HWSW Informatikai Kerekasztal: Tv tuner kártya van amelyik jó? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tv tuner kártya van amelyik jó?

#2501 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 16. 21:12

Idézet: tomesz - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 19:00

A WinFast TV 2000XP Global-ból az FM nélküliből ugye csak a rádió hiányzik, semmi más butítás nincs benne?

Semmi más butítás, sőt a rádió is benne van eldugva :)

#2502 Felhasználó inaktív   energymen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:21

Sziasztok!!!!

Most szeretnék tuner kártyát venni!
Olyat ami dvd minöségben vesz fel.
A Tipp/Tanács Várok...
Köszönöm....

#2503 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 19:41

Olvass egy picit vissza! - egyébként a ma forgalmazott összes kártya tudja a DVD felbontását 720*576. Az igazi nagy különbség már csak a szoftver körítésben rejlik ...

#2504 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:57

Sziasztok!

Én is Tv-tuner szeretnék venni, ahogy olvasgattam a WinFast TV 2000XP Global a legjobb minőség/ár szempontból. De azért lenne néhány kérdésem!

1, Amilyen adók most a tévén jönnek, azok a tunerrel is jönnek majd?
2, Mit jelent az, hogy jó a képminőség? Én 800x600-on használom a monitirt, láthatóak lesznek pixelek, homályos foltok? És FPS szempontból nem lassú? (min. 30 a jó)
3, Ha fel szeretnék venni, akkor azt milyen minőségben és formátumban tudom megtenni? Merevlemezre vagy DVD-re ír? Mennyi helyet foglal pl fél óra anyag?
4, Ahhoz, hogy a Tv-tunert minden téren ki tudjam használni milyen erős gép kell?

Konfigom: Intel Celeron 2,66 GHz proci (128kb cache), 1Gb DDR 400 memória (DC), 160Gb merevlemez, Bliss 7600Gs AGP 256Mb videókártya

#2505 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:33

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 20:41

Olvass egy picit vissza! - egyébként a ma forgalmazott összes kártya tudja a DVD felbontását 720*576. Az igazi nagy különbség már csak a szoftver körítésben rejlik ...

Biztos?

Csak mert a PAL TV adas az ugye 768x576, csak a DVD szabvanyositasakor jott letre a 720x576-as "PAL", hogy ugyanazzal az elektronikaval tudjak dekodolni a PAL es NTSC (720x480) lemezeket is.

Nyilvan, ha a TV felvevo progit DVD-re menteshez allitod be, akkor 720x576-ba fog menteni, de attol meg nem annyi a PAL szabvany felbontasa.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 07. 18. 16:46 -kor

#2506 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:45

Idézet: petyaguru - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 16:57

1, Amilyen adók most a tévén jönnek, azok a tunerrel is jönnek majd?
2, Mit jelent az, hogy jó a képminőség? Én 800x600-on használom a monitirt, láthatóak lesznek pixelek, homályos foltok? És FPS szempontból nem lassú? (min. 30 a jó)
3, Ha fel szeretnék venni, akkor azt milyen minőségben és formátumban tudom megtenni? Merevlemezre vagy DVD-re ír? Mennyi helyet foglal pl fél óra anyag?
4, Ahhoz, hogy a Tv-tunert minden téren ki tudjam használni milyen erős gép kell?

Konfigom: Intel Celeron 2,66 GHz proci (128kb cache), 1Gb DDR 400 memória (DC), 160Gb merevlemez, Bliss 7600Gs AGP 256Mb videókártya

1. Ja, plusz hipersav is. (Nalam a 10 eves Samsung 55 centis TV-n nem jon be a fix.tv, CCTV4, mig tuneren igen...)
2. Jo kepminoseg: Kb. olyan mint a TV-ken. Pinnacle PCTV Pro sokkal rosszabb kepet produkalt ugyanabbol a jelbol, mint a TV-m/mostani tunerem.
FPS? 30?
50 felkep/sec az europai TV szabvany.
3. Amiben akarod, csak szoftver kerdese. Nem muszaj a tunerhez kapottat hasznalni :)
Helyfoglalas meg alkalmazott codec, minosegi beallitas, felbontas fuggo. Ja, es az adastol is fugg(het)
4. realtime DVD formatumba menteshez valoszinuleg eleg lesz, de a hozzaertok majd jol megmondjak.
(720x576, MPEG2 codec, ha jol emlekszem, akkor jo minosegben 1 DVD-re 1 ora, normalban 2, szarban 4, de a tobbiek majd megmondjak, en sosem hasznaltam ezt a codecet.)

