HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák

#2621 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 10. 21:00

Idézet: KekszNET - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 16:11

ez az adminmail 1 vicc
regebben irtam nekik azon keresztul parszor es a mailer daemon jott vissza :o
meg ilyenek, nem is tudom mikor leptem be utoljara...

Én a múlt héten beléptem az enyémre (hanyag disznó módon nem néztem hónapokig) és 900 (!) levél volt benne, ugyanis automatikusan betették valami levlistára, ami a kutyát nem érdekel. Félelmetes. Nagy nehezen kiderítettem, hogy nem is az adminmailos címet dobták be a listába, hanem valami 1000éves sulinetes e-mail címet, amit erre a címre irányítottak (!) Azóta persze le tudtam iratkozni a cím ismeretében erről a listáról, és okosan beforwardoltattam a rendes címemre. Érdekes, egy db levél jött, hogy megcsinálták, amit a formson kértem. Tiszta lol ez a sulinet, az unatkozó derűs emberek biztosan jól szórakoznak :rolleyes:

#2622 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:02

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 13:50

Király csávók ezek... :omg:

Idézet: Uszi

Tisztelt Rendszergazda!

Mivel van saját domain admin felülete, azért ott az léphetett be aki tudja a jelszót. Sajnos ennek kinyomozására nincs kapacitásunk!
A sulinetes IPre .hu reverse bejegyzés létrehozása leheteséges!

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2623 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:34

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:02

Idézet: Uszi

Tisztelt Rendszergazda!

Mivel van saját domain admin felülete, azért ott az léphetett be aki tudja a jelszót. Sajnos ennek kinyomozására nincs kapacitásunk!
A sulinetes IPre .hu reverse bejegyzés létrehozása leheteséges!

Nálam is ott figyelnek a régi ip tartomány címei, nem volt még kedvem kitörölgetni őket, baromi lassú volt akkor ez az egész. Nálam vajon ki tudta a jelszót az uszin kívül? Merthogy 5 perccel azután, hogy megjott a mail, beléptem és ez fogadott. Ki érti ezeket :confused:

#2624 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 22:40

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:34

Nálam is ott figyelnek a régi ip tartomány címei, nem volt még kedvem kitörölgetni őket, baromi lassú volt akkor ez az egész. Nálam vajon ki tudta a jelszót az uszin kívül? Merthogy 5 perccel azután, hogy megjott a mail, beléptem és ez fogadott. Ki érti ezeket :confused:

Holnap kipróbálom, hogy engedi -e a webdns, hogy 1 IP-hez 2 reverse DNS-t hozzak létre. Ha engedi, ha nem, akkor is az ő hibájuk :D
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#2625 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 08:32

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 22:40

Holnap kipróbálom, hogy engedi -e a webdns, hogy 1 IP-hez 2 reverse DNS-t hozzak létre. Ha engedi, ha nem, akkor is az ő hibájuk :D

Kipróbálnám, de épp nem megy a webdns!  :lol:

#2626 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 11:51

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 15:24

Illik a webmail-eket https-sel megoldani (TCP 443)
SMTP-hez meg TCP 25

AJÁNLOTT OLVASMÁNY

tom, hogy https kéne, de egyrészt nembirná a gép, másrészt ennyi infoval még meg kéne terhelni az emberkéket :) érted :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2627 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 13:40

Idézet: charlie - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 11:51

tom, hogy https kéne, de egyrészt nembirná a gép, másrészt ennyi infoval még meg kéne terhelni az emberkéket :) érted :)

Nekik csak 1 OK-ra kattintással több.

#2628 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:14

Idézet: charlie - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 11:51

Szerintem SSL default a kényes dolgokra, nálam még az intranetes(!) admin oldal is úgy megy.
Ha meg nem bírja a gép, akkor lehet ütni az asztalt a gyorsabbért ;)

#2629 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 15:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 11:23

Mérjed fel az igénylést, aztán adok én ingyé. Van webes magyar felületű levelezés, meg POP3...

