HWSW Informatikai Kerekasztal: PC összeszerelés házilag - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PC összeszerelés házilag Megéri...(?),Kellene egy jó konfiguráció Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:06

Idézet: arty - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:05

OKOK, nagy nyilvánosság előtti bocsánatkérésem legyen jele békés szándékomnak :)

:offtopic: kaja előtt voltam, kissé leesett a vércukrom... tömören, de bántoan fogalmaztam. Bocsánat.

egyébként meg beszéljen a különbségekről eme két grafikon, (forrás: anandtech) bemutatja, mekkora szutykok is a celeronok! Láthatjuk hogyan kap ki csunyán a 20ezres celeron2.6 játékban és alkalmazásokban a 8 ezer forintos durontól ...

Kép

természetesen nincs harag. A srác kért segítséget. Én irodai célra a fent említett konfigot javasoltam. Erre nekem estetek, hogy....

Én jobban szeretem az Intel cuccokat, ennyi. ajánlottam egy konfigot ami szerintem egy irodai alkalmazásokra megfelelő.

lehet neked más a véleményed, csak sztem nem kellene ilyeneket irogatni, hogy : ne szívasd a srácot stb.

Te AMD-s konfigot ajénlottál a srácnak én meg nem. Nem kellene ezeken összeveszni.

Peace

#42 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:12

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. április 7, szerda - 12:41

nagyon örülök hogy tiszteletben tartod más véleményét  :confused:

a tied nem vélemény volt, hanem egyoldalú szidás...

:respect:
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#43 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:13

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:04

Én meg azt javasolnám, hogy SOHA nem vegyél AMD-t!

ez az Intel melletti érved? na ne?

üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#44 Felhasználó inaktív   Fireblade 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:14

Idézet: jordan6 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:16

a tied nem vélemény volt, hanem egyoldalú szidás...

sztem ez is az :  P4 Celeront SOHA AZ ÉLETBEN NEM VESZEL, NEM HAGYOD MAGAD RÁBESZÉLNI

de ne vitázzunk ezen tovább sztem.

#45 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:15

Idézet: Dynyke - Dátum: 2004. április 7, szerda - 13:00

Tudsz ilyen normális helyet?

A cuccok nagyresze az USER's listajarol szarmazik, ha naluk veszl mindent+vindozt akkor keszre szerelik dijmentesen.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#46 Felhasználó inaktív   ×Baloo TM× 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 12:55

Hi!

ASROCK lap + AMD proci = óccsó, oszt jó! Irodába nekünk is az van...

(igaz otthon intel van de az khm... kicsit más célra  :D )

Bye:

Baloo
Core2Duo E6300@2,8 - Gigabyte DS3 - 4×512 Hynix - Nv 8800GTS 640MB

#47 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:22

Idézet: Fireblade - Dátum: 2004. április 7, szerda - 9:16

...sokkal gyakrabban hoznak  vissza AMD gépeket ahol vagy az alaplap vagy a proci megdöglik, általában inkább az alaplap szokott a hibás lenni.... ASUS alaplapokkal áruljuk az AMD gépeket (A7N8X,A7V600...), nem hiszem hogy ezek olyan gagyik lennének....

Ez alapján még aligha lehet átfogó képet alkotni az egész platformról.

#48 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 13:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 7, szerda - 12:45

... Hidd el sokkal kevesebb a szopas egy ilyen rendszerrel mint amikor a neked tetszo lapot a neked tetszo hazba es a neked tetszo tapegyseggel kell paroztatni ;)

Igazad van, már megint :think:

#49 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:25

Idézet: Dynyke - Dátum: 2004. április 7, szerda - 11:00

Tudsz ilyen normális helyet?

rufuszban, camelcomban sot altalaban minden igenyesebb, igenytelenebb boltban osszerakjak szerintem ingyen, meg a mistralban is:), elotte azert kerdezz ra, peldaul a rufuszban van eleg jo diakkedvezmeny :), En altalaban magamnak rakom ossze ezert ilyen sajat tapasztalataim nincsenek csak hallomasbol tudom.

