HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:19

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:11

Jam amandas szarral es talan nem adok olvasasi jogot az egesz gepre es aztsem latom, hogy a mentesem mennyire kezelik bizalmasan.

Bocs, ezt nem értem!
Csak előre megadott ip címről lehet a helyhez hozzáférni.

Honnan tudhatom/tudhatnám, hogy Ti pl. bizalmasabban kezelnétek a dolgot?

Természetesen többszörös jelszóval tömörített filokat helyezünk el oda.

#1222 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:22

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 18:15

1,8TB van perpill a V1-ben mint vinyó, tessenek viszonteladni. :)

Olyan gépen ami egyébként web szerverként üzemel tuti nem vennék/használnék backup tárhelyet..

szerk: de azért nincs harag     ;)

Szerkesztette: pgyafi 2005. 08. 25. 19:23 -kor

#1223 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:40

Csakhogy másik virtuális gépen van a backup, az webről sehogy sem elérhető. Ez FreeBSD, nem linux, valamint chroot != jail.  :cool:

Az amandat megneztuk es vmiert nemjo nekunk. Az egyik hogy az amandas szerver barmit olvashat a szerveren szinte. A másik, hogy nem én teszem fel, hanem egyszercsak ők húzzák át a stuffot. Lehet nem csúcsidőben akarom a nehany 100MB-ot kidumpolni az sql-ből. Az is lehet, hogy csak túl finnyás/hülye vagyok.

#1224 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:49

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:40

Az amandat megneztuk es vmiert nemjo nekunk. Az egyik hogy az amandas szerver barmit olvashat a szerveren szinte. A másik, hogy nem én teszem fel, hanem egyszercsak ők húzzák át a stuffot. Lehet nem csúcsidőben akarom a nehany 100MB-ot kidumpolni az sql-ből. Az is lehet, hogy csak túl finnyás/hülye vagyok.

Na ezt már végképp nem értem ám!

Ez egy sima mezei ftp elérés, alapban 10GB helyel, korlátozott ip cimekről való eléréssel. Semmi amanda meg olvasás jog meg ilyesmi. Szépen adott időben mi toljuk át az anyagot oda; 90mbit/seccel megy, mondhatni pillanatok alatt.

#1225 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 19:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:49

Na ezt már végképp nem értem ám!

Ez egy sima mezei ftp elérés, alapban 10GB helyel, korlátozott ip cimekről való eléréssel. Semmi amanda meg olvasás jog meg ilyesmi. Szépen adott időben mi toljuk