HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#201 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 10. 10:45

Személy szerint annyit tudok mondani, hogy ha bevezetésre kerül majd a közháló a zeneiskolában, akkor előtte küldenek egy kérdőívet. Közoktatási intézményben a tanároknak is legálisan adnak xp licence-et, meg a rendszergazdának is, amit utólag sikerült kibuliznunk. Hogy a zenesuli minek számít, azt nem tudom. Remélem segítettem!

#202 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:04

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 11:45

Remélem segítettem!

Majd kiderül :) Köszönöm szépen.

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#203 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:16

A közháló először lemegy az ú.n. pilot iskolákban (kb 50-en vannak), aztán folyamatosan mindenhol 7000 végpont lesz kiépítve (nem csak iskolák, hanem művelődési házak, könyvtárak stb...)

Szerintem a zeneiskola is közoktatási intézméynnek számít, a MS tisztaszoftver megkeres majd benneteket...

Türelem rózsát terem :)
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#204 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:20

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 13:04

Majd kiderül :) Köszönöm szépen.

SQS

Nagyon szívesen!

#205 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:33

Hehh, közben olvasom, hogy ugye a feb 20 előtt vásárolt gépeken mármilyen kalózMS oprendszer van, azt elvileg legalizálják. Namost kitaláltam, hogy felrakok egy 2003 SBS-t a szerverre, aztán meghekkelem és aztán azt legalizálom :) Na, mikor vettük? :) feb 24 :PPPPPPP És én mondtam, anno, hogy ezen a 4 napon nem múlik semmi :D

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#206 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:37

serverre csak közép iskolák kapnak licence-t. A többi meg LOL!

#207 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:41

Szerintem az lesz a következő: az áltiskolák is kapnak, csak győzzék kivárni! Csak gondolkodik ott valaki fennt is, vagy nem?

#208 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 12:51

Elméletileg némi nyelvmunkával meg lehetne oldani, hogy mi is kapjuk, ugyanis a Naccságos Miniszter úr kisgyermeke itt bazsevál nálunk és szokott megjelenni a nagyobb koncerteken :)
Úgyhogy én már fogtam is vele kezet ám :DDDD

SQS

#209 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:09

Idézet: Kerenc - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 13:41

Szerintem az lesz a következő: az áltiskolák is kapnak, csak győzzék kivárni! Csak gondolkodik ott valaki fennt is, vagy nem?

Az általános iskolák már meg is kapták, szerénységem a példa :D

Idézet

Elméletileg némi nyelvmunkával meg lehetne oldani, hogy mi is kapjuk, ugyanis a Naccságos Miniszter úr kisgyermeke itt bazsevál nálunk és szokott megjelenni a nagyobb koncerteken
Úgyhogy én már fogtam is vele kezet ám :DDDD

Akkor heves nyelvcsapkodás következik :D

Szerkesztette: bull1 2004. 05. 10. 13:10 -kor

#210 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:36

nocsak, véletlenek :)
Ebben a pillanatban hozták meg az analóg postát benne a Rufusz küldeményével, ami tartalmazza a bypass key-ket és azt írja, hogy az intézmény területén mindenki használhatja oktatással kapcsolatos tevékenységhez, illetve az intézmény oktatók jogosultak továbbá a fenti termékek otthoni - az oktatási tevékenységükhöz kapcsolódó használatra.

Ezexerint:
- ez csak olyan gépekre érvényes, amiken diákok tanul(hat)nak és a vezetőségén nem, vagy az iskola vezetése is természetesen oktatással kapcsolatos? :)
- ha egy tanár legalizálja az otthoni XP-jét, de mondjuk oktatáshoz nem kapcsolódó másodállásának is szerves eszköze, akkor elméletileg jogosult, vagy nem jogosult ezen licensz keretében használni a csodálatos termékeket?

SQS

#211 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:41

Tanár igényelhet otthonra, (ott az igénylő a csomagban) az egész sulinak jár a licence, függetlenül attól, hogy milyen területen.

#212 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:47

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 14:36

- ha egy tanár legalizálja az otthoni XP-jét, de mondjuk oktatáshoz nem kapcsolódó másodállásának is szerves eszköze, akkor elméletileg jogosult, vagy nem jogosult ezen licensz keretében használni a csodálatos termékeket?

SQS

By http://www.tisztaszoftver.hu/:
Kizárólag főállású pedagógusok számára biztosítja-e a program az otthoni jogtiszta szoftverhasználatot?

Az a pedagógus, aki nem munkaviszony keretében folytat oktatási tevékenységet az iskolában, hanem más, jogilag rendezett formában, e jogviszony fennállásának ideje alatt oktatási célú alkalmazásra használhatja otthon a szoftvereket.

Szerintem ez választ ad a kérdésedre.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#213 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:48

+rendszergazda is  :D igényelhet otthonra

Valami olyasmi mint a campus, érvényes fenruár 20-ig, aztán küldik a papírost, hogy tanár vagy-e még vagy rendszergazda, aláírva --> újabb egy év licence

#214 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 13:55

Igen, rendszergazda is, hála ennek a topic-nak :D

#215 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 15:32

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 14:47

e jogviszony fennállásának ideje alatt oktatási célú alkalmazásra használhatja otthon a szoftvereket.

Szerintem ez választ ad a kérdésedre.

Szerintem meg pont nem ad.

Mert mi van, hogyha az adott pedagógus  másodállásban horribile dictu könyvelő? A licensz értelmében csak arra használhatja a gépet, amiből a diákjai profitálnak. Persze az is profitálás, ha nem hal éhen:D, de vegyünk engem: én amellett, hogy rendszergazda vagyok, foglalkozok stúdiózással is és kisebb cégek honlapjai is portfóliócskámat gazdagítják. A licensz szerint a windózommal csak olyan tevékenységet űzhetek, amiből az iskolának közvetlen haszna van, nem?

SQS

#216 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 20:48

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:32

A licensz szerint a windózommal csak olyan tevékenységet űzhetek, amiből az iskolának közvetlen haszna van, nem?

SQS

Elvileg csak iskolai/iskolával kapcsolatos célra használhatod.
De nem fog melletted állni senki, aki azt figyelné, hogy épp mire használod a géped... :rolleyes:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#217 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 10. 23:33

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 21:48

Elvileg csak iskolai/iskolával kapcsolatos célra használhatod.
De nem fog melletted állni senki, aki azt figyelné, hogy épp mire használod a géped... :rolleyes:

Neeem? :rolleyes: :)

#218 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 06:32

:rolleyes: Pedig a nagytestvér figyel téged...

(Ez most nem a bigbrother, hanem Orwell...)

#219 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 07:15

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2004. máj. 10, hétfő - 16:32

Szerintem meg pont nem ad.

Mert mi van, hogyha az adott pedagógus  másodállásban horribile dictu könyvelő? A licensz értelmében csak arra használhatja a gépet, amiből a diákjai profitálnak. Persze az is profitálás, ha nem hal éhen:D, de vegyünk engem: én amellett, hogy rendszergazda vagyok, foglalkozok stúdiózással is és kisebb cégek honlapjai is portfóliócskámat gazdagítják. A licensz szerint a windózommal csak olyan tevékenységet űzhetek, amiből az iskolának közvetlen haszna van, nem?

SQS

Feltételezik, hogy aki üzleti tevékenységet végez a gépével, az rendelkezik jogtiszta operációs rendszerrel a munkagépre. Ez a program nem azért van, hogy a tanár, aki másodállásban mittudomén mi, az legálisan dolgozhasson XP-vel :( , hanem hogy az oktatási munkát könnyítsék. Rendszergazda meg azt csinál rajta amit akar, ha az "iskolának" csinálja. Másrészt meg úgy sem kérdezi a kutya sem. :D

#220 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 09:42

Persze ez nem letolás akart lenni, csak egy elgondolás, hogy a minisztériumban hogy gondolkodnak. ;)

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.