HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#841 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 01. 10:20

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 10:41

Én is kerestem a listában... :D

Biztos minősíteni sem lehet, vagy alapból nem is vizsgálták.
Meg vírusirtókról szól az egész nem? :D

#842 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:01

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 14:01

Dehogy jöttek. Irányítószám alapján megy, és 9400 eléggé a vége felé van...
Nálatok sincs még?

Lehet, hogy nekem már windows longhorn fog jönni?  :kma:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#843 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:22

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 13:01

Lehet, hogy nekem már windows longhorn fog jönni?  :kma:

A licence-en xp van, ne álmodozz. ;)

#844 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:36

De gondoltam a mindenkori legfrissebb... És mire ideér...
Erre most kaptam meg a visszaigazoló lapot. Szerintem a felét lehazudták róla. Furcsállom, hogy nem kértem CD-ket (márcsak a tokja miatt is :) )
Na mind1. Azt írják, 6 nap kell a csomagoláshoz + kézbesítéshez... Kiváncsi leszek, mikor ér ide.  :rolleyes:

Szerk: lassan már olyan ez a fórum, mintha naplót írnék :D

Szerkesztette: 1soproni 2004. 07. 01. 12:38 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#845 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:58

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 13:36

De gondoltam a mindenkori legfrissebb... És mire ideér...
Erre most kaptam meg a visszaigazoló lapot. Szerintem a felét lehazudták róla. Furcsállom, hogy nem kértem CD-ket (márcsak a tokja miatt is :) )
Na mind1. Azt írják, 6 nap kell a csomagoláshoz + kézbesítéshez... Kiváncsi leszek, mikor ér ide.  :rolleyes:

Szerk: lassan már olyan ez a fórum, mintha naplót írnék :D

Ez napló, az meg naplopás, amit a tisztaszoftveresek csinálnak

#846 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:05

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 13:58

Ez napló, az meg naplopás, amit a tisztaszoftveresek csinálnak

Nevetséges, hogy felajánlják, hogy majd a nyáriszünet után is tudják szállítani a csomagot...
...a szervercsomaggal együtt.
Van olyan, aki szeptemberben áll neki szervereket telepíteni?

#847 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 14:05

Nevetséges, hogy felajánlják, hogy majd a nyáriszünet után is tudják szállítani a csomagot...
...a szervercsomaggal együtt.
Van olyan, aki szeptemberben áll neki szervereket telepíteni?

nem nagyon lesz rá idő, mert úgyis akkor jut a tanároknak eszébe, hogy mi kell a munkaállomásokra

#848 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:08

Miénk a leghosszabb topic a Microsoft OS-ben  :D

:dj:

Köszönjük a topicnyitónak! Viva bull1!  :respect:

#849 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:09

már 4 hónap telt el a szerződés beélesedésétől

#850 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:10

:paci: grat bull!

#851 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:23

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 14:10

:paci: grat bull!

Ha a topichoz gratulálsz, akkor az nem csak az én érdemem, hanem azoké is, akik ide írtak, írnak. Ezek pedig Ti vagytok! Szóval Gratula Nektek is!!!!! :respect:

#852 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 13:37

Idézet: bull1 - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 14:23

Ha a topichoz gratulálsz, akkor az nem csak az én érdemem, hanem azoké is, akik ide írtak, írnak. Ezek pedig Ti vagytok! Szóval Gratula Nektek is!!!!! :respect:

:dj:  :jump:  :taps:  :banana:  :beer:  :dance:  :reszeg:

#853 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:26

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 14:37

:dj:  :jump:  :taps:  :banana:  :beer:  :dance:  :reszeg:

Csak vigyázunk a sok szesszel!!!!!!!!!

#854 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 14:57

idióta tanárok téma: 7.es voltam (azaz a hatosztályosban elsőéves), amikor bekötötték a sulinetet, de az új gépek még nem érkeztek meg, úgyhogy egy azaz egy gépen lehetett netezni az egész suliban, ez a gép pedig a régi számtekteremben volt (itt van a doboz), a jóarc számtektanár engedett be ide minket rendszeresen, amikor nem volt első óránk, :respect: neki :)

aztán később, amikor már megjöttek a fujitsu gépek, akkor áthúzták a netet a nagy számtekbe, ahol persze még maradtak a régi 486osok is (voltak persze problémák, az új szerveren netware 4 futott, a régin 3, a régin kellett dolgozni, de az újon át volt net...) nos nyolcadikban ebben a teremben intéztem a letöltéseimet - kivéve amikor a szerveren :), és ugye a letöltött dolgokat haza is kell vinni, volt erre egy 270megás vinyóm... (van egy badsectoros része, külön partícióra rakva, amúgy azóta is megy) és ezt szépen belepakoltam vmeik szünetben az egyik 486osba, osztán mehet a másolás. probléma volt, hogy közben becsengettek, sprint órára, nyitott gép vinyóval persze úgy maradt (fekvő gépek voltak, és úgy nyílt a tetejük mint az autók motorházteteje), de persze működött rendesen. köv. szünetben megyek a vinyómért, már várt egy liluló fejű számtektanárnéni, hogy én mit képzelek, tönkretettem a számítógépet, nem lehetett használni, és különbenis szól az osztályfőnökömnek stb. az ilyen gyenge érvek hogy a gép működött meg ilyesmik, persze leperegtek róla :) azátn valamikor később elismerte a néni, hogy a hardverhez nem igazán ért... ez így igaz, ahhoz se :D

hát ennyi

Szerkesztette: qnadam 2004. 07. 01. 14:59 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#855 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 06:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 15:57

