HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2561 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:05

ah, megorulok

az miert van h vannak win98as gepek, office 2000 van feltelepitve es az egyenlet szerkeszto a compaq gepeken ugy csinalja az egyenletet h egymas hegyere irja a kifejezeseket
pl beirom h x negyzet + x kob, akkor az ugy nez ki hu ket karakter helyet foglal es az egesz egymasra van irva, mig masik gepen win98 + office2000 ez tokeletesen mukodik???

ezzel orjitettek meg ma ...

Szerkesztette: KekszNET 2005. 02. 03. 15:08 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:12

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:05

csinalja az egyenletet h egymas hegyere irja a kifejezeseket
pl beirom h x negyzet + x kob, akkor az ugy nez ki hu ket

Office SP3 mindehol van?
Make love not Wor.

#2563 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:12

Nah, megint én vagyok:)
Rohannak az események... Az alaphelyzet az nálunk, hogy egészen véletlenül (tényleg) egy épületben van a zeneiskolánk egy olyan általános iskolával, ami benn van a sulinetben, így kézenfekvő volt egy UTP kihúzása hozzánk, hogy (iskolai mértékekben piciny, ámde zeneiskolai mértékben nagy) hálózatunkkal legyen valamiféle kapcsolatunk a külvilággal. A mailforgalmunkat a jobb időket is látott DPG-vel intézzük, a honlapunk a musichello.com rendszerében van. A mailes részt már régesrég kinőttük, és most a tárhelyet is, így elhatároztuk, hogy kicsit jobban saját lábunkra állunk. Nagyjából sikerült kitöltetni a domainigénylős-tárhelyvásárlós papírt és már adnánk is postára, amikoris mondja szeretett igazgatónk, hogy 100%-os igéretet kapott a minisztériumtól, hogy 2005 végére a zeneiskolákat is becsatolják a közháló programba.
Bocsánat, hogy terjengősen írok, de úgy érzem, hogy az iskolatípusunk speciális helyzete ezt megkívánja.
Szóval: nekem szegezte a kérdést, hogy érdemes-e belevágnunk ebbe a domaines-tárhelyes dologba, ha úgyis lesz háló. És most ott vagyok, hogy nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Ugyanis ha jól tudom, a belépéssel kapunk ADSL-t, szervert és domaint. Ezesetben: (A)
Netkapcsolat: saját, 20 alig netező gépre 1,5 mega, nem rossz :)
Mail: mi intézzük, megbízhatósága olyan lesz, amilyennek megcsinálom, tárterület kvázi korlátlan, címek szintén.
Web: korlátlan tárhely, sovány upload miatt beálló net. (Elég nagy a forgalmunk, külföldről is)
A jelenleg alakuló helyzet szerint (B):
Netkapcsolat: nincs nagy forgalmunk, otthon tudok töltögetni, ez most így jó
Mail: webtar.hu, 40+fa/év 20 db 100megás fiók
Web: detto webtar, a fenti összegbe még 400 mega dinamikus tárhely, egy domain reg és karbantart
A (B) verziónak megvan az a hatalmas előnye, hogy ha valami nem megy, lehet verni az asztalt náluk, míg ugyanekkor (A)-ban az én seggem rúgják szét.
Szívem szerint belevágatnék továbbra is a webtarba (évi 50k nem akadály), csak a lelkiismeretemnek kicsit luxusnak tűnik, hogy itt álljon majd év végén egy szerver, amit csak netmegosztásra használunk :)

Tudnátok nekem tanácsot adni? Ti ebben a helyzetben mit csinálnátok?
Előre is köszi:

SQS

U.I.: Köszi, hogy végigolvastatok :)
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#2564 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:21