#50 Felhasználó inaktív   Elemer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:45

Ha 1helyen veszed az ingredienteket akkor max 5000Ftert ossze is rakjak neked. Amugy nem nehez dolog, jon hozza szerelesi utmutato, igaz ahhoz muszaki rajzot kell tudni olvasni :D
Amugy olyan a kialakitasa a keszuleknek hogy a fellistazott komponensek viszonylag egyszeruen bele szerelhetoek. Hidd el sokkal kevesebb a szopas egy ilyen rendszerrel mint amikor a neked tetszo lapot a neked tetszo hazba es a neked tetszo tapegyseggel kell paroztatni ;)

szerintem a szopast megeri a sokkal alacsonyabb ar es az erzes, hogy te tetted ossze a geped olyanra ami neked teccik...
Egyebkent a brand gepekkel is rengeteg szopas van, sot...

#51 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:49

Apró ötlet.

Bár 100k alatti új konfignál én is az AMD -t preferálnám, de új és legfőképp első saját összeszerelésűnél inkább a P4 -et.

Miért ???

Mert (lerágott csont, és megkapom majd a magamét is e miatt) ha nincs tisztában az AMD procik lesarkazhatóságával (egyelőre lámaként kell a srácot kezelni - bocs, Dynyke ;)), akkor bizony ugorhat a garancia, ugye.

Ezt P4 -gyel nehezebb elkövetni.

Csak ennyi.

#52 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:56

Idézet: PG.PG - Dátum: 2004. április 7, szerda - 13:53

Apró ötlet.

Bár 100k alatti új konfignál én is az AMD -t preferálnám, de új és legfőképp első saját összeszerelésűnél inkább a P4 -et.

Miért ???

Mert (lerágott csont, és megkapom majd a magamét is e miatt) ha nincs tisztában az AMD procik lesarkazhatóságával (egyelőre lámaként kell a srácot kezelni - bocs, Dynyke ;)), akkor bizony ugorhat a garancia, ugye.

Csak ennyi.

A64 ? ;)

egyébként pedig, ha ilyen okbol irnánk p4 celeront, akkor azt is mondhatnánk, addig legózzon, amig lesz kézügyessége... ;) vagy rakjon össze első gépként egy duront, azon gyakorolhat;)

na? megkaptad a magadét? ;)
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#53 Felhasználó inaktív   PG.PG 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 07. 14:19

Idézet: arty - Dátum: 2004. április 7, szerda - 15:00

A64 ? ;)

egyébként pedig, ha ilyen okbol irnánk p4 celeront, akkor azt is mondhatnánk, addig legózzon, amig lesz kézügyessége... ;) vagy rakjon össze első gépként egy duront, azon gyakorolhat;)

na? megkaptad a magadét? ;)

Annál a bolti kézfogás kerül ennyibe... :p

Amúgy : igen, jól elláttátok a bajomat... :( :)

#54 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 14:33

A haszánlt alkatrészek esetében ki tudsz fogni 1 hét és 1 hónap közti dolgokat, amelyek még 47-51 hét garanciád van még, csak figyelj, hogy legyen számlamásolat minimum. Esetleg megbyzható arcoktól vegyél cuccost. Sokkal olcsóbban ki fogsz jönni. Ebben az esetben nagy a szerencsefaktor.

Más: Azzal a barebone PC-vel nem tudom milyen lehet videót szerkeszteni, de gyanítom, ha 100K a gépre a limit, akkor nem DV-camot fog tüfködni rá. Játszani pedig azzal, NEM fog tudni, integrált vga nem arra van kitalálva. Ha 170 a barebone+35 a VGA, akkor csak 2* van a keret kihasználva. :)
Nem értem az 1K $-os hozzászólásodat, ezekszerint aki 200-ban vesz gépet a teszkóban integrált mindenszarral, az top lesz?  :think:  :rolleyes:
Hozzáértéssel sokkal okosabban lehet gazdálkodni, mint a bruteforce pénztárcás Pistike, kinek apuka tolja a zsét a számlára.

#55 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 14:51

Hali!
100e alatt érdemesebb AMD-ben gondolkodnod, Celeron meglehetősen esélytelen egy 2400+-sszal szemben. Nyugodtan nekiállhatsz otthon összerakni, de nem árrt ha van ismerős aki ért hozzá, vagy legalább látott már ilyet:) Neten is található több gépösszerakási útmutató, az alapján is megpróbálkozhatsz...

#56 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:17

Idézet: PG.PG - Dátum: 2004. április 7, szerda - 14:53

Apró ötlet.

Miért ???

Csak ennyi.

