HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2461 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:13

Tényleg király a tudat, hogy azt a pénz pl.: gépekre is lehetett volna költeni, amiért egy használhatatlan, és hasztalan cuccot beszereltek több suliba.

#2462 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:19

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:13

Tényleg király a tudat, hogy azt a pénz pl.: gépekre is lehetett volna költeni, amiért egy használhatatlan, és hasztalan cuccot beszereltek több suliba.

Sávszél emelésnek jobban örültem volna.
Tud már valaki valamit, hogy mikorra várható?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2463 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:33

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:19

Sávszél emelésnek jobban örültem volna.
Tud már valaki valamit, hogy mikorra várható?

várható egyáltalán :confused:
Egyébként nagyjából úgy számolgattam, hogy amúgy is lefelé min. 8-10mbit volna az ideális sávszélesség, kifelé pedig min. 4 mbit. Szóval ha megkétszerezik ezt a 768/128 kbitet, akkor is minimális lenne az észrevehető különbség, és ez az ami elszomorít. Amúgy ez a hálózat kb. 130 diákgép, kb. 25 tanári gép és kb. 5-10 adminisztrációs gépet jelent (+3 szerver)

Nem tudjátok véletlenül, hogy az NIIF HBONE kapcsolatra nem lehet valahogy pályázni középiskolának? Amúgy itt van a gerinc a szomszéd épületben (főiskola), kiépítésbeli akadálya nem sok lenne szvsz.

Szerkesztette: melon 2005. 01. 25. 09:34 -kor

#2464 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:08

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 8:13

Szóval az elmúlt 4 évben nem változott semmi, csak szórák a pénzünket faszságokra. Hurrá. Én ingyen melózok használt gépek rendbetételével a sulinak, de Cisco switch oda is kellett ám ja :-(
Make love not Wor.

#2465 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:08

Szóval az elmúlt 4 évben nem változott semmi, csak szórák a pénzünket faszságokra. Hurrá. Én ingyen melózok használt gépek rendbetételével a sulinak, de Cisco switch oda is kellett ám ja :-(

Nem is a switch, mert legyen, had legyen könnyebb az átállás mindenkinek (akinek 10 fölötti tanulói, és kb. még min. 10 egyéb gép használja a netet, hálót). De ez így szokott lenni. Te melózol rogyásig, segítesz ingyen melóval (persze, csak ha megérdemlik), és más meg elszórja a pénzt ilyenekre. Ebben semmi szokatlan nincs :( Az lenne az, ha nem így lenne. Csak nagyon elszomorító.

#2466 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:26

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:22

min. 10 egyéb gép használja a netet, hálót). De ez így

Naja, csak nálunk már volt fent HW router, meg 16 portos smc switch. Router DHCPzett is, nem volt abban hiba, csak aztán az egészet szépen lebontották, összecsomagolták, majd az új szekrényt magasabbra rakták, de a meglécő kábelezés nem ért el a switchig. Szépen otthagyták lógva, majd suli nekem telefon, hogy valamit kezdjek már vele, mert nemműx... Annyuk picsáját, ha én hagytam volna ott valahol így melót, akkor tele lenne vele a fél internet, hogy a gusztusltalan pofámat azt.
Make love not Wor.

#2467 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:26

Naja, csak nálunk már volt fent HW router, meg 16 portos smc switch. Router DHCPzett is, nem volt abban hiba, csak aztán az egészet szépen lebontották, összecsomagolták, majd az új szekrényt magasabbra rakták, de a meglécő kábelezés nem ért el a switchig. Szépen otthagyták lógva, majd suli nekem telefon, hogy valamit kezdjek már vele, mert nemműx... Annyuk picsáját, ha én hagytam volna ott valahol így melót, akkor tele lenne vele a fél internet, hogy a gusztusltalan pofámat azt.

Itt is volt router, de az nem dhcp-zett. 8 portos HUB volt, eléggé ramaty állapotban. A mostani router helyett is a server osztja az ip-t. De elhiszem, hogy degesített a dolog. Én mondjuk itt voltam, mikor jöttek, és megmondtam, hogy hová tehetik, meg hová nem. Szóval ennyiből jól jártam. A matávos faszik, akik felpakolták az új cumót, elég rendesek voltak itt mondjuk. Te biztos valami barbár bandát fogtál ki. :(

#2468 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 10:53

1 hónapon belül lejárnak a tisztaszoftvert igazoló liszenszek. Ti tudtok róla valamit?
Szeptemberben küldtem még el windows igénylő lapokat a lassabb tanárok részére, még nem érdkezett visszajelzés...
Vajon a magyar országvezetés mikor tér át linuxra?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2469 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:00

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:53

1 hónapon belül lejárnak a tisztaszoftvert igazoló liszenszek. Ti tudtok róla valamit?
Szeptemberben küldtem még el windows igénylő lapokat a lassabb tanárok részére, még nem érdkezett visszajelzés...

Nem ebben az évezredben. De jó lett volna XP helyett inkább UHU-t, Knoppix-ot, vagy valami más linux-ot tenni a tanuló gépekre! Vágytam rá tényleg.
Ott tartok, hogy otthonra is inkább valami linux-ot teszek fel, dolgozni tudok rajta, játékra meg meghagyok valami minimál XP-t. Erősen gondolkodom rajta.

Szerkesztette: bull1 2005. 01. 25. 11:03 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:13

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 10:53

Amint valaki tartja érte a hátát, odaáll, mint cég, Linux megoldásszállító, és azt mondja, hogy ez működik. És akkor lestek nagyot, hogy drágább lesz, mint az MS :-)

Céghez most kellett vennem Linux disztribeket, egy RedHat cuccért fizettem 43ezer forintot, aztán kaptam egy kódot, amivel webről le tudom tölteni az .iso-kat. mondom király, én azért másolva odaadtam volna az usernek... Másrészt fasza a RedHat oldal, X idő után lejár a login, kiléptet, megszakad a letöltés. Pár napig szívtam vele, mire rájöttem, hogy explorerrel kell letölteni, ha el is timeoutol, akkor is login oldalon back, refresh, belépés, aztán idővel észhez tér, és folytatja.

Ha tudtok jobb megoldást, akkor szóljatok :-) MStől is le tudom szedni az isokat, de gyorspostával 2 havonta csengetnek valami frissítéssel úgyis. Ingyé. ServiceCD 14 is ingyé.
Make love not Wor.

#2471 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:13

Céghez most kellett vennem Linux disztribeket, egy RedHat cuccért fizettem 43ezer forintot, aztán kaptam egy kódot, amivel webről le tudom tölteni az .iso-kat. mondom király, én azért másolva odaadtam volna az usernek... Másrészt fasza a RedHat oldal, X idő után lejár a login, kiléptet, megszakad a letöltés. Pár napig szívtam vele, mire rájöttem, hogy explorerrel kell letölteni, ha el is timeoutol, akkor is login oldalon back, refresh, belépés, aztán idővel észhez tér, és folytatja.

Valahol hallottam egyszer, amint épp úgy jellemezték a RedHat-et, mint a Linuxos piac kis Microsoftját... ;) Persze ez valakinek a magánvéleménye volt csak... én nem ismerem őket, RedHat-et sem használok.

#2472 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:24

Idézet: melon - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:17

Valahol hallottam egyszer, amint épp úgy jellemezték a RedHat-et, mint a Linuxos piac kis Microsoftját... ;) Persze ez valakinek a magánvéleménye volt csak... én nem ismerem őket, RedHat-et sem használok.

Mondjuk abban más helyzetem, hogy nekem irodai megoldásokat is kell szállítanom, az SBS szerver közös naptáras/feladatlistás megoldása pedig verhetetlen. Itt-ott látok Linuxokat, netezni, pötyörészni, kavarni tényleg teljesen jók, de nekem mindig kevés valami miatt.
Make love not Wor.

#2473 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:24

Mondjuk abban más helyzetem, hogy nekem irodai megoldásokat is kell szállítanom, az SBS szerver közös naptáras/feladatlistás megoldása pedig verhetetlen. Itt-ott látok Linuxokat, netezni, pötyörészni, kavarni tényleg teljesen jók, de nekem mindig kevés valami miatt.

Aláírom, amit mondasz, de pl debian ingyenes, és jó. Ha azt vesszük, irodába az uhu is tökéletes, és magyar, grafikus, és elég sok soft van hozzá. De ha nem specifikusan linux, akkor opensource. A szoftvertámogatottság tényleg egy érzékeny dolog, mert az van általában opensource-ra, mit megírnak az agyasabb userek. De nőhet ki ilyenből nagy és jó dolog. (Pl.: linux :D) Persze a win az ilyen vállalati rendszerekben nagyrész elengedhetetlen, de ami késik, nem múlik.
(Majdnem Ctrl+S -t nyomtam, hogy küldje az üzit  :omg:  )

#2474 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 11:55

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:39

Aláírom, amit mondasz, de pl debian ingyenes, és jó. Ha azt vesszük, irodába az uhu is tökéletes, és magyar, grafikus, és

Irodába teljesen más téma, úgyis kapnak valami olyan doksit, amit csak az MS féle cucc nyit meg, Linux alá nincs túl nagy választék számlázóból, a fentebb említett naptáras dolgot nem is említve. Vagy ha valaki összehajít egy ilyet demózásképpen, utána elég rendesen tudok Neki fizetni, mert egy gépre 60+FA csak az XP+Office, mondjuk ahol kisebbek az igények, ott Works-el is lehetne próbálkozni, de még az sem jött be mindenféle makrók miatt. Szóval irodát már ne emlegessük, melózom párnak, aztán mikor topikon szóba jött a Linux, akor mondtam, hogy ok, rakd fel, meglássuk. Egy sem jött felrakni, akkor még fizettem is volna érte, most már nem teszem, előbb mutassa meg mit tud élesben.
Make love not Wor.

#2475 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:55

Irodába teljesen más téma, úgyis kapnak valami olyan doksit, amit csak az MS féle cucc nyit meg, Linux alá nincs túl nagy választék számlázóból, a fentebb említett naptáras dolgot nem is említve. Vagy ha valaki összehajít egy ilyet demózásképpen, utána elég rendesen tudok Neki fizetni, mert egy gépre 60+FA csak az XP+Office, mondjuk ahol kisebbek az igények, ott Works-el is lehetne próbálkozni, de még az sem jött be mindenféle makrók miatt. Szóval irodát már ne emlegessük, melózom párnak, aztán mikor topikon szóba jött a Linux, akor mondtam, hogy ok, rakd fel, meglássuk. Egy sem jött felrakni, akkor még fizettem is volna érte, most már nem teszem, előbb mutassa meg mit tud élesben.

Amig az iskolákban word-öt és excel-t oktatnak szövegszerkesztés és táblázatkezelés helyett, addig nemsok minden lesz  :(

#2476 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 11:55

Meggyőztél. Egyrészt nagyobb tapasztalatod van e téren, mint nekem, másrészt neked van igazad.
(De az oktatásban akkor is helye lenne ;) [ez csak a csakazértisnekemisigazamlegyen,decsakpoénrész])

#2477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:14

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:10

Meggyőztél. Egyrészt nagyobb tapasztalatod van e téren, mint nekem, másrészt neked van igazad.
(De az oktatásban akkor is helye lenne ;) [ez csak a csakazértisnekemisigazamlegyen,decsakpoénrész])

Azért mondom, 5-40 gép közt supportolok irodákat, összesen szerintem 200 feletti gép van a kezem alatt, plusz az otthoniak. Oktatásban akkor is helye lenne, ez tény, főleg hogy az UHU még magyar is, meg minden. Anniyra azért nem vagyok elvakult, otthon meg is nyomogattam, Knoppixok ilyesmik ismerősek ám, tényleg foglalkozni kell vele. Én mondjuk nem is értek hozzá, de mikor felhívnak az ilyen sulinetes gépekkel, hogy akkor most vett egy külső USB videódigizőt, és akkor be kellene éleszteni, ott szokott kezdőd a dumám: először is kellene hozzá egy szoftver, ami kb. 22ezer forint...
Make love not Wor.

#2478 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:14

Azért mondom, 5-40 gép közt supportolok irodákat, összesen szerintem 200 feletti gép van a kezem alatt, plusz az otthoniak. Oktatásban akkor is helye lenne, ez tény, főleg hogy az UHU még magyar is, meg minden. Anniyra azért nem vagyok elvakult, otthon meg is nyomogattam, Knoppixok ilyesmik ismerősek ám, tényleg foglalkozni kell vele. Én mondjuk nem is értek hozzá, de mikor felhívnak az ilyen sulinetes gépekkel, hogy akkor most vett egy külső USB videódigizőt, és akkor be kellene éleszteni, ott szokott kezdőd a dumám: először is kellene hozzá egy szoftver, ami kb. 22ezer forint...

És úgy tudom, hogy annak idején jelentős állami támogatást is kapott az UHU. Ehhez képest jól el lett felejtve... :omg:

#2479 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:17

És úgy tudom, hogy annak idején jelentős állami támogatást is kapott az UHU. Ehhez képest jól el lett felejtve... :omg:

Szvsz nem rossz rendszer az. Nálam fent volt sokáig. Tudod, hogy mennyit értek a linux-hoz, és mégis ment minden, ami kellett. usb-t nem próbáltam, de nem is volt lényeg. Ha a win normálisan tudna ext3 partíciókat kezelni, át is konvertálnám a rackemet, és máe kúszna is fel valami linux. (a nagy linuxosok lehurrognának, de vagy SuSe, vagy UHU)

#2480 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 14:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:14

Igen, az autó nem megy se sofőr, se üzemanyag nélkül. Vezetni is csak jogsival érdemes :D Ammeg pénz.

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.