HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2441 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 23. 20:19

Sziasztok!

Előszöris 1soproni kollégának Boldog szülinapot! :)
Másodszor természetesen önző módon jöttem ide, segítségre van szükségem :)
Megvettük a hőn áhított w2k3 servert, amit gel is raktam lyól és most a roaming profile beállításokkal szívok. A kérdésem az volna, hogy minek milyen jogokat kell adni, hogy úgy működjön a dolog, ahogy a nagykönyvben meg van írva? Most úgy működik, hogy a profilokat tartalmazó mappára mindenkinek full controllja van, de ezt sejtem, hogy nem jó. Ugyanakkor furcsa, hogy ha először lépek be egy felhasználóval, akkor annak ugyan rendje és módja szerint létrehozza a profilmappáját, de mintha nem lenne rá senkinek joga és nekem mint rendszergazdának megtagadja a hozzáférést, ha böngészni akarom.
A másik, amit nem értek, hogy miért ragaszkodik ez a szerencsétlen a biztonságos jelszó megadásához, pedig már a létező összes helyen, amit találtam, már kilőttem, hogy ne kérje.
Egyelőre ennyi, de tuti hogy lesz még kérdésem :)
Már meg is van :)
Ha egy roaming profilét többen használnak, mi alapján kerül mentésre a szerveren? Az utolsó kilépés?

Üdv és téháiksz:

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#2442 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 07:04

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 14:35

Én is így voltam vele... Csak nekem DC-ztek bentről. Töltötték le a munkatársról a cuccokat, lefoglalva a teljes kimenőt...
A szóból nem ért. Gyorsan ki kell találnom valami sávszél szabályozást...

Nálam ezért nincsenek ilyesmik engedve... DC? Piha... A válaszom ez szokott lenni: "Biztos a közhálós tűzfal nem engedi..." :p

#2443 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 07:40

Hi!

Jó régen jártam erre sajnos, de itt a nyugalom szigete...
(Félévzárás + Vizsgaidőszak)

Kérdésem lenne, hátha találkozott már valaki ilyennel:

1., Olyan parancssori!! eszköz kellene amivel át lehetne állítani a mappahozzáféréseket NTFS szinten.
Fontos hogy parancssori legyen, mert akkor tudnék batch filet írni.

2., Hogyan lehetne a bejelentkezési ablakra írni szöveget? (Nem üzenetet, ami felbukkan...) Szvsz registry de hol?

Köszike!

Ui.: Mostmár majd kezdek visszatérni, csak még el kell olvasnom 76-tól :)
A számítógépem megver sakkban... de kick-boxban én vagyok a jobb!

#2444 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 08:16

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 21:51

Az ki?  :pokeas2:

Sorry, kimaradt egy o :(

#2445 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 08:24

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2005. jan. 23., vasárnap - 20:19

Sziasztok!

Előszöris 1soproni kollégának Boldog szülinapot! :)
Másodszor természetesen önző módon jöttem ide, segítségre van szükségem :)
Megvettük a hőn áhított w2k3 servert, amit gel is raktam lyól és most a roaming profile beállításokkal szívok. A kérdésem az volna, hogy minek milyen jogokat kell adni, hogy úgy működjön a dolog, ahogy a nagykönyvben meg van írva? Most úgy működik, hogy a profilokat tartalmazó mappára mindenkinek full controllja van, de ezt sejtem, hogy nem jó. Ugyanakkor furcsa, hogy ha először lépek be egy felhasználóval, akkor annak ugyan rendje és módja szerint létrehozza a profilmappáját, de mintha nem lenne rá senkinek joga és nekem mint rendszergazdának megtagadja a hozzáférést, ha böngészni akarom.
A másik, amit nem értek, hogy miért ragaszkodik ez a szerencsétlen a biztonságos jelszó megadásához, pedig már a létező összes helyen, amit találtam, már kilőttem, hogy ne kérje.
Egyelőre ennyi, de tuti hogy lesz még kérdésem :)
Már meg is van :)
Ha egy roaming profilét többen használnak, mi alapján kerül mentésre a szerveren? Az utolsó kilépés?

Üdv és téháiksz:

SQS

Szülinapot köszi!
Biztonságos jelszó után a csoportházirendeknél kutakodj!
A többit én se nagyon tudom.
A roaming profilról akkoriban kicsit lebeszéltek (bár aztán mégse lett még win2k3 szerver), hogy nem szerencsés sok gépnél lehuzogatni reggelente azokat a 2-3 megás fájlokat. Nemtom, hogy igazuk volt -e.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2446 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 08:25

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 8:16

Sorry, kimaradt egy o :(

Nem maradt ki, csak a betük keveredtek össze  :D
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2447 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 09:20

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 8:25

Nem maradt ki, csak a betük keveredtek össze  :D

A lényeg, hogy nem tudok mindíg helyesen gépelni :(

#2448 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:00

Felhívott valaki a műholdas cuccal kapcsolatban, mert volt egy hibabejelentésem. Annak idején adtak egy hibabejelentő lapot, hogy ha van valami, akkor azzal kell intézni. Volt rajta egy telefonszám, be is telefonáltam, és lejelentettem a hibát, hogy újabban gondol egyet a szünetmentes, elkezd sipolni, kilövi a gépet, aztán úgymarad. Továbbíthatták az ügyet a nemtomkinek, de az hívott fel az imént... Tőlem kérdezgette, hogy ki az üzemeltető, milyen oprendszer van rajta, milyen UPS kezelő szoftverrel, stb...
A végén kiderült, hogy a hozzá szállított UPS összekötő adatkábel nem linuxhoz, hanem windowshoz való, és ettől lehet a hiba (csak nemtom eddig miért nem jelentkezett...)
Jó buli, mer akkor szerintem az összes sulinak ugyanilyen kábellel szállították le. (a csatlakozón található a szám: 940-0020C)

Nem beszélve arról, hogy a rajta levő tartalom továbbra is pocsék. És ezt RAID-eli magában 2x 160 gigán :omg:

#2449 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:12

Idézet: Kerenc - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 7:40

1., Olyan parancssori!! eszköz kellene amivel át lehetne állítani a mappahozzáféréseket NTFS szinten.
Fontos hogy parancssori legyen, mert akkor tudnék batch filet írni.

írd be parancssorba, hogy
CACLS /?

Sok sikert hozzá!

#2450 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:15

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:00

A végén kiderült, hogy a hozzá szállított UPS összekötő adatkábel nem linuxhoz, hanem windowshoz való, és ettől lehet a hiba (csak nemtom eddig miért nem jelentkezett...)
Jó buli, mer akkor szerintem az összes sulinak ugyanilyen kábellel szállították le. (a csatlakozón található a szám: 940-0020C)

Jesszusom, szeirntem az a supportos nem normális :omg:
Még soha nem hallottam ilyet, hogy egy UPS kábel csak egy OS alatt működjön LOL

De hogy mondjak is valamit:
Én az APC szünetmentesekhez ezt használom, és a konfigfileban többek között azt is megadhatom, hogy milyen kábelem van.

#2451 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:35

Idézet: melon - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:12

írd be parancssorba, hogy
CACLS /?

Sok sikert hozzá!

Szuper!

Köszönöm szépen, viszont nekem a következő jogokat kellene kiosztanom:

1., Full Control - (mínusz akar lenni:) Saját tulajdonba vétel  - acl olvasás - acl módosítás

Erre ötlet esetleg?

#2452 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:44

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 9:24

A roaming profilról akkoriban kicsit lebeszéltek (bár aztán mégse lett még win2k3 szerver), hogy nem szerencsés sok gépnél lehuzogatni reggelente azokat a 2-3 megás fájlokat. Nemtom, hogy igazuk volt -e.

Hi!

Nálunk a legrosszabb esetben 8 gép szedi le egyszerre a profilokat és a háló is új, jól ki vna építve, szal ennek elméletileg nem kellene gondnak lennie...

Valaki esteleg tud segíteni a jogokkal?

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#2453 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:47

Idézet: melon - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:15

Jesszusom, szeirntem az a supportos nem normális :omg:
Még soha nem hallottam ilyet, hogy egy UPS kábel csak egy OS alatt működjön LOL

Pedig van. Linux alatt többnyire ki bírod választani a típusát, de alapban van "vindózos" meg "linuxos" kábel. Tényleg. Csak mert mi is szívtunk vele, vindózzal ment, upsd-ben meg nem volt olyan típus.
Make love not Wor.

#2454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:52

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:00

elkezd sipolni, kilövi a gépet, aztán úgymarad.

-0024C kábelre amlékszem, de APCnek jó supportja van, utána kell túrni. Ha ilyet csinál az UPS, akkor lehet még túlterhelés is, vagy gyenge aksi. Húzd le a kábelt, és nézd meg, hogy maga a vas olyan-e, valamint updből nekünk is sikerült úgy belőni a gépet, hogy _magát az upst kapcsolja le_. Tehát nincs shutdown, UPSnek küld jelet, hogy poweroff.
Make love not Wor.

#2455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:55

Nahh, meglestem a gépet, 940-0024C a kábel, ami megy Linux alatt.
Make love not Wor.

#2456 Felhasználó inaktív   Kerenc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:12

Idézet: Kerenc - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:35

Szuper!

Köszönöm szépen, viszont nekem a következő jogokat kellene kiosztanom:

1., Full Control - (mínusz akar lenni:) Saját tulajdonba vétel  - acl olvasás - acl módosítás

Erre ötlet esetleg?

Jobban körülnézve megoldódott, köszönöm a gyors választ!  :respect:

#2457 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:47

Pedig van. Linux alatt többnyire ki bírod választani a típusát, de alapban van "vindózos" meg "linuxos" kábel. Tényleg. Csak mert mi is szívtunk vele, vindózzal ment, upsd-ben meg nem volt olyan típus.

Erről nem tudtam, köszi (holtig okosodunk, ugye ;) )
Hozzáteszem, hogy windows alatt is apcupsd-t használok, szerencsére nem volt eddig problémám egy kábellel sem (számokat majd megnézem, ha kéri valaki)

#2458 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 11:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 10:52

-0024C kábelre amlékszem, de APCnek jó supportja van, utána kell túrni. Ha ilyet csinál az UPS, akkor lehet még túlterhelés is, vagy gyenge aksi. Húzd le a kábelt, és nézd meg, hogy maga a vas olyan-e, valamint updből nekünk is sikerült úgy belőni a gépet, hogy _magát az upst kapcsolja le_. Tehát nincs shutdown, UPSnek küld jelet, hogy poweroff.

Mégegyszer mondom, hogy arról a műholdas IHM-es göncről van szó, amihez ugye nem adtak semmi logint. Kb annyit ér, mint egy TV fél éves lemaradással. Csak nézegetni tudom rajta a régen letükrözött és azóta sem frissített honlapokat. És ezért fizetett az IHM iskolánként 1,4 millát.  :omg:  :reklamacio:

#2459 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 18:35

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:00

Felhívott valaki a műholdas cuccal kapcsolatban, mert volt egy hibabejelentésem. Annak idején adtak egy hibabejelentő lapot, hogy ha van valami, akkor azzal kell intézni. Volt rajta egy telefonszám, be is telefonáltam, és lejelentettem a hibát, hogy újabban gondol egyet a szünetmentes, elkezd sipolni, kilövi a gépet, aztán úgymarad. Továbbíthatták az ügyet a nemtomkinek, de az hívott fel az imént... Tőlem kérdezgette, hogy ki az üzemeltető, milyen oprendszer van rajta, milyen UPS kezelő szoftverrel, stb...

Nem beszélve arról, hogy a rajta levő tartalom továbbra is pocsék. És ezt RAID-eli magában 2x 160 gigán :omg:

A múlt héten engem is kerestek, mert nekem is volt telefonos bejelentésem. Nem is vettem komolyan, mert teljesen használhatatlan szolgáltatás az egész. :(
Sikerült megállapítani, hogy a DVB kártya a ludas. Vagy kicsúszott a slotból (persze, egy álló helyében...), vagy kipurcant a kártya. Beírtak az előjegyzébe és majd jönnek a szervizesek.
Hátha értelmesebbek leszenek és dűlőre jutok velük valami root jelszó ügyében. :)
Micsoda ftp szerver lenne belőle. A DVB kártya egyéb célú felhasználását nem is említve! :)
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2460 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:06

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 18:35

A múlt héten engem is kerestek, mert nekem is volt telefonos bejelentésem. Nem is vettem komolyan, mert teljesen használhatatlan szolgáltatás az egész. :(
Sikerült megállapítani, hogy a DVB kártya a ludas. Vagy kicsúszott a slotból (persze, egy álló helyében...), vagy kipurcant a kártya. Beírtak az előjegyzébe és majd jönnek a szervizesek.
Hátha értelmesebbek leszenek és dűlőre jutok velük valami root jelszó ügyében. :)
Micsoda ftp szerver lenne belőle. A DVB kártya egyéb célú felhasználását nem is említve! :)

Több az egész cuccal a papirmunka, mint a szolgáltatás haszna  :omg:

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.