HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:35

szerinted érdekel, hogy mi ez? Küldtek valami linket, hogy rakjam fel, mert tökeccerű. Másik user meg eccer benyögte, hogy majd akkor Ő felrakja. mondom semmi gáz, virtuális gépes userünk még nincs, de rögtön kitaláljuk az árát :-D

Najó de az eaccel-es linket nézted? Nehéz lesz PHP5-höz... szvsz persze. A legjobb, hogy mindig egy eléggé régi PHP verzióhoz van és a 4.4.0 előttiben érdekes bugok vannak.

#1242 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 01. 18:14

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Az apósom megkért, hogy regisztráljak be neki, egy honlapot. Jelenleg nem sok tárhely kell neki, indulásnak olyan 30 MB. A későbbiekben több kellene. E-mail az kellene egy jó pár darab szerintem és jó lenne ha korlátlan fiókok tartoznak a mailekhez.
Nekem nem sok tapasztalatom van ezzek kapcsolatban. Az én cégem a www.domainunierzum.com-nál van. Itt nagyon tetszik a Plesk, az hogy korlátlan számú e-mail fiók van és ezekhez korlátlan tárhely tertozik. Itt a legkisebb csomaghoz 50 MB tartozik és br. 5000 Ft/év.
Ott van a 990.hu, ugye ott kapok ~15.000 Ft-ért 990 MB-ot.Nem mintha jelenleg szükség lenne rá, de sokmindenre fel lehet használni.
Az első körben biztosan csak egy statikus oldal lenne felrakva, a későbbiekben lehet, hogy ez változna lehet, hogy lenne fenn egy webáruház is.

Válaszotokat és fáradozosátokat előre is köszönöm!  ;)

Üdv.: Soockit
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#1243 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:26

Idézet: Soockit - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:14

Sziasztok!

Az apósom megkért, hogy regisztráljak be neki, egy honlapot. Jelenleg nem sok tárhely kell neki, indulásnak olyan 30 MB. A későbbiekben több kellene. E-mail az kellene egy jó pár darab szerintem és jó lenne ha korlátlan fiókok tartoznak a mailekhez.
Nekem nem sok tapasztalatom van ezzek kapcsolatban. Az én cégem a www.domainunierzum.com-nál van. Itt nagyon tetszik a Plesk, az hogy korlátlan számú e-mail fiók van és ezekhez korlátlan tárhely tertozik. Itt a legkisebb csomaghoz 50 MB tartozik és br. 5000 Ft/év.
Ott van a 990.hu, ugye ott kapok ~15.000 Ft-ért 990 MB-ot.Nem mintha jelenleg szükség lenne rá, de sokmindenre fel lehet használni.
Az első körben biztosan csak egy statikus oldal lenne felrakva, a későbbiekben lehet, hogy ez változna lehet, hogy lenne fenn egy webáruház is.

Szerintem: http://www.v1.hu

Reklámmentesség 3e+áfa/év és a .HU domain 3200+áfa/2év. Emailfiók a domainreghez jár külön megvehetőleg. Egyébként mennyire kell sok cím? Ha aliasolható, az nagyban segít a helyzeten.

#1244 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:36

Idézet: Soockit - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 19:14

Sziasztok!

Pontosan miben is kellene segítenünk?

#1245 Felhasználó inaktív   Soockit 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 01. 20:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:36

Pontosan miben is kellene segítenünk?

Szolgáltatót kellene ajánlani. Vagy ha kell akkor lebeszélni, hogy újra a DomainUniverzum.com-nál regsiztráljak. Korábban leírtam, hogy miért szeretem ezt a céget. Csak ezekekkel van kapcsolatom, így nins összehasonlítási alapom! Ami itt van az nagyon tetszik...
:::Soockit:::

"Nem az a gazdag ember akinek sok van, hanem az az igazán gazdag ember aki sokat ad!"

#1246 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 00:16

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 0:17

Itt mindig leírjuk, hogy mennyire gáz, hogy a normális gépeink mellé jönnek a homepcnagyvinyó szolúciók (akinek  már volt szerencséje szerverhosting terembe benézni, az láthatta az erős kontrasztot...).

