Nah, megint én vagyok:)
Rohannak az események... Az alaphelyzet az nálunk, hogy egészen véletlenül (tényleg) egy épületben van a zeneiskolánk egy olyan általános iskolával, ami benn van a sulinetben, így kézenfekvő volt egy UTP kihúzása hozzánk, hogy (iskolai mértékekben piciny, ámde zeneiskolai mértékben nagy) hálózatunkkal legyen valamiféle kapcsolatunk a külvilággal. A mailforgalmunkat a jobb időket is látott DPG-vel intézzük, a honlapunk a musichello.com rendszerében van. A mailes részt már régesrég kinőttük, és most a tárhelyet is, így elhatároztuk, hogy kicsit jobban saját lábunkra állunk. Nagyjából sikerült kitöltetni a domainigénylős-tárhelyvásárlós papírt és már adnánk is postára, amikoris mondja szeretett igazgatónk, hogy 100%-os igéretet kapott a minisztériumtól, hogy 2005 végére a zeneiskolákat is becsatolják a közháló programba.
Bocsánat, hogy terjengősen írok, de úgy érzem, hogy az iskolatípusunk speciális helyzete ezt megkívánja.
Szóval: nekem szegezte a kérdést, hogy érdemes-e belevágnunk ebbe a domaines-tárhelyes dologba, ha úgyis lesz háló. És most ott vagyok, hogy nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Ugyanis ha jól tudom, a belépéssel kapunk ADSL-t, szervert és domaint. Ezesetben: (A)
Netkapcsolat: saját, 20 alig netező gépre 1,5 mega, nem rossz

Mail: mi intézzük, megbízhatósága olyan lesz, amilyennek megcsinálom, tárterület kvázi korlátlan, címek szintén.
Web: korlátlan tárhely, sovány upload miatt beálló net. (Elég nagy a forgalmunk, külföldről is)
A jelenleg alakuló helyzet szerint (B):
Netkapcsolat: nincs nagy forgalmunk, otthon tudok töltögetni, ez most így jó
Mail: webtar.hu, 40+fa/év 20 db 100megás fiók
Web: detto webtar, a fenti összegbe még 400 mega dinamikus tárhely, egy domain reg és karbantart
A (B) verziónak megvan az a hatalmas előnye, hogy ha valami nem megy, lehet verni az asztalt náluk, míg ugyanekkor (A)-ban az én seggem rúgják szét.
Szívem szerint belevágatnék továbbra is a webtarba (évi 50k nem akadály), csak a lelkiismeretemnek kicsit luxusnak tűnik, hogy itt álljon majd év végén egy szerver, amit csak netmegosztásra használunk
Tudnátok nekem tanácsot adni? Ti ebben a helyzetben mit csinálnátok?
Előre is köszi:
SQS
U.I.: Köszi, hogy végigolvastatok