Igazad van abban, amit írsz, de ez ellen is van ellenszer: fel kell hívni Dynyke figyelmét az összerakás fontosabb részeire, buktatóira. Ez amúgy sem árt, ha most fog először összerakni gépet. Jómagam elsősorban az egységnyi pénzért kapható nagyobb teljesítmény miatt az AMD-t preferálom, de figyelembe véve, hogy Dynyke még járatlan, ezért mindenféleképpen olyan alkatrészeket ajánlanék, amelyekkel relatíve kevés baj van (ennyiben megalapozottnak tartom Fireblade 'óvatosan az AMD-vel' hozzállását), ezért pl. NForce-os alaplapokat csak akkor ajánlanék, ha lesz hozzáértő ember, aki utána a gépet software-esen is gatyába tudja rázni. És éppen ezért jó lenne, ha a látnánk itt olyan tapasztalatokat is, hogy melyik alaplappal van a legkevesebb baj a gép összreakása és a programok telepítése során.

És akkor kezdeném néhány tanáccsal, ha Dynyke tényleg maga fogja összerakni a gépet (vigyázat, hosszú lesz):
- Lehet, hogy egyértelmű, de nem árt hangsúlyozni, hogy a szerelést áramtalanított gépen kell elvégezni.
- Érdemes legalább szerelés közben az alaplap kézikönyvét a kezed ügyében tartani, mert egyes csatlakozók megtalálásában sokat segíthet.
- Szerencsére a PC-t eléggé bolondbiztosra tervezték. Ezért van olyan sok különböző csatlakozó a gépeken, valamint "bütykök" egyes csatlakozókon. Így nehéz rosszul bedugni valamit, de sajnos nem lehetetlen. Szóval az első, igazán a szerelésre vonatkozó tanácsom az, hogy ha valami nem megy be átlagos nyomásra a helyére, akkor jó lesz ellenőrizni, hogy egyáltalán odavaló-e vagy olyan irányban való-e oda, ahogyan azt be szeretted volna rakni (tipikusan ilyen pl. a memória, amelyiknek a "bevágása" megakadályozza a fordított irányú behelyezést, de néhány ErősJános csak be tudja tenni rossz oldalával is. Egyébként a ha jól rakod be a memóriát, akkor a két szélén levő "kapcsoló" a helyére szokott kattanni).
- A processzorra felhelyezendő borda+hűtőventilátor páros különösen nagy figyelmet igényel. Részben a PG.PG által is emlegetett lesarkazás miatt, részben pedig azért, mert a leszorító fület általában csavarhúzóval szoktuk ráhelyezni a procifoglalatra és ilyenkor egy megcsúszott csavarhúzó felszánthatja az alaplap egy részét. Ha bizonytalan vagy, akkor ezt inkább bízd másra, de legyél jelen a felhelyezésnél, hogy lássad, hogyan is kell csinálni. (És kérdezni, kérdeni, kérdezni)
- A számítógépház különböző csatlakozóinak felhelyezése nekem mindig idegőrlő volt. Biztos kéz kell hozzá és pl. én a HDD és Power LED-ek csatlakoztatását állandóan csak próba-szerencse alapon végzem el. Ha a LED rosszul világít, akkor a megfelelő csatlakozót megfordítva érem el a kijelző helyes működési módját. Szerencsére tapasztalatom szerint a Power gomb (nem LED) és a Reset gomb csatlakozója tetszőleges polaritással helyezhető el, ezért a gép beindításával nem szokott gond lenni. A Speaker csatlakozó felhelyezése talán a legkönnyebb, mert többnyire tüskesor szélén helyezkedik el és ráadásul szélesebb is a többi csatlakozónál (úgy vettem észre, hogy itt is mindegy a polaritás). Egyébként amikor ezekre a csatlakozókra kerül a sor, akkor az alaplap kézikönyve különösen jól tud jönni.
- Az alaplap beszerelése a számítógépházba úgy történjen, hogy az alaplap biztosan távol maradjon a ház fémrészeitől. A számítógépházhoz adott távtartóknak pont az a feladata, hogy ezt biztosítsák. Az alaplapnak csak a távtartókhoz szabad érnie, mégpedig ott, ahol az alaplapon a csavaroknak a helye van. Ha ez nem teljesül, zárlat keletkezhet. Ilyenkor is inkább tapasztalt ismerős segítsen, mint hogy baj legyen.
- Sok kellemetlenséget lehet megspórolni azzal, ha az alaplapba először beszereljük a processzort és a memóriát és csak utána tesszük az alaplapot a számítógépházba (így több helyünk van a processzor beszerelésekor).
- A kártyák (és a memóra) beszereléséhez általában elég nagy erő kell, aminek hatására az alaplap meg szokott görbülni (persze csak addig, ameddig nyomjuk). Ennek ellensúlyozására én mindig igyekszem az alalapot a nyomással szemközti ponton, vagy ehhez a ponthoz minél közelebb a kezemmel megtámasztani ("visszanyomni")
- Általános tanács: mielőtt bármit is behelyeznél, ellenőrizd, hogy pontosan úgy való-e oda, ahogy be akarod tenni (tedd az alkatrészt a csatlakozó közelébe és nézd meg, hogy pontosan beleillik-e arra helyre, ahova szánod). Mindent inkább háromszor ellenőrizz, mint hogy később baj legyen belőle.
- Kósza csavarok a számítógépházban zárlatot is okozhatnak, ezért mindig tudd, hogy hol vannak a csavarjaid. Ha szerelés közben az egyik elgurul, akkor ne nyugodj, amíg meg nem találod.
- Én az összeszerelt gépet még egyszer alaposan át szoktam nézni, hogy minden a helyén van-e. Óvatosan megpróbálom a gép elemeit megmozdítani, hogy jól vannak-e rögzítve. Ha minden OK, akkor a külső csatlakozókat (táp, billentyű, egér, monitor) is a helyére lehet tenni és a gépet beindítani. Ha nem indul, akkor először a Reset és Power gomb és ezek alaplapi csatlakozásánál érdemes körülnézni.

