HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2591 Felhasználó inaktív   danfiu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 2:07

Valamilyen itthoni cimre elofizetsz az UPC Directre vagy DigiTV-re, aztan az elofizeteshez kapott muhodverot+belterit kiviszed magaddal, es ott szereled fel. (Elvileg szabalytalan, de a kutya sem torodik vele, amig fizeted a havidijat.)

Legalabbis egyik ismerosom igy nez norvegbol magyar TV-t.

Belterit elhagyhatod, ha olyan muholdas tunert veszel, amibe bele lehet dugni az elofizetoi kartyadat, de ehhez a tobbiek jobban ertenek.

hali, akkor szerintem ezt fogom csinalni.Vagy olyan megoldas nincsen hogy csak veszek a laptophoz valamit es nezhetem a magyar tvket?Bocs de nem ertek hozza.:) Mondjuk ha Norvegiaban mukodott akkor Daniaban sem lesz gond.Es ugy kb mekkora a cucc hogy megis tudjam mire szamithatok?Mar elofizettem a jumptvn az rtl klubra de csak a sajat musoraikat adjak.Vegulis meglehet oket erteni. Koszi szepen ha tudnal meg infot mondani:)

#2592 Felhasználó inaktív   nessus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 17:58

üdv!
segítséget szeretnék kérni. vettem 1 gigabyte hybrid kártyát, gt-ptv-taf-rh típusút. a gond az vele h nincs hangom, de kép igen. kábel tv-t nézznék vele. alaplapi a hangkarim  lehet h ez a gond esetleg?
a legújjabb k-lite codec pakk van fent. nem tudom mi lehet a gond... :(
pls help

#2593 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 28. 09:25

Amikor nincs hang, legtöbbször a kiválasztott szabvánnyal van baj. Lehet, hogy Magyarországhoz rossz hang beállítást írtak a program készítői. Próbálj vételi helynek Németországot, Csehországot vagy Ausztriát beállítani ez legtöbbször segíteni szokott.

#2594 Felhasználó inaktív   pmikloska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 11:33

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy Miskolcon vagy a közelében van-e valamelyikőtöknek PCMCIA tuner kártyája? Ha igen, szeretném megkérni, hogy egy fél órás teszt erejéig találkozzunk, és segítene, hogy kipróbálhassam a notebook-omban. Valamiért nagyon lassú ez a csatolófelületem, és érdekelne, hogy más kártyákkal is ugyanilyen vacak-e. Azt hiszem, hogy a gép ilyen lassú, de jó lenne megbizonyosodni róla, és egy próba miatt nem szeretnék venni egy PC Card-os tunert.

#2595 Felhasználó inaktív   nessus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 15:56

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 10:25

Amikor nincs hang, legtöbbször a kiválasztott szabvánnyal van baj. Lehet, hogy Magyarországhoz rossz hang beállítást írtak a program készítői. Próbálj vételi helynek Németországot, Csehországot vagy Ausztriát beállítani ez legtöbbször segíteni szokott.

köszi szépen!
ez volt a megoldás!  :respect:
+ még a power cinema is átesett 1 frissítésen.

#2596 Felhasználó inaktív   mauzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:25

vásároltam egy külső USB-s DVB-T tunert. DiBcom  3000-MB chipet tartalmaz, valójában Conceptronic CTVDIGU fantázianéven fut.

nomármostan, rátettem egy kívánatos dipol-t, 650 és 714MHz-nél el is kezd szüttyögni valamit a szoftvere, szépen fel is gyullad a kék LED, ami a signal-t jelzi, majd pedig nem történik semmi, a végén kiírja, hogy 0 programot talált :(

először azt hittem, gyenge a jel. szépen bevágtam a cuccost a kocsiba, kimentem a pesti rakpartra, ahonnan szépen látszik a Széchenyi hegy, de úgy is ugyanez... elkocsikáztam közvetlenül a hegy alá, kb. 2-3 km légvonalban, tuti rálátás, úgyse semmi...

erre van valami ötlet?

#2597 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 18:41

errol van valakinek valami velemenye:
Avermedia Hybrid Ultra USB
alig kerul 2000 Ft al tobbe mint a volar amit dicsernek itt tobben is. ahogy latom ez hardveres mped2 ot tud ami mondjuk annyira nem izgat mert szerintem a proci is tud nekem megfeleloen tomoriteni, es nem mpeg2t akarok.
Ez valami ujjabb cumo mint a volar vagy egyidos csak ez nincs annyira miniaturizalva. szal jobb e? vagy csak a harveres mpeg2vel tud tobbet ami mivel nekem nem szamit, folosleges azt vennem.
bar meg nem biztos hogy veszek. csak mar fel akarnam rakni a vistat es a mostani tuneremhez nincs hozza driver. pontosabban meg fel tudom szenvedni a 32 bites verziora az xpset de ha jol emlexem nem volt valami jo vele. de mar nem vagyok biztos benne.aszem a hang csuszott nagyon a kephez kepest de mivel az sb liveomhoz sincs vistas driver azt is le kellene cserelni. es lehet eloszor az lesz. aztan ha nem jo akkor gondolkodok el a tv tuneren.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#2598 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 01. 17:43

Avermedia AVerTV USB Hybrid+FM Volar tulajdonosoktól kérdeznék: nektek is olyan brutális hőmérsékleten dolgozik a kis masina? :confused: Nálam egy digitális hőmérő 63 fokot mutatott a burkolatához illesztve  :omg:
(Nem az Y-alakú elosztájával dugtam a gépre, hanem egy USB-hubhoz csatlakozik a kis doboz.)
Valaki esetleg tud valami megoldást a magas hőmérséklet kiküszöbölésére? Tartok tőle, ilyen hőmérsékleten nem lesz túl hosszú életű a kis masina...  :(

Amúgy a magas üzemi hőmérsékletet leszámítva elégedett vagyok a kis készülékkel: a képminősége remek, a szoftvere gyors és könnyen kezelhető.

#2599 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 10:23

Nekem korábban egy Terratec USB Hybrid XS volt, ami teljesen hasonló cucc. Az is melegedett, ezért vagy a PC háta mögött lógattam le, illetve ha notebokkal használtam, nem fektettem le az asztalra, hanem mindig keresztben aládugtam valamilyen ceruzát, hogy jobban körbejárhassa a levegő.

Szerkesztette: wassermann 2007. 11. 02. 10:42 -kor

#2600 Felhasználó inaktív   Beowulf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat... :)
Köszi!

#2601 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 04. 21:53

Idézet: Beowulf - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 18:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat... :)
Köszi!

Ha jó az analóg, akkor sokfelé a Leadtek PVR3000-t ajánljá, 20k körül van. Én is vettem, de még nincs tapasztalatom.
KomposztWC

#2602 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 22:39

Idézet: Beowulf - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 17:16

Sziasztok!
Egy új Tuner kártyát akarok venni, de nem tudom melyik lenne a jó... Nekem a legfőbb dolog az lenne hogy nagyon szép képet tudjon mert szeretnék sorozatokat felvenni különböző tv adókról. Annyira nem tudom, hogy most melyik fajta lenne jó mert már nekem elég sok fajtát mondtak, de én inkább tapasztaltabb emberektől szeretnék válaszokat ill. ajánlásokat...   :)
Köszi!

Csatlakozom az előttem szólóhoz, eddig a PVR3000 Deluxe képe tetszett a legjobban. Valahol az oldalamon rövid videót is találsz, amit vele vettem fel. Viszont egy 7-8e forintos Global sem produkál sokkal gyengébb képet(átlagos), ha van alá géped, akkor talán az is elég lehet. A PVR3000 nem tud teletextet!

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 22:40 -kor

#2603 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:00

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 21:39

Csatlakozom az előttem szólóhoz, eddig a PVR3000 Deluxe képe tetszett a legjobban. Valahol az oldalamon rövid videót is találsz, amit vele vettem fel. Viszont egy 7-8e forintos Global sem produkál sokkal gyengébb képet(átlagos), ha van alá géped, akkor talán az is elég lehet. A PVR3000 nem tud teletextet!

ha van alatta egy ket magos 4200-as amd 2 giga rammal, akkor az eleg lehet vagy ettol fuggetlen kell a hardveres dolog?

#2604 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:26

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:00

ha van alatta egy ket magos 4200-as amd 2 giga rammal, akkor az eleg lehet vagy ettol fuggetlen kell a hardveres dolog?

Nekem is 4200+, és 2Gb ram van a gépben. Hardveres mpeg2-nél(10000kbps, 48k/384kbps) a terhelés 15-20%(ugyanannyi, mint amikor nem megy a felvétel). Ugyanezekkel a beállításokkal szoftveres felvétel esetén 35-40% a cpu terheltség. ( a mostani kártya mondjuk DVR3100 H, PVR3000-nél anno 3-5% volt a terheltség).
Ekkora cpu-k mellett már szinte csak hátrányuk van a hardveres encodereknek(interlaced felvétel only, kötött felbontás, stb.)
Vagyis ugyanezt meg lehet csinálni egy Globallal is. A PVR3000 leginkább minőségében nyújt többet a többi kártyánál.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 23:28 -kor

#2605 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:31

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:26

Nekem is 4200+, és 2Gb ram van a gépben. Hardveres mpeg2-nél(10000kbps, 48k/384kbps) a terhelés 15-20%(ugyanannyi, mint amikor nem megy a felvétel). Ugyanezekkel a beállításokkal szoftveres felvétel esetén 35-40% a cpu terheltség. ( a mostani kártya mondjuk DVR3100 H, PVR3000-nél anno 3-5% volt a terheltség).
Ekkora cpu-k mellett már szinte csak hátrányuk van a hardveres encodereknek(interlaced felvétel only, kötött felbontás, stb.)
Vagyis ugyanezt meg lehet csinálni egy Globallal is. A PVR3000 leginkább minőségében nyújt többet a többi kártyánál.

na varjunk, akkor szerinted, ha nekem csak arra kell a cucc, hogy nezzem a tvt es esetleg menet kozben megallitsam a cuccot aztan folytassam, akkor esetemben lehet eleg lenne egy nem hardveres kartya is?

#2606 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:33

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:31

na varjunk, akkor szerinted, ha nekem csak arra kell a cucc, hogy nezzem a tvt es esetleg menet kozben megallitsam a cuccot aztan folytassam, akkor esetemben lehet eleg lenne egy nem hardveres kartya is?

vista alatt hasznalnam..

#2607 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:36

harom kartyat latok hirtelen a nagykerbe olcsobol:
TV TUNER LEADTEK TV 2000 XP EXPERT 8640 ft
TV TUNER LEADTEK WINFAST TV 2000XP GLOBAL 6720 ft
TV TUNER LEADTEK WINFAST TV2000XP 5400 ft

Melyiket ebbol?

#2608 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 23:52

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:31

A Timeshift is a beállított felvételi profilt használja, így az is ugyanolyan mértékben terheli a cpu-t, mintha felvétel lenne. Vagyis egy szoftveres kártyánál is kijössz 30-40%-ból. A PVR3000 kicsit kilóg a többi hardveres kátyák közül, ugyanis jobb kép-, és hangminőséget produkál a beépített 3DNR, és 3D Y/C-nek, és az alkalmazott chip-jeinek köszönhetően.
A sima TV2000XP mindenképp felejtős, nagyon régi, monó, sérülékeny, stb. Az Expert jó, de régi. A Global ugyanaz, mint az Expert, csak modern változatban. Van belőle rádió, és rádió nélküli változat is. Közülük a Global ajánlott.
Mindegyik kártya működik Vista-n, sőt néhány funkció csak Vista-n érhető el. Lassan egy éve Vista-n használom a tunereimet, nincs velük gond.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 04. 23:55 -kor

#2609 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:00

Idézet: bzoley - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:52

A Timeshift is a beállított felvételi profilt használja, így az is ugyanolyan mértékben terheli a cpu-t, mintha felvétel lenne. Vagyis egy szoftveres kártyánál is kijössz 30-40%-ból. A PVR3000 kicsit kilóg a többi hardveres kátyák közül, ugyanis jobb kép-, és hangminőséget produkál a beépített 3DNR, és 3D Y/C-nek, és az alkalmazott chip-jeinek köszönhetően.
A sima TV2000XP mindenképp felejtős, nagyon régi, monó, sérülékeny, stb. Az Expert jó, de régi. A Global ugyanaz, mint az Expert, csak modern változatban. Van belőle rádió, és rádió nélküli változat is. Közülük a Global ajánlott.
Mindegyik kártya működik Vista-n, sőt néhány funkció csak Vista-n érhető el. Lassan egy éve Vista-n használom a tunereimet, nincs velük gond.

taviranyitoja is jo? nincs semmi hatranya az ms iranyitojaval szemben? Hauppauge WinTV PVR150 MCE edition-t is ajalottak nekem, ha esetleg megis hardveres dolog mellett dontenek, bar akkor ez alapjan nem sok ertelme van..

#2610 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 00:11

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 23:00

taviranyitoja is jo? nincs semmi hatranya az ms iranyitojaval szemben? Hauppauge WinTV PVR150 MCE edition-t is ajalottak nekem, ha esetleg megis hardveres dolog mellett dontenek, bar akkor ez alapjan nem sok ertelme van..

Nem értem az összehasonlítást. Az ms távirányítója nem működteti a tunert, a tuner távirányítója meg nem kell, hogy működtesse az OS-t. Ennek ellenére bekapcsolható rajta az MCE funkció, külön MCE kisztása van, és külön MCE gombsor is költözött rá(mint az az írásaimben is olvasható), pedig nem elvárható tőle. A távirányító jó, miért ne lenne jó?! Bár a plussz gombsoros távirányító lehet, hogy csak az újabb dobozokba kerül bele.

Szerkesztette: bzoley 2007. 11. 05. 00:14 -kor

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.