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:12

Rohannak az események... Az alaphelyzet az nálunk, hogy egészen véletlenül (tényleg) egy épületben van a zeneiskolánk egy olyan általános iskolával, ami benn van a sulinetben, így kézenfekvő volt egy UTP kihúzása hozzánk, hogy (iskolai mértékekben piciny, ámde zeneiskolai mértékben nagy) hálózatunkkal legyen valamiféle kapcsolatunk a külvilággal. A mailforgalmunkat a jobb időket is látott DPG-vel intézzük, a honlapunk a musichello.com rendszerében van. A mailes részt már régesrég kinőttük, és most a tárhelyet is, így elhatároztuk, hogy kicsit jobban saját lábunkra állunk. Nagyjából sikerült kitöltetni a domainigénylős-tárhelyvásárlós papírt és már adnánk is postára, amikoris mondja szeretett igazgatónk, hogy 100%-os igéretet kapott a minisztériumtól, hogy 2005 végére a zeneiskolákat is becsatolják a közháló programba.
Bocsánat, hogy terjengősen írok, de úgy érzem, hogy az iskolatípusunk speciális helyzete ezt megkívánja.
Szóval: nekem szegezte a kérdést, hogy érdemes-e belevágnunk ebbe a domaines-tárhelyes dologba, ha úgyis lesz háló. És most ott vagyok, hogy nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Ugyanis ha jól tudom, a belépéssel kapunk ADSL-t, szervert és domaint. Ezesetben: (A)
Mail: mi intézzük, megbízhatósága olyan lesz, amilyennek megcsinálom, tárterület kvázi korlátlan, címek szintén.
Web: korlátlan tárhely, sovány upload miatt beálló net. (Elég nagy a forgalmunk, külföldről is)
Web: detto webtar, a fenti összegbe még 400 mega dinamikus tárhely, egy domain reg és karbantart
A (B) verziónak megvan az a hatalmas előnye, hogy ha valami nem megy, lehet verni az asztalt náluk, míg ugyanekkor (A)-ban az én seggem rúgják szét.
Szívem szerint belevágatnék továbbra is a webtarba (évi 50k nem akadály), csak a lelkiismeretemnek kicsit luxusnak tűnik, hogy itt álljon majd év végén egy szerver, amit csak netmegosztásra használunk :)

Előre is köszi:

SQS

Szervert honnan kapsz? Azt nem adnak a közhálóhoz.
Mivel a zeneiskola gondolom intézménynek minősül, ezért oda is várható a közháló.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2565 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:23

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:04

??
leginkább, hogy a meglévő hálózatodban hogyan tudod/nem tudod használni az új switch felesleges/hasznos funkcióit

én pl. a privát részt mezei buta switchként használom

Ha kihasználod a privát és a másik belső szegmenset, akkor SZVSZ buktad, hogy felügyeld a hálózatodat. Nem lesz se sávszélkorlát, se statisztika, se rend.  :think:
SZerintem ez a kialakítás annak való, aki nem ért hozzá. Legalább elketyeg neki. Aki valamit akar kezdeni, az azzal kezdi, hogy a LAN és a közháló public portja közé beékeli a saját router/gateway/proxyját.

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 03. 15:25 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2566 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:29

sok mindenre jó ez a közháló, egy iskolai honlap hosztolására nem (hacsak nem olyan a lap, hogy egy darab textonly htmlből áll...)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2567 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:29

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:23

Ha kihasználod a privát és a másik belső szegmenset, akkor SZVSZ buktad, hogy felügyeld a hálózatodat. Nem lesz se sávszélkorlát, se statisztika, se rend.  :think:
SZerintem ez a kialakítás annak való, aki nem ért hozzá. Legalább elketyeg neki. Aki valamit akar kezdeni, az azzal kezdi, hogy a LAN és a közháló public portja közé beékeli a saját router/gateway/proxyját.

Ahogy mondod. Én is így csinálom, először a serveren mennek át a gépek, privát részen DHCP kikapcs, szerverr osszon észt. Védett szegmens meg nincs is használva. Pedig a portjai jól jönnének a privátban.

#2568 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:31

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:23

A mezei buta switch-re azt értettem, hogy csak switchként funkcionál. DHCP le van tiltva; a kliensek az DC-től kapnak dhcp-vel mindent, azon is mennek keresztül. /Persze ha vki tudja a switch paramétereit, a szervert/isa-t kikerülve is ki tud menni a netre - de ez direkt jó/.
Ez van használva fő switchnek: ide van bekötve egy isa szerver belső lába; a többi szerver, meg a többi kisebb-nagyobb switch.
Ugye ez egy elég jófajta switch, kár kihasználatlanul hagyni.

#2569 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:32

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:12

Előre is köszi:

SQS

Nem baj, ha hosszan írsz. De tényleg. Server-t is a minisztériumtól kapsz? Mert én pl. a közháló keretében nem kaptam servert. Ez van. Szerintem Ti sem kaptok majd. Meg mitől 1,5 mega az az adsl? Legnagyobbat, amit hallottam, az 768, az is azért, mert a régi is annyi volt. De nálunk pl. 384-es adsl rúlzik, békés megyében meg 128-as isdn.

#2570 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:42

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:32

Nem baj, ha hosszan írsz. De tényleg. Server-t is a minisztériumtól kapsz? Mert én pl. a közháló keretében nem kaptam servert. Ez van. Szerintem Ti sem kaptok majd. Meg mitől 1,5 mega az az adsl? Legnagyobbat, amit hallottam, az 768, az is azért, mert a régi is annyi volt. De nálunk pl. 384-es adsl rúlzik, békés megyében meg 128-as isdn.

Hm. Akkor ezexerint keverem a normál sulinettel, ahol adtak X gépet meg szervert is. Akkor ez a probléma megoldódott :) Amúgyis vettünk már, valamilyen feladatot meg csak úgy kitalálni nem jó... :)
Az adsl-t abból gondoltam, mert a szomszédnak is az van:) és ha jól vettem ki, nem gészámfüggő a kapcsolat sebessége. Vagy Ti miért pont 384-et kaptatok?

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#2571 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:49

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 15:42

Hm. Akkor ezexerint keverem a normál sulinettel, ahol adtak X gépet meg szervert is. Akkor ez a probléma megoldódott :) Amúgyis vettünk már, valamilyen feladatot meg csak úgy kitalálni nem jó... :)
Az adsl-t abból gondoltam, mert a szomszédnak is az van:) és ha jól vettem ki, nem gészámfüggő a kapcsolat sebessége. Vagy Ti miért pont 384-et kaptatok?

SQS

Mert kissebb volt a sávszélünk ennél, és a matáv ennyit ad. Ha 512 -es ADSL lett volna itt a közháló előtt, most is az lenne.

#2572 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 15:49

Nálam egy kábel lóg a sulinetes switchből, az megy a Debian-os gépbe. Az meg egy másikon bele a saját HP switchekbe. Meg van még 1 debian, de az nem enged át forgalmat. Amolyan vészhelyzet esetére...

#2573 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:12

Office SP3 mindehol van?

office sp3?
nincs, nem is tudok rola (honnan lehet letolteni? :))
ezek olyan regi installok h meg elottem lettek felnyomva es csak ghostb0l rakom oket vissza ha arra kerul a sor ...

de mar csak 3-5 gep van ebbol a "regi" szeriabol, persze szivni meg mindig szivok veluk :)

#2574 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 16:27

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 2., szerda - 22:21

ismét lesz tisztaszoftver rendszergazda tanfolyam a jedlikben
http://www.msiskola....s/Rszgazda.aspx

voltam en is 1 ilyenen
win2k3 server vagy mi volt
es az eloadas kozben volt vmi kis baki, h nem tudtak vmi file-t masolgatni a jogok miatt vagy mi miatt?!
h nem tudott bejelentkezni ...

a legjobb az ebed volt, kar h nem lehetett kozben netezni, mert akkor elvisLhetobb lett volna

#2575 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:08

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:42

Ez van, kész. Nem kérdezték.
Nálunk (egyik helyen)  régebben 768/128k volt sulinetben, most közhálóban 384/64k van.
A mai napig sem került vissza 768k-ra, és most már nem is igéri meg senki.

#2576 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:21

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:08

Ez van, kész. Nem kérdezték.
Nálunk (egyik helyen)  régebben 768/128k volt sulinetben, most közhálóban 384/64k van.
A mai napig sem került vissza 768k-ra, és most már nem is igéri meg senki.

szerencsere nalunk 768/128 votl sulinetbe es annyit is kaptunk vissza kozhaloban

de megsem erti senki h miert nem emelnek :)
miert nem lesz itt is duplazAs ...

#2577 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:36

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 17:21

szerencsere nalunk 768/128 votl sulinetbe es annyit is kaptunk vissza kozhaloban

Meg is őrültem volna, ha ezt a kis pi#&ányi 768k-t is lefelezik nekem 150 gépre :reklamacio:

SumQuiSum: én mindenképp rábíznám a tárhely + e-mail hostingot egy kisebb, de megbízható cégre, főleg, ha jelentősebb forgalom is várható.

#2578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:35

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:07

office sp3?
nincs, nem is tudok rola (honnan lehet letolteni? :))

Akkor servicepakk magyar Officehoz:

SP1: http://msdownload.ne...o.aspx?prid=102
SP3: http://msdownload.ne...o.aspx?prid=713

SP1 után egyből lehet SP3-at tenni simán.
Make love not Wor.

#2579 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 08:02

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 16:05

ah, megorulok

az miert van h vannak win98as gepek, office 2000 van feltelepitve es az egyenlet szerkeszto a compaq gepeken ugy csinalja az egyenletet h egymas hegyere irja a kifejezeseket
pl beirom h x negyzet + x kob, akkor az ugy nez ki hu ket karakter helyet foglal es az egesz egymasra van irva, mig masik gepen win98 + office2000 ez tokeletesen mukodik???

ezzel orjitettek meg ma ...

Nálam nVidiás kártyánál csinálta. Ha pl 40 feletti drivert tettem fel, akkor sz@r volt az egyenlet, ha 30.82-est tettem fel akkor normális volt. De pszt, ne mondd el senkinek

#2580 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 12:18

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 9:02

Nálam nVidiás kártyánál csinálta. Ha pl 40 feletti drivert tettem fel, akkor sz@r volt az egyenlet, ha 30.82-est tettem fel akkor normális volt. De pszt, ne mondd el senkinek

akkor ez a megoldas ...
mivel a compaq ban tnt2 van
mig a masikban s3 trio 3d
:)

30.82es driver van meg nvidia honlapjan?

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.