Múltkor valaki töltött rólunk valamit, azt hittem megszülök. Alig mentek ki a http kérések. Lehet, hogy megkereslek ezügyben...  :rolleyes:

#2630 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 11. 16:07

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 11., péntek - 15:14

Szerintem SSL default a kényes dolgokra, nálam még az intranetes(!) admin oldal is úgy megy.
Ha meg nem bírja a gép, akkor lehet ütni az asztalt a gyorsabbért ;)

nemugymegy az sajnos... a mostani gép (a mailos) is az én gépem...
(elvileg) hónapvége felé kell jönniuk a pályázatis gépeknek uj szerverrel.. bár már mintha márciust is meglebegtettek volna...

jah, meg ami a webmailon van jelszavuk, az nem ugyanaz a mail fiok jelszavával :)
azért jo ez a kliens, mert lekezel pop3-at, és szépen leszedi sql-be, vagy fájlokként, és ugy tudja nézegetni az emberke..

szerk: és van olyan beállítása, ami nem leszedi, csak lemásolja, és ha vmi rendes kliensel le van szedve akkor meg nem mutatja :) tiszta jo :)

Szerkesztette: charlie 2005. 02. 11. 16:10 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2631 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 22:15

Szépjóestét!

Most találtam az indexen ezt a cikket.
Gondolatébresztőnek jó, hátha lesz egy kis médiavihar körülötte. Remélem pozitív végeredménnyel és nem teljes szerződésbontással, mert akkor az M$ kap egy 100000 fős listát akik elvileg kalóz windowsot haználnak, névvel címmel telefonszámmal.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#2632 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:17

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 22:15

Szépjóestét!

Gondolatébresztőnek jó, hátha lesz egy kis médiavihar körülötte. Remélem pozitív végeredménnyel és nem teljes szerződésbontással, mert akkor az M$ kap egy 100000 fős listát akik elvileg kalóz windowsot haználnak, névvel címmel telefonszámmal.

Ez a school lenne a tisztaszoftver? Mert akkor elég nagy szarban vagyunk. Mondjuk úgy is váltani akartam linux -ra, de mindenre még nem találtam alternatívát. De az iskolákban oktatásra mindenképpen kell még win.

#2633 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:33

Szóljatok, ha tudtok használható áramkörtervező, és egyéb tervező(CAD) programokat, amik linuxra valóak. Jah, és tanárokat, akik tudnak azokon oktatni!  :think:

Szerk: minden évben töröljem a windowst 2 hétre, mire újból megegyezik az IHM a Microsofttal?  :omg:

Szerkesztette: 1soproni 2005. 02. 14. 08:35 -kor

#2634 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:34

Idézet: Mártír - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 23:15

Szépjóestét!

Így jár majd a Tisztaszoftver is.

#2635 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:36

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 8:34

Így jár majd a Tisztaszoftver is.

Idézet

Az informatikai minisztérium évek óta milliárdokat fizet a Microsoftnak, hogy a felső- és középoktatásban résztvevők ingyen használhassák a cég egyes szoftvereit.

Felsőoktatás = campus
középoktatás = tisztaszoftver, ami úgy néz ki, hogy csak eddig volt tiszta.

#2636 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:39

Idézet: bull1 - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:17

Ez a school lenne a tisztaszoftver? Mert akkor elég nagy szarban vagyunk. Mondjuk úgy is váltani akartam linux -ra, de mindenre még nem találtam alternatívát. De az iskolákban oktatásra mindenképpen kell még win.

Szerintem nem a Tisztaszoftver a school.

#2637 Felhasználó inaktív   Gaspitz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 08:41

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:36

Felsőoktatás = campus
középoktatás = tisztaszoftver, ami úgy néz ki, hogy csak eddig volt tiszta.

De a Tisztaszoftverről nem beszélhetünk évekről. Szigorúan nézve még pár napig évről, se, de ha onnan számoljuk, amikor a kuncsaft megkapta, akkor még annyira sem beszélhetünk róla.

#2638 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:24

Idézet: Gaspitz - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 8:41

De a Tisztaszoftverről nem beszélhetünk évekről. Szigorúan nézve még pár napig évről, se, de ha onnan számoljuk, amikor a kuncsaft megkapta, akkor még annyira sem beszélhetünk róla.

Mézes(:confused:)madzag...

#2639 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:26

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 9:24

Mézes(:confused:)madzag...

Gyomorkeserűvel megspékelve.

#2640 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 09:56

sztem eddig is tudtak h a kozepiskolakban nem mind1ik gepen fut legalis windows, mivel nincs ra penz, most volt a tisztaszoftver, amivel talan mind1ik gepen az futhatott, de most ha nem egyeznek meg akkor a regi rendszer all fent
akkor sem jottek ki es sztem ezek utan sem fognak ...
vagy ha megszunik akkor az iskolak kapjak meg azokat a penzeket es en elkoltom szoftverre ...
(amig nincs mibol, addig h fusson az oktatasban windows jogtisztan?? - persze a tananyag elofeltetel a win - nalunk)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

Téma megosztása:

• (140 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.