Idézet
A kérdést úgy értettem: Ha én nem akarom használni az új jogtiszta csili-vili WinXP-t, akkor meghagyhatom-e a régi (immáron jogtiszta) oprendszert? Magyarul kötelező-e frissítenem?
Na erre a válasz az volt: meg kell nézni a tisztaszoftver.hu-t, na jó ott én nem találtam erre utaló nyomot, de mint utólag kiderült, nem kötelező a frissítés. (Magyarul én nem szeretném lecserélni a jól müködő win2k-kat, erre az XP-re. Szvsz otthonra jó, de dolgozni vele iskolában, főleg úgy, hogy óránként más használjs hááát...)
Idézet
SUS csak a win server 2k3-ban van nem? Az meg egyrészt még nem túl régi, másrészt nem túl olcsó. Nem csoda, hogy nem használták eddig.
A SUS már win2k server alatt is tökéletesen elment, csak nem volt integrálva, le lehetett tölteni a
Microsoft honlapról
A hivatalos hardver igénye a fenti oldalról:
Idézet
Supported Operating Systems: Windows 2000, Windows Server 2003
SUS 1.0 with SP1 has the following minimum hardware requirements:
Pentium III 700 MHz or higher processor
512 megabytes (MB) of RAM
6 gigabytes (GB) of available hard disk space
Nálunk pontosan a fenti konfigon megy, és nincs semmi bajom vele, megbízható és bírja is eddig. (Ja és ez egy sima, nem szerver-hardveres gép!)
Az egész mindössze harmicegynéhány mega, és szerintem megéri ezt beüzemelni, kell egy minimum win2k server IIS-sel (a SUS felrakja az IIS Lockdown-t, úgyhogy erre figyelni kell) és kész.
Utána viszonylag könnyű konfigurálni, de leírás is van hozzá a fent említett oldalon (persze angol).
Nálunk műxik rendesen, mindennap éjszaka ránéz a microsoft windows update szerverére, ha jött ki új frissítés akkor letölti, majd a többi helyi gép a reggeli bekapcsoláskor vagy később, ahogy a registry-jében be van állítva az időpont elkezdi letötikézni magának, és telepíti is. Ez szerintem korrekt eljárás: Mindig értesülsz a legfrissebb hotfixekről, te szabod meg, hogy a helyi gépek melyik frissítést érhetik el (teszem azt száműzöd az outlook-ot minden gépről, akkor miért kellene azzal kapcsolatos javításokat neki telepíteni), és nem terheled a netforgalmadat ugyanazzal a kéréssel naponta mintudomén százszor. (Mert 10 gépnél még elmegy, de 100-200-nál?). Ennyi... Ajánlom, érdemes. Ha részletesebben érdekel a dolog dobj egy mail-t...
Visszatérve a körútra egy poén:
Ki használ Exchange Servert?
Válasz: Senki...
Az előadás végén: Ki fog használni Exchange Servert?
Válasz: Senki...
Más, közháló:
A vonal ADSL lesz, cisco router+cisco switch+rack szekrény+(nálunk) Made in Taiwan Adsl router

jó leosztás!