:D  :D  :D

Az hagyján, hogy home PC! Láttam én moddoltat is. No ne valami igényes dolgot tessenek elképzelni, hanem azt, hogy egy nagytoronyba felül kerettel berakva két vinyó, előlap helyett meg 4 db. dróton odafeszített 12 cm-es venti kavarta rájuk a szelet. :D Az ezt elkövető, hm, cég még ma is létezik, e-stratégiával, e-marketinggel, e-designnal és e-technológiával foglalkoznak a honlapjuk szerint. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#1247 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 08:49

Idézet: Adi - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 1:16

:D  :D  :D

Az hagyján, hogy home PC! Láttam én moddoltat is. No ne valami igényes dolgot tessenek elképzelni, hanem azt, hogy egy nagytoronyba felül kerettel berakva két vinyó, előlap helyett meg 4 db. dróton odafeszített 12 cm-es venti kavarta rájuk a szelet. :D Az ezt elkövető, hm, cég még ma is létezik, e-stratégiával, e-marketinggel, e-designnal és e-technológiával foglalkoznak a honlapjuk szerint. :D

Nekem az elős hostingos gépemben  (még amikor IW 2x2m volt) penya 133as proci volt. 1 lába hiányzott..              :cool:

#1248 Felhasználó inaktív   exnex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 23:17

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:57

Nem szívesen szólom le ezeket anélkül, hogy valamit is tudnék róluk, de azt gondolom, hogy a gyenge műszaki színvonal állhat a háttérben.
Ennek ellenére el tudok képzelni olyan céget, aki abszolút profin szolgáltat, csak az alacsony árral akar több ügyfelet szerezni, de nem tartom célszerűnek az ilyen stratégiát, mert sokakat elijesztenek az olcsó szolgáltatások.

Na és ők? http://silihost.hu ? Silicon Graphics serverpark,Datanet serverhostinggal (jó nemzetközi sávszélességgel) és a honlapjuk szerint hamarosan beállítanak egy dual Itanium2-es másik SGI-t. a referenciájuk se rossz (a primonline és az origo is írt róluk),mégis olcsók,és összehozták a Datanet adsl-t a webhostinggal.

van valakinek tapasztalata a silihostról? Mit tud egy ilyen itanium2-es Altix?

#1249 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 00:08

Idézet: exnex - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 0:17

Na és ők? http://silihost.hu ? Silicon Graphics serverpark,Datanet serverhostinggal (jó nemzetközi sávszélességgel) és a honlapjuk szerint hamarosan beállítanak egy dual Itanium2-es másik SGI-t. a referenciájuk se rossz (a primonline és az origo is írt róluk),mégis olcsók,és összehozták a Datanet adsl-t a webhostinggal.

van valakinek tapasztalata a silihostról? Mit tud egy ilyen itanium2-es Altix?

Őszintén szólva szerintem álmodoznak vagy akkora üffélmennyiség van, ami egész Mo-n alig elképzelhető. Egy ekkora szerver egyrészt nem is webhostingra van, másrészt ezen nem éri meg hostingot adni, nagyon nem. Az áraikat elnézve ez szinten egy occóhosting dolog. Az általuk írt gép többmilliós, vagy akár tízmilliós nagyságrend, ami egészen addig okés, amíg a megtérülést nem kezdjük el kiszámolni.

Másrészt mi ez az okosság a CERN-ről és az SGI gépes internet fejlesztésről? Szerintem a DARPA es a BSD-s fiugg eszt máskép látnág.

#1250 Felhasználó inaktív   exnex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 00:29

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 1:08

Őszintén szólva szerintem álmodoznak vagy akkora üffélmennyiség van, ami egész Mo-n alig elképzelhető. Egy ekkora szerver egyrészt nem is webhostingra van, másrészt ezen nem éri meg hostingot adni, nagyon nem. Az áraikat elnézve ez szinten egy occóhosting dolog. Az általuk írt gép többmilliós, vagy akár tízmilliós nagyságrend, ami egészen addig okés, amíg a megtérülést nem kezdjük el kiszámolni.

Másrészt mi ez az okosság a CERN-ről és az SGI gépes internet fejlesztésről? Szerintem a DARPA es a BSD-s fiugg eszt máskép látnág.

szia! Nem tudni ki hogyan gondolkodik és milyen kapcsolatrendszere van. Némelyik vidéki cégnek több ezres ügyfélállománya van,degeszre keresik magukat sima p4-esekkel és hajigálják a kukába 1-2 év múlva a vasakat, mert széthullanak a terheléstől, a sata-s diszkekről nem is beszélve. Lehet az elején nem jön be nekik azonnal a vas ára (kérdés valójában mennyibe került nekik), de középtávon más lehet a helyzet.Az sgi-s izét ahogy látom a silicon.hu-ról idézik.Azért az SGI nem egy ócska cég.Én nem látok kivetnivalót abban, hogy egy cég minőségi háttérrel olcsó.Piaci verseny van,szarásig vannak tárhelyes cégek,egyéni válallkozók, fű-fa teszi be a gépeket, megy rá Linux, se tűzfal, se semmi.Ez csak nekünk, felhasználóknak kedvez,ha itt is verseny alakul ki...

#1251 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 00:39

Nekem tökmind1 ki mire költi a pénzét. Egyszerűen nem látom jövedelmezőnek. Igen, a vidéki sokezres üffeles dologról is tudok, volt hozzá szerencsém. :)

Mindenki teszi be a gépet, de pont ezért nem éri meg ilyen durva háttérrel próbálkozni szvsz. Kivetnivalót nem látok csak a véleményem ilyen.

#1252 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 20:47

Én csak halkan jegyzem meg a Silihosttal kapcsolatban, hogy személy szerint nem szívesen fektetném egy olyan cég által gyártott gépbe a pénzemet, ami perpillanat a csőd szélén táncol. Az egy dolog, hogy hiper-szuper módon minden hot-swap benne, de ha elromlik és nincs cserealkatrész... :rolleyes:

Bár ha elég tőkeerős a cég, akkor vesznek az Origin helyett egy másik gyártótól. :D

#1253 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 20:57

Én csak halkan jegyzem meg a Silihosttal kapcsolatban, hogy személy szerint nem szívesen fektetném egy olyan cég által gyártott gépbe a pénzemet, ami perpillanat a csőd szélén táncol. Az egy dolog, hogy hiper-szuper módon minden hot-swap benne, de ha elromlik és nincs cserealkatrész... :rolleyes:

Bár ha elég tőkeerős a cég, akkor vesznek az Origin helyett egy másik gyártótól. :D

#1254 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 08:41

Kétszermond, kétszermond? :D Najó viccelek, bisztos a fórummotor vót a bűnös.

Szóval igen, ez is jó meglátás, bár az SGI gépek nem a meghalásukról híresek. Egyébként a legkisebb Altix 7000 USD alatt kezdődik, a honlap szerint. Az 1,4millió forint így hirtelen átszámolva. Ez okés, csak hirtelen nezzük meg, hogy a megtérüléshez mennyi ügyfél kell. Aszondja van sokféle csomag, vegyük azt hogy az üffelek átlag évi 8e+áfá-t hagynak ott. Durván 150-200 üffél kell (ami végülis nem hangzik soknak, de komoly reklám nélkül nemmegy), hogy visszajöjjön gép ára és hogy legalább a hostingdíjat tudják fizetni. Ahogy elnézem Datanet viszonteladók, szóval valszin náluk is van a szerver. Ottan bruttó 20e/hónap a hosting.

#1255 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 08:59

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:41

Be akartam írni, hogy sorry, de akkor már nem is egy "nem működik a fórum, próbáld később" üzenet fogadott, hanem egy connection refused. :)

#1256 Felhasználó inaktív   exnex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 12:02

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:41

Szóval igen, ez is jó meglátás, bár az SGI gépek nem a meghalásukról híresek. Egyébként a legkisebb Altix 7000 USD alatt kezdődik, a honlap szerint. Az 1,4millió forint így hirtelen átszámolva. Ez okés, csak hirtelen nezzük meg, hogy a megtérüléshez mennyi ügyfél kell. Aszondja van sokféle csomag, vegyük azt hogy az üffelek átlag évi 8e+áfá-t hagynak ott. Durván 150-200 üffél kell (ami végülis nem hangzik soknak, de komoly reklám nélkül nemmegy), hogy visszajöjjön gép ára és hogy legalább a hostingdíjat tudják fizetni. Ahogy elnézem Datanet viszonteladók, szóval valszin náluk is van a szerver. Ottan bruttó 20e/hónap a hosting.