idióta tanárok téma: 7.es voltam (azaz a hatosztályosban elsőéves), amikor bekötötték a sulinetet, de az új gépek még nem érkeztek meg, úgyhogy egy azaz egy gépen lehetett netezni az egész suliban, ez a gép pedig a régi számtekteremben volt (itt van a doboz), a jóarc számtektanár engedett be ide minket rendszeresen, amikor nem volt első óránk, :respect: neki :)

aztán később, amikor már megjöttek a fujitsu gépek, akkor áthúzták a netet a nagy számtekbe, ahol persze még maradtak a régi 486osok is (voltak persze problémák, az új szerveren netware 4 futott, a régin 3, a régin kellett dolgozni, de az újon át volt net...) nos nyolcadikban ebben a teremben intéztem a letöltéseimet - kivéve amikor a szerveren :), és ugye a letöltött dolgokat haza is kell vinni, volt erre egy 270megás vinyóm... (van egy badsectoros része, külön partícióra rakva, amúgy azóta is megy) és ezt szépen belepakoltam vmeik szünetben az egyik 486osba, osztán mehet a másolás. probléma volt, hogy közben becsengettek, sprint órára, nyitott gép vinyóval persze úgy maradt (fekvő gépek voltak, és úgy nyílt a tetejük mint az autók motorházteteje), de persze működött rendesen. köv. szünetben megyek a vinyómért, már várt egy liluló fejű számtektanárnéni, hogy én mit képzelek, tönkretettem a számítógépet, nem lehetett használni, és különbenis szól az osztályfőnökömnek stb. az ilyen gyenge érvek hogy a gép működött meg ilyesmik, persze leperegtek róla :) azátn valamikor később elismerte a néni, hogy a hardverhez nem igazán ért... ez így igaz, ahhoz se :D

hát ennyi

A következő nem iskolában történt, nem pedagógussal.

"Nem megy a számítógépem, mert biztos kiesett belőle egy csavar"
Erre egy másik rendszergazdával összenéztünk és elröhögtük magunkat...

#856 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 06:54

A processzor meg füsttel megy, mert ha kijön belőle a füst, akkor utána már nem megy.

#857 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 06:57

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 7:54

A processzor meg füsttel megy, mert ha kijön belőle a füst, akkor utána már nem megy.

Hát Bendegúz! Nem buta ember a Te bákterod..

Amúgy én már néhányszor kiprobáltam, teljesen igaz.... :D

Szerkesztette: Gaspitz 2004. 07. 02. 06:58 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 06:59

ja és a tápegység, sőt az alaplap is füsttel megy

#859 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 07:10

Sikerült bejelentkeznem mezei userként a tartományba.
Újratelepítettem a win2k3 servert, és most teljesen másképp csinálta az AD részt, mint a múltkor. Ez kellett neki, mert most lett jó. Feltettem a távmenedzsment felületet. Ment az is szépen, egészen addig, míg a bizonyítvány-szolgáltatást fel nem telepítettem. Most csak a belső hálóról lehet elérni :( Ötlet?

Szerk:  Kicsit turkáltam erre-arra, és most megy. :D
Közben érdekes jelenségre bukkantam. Be szerettem volna kapcsolni a tűzfalat, erre közölte, hogy tiltsam le addig az útvonalválasztást. Ha letiltom, akkor majd újra kell konfigolnom. Letiltottam, bekapcsoltam a tűzfalat. Engedélyezném vissza az útvonalválasztást, mire közli, hogy kapcsoljam ki a tűzfalat, konfigoljam az útvonalválasztást, majd kapcsoljam vissza a tűzfalat.  :think:
Na hát ehhez már lusta voltam, meg úgyis trial, és nem szórakozok vele ennyit. De gyanítom, hogy utána megint nem tudnám bekapcsolni a tűzfalat.  :rolleyes:
Majd ha fent lesz az ISA szerver, akkor kell melléje ez, vagy az ISA megoldja magának?

Szerkesztette: 1soproni 2004. 07. 02. 07:53 -kor

#860 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 08:53

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 8:10

Sikerült bejelentkeznem mezei userként a tartományba.
Újratelepítettem a win2k3 servert, és most teljesen másképp csinálta az AD részt, mint a múltkor. Ez kellett neki, mert most lett jó. Feltettem a távmenedzsment felületet. Ment az is szépen, egészen addig, míg a bizonyítvány-szolgáltatást fel nem telepítettem. Most csak a belső hálóról lehet elérni :( Ötlet?

Szerk:  Kicsit turkáltam erre-arra, és most megy. :D
Közben érdekes jelenségre bukkantam. Be szerettem volna kapcsolni a tűzfalat, erre közölte, hogy tiltsam le addig az útvonalválasztást. Ha letiltom, akkor majd újra kell konfigolnom. Letiltottam, bekapcsoltam a tűzfalat. Engedélyezném vissza az útvonalválasztást, mire közli, hogy kapcsoljam ki a tűzfalat, konfigoljam az útvonalválasztást, majd kapcsoljam vissza a tűzfalat.  :think:
Na hát ehhez már lusta voltam, meg úgyis trial, és nem szórakozok vele ennyit. De gyanítom, hogy utána megint nem tudnám bekapcsolni a tűzfalat.  :rolleyes:
Majd ha fent lesz az ISA szerver, akkor kell melléje ez, vagy az ISA megoldja magának?

Aszontad, hogy feltetted a távmenedzsmentet a w2k3-ra. Hogy áltál neki?

Kinyittattad a portokat?

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.