#2507 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:41

Nyunyu: "... Csak mert a PAL TV adas az ugye 768x576..."

Ha teljesen korrekt akarsz lenni, analóg TV-adásnál a vízszintes felbontásra nincs specifikáció!

Az analóg PAL TV-adás ált. 576 hasznos sort tartalmaz. Melyek mindegyike egy-egy analóg jelfolyam (átvitt értelemben olyan mint egy folyamatosan változó színű madzag). Emiatt a kép egy sorát elvileg vízszintesen annyi részre oszthatod (mintavételezés) szabadon ahogy akarod. Minél több annál jobb!

Az persze más kérdés mit tud az adott TV-kártya vízszintes mintavételben (pl: 320, 384, 720, 768)
Ezek közül (PAL) DVD-gyártáshoz vízszintesen a 720-as felbontás a legjobb, mert nincs később minőségromlást okozó konverzióra szükség.
.

Szerkesztette: wassermann 2007. 07. 18. 19:43 -kor

#2508 Felhasználó inaktív   Peter46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 18:35

Idézet: fender - Dátum: 2004. ápr. 2., péntek - 19:53

Ma nagyot szívtam egy tv. tuner kártyával. Ugyan olcsó volt, de legalább szar. Azt hittem, hogy legalább egy Mo-n kapható kártyával a magyar adásokat be lehet fogni, de nem. Tv2, rtl klub nincs, cartoon network nincs, ha németországra állítom a területkódot, mint ahogy a boltban tanácsolták. Létezik olyan kártya egyáltalán, amelyiken egy normális magyar kábel tv. valamennyi programját be lehet fogni? Úgy hogy hangja is legyen, és színes is legyen? Köszi: Fender

Szia!

Nekem Pinnacle PCTV PRO-m van évek óta, ezen országnak Ausztriát, Cabel forrást ás PAL video szabványt állítottam be és minden adás jön rajta kifogástalanul.

Péter

#2509 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 07. 24. 14:56

Helló!
AVerTV Box7 PIP
http://www.avermedia.com/EN/Default.aspx?T...D=4710710670887

eszembe jutott két új kérdés.

1. Laptopra rálehet e kötni ? Vagyis a laptop LCD kijelzőjét is ugyanúgy tudja e használni LCD TV-ként mint a TFT monitorokat ?

2. Ha DVI-os vagy HDMI-s monitorral lehet e úgy használni, hogy a PC és a monitorral DVI-on vagy HDMI-n keresztül összevan kötve a Tuner pedig D-SUB-ON a TFT-vel?

#2510 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:05

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 13:56

1. Laptopra rálehet e kötni ? Vagyis a laptop LCD kijelzőjét is ugyanúgy tudja e használni LCD TV-ként mint a TFT monitorokat ?

2. Ha DVI-os vagy HDMI-s monitorral lehet e úgy használni, hogy a PC és a monitorral DVI-on vagy HDMI-n keresztül összevan kötve a Tuner pedig D-SUB-ON a TFT-vel?

1. nem
2. igen

#2511 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:14

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:05

1. nem
2. igen

Köszi, akkor a laptophoz külön kell venni http://prohardver.hu/cikkek/2007-04-16/tun..._zsebre_vagott/

egy ilyet például.

#2512 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 22:50

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 13:41

Én most vettem meg szerintem nagyon jó. Jó képe van nagyon.

Megkérdezhetem, hogy hol vetted? Nem kapok sehol.

#2513 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:37

Az Extreme Digitalnál igaz, ott is kellett várni vagy 1 hónapot de hozzák :)

#2514 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 02:29

Hali! Kéne egy kis segítség. Úgy néz ki T-kábeles netem lesz, digitális kábeltévével. Ugye ehhez jár ilyen set top box cucc. Lesz akkor egy set top box -> tvtuner -> laptop -> külső monitor összekötés (Tv készülékem nincs). Mondjuk nem zavar, ha a laptop kimarad (tehát nem szükségszerű, hogy tudjak felvenni), hanem közvetlenül a külső monitorra megy a kép, csak tudjak egyszerűen váltani, ne kelljen kábelt dugdosni. Bár a hang miatt, meg csak közbe kéne iktatni a laptopot is, hogy ne kelljen átdugdosni a hangfalat. De igazából belegondolva jobb lenne, ha a laptop kimaradna  a játékból...Ha laptopba megy akkor preferálom az ExpressCardot vagy. Firewiret az usb helyett (meg a mac os x támogatást...). Bár azon is gondolkodom, hogy a régi analóg kábeltévét kéne kérni, megspórolnék vele +1 dobozt. Na mondjatok valami okosságot.

#2515 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:11

Pinnacle PCTV Analog PRO PCI típusú kártyával lenne probléma.

az itt talált file cserével sikerült megoldani hogy hang is legyen, mert a régiók állitgatásával az sem volt.

hang már van, viszont a kép szemcsés és nem találok semmit amivel ezt bazerálni lehetne...
valaki akinek ilyen van, találkozott ilyen problémával? :think:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#2516 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 11:07

Idézet: Mnemomic - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 18:37

Az Extreme Digitalnál igaz, ott is kellett várni vagy 1 hónapot de hozzák :)

Köszi a válaszod.  :respect:

A digitális részével sikerült bármit is befognod?  ;)
Elégedett vagy a cuccal? Szép a képe, elég érzékeny?

Szerkesztette: tlala 2007. 08. 02. 11:12 -kor

#2517 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 19:55

Idézet: Kevanaar - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 1:29

... úgynéz ki T-kábeles netem lesz, digitális kábeltévével. Ugye ehhez jár ilyen set top box cucc ... Bár azon is gondolkodom, hogy a régi analóg kábeltévét kéne kérni ...

Én hagyományos kábel TV-t kérnék! - a digitális setup-box-ával az a baj, hogy csak ő tudja a kiválasztott csatornát dekódolni, semmi más. Így a bejövő kábelről egyidőben a TV, a tuner-kártya is csak ugyanazt az egyetlen csatornát tudja fogni, amit a setup-box távirányítóján kiválasztassz.

Analóg kábelnél a jelet annyi fele osztod, ahány készüléked van és mindegyik képes a különböző csatornák kiválasztására...

#2518 Felhasználó inaktív   Kevanaar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 20:21

Idézet: wassermann - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 18:55

Én hagyományos kábel TV-t kérnék! - a digitális setup-box-ával az a baj, hogy csak ő tudja a kiválasztott csatornát dekódolni, semmi más. Így a bejövő kábelről egyidőben a TV, a tuner-kártya is csak ugyanazt az egyetlen csatornát tudja fogni, amit a setup-box távirányítóján kiválasztassz.

Analóg kábelnél a jelet annyi fele osztod, ahány készüléked van és mindegyik képes a különböző csatornák kiválasztására...

Nekem csak egy készülékem lenne (ill. egy laptopom v. külső monitorom) szóval ez szerintem nem para, csak annyi, hogy a set-top box távirányítóját használom, nem a tunerét vagy a szoftverét ha laptopot is közbe rakok...nem?

#2519 Felhasználó inaktív   petyaguru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 20:36

Sziasztok!

Nemrég rászántam magam, hogy vegyek egy tv-tunert. A fórumok alapján a Leadtek Winfast TV200XP Global tűnt a legjobbnak minőség/ár szempontból, de az sajna nem volt a boltban, így vettem egy Mercury EZ View kártyát. Végülis elégedett vagyok, a minőség szuper, de lenne néhány apróság, amit tisztázni kéne.

A gyári progiból egyszerűen kimaradt a felvételi minőség testreszabása (kodek/felbontás), csak előre magszabott beállításokból lehet csipegetni, de van amelyik nem is működik. Kipróbáltam több más programot is (Dscaler, Fly 2000, ChrisTv 3.20, Windvr3), végül a Windvr3 jött be a legjobban, minden beállítható, de itt is felmerült egy probléma: ha elindítom a felvételt, a kép besötétül. Később kiderült, hogy a felvétel viszont jó lett. Nem értem a jelenséget. Légyszi segítsetek!

#2520 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:31

Idézet: Kevanaar - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 19:21

Nekem csak egy készülékem lenne (ill. egy laptopom v. külső monitorom) szóval ez szerintem nem para, csak annyi, hogy a set-top box távirányítóját használom, nem a tunerét vagy a szoftverét ha laptopot is közbe rakok...nem?

Nem ilyen egyszerű! - a legtöbb settopbox, már nem olyan mint egy régi videomagnó: mert nem ad ki antennára kevert jelet. Így számítógéphez csak olyan TV-tuner jó aminek van a settopbox-hoz csatlakoztatható bemenete (pl: RCA).

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.