szia! egy dual xeon is 1,4 körül van, persze scsi-kkel. gondolom nem az amerikai sgi-vel szerződtek.azért egy ekkora cég nem fog csak úgy csődbe menni és szarba hagyni az ügyfeleit, gondolok a NASA-tól kezdve a különféle nagy kutatóintézetekre.20 éve a piacon van az SGI, hogy olvasgattam róluk.ugyan elvesztették az első helyet a szupersz.gép ranglistán,s ez is lehet az oka a részvények esesének,de pl. a magyar képviselet a neten lévő cégadatok szerint teljesen nyereséges.nem kéne rögtön parázni,mert épp egy neves cég hullámvölgyben van.megint azt mondom,hogy örülhetünk egy ilyen márka piacon történő megjelenésének -a sok tucatcég között.a minőségszemlélet nálunk a béka segge alatt van..

#1257 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 18:35

Idézet: exnex - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 13:02

szia! egy dual xeon is 1,4 körül van, persze scsi-kkel. gondolom nem az amerikai sgi-vel szerződtek.azért egy ekkora cég nem fog csak úgy csődbe menni és szarba hagyni az ügyfeleit, gondolok a NASA-tól kezdve a különféle nagy kutatóintézetekre.20 éve a piacon van az SGI, hogy olvasgattam róluk.ugyan elvesztették az első helyet a szupersz.gép ranglistán,s ez is lehet az oka a részvények esesének,de pl. a magyar képviselet a neten lévő cégadatok szerint teljesen nyereséges.nem kéne rögtön parázni,mert épp egy neves cég hullámvölgyben van.megint azt mondom,hogy örülhetünk egy ilyen márka piacon történő megjelenésének -a sok tucatcég között.a minőségszemlélet nálunk a béka segge alatt van..

Jah, azé nyomjuk milliós szerverrel és nem homepc-vel. Az atomreaktor viszont folosleges sima webhostingra, plane tomegarakon. A minőségszemléletről meg annyit, hogy a user 80%-ban nem érti, hogy miről magyarázok ha minőség...

Egyébként nem én pánikoltam az SGI miatt, énsem hiszem hogy a közeljövőben becsődöl. Ha esetleg megis, akkor is sokáig lesz szupport a gépeikre.

#1258 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 10:11

MI van az Internetholdinggal?

S ki az az Internet Group BT? Most szólt az ismerős reggel óta nem megy a náluk elhelyezett oldal, tegnap még OK volt.... se kép se hang, trace elmegy, ping pedig van....

Jahno segíts :)

#1259 Felhasználó inaktív   exnex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 10:50

Idézet: andrej - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 19:35

Jah, azé nyomjuk milliós szerverrel és nem homepc-vel. Az atomreaktor viszont folosleges sima webhostingra, plane tomegarakon. A minőségszemléletről meg annyit, hogy a user 80%-ban nem érti, hogy miről magyarázok ha minőség...

Egyébként nem én pánikoltam az SGI miatt, énsem hiszem hogy a közeljövőben becsődöl. Ha esetleg megis, akkor is sokáig lesz szupport a gépeikre.

na látod.neked/nektek megvan a minőségi szemléletetek.egy sima asztali meg kevés webhostingra.ki tudja, lehet a silihost bevezető árakon nyomul és később árat emelnek.érdeklődni kéne,hogy mennyibe került nekik az atomreaktor,bár én nem mondanám el a helyükben.ennyire igénytelen lenne a magyar user a minőség végett?sajnálatos...

#1260 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 10. 15:45

Idézet: Kory - Dátum: 2005. szept. 10., szombat - 11:11

MI van az Internetholdinggal?

S ki az az Internet Group BT? Most szólt az ismerős reggel óta nem megy a náluk elhelyezett oldal, tegnap még OK volt.... se kép se hang, trace elmegy, ping pedig van....

Jahno segíts :)

Nekem ez most működik, legalábbis az ő oldaluk. Mondjuk a SUSE Linuxuktól nem várok sokat őszintén szólva. Melyik oldal nem elérhető? Elképzelhető hogy valami DNS gond?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.