HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#281 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 23:10

Idézet: marci3pecs - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 23:44

akinek kell, az akart venni asztali dvd irót, de inkább vesz számitógépet, és azzal archivál régi felvételeket, de tvböl is akar müsort felvenni szóval inkább tv tuner kari

NEm lesz túl szép az eredmény, de jobb, mint a semmi.
Bár a forrás sem egy hdtv, hanem inkább vhs, az erdmény is kb olyan lesz.

Nekem pctv pro van, semmi baj sincs vele, ha jó a jel nagyon szépen lehet vele mindent csinálni: felvenni, tvzni.

Viszont jók a hauppauge tunerek is!

Üdv

#282 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 23:37

Idézet: calibra - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 23:10

Nekem pctv pro van, semmi baj sincs vele, ha jó a jel nagyon szépen lehet vele mindent csinálni: felvenni, tvzni.

Ha nem jo a jel, akkor meg...

...vesz az ember normalis tunert, ami nem annyira erzekeny jelszintre.

Sajnos nalam a lakast felujito mekmesterek barmoltak el a kabelezest, hiaba van meg a 62dB jelszint (mult heten mertek), ha egyszer a leggagyibb kabelt huztak korbe a barmok.
Arnyekolasnak nehezen lehet csufolni az 0.05mm alufolia+3 szem rezdrotot, emiatt eleg szep szellemkepet szed ossze a kabel :mad:

Tudtok valami helyet, ahol _rendes_ koaxot lehet kapni?
At kene huzatnom az egesz rendszert.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 19. 23:45 -kor

#283 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 00:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. Jan. 19., Wednesday - 23:37

Tudtok valami helyet, ahol _rendes_ koaxot lehet kapni?
At kene huzatnom az egesz rendszert.

Belteri 50 ohmos, altalaban feher szigetelesu koaxokat keress, minden elektronikai boltban van, a csatlakozot rarakni viszont nehez, vagyis annyira nem, ha van olyan szerszamod amivel a kabeltevesek dolgoznak es olyan csatlakozot is hasznalsz.

#284 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 08:13

Haaat, amit nezegettem elektronikai boltot itt a Deli kornyeken, mindenhol ez a gagyi fajta 75 ohmos antennakabel volt, ami a falban is van, rendes arnyekolasut sehol sem lattam.

Tenyleg kabelTV-nel szamit az impedancia? (Antennanal igen, ha jol emlekszem a tanulmanyaimra)
Ha nem, akkor legrosszabb esetben hozok Ethernet madzagot, annak van boven arnyekolasa :)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 01. 20. 08:15 -kor

#285 Felhasználó inaktív   marci3pecs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 08:44

Nekem is pctv van, de aterratec cinergy 600 nem lenne jobb neki, vagy mi van olyan kari, ami veri azt is?
MSI K8N SLI Platinum;AMD Athlon64 3200+@4100+ (10x262 MHz);Kingmax DDR 500 Hardcore Ram 2x512 MB@524 MHz;Ati V7100 FireGL (X800XT) 256 MB;Pinnacle PCTV;Terratec Cinergy 600;Creative Audigy2 ZS Platinum Pro;LG-GSA 4163B;LG-GSA 4167B;4xSamsung 200GB SATA;Samsung 160GB/7200/8MB;Logitech Cordless Desktop;Logitech MX 1000 Laser;Superflower 400W;Thermaltake Shark Silver+++Yamaha TTR 600@SM+++

#286 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 09:05

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 8:13

Haaat, amit nezegettem elektronikai boltot itt a Deli kornyeken, mindenhol ez a gagyi fajta 75 ohmos antennakabel volt, ami a falban is van, rendes arnyekolasut sehol sem lattam.

Tenyleg kabelTV-nel szamit az impedancia? (Antennanal igen, ha jol emlekszem a tanulmanyaimra)
Ha nem, akkor legrosszabb esetben hozok Ethernet madzagot, annak van boven arnyekolasa :)

Javasolt kábel 75 ohm USA SAT vagy 75 ohm USA Cable TV coax.  Az ilyen kábel beszerezhető kábelTV szerelvényeket és/vagy műhold vevő  forgalmazó üzletekben.
Mindenképpen 75 ohmos legyen (nem jó az ethernet kábel).

#287 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 23. 11:21

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Leadtek TV2000 XP Expert-et! Nagyon szép képe van és a hozzá adott programokkal is meg vagyok elégedve. Habár a beüzemelése alatt téptem a hajam rendesen. Úgy tűnt, hogy valami interferenciát összeszed a kábel, mert folyamatosan vizszintes hullámok rohangáltak a képen. Próbáltam cserélgetni a kábeleket, átrakni másik PCI slotba, meg mindent, amit el tudtok képzelni. A végén persze kiderült, hogy egy kis progi, ami a CPU hűtésére van (CPUIdle) okozza a zavart és, ha kikapcsolom, akkor gyönyörű lesz a kép.

#288 Felhasználó inaktív   ddt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 08:37

Idézet: Looserke - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 12:21

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Leadtek TV2000 XP Expert-et! Nagyon szép képe van és a hozzá adott programokkal is meg vagyok elégedve. Habár a beüzemelése alatt téptem a hajam rendesen. Úgy tűnt, hogy valami interferenciát összeszed a kábel, mert folyamatosan vizszintes hullámok rohangáltak a képen. Próbáltam cserélgetni a kábeleket, átrakni másik PCI slotba, meg mindent, amit el tudtok képzelni. A végén persze kiderült, hogy egy kis progi, ami a CPU hűtésére van (CPUIdle) okozza a zavart és, ha kikapcsolom, akkor gyönyörű lesz a kép.

@Looserke

Szia,
hasonló kártyám van és hasonló gondom (vízszintes csíkok). De mivel a vízsszintes csíkok családja elég nagy  :rolleyes: , megtennéd, hogy reprodukálod a hibát, és felteszel egy screenshotot a tieidről valahova, hogy összehasonlíthassam az enyéimmel?

Kösz,
ddt

#289 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:37

Hiába loptam képet azon nem vennéd észre. Tuti, hogy valami interferenciát szed össze, mert ha kilövöm a CPUIdle progit, akkor sokkal de sokkal kevésbé látszik. Composit kábelen viszont hibátlan a kép, ha a videóbol hozom a jelet...

Szerkesztette: Looserke 2005. 01. 24. 11:38 -kor

#290 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:41

Csaináltam egy kis méretű 3-4 Mbos videót, ha megadod az emil címed elküldöm...

#291 Felhasználó inaktív   ddt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 12:15

Idézet: Looserke - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 12:41

Csaináltam egy kis méretű 3-4 Mbos videót, ha megadod az emil címed elküldöm...

@looserke:

kösz előre is, a mailcím ddt@c2.hu

btw miután azt írtad, hogy screenshoton nem nagyon látszana a dolog, még inkább erősödött bennem a gyanú, hogy hasonló az enyémhez. Inkább olyan, mintha apró fesz-ingadozás lenne a kép alatt valahogy... A vicc az, hogy nálam viszont nem fut a CPUidle.

#292 Felhasználó inaktív   DeaTH-RaTTLe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 19:54

Hi!
Van valakinek valami tipp , hogy milyen Tunert erdemes most venni ?
Depo-n a "TerraTec Cinergy 400 TV" - t neztem (valakinek van tapasztalata ? jelenlegi hangkartyam TerraTec , azzal tokeletesen meg vagyok elegedve , ezert neztem ezt)
Most Pinnacle PCTV Pro-m van (sokan azt irtak , hogy teljesen jol mukodik , nalam viszont sokszor csuszik a hang , meg egyebkent is sok problemam volt ezzel a kartyaval , raadasul a support is minosithetetlen.)
Trick us again and your death will be legendary!

#293 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 26. 09:13

Általában a Philips chipes tunerek a jók, Cinergy 400, 600, ASUS TV/FM (nekem is ilyen van, nagyon elégedett vagyok vele).

A többiek majd írják a többit. :D

:offtopic: Esik a hó, mint állat! :D
KomposztWC

#294 Felhasználó inaktív   DeaTH-RaTTLe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 13:38

Koszi a valaszt ;)
Trick us again and your death will be legendary!

#295 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 16:12

Par hettel ezelott, sokan almodoztatok az ATI uj TV-tunererol es kozben felmerult a kerdes, hogy Pal-t tud-e, na meg persze mikor lehet kapni. Nos, itt van szamotokra a megoldas:

http://www.sapphiret...ga/theatrix.asp

Ha osszehasonlitjatok a ket kartyat, dettora ugyanaz, meg kinezetre is.( Ugyanazt az ATI theater 550 chipet hasznalja mindketto) Amint olvashatjatok ez biztosra tudja a Pal-t.
A legjobb hir, hogy mar kapni is lehet. USA-ban 85$
Lehet hogy ez lesz a kovetkezo kartyam? :D
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#296 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 01:16

nekem ami bejött : teratec cinergy 600

#297 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 19:19

Sziasztok!

Van egy Leadtek TV 2000 XP Expert kártyám és nem tudom, hogy miért fekete-fehér és kicsit vibráló a kép, ha S-Video-ból hozom a jelet, holott ha a Compozit-ból hozom, akkor tökéletes a kép. Egyébként videóból van SCART - S-Video átalakítóval hozva a jel.

#298 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 20:10

Biztos, hogy a video kiadja az S-Video jelet a SCART-on?

Egyszerubb videok ugyanis nem szoktak.

#299 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 21:23

Kipróbáltam egy Sony DVD lejátszónak a SCART kimenetével is és ott sem jó, de a compozit ott is kifogástalan.

#300 Felhasználó inaktív   boocs 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 05. 06:57

Én kipróbáltam már egy pár tv tunert,mert felvenni akartama tv-ből,de csak nagy nehezen sikerült találni egy erre megfelelő kártyát.Ami végül is nekem bevált,a Leadtek WinFast PVR 2000.Ez a kártya hardveresen tudja az mpeg2-t.Nagyon jó a kép,remek a felvétel,baró a rádiója is.Tudom ajánlani.Az ára kb.25000 Ft.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.