Nagyjából ennyi. Én a fenti szabályokat betartva szoktam összerakni a gépeket és eddig egy kivételtől eltekintve működő gépek kerültek ki a kezeim közül. Az egy kivétel akkor történt, amikor szilikonzsír helyett "ezüstpaszta" került a procira és sajnos jutott az SMD ellenállásokra is. Szerencsére az ezüst lemosása és szilikonzsír alkalmazása után az a gép is életre kelt (egyik barátom még most is nagy megelégedéssel használja).

Szerkesztette: hajsza 2004. 04. 07. 17:02 -kor

Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#57 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:18

Én meg azt javasolnám, hogy SOHA nem vegyél AMD-t!      :grrr:          8)

Szerintem egy kellemesebb
1. Athlon XP
2. MSI. Epox, Gigabyte. Abit, Asus lap -NEM felt. ebben a sorrendben !-
3. amennyi DDR kijön a lóvéból még mondj min 256 MB
4. valami WD vinyó -izlés szerint, de csakis a 3 év gariér..-
5. Ati Radeon 9200

a többi meg amennyi love marad...

de ez tenyleg csak en velemenyem.

:kocc:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#58 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:24

Én hétvégén szereltem össze az első saját gépemet, amivel mostmár normálisan megy a need for speed. Nem volt nehéz, igaz tapasztalatom is van, vagy tíz év csak szoftveres téren, mindent autdidakta módon sajátítottam el. Sokáig nem mertem belefogni egy gép összerakásába, de a 10GB -os quantum kicsi lett bővíteni kellett, szükség volt a jobb szellőzésű házra, mivel az acorpban megfőtt volna a 7200-as winyó, ígyhát az alaplap kézikönyvének többszöri áttanulmányozása után rászántam magam a szétszedés összerakásra. A legnehezebb a ház csatlakozóinak bekötése volt az alaplapra de a kiosztást addig nézegettem amíg rá nem jöttem.

Miután túlestem rajta (hiszen ez volt a beavatás), bele mertem vágni egy új gép összerakásába, és mostmár erről írok.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#59 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:31

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 7, szerda - 16:23

Én meg azt javasolnám, hogy SOHA nem vegyél AMD-t!      :grrr:          8)

Szerintem egy kellemesebb
1. Athlon XP
2. MSI. Epox, Gigabyte. Abit, Asus lap -NEM felt. ebben a sorrendben !-
3. amennyi DDR kijön a lóvéból még mondj min 256 MB
4. valami WD vinyó -izlés szerint, de csakis a 3 év gariér..-
5. Ati Radeon 9200

a többi meg amennyi love marad...

de ez tenyleg csak en velemenyem.

:kocc:

Most akkor mi van?

Nem kell AMD, de Athlon XP igen? :eek:  :eek:
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#60 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 19:37

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. április 7, szerda - 20:36

Most akkor mi van?

Nem kell AMD, de Athlon XP igen? :eek:  :eek:

Az első sor szerintem idézet akart lenni, a további rész pedig a riposzt.

Szerkesztette: hajsza 2004. 04. 07. 20:29 -kor

Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó