HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2631 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:10

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője??? A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!) Lehet esetleg ez a hiba forrása? A kariba S-Videón + RCA-kon keresztül lép be a beltériből a jel. PAL_B-re állítva a kép tiszta, a hang oké, de a tegnap estém is ráment a hiábavaló kísérletezgetésre, mégsem sikerült a csatikat megkeresnem (beállítanom) sem a Beyond TV-vel, sem a netről lecsipegetett egyéb progikkal. Ezek sajnos mond fizetősek (Pl.: Chris TV, ORB stb.) Mindig az adott -a beltérin beállított adót- találja csak meg. A beyond TV 4.0.verzió már meg lehet vásárolni, de ehhez azért sincs sok kedvem, mert épp elég volt megvenni a kártyát (egy látszatra javításra szoruló, tökéletlen szofttal!) ezen kívül szemét dolog plusz pénzt kérni egy olyan szoft upgrade-jéért, amit a vásárló a hardware megvételekor már egyszer kifizetett... Ja, és mellesleg nincs rá semmi gari, h. átsegít azon aponton, amelyiknél a 3.6.0-ás verzióval elakadtam. Elég elkeserítő... Jah! A jupicinél azt mondták, h. a beltéribe digitális jel megy be, ezt a kütyü átalakítja analóggá és ebben a formában megy ki hátul a scart-on. Koax bemenet csak egy van a doboz hátulján, de abba az antenna jele megy. Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????

Csatolt fájl:

#2632 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:23

Idézet: colt67 - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 13:10

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője??? A beltéri típusa: Philips DSR4101/58. A TV-karihoz adott Beyond TV 3.6.0 SE szoft támogatott tunerek listájában sajnos nem szerepel ez a típus. (???!!!) Lehet esetleg ez a hiba forrása? A kariba S-Videón + RCA-kon keresztül lép be a beltériből a jel. PAL_B-re állítva a kép tiszta, a hang oké, de a tegnap estém is ráment a hiábavaló kísérletezgetésre, mégsem sikerült a csatikat megkeresnem (beállítanom) sem a Beyond TV-vel, sem a netről lecsipegetett egyéb progikkal. Ezek sajnos mond fizetősek (Pl.: Chris TV, ORB stb.) Mindig az adott -a beltérin beállított adót- találja csak meg. A beyond TV 4.0.verzió már meg lehet vásárolni, de ehhez azért sincs sok kedvem, mert épp elég volt megvenni a kártyát (egy látszatra javításra szoruló, tökéletlen szofttal!) ezen kívül szemét dolog plusz pénzt kérni egy olyan szoft upgrade-jéért, amit a vásárló a hardware megvételekor már egyszer kifizetett... Ja, és mellesleg nincs rá semmi gari, h. átsegít azon aponton, amelyiknél a 3.6.0-ás verzióval elakadtam. Elég elkeserítő... Jah! A jupicinél azt mondták, h. a beltéribe digitális jel megy be, ezt a kütyü átalakítja analóggá és ebben a formában megy ki hátul a scart-on. Koax bemenet csak egy van a doboz hátulján, de abba az antenna jele megy. Koax kimenet sajna nincs rajta egy sem. Ugyan minek is?! Úgy látom, minél fejlettebb a technika, annál inkább kevésbé van esélyünk a dolgok normális használatára... Kérdés, jó-e ez a sok fejlesztés? Vagy mi itt vidéken csak üljünk, oszt' bámuljuk a holdat....?????

A beltériből a SCART-on videojel jön ki és nem RF jel ami tartalmazza a csatornákat. Ezen a kimeneten csak annak a csatornának a képe jön ki amire a beltéri be van állítva. Nem a TV kártyával állítod a csatornákat hanem a beltérivel. Ugyanúgy ahogy a beltérire kötött TV-n se váltasz csatornát.

Ahhoz, hogy használni tudd a PC-s TV kártyát a UPC hagyományos analóg kábelTV-s rendszere kell mivel ott nincs beltéri egység. Sajnos a digitális vétel egyik hátulütője, hogy ahány vételi pont annyi beltéri egység kell.

#2633 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:31

Köszönöm a gyors választ! A DScaler szoft-tal mintha találtam volna csatornákat. Tuning opciónál találtam egy olyat is a listán, h. UPC Eger. Erre állítva elkezdte kilistázni az adókat név és freq. szerint, de egy idő után újraés újra lefagy a progi. Én - naívan- azt gondoltam, h. a TV-kártya rendelkezik olyan tudással, amelyikkel memorizálja a kül. adók freq.-it, így fel tudom majd felvenni a dolgozószobában a winyóra az X-filmet, míg a nappaliban a TV-n Y-filmet nézem. Akkor ez tutti felejtős? Persze miért is fejlesztenének ez irányba, míg az ilyen "extrém elvárásokkal" rendelkező (l)usereknek kettesével árusíthatják a beltéri vackaikat... Pffff...... :mad:

#2634 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:36

Nincs olyan software, amit beszerezve ez megkerülhető? V. esetleg más összekötési mód (egyéb kábelezés...stb.) A beltéri hátulján van még egy kis -talán- 7-tűs számítógépeken is látható aljzat. Az v.mi más?

#2635 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 17:42

Szvsz nincs. Sem a scarton sem a RCA-n de még a DVI és komponens kimeneten sem megy ki RF jel amiben csatornát lehetne keresni. Ha nálatok nincs analóg kábeltv, akkor szívás, minden tv-hez külön beltéri kell.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#2636 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 10:17

Ügyes! Bravó jupici!!!

#2637 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 10:23

Ez speciel nem a júpíszí hibája, hanem....

#2638 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 07:17

Idézet: colt67 - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 10:17

Ügyes! Bravó jupici!!!

Erről a UPC nem tehet. A digitális TV meg a műholdas TV sajnos ilyen. Annyi beltéri kell ahány helyen szeretnéd nézni a műsort.

#2639 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 08:03

Vagy ha iszonyat mocskosgazdag vagy és nagyon sok végponton kell nézned, akkor vehetsz egy fejállomást amiben annyi tunermodul van ahány adót ki akarsz rakni kábelre és akkor lesz mindenhol minden, de ez már sokmillás beruházás.

A 7 tűs aljzat az egy szabvány rs-232 soros port.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2640 Felhasználó inaktív   akyyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 16:16

Sajnos sehol se tudtak nekem szerezni avermediás hybrid express kártyát (igaz a Slimes kellet volna először de ahoz nincs távirányító azért őskorba nem akarok menni tv-t nézni:D)

Szóval ilyet rendeltem meg, vélemény róla?
AVerTV Hybrid Ultra USB

Néztem még gen az AVerTV USB MCE de ehez sincs távirányító, viszont a kódolása hardveres. Mi a különbség a szoftveres és hardveres között? a gyengébb gépek hardveresen tudják kódolni lassulés nélkül, mégismit:D

#2641 Felhasználó inaktív   nate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 16:31

Sziasztok!

Az a problémám, hogy a TV kártya nem találja a vidót, amit hozzácsatlakoztattam.
WinFast DV 2000 - a kártya.

Nem értem mi lehet a baj, mert régen megtaláltam a videó-csatornát, most nem.

Köszi aki tud seígteni...!!! :respect:

Üdv: Nate

#2642 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 00:05

Videot teszt modba kapcsoltad/megy valami film mikor hangolni probaltad?

Ha nincs jel a csatornan, a tuner nem fogja megtalalni.

#2643 Felhasználó inaktív   nate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 08:54

Igen, persze , megy film mikor hangolom, de fél óra után sem jön be semmi...
Mindent megpróbáltam (azthiszem) - a videót is hangolgattam, akkor se lett semmi...

Régen ugyan így csináltam, és akkor pár perc után megvolt a videó csatorna... most nem  :confused:

Más ötleted esetleg...?

#2644 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 07:53

Sziasztok!

Az aláírásomban lévő kisebbik gépnél az a gondom, hogy ha a TV tuner kártyába bedugom az antennát, akkor a monitor képe elkezd haloványan vibrálni...elötte a CRT monitoron is látszott, de alig volt zavaró, most viszont, hogy rákerült egy nagy LCD moncsi (pont TV-zés, DVD-zés végett) sokkal bántóbb.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Elképzelhető, hogy egy rendes VGA-val nem csinálná? Tekerjem be a tunerkártyát szigetelőszalaggal (nehogymá')? Cseréljem le a tunert? (mire?)
Köszi előre is a segítő hozzászólásokat!
:respect:

#2645 Felhasználó inaktív   Tab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 14:53

Sziasztok!

Jelenleg van egy PCTV PROm, teljesen jól működik, csak gyenge alatta a vas. MPEG1 megy, MPEG2 már nem. A váltás P3-ról anyagilag jelenleg nem vállalható a számomra, így MPEG2-höz marad a hardveres kártya. Miután előzetesen tájékozódtam a kompatibilitásról, vettem egy PVR2000-et. Az alaplap elvileg támogatja a PCI2.1-et, de a kártya mintha benne sem lenne. Hasonló képpen jártam egy USB2.0-ás kártyával, csak akkor a megoldás az volt, hogy vettem a VIA-s helyett egy NEC csipeset. Ez a megoldás most nem jöhet szóba. Van valami más megoldás? A lap egy BH6 BX-el. A BIOSban a delayed transaction, amit a leírás szerint engedélyezni kell a PCI2.1 kompatibilitáshoz, be van kapcsolva. A kártya dobozán a PCI2.3 kompatibilitás szerepel, de a rendszerkövetelményeknél csak a 2.1. Lehet, hogy egy régebbi darab működne a gépemben?
Régi szakik tudnátok segíteni?

Előre is köszi,

Tab

#2646 Felhasználó inaktív   Tab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 15:04

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 6:53

Sziasztok!

Az aláírásomban lévő kisebbik gépnél az a gondom, hogy ha a TV tuner kártyába bedugom az antennát, akkor a monitor képe elkezd haloványan vibrálni...elötte a CRT monitoron is látszott, de alig volt zavaró, most viszont, hogy rákerült egy nagy LCD moncsi (pont TV-zés, DVD-zés végett) sokkal bántóbb.
Tapasztalt már valaki hasonlót? Elképzelhető, hogy egy rendes VGA-val nem csinálná? Tekerjem be a tunerkártyát szigetelőszalaggal (nehogymá')? Cseréljem le a tunert? (mire?)
Köszi előre is a segítő hozzászólásokat!
:respect:

[QUOTE]
Nézd meg közelről, hogy ha hozzáérinted a koax csatlakozót, látsz-e apró szikrázást. Földelési problémára gyanakszom. Az antenna testelése és a géped, így az erősáram testje között potenciálkülönbség lehet. Rossz esetben az egész gépedet hazavághatja. (Feltéve, hogy jól gondolom a hiba okát)

Tab

#2647 Felhasználó inaktív   Ricsi83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 22:31

Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni:
Van egy Pixel View Tuner kártyám.DSCaler 4.1.16-os verziót használnék, és nem tudok rá hangot varázsolni sehogy sem.
Ez a kártya Win 98 alatt jól működött az eredeti programjával(pár éve).És most szeretném használni xp-vel is...Mi lehet a Baj? :think:

Előre is köszönöma segítséget!!!

#2648 Felhasználó inaktív   geges 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 26. 15:22

HAli
Nem tuti hogy ide tartozik a dolog! Abban kérnék segítséget hogy van 1 pixelview TVtuner kártyám minden jól működik rajta csak 1 valamit kizárva a csatornáim összevissza vannak és nemtudom sehogy elmentem a tetszésem szerint. Van 1 mentés a memóriába gomb de hiába nyomom be semmi változás nem történik!  Valaki remélem tud valamilyen megoldást!

A választ előre is köszönöm!

#2649 Felhasználó inaktív   Ricsi83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 17:46

Idézet: geges - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:22

HAli
Nem tuti hogy ide tartozik a dolog! Abban kérnék segítséget hogy van 1 pixelview TVtuner kártyám minden jól működik rajta csak 1 valamit kizárva a csatornáim összevissza vannak és nemtudom sehogy elmentem a tetszésem szerint. Van 1 mentés a memóriába gomb de hiába nyomom be semmi változás nem történik!  Valaki remélem tud valamilyen megoldást!

HAli

Szerintem használj másik programot, én is ezzel küzdök már 1 ideje csak nekem viszont hangom nincs.

Programnak a DScalert tudom ajánlani, elmenti magától.

Remélem Neked sikerül.

#2650 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 22:40

Hali!

Nekem egy Terratec Cinergy 600 tv tunerkártyám van, és most frissítettem a driver-t a Terratec honlapjáról letöltött BDA driverrel, és az a gond vele, hogy ezzel a képen két oldalról egy-egy függőleges fekete sáv jelenik meg. Tehát, még egy 4:3 arányú monitoron sem tölti ki a teljes képernyőt, és akárhogy nézed, az a fekete sáv úgy jelenik meg, mintha az is a tv-kép része lenne.

Még ha csak nézem akkor le lehet vágni szoftveresen a képről ezt, de a legbosszantóbb azonban az, hogy felvételnél nem. Így minden tv-ből felvett videó olyan, mintha kerete lenne, de csak a két szélén.

Jó, mondhatnátok, hogy tegyem vissza a régit, de van a gyártónak egy új programja is, ami ezerszer jobb és stabilabb, mint a régi, viszont ez csak az új driverrel működik rendesen.

Esetleg ha valakinek van valami ötlete, hogy lehetne a kép széleiről levágni a keretet, vagy ilyen kártyája van és tapasztalt már hasonlót, nagyon megköszönném, ha tudna segíteni.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó