is van távvezérlő, meg tudja fogni a tvcsatornákat is stb.
Száz szónak is egy a vége, neked nem ez kell ;)

Szerkesztette: pmikloska 2007. 02. 20. 14:03 -kor

#2290 Felhasználó inaktív   hegelaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:17

Hali !

Kérlek segítsetek! Most vettem egy Hauppauge WinTv PVR USB2 ketyerét, nagyon frankón műxik, tv2-rtlklub oké, de az M1-en nincs hangom. Ha elhangolom be tudom állítani a hangot, de akkor meg ugyebár a képen csak hangyák szaladgálnak.
Hogyan tudok hangot varázsolni azn M1-re?
Please!
Laci.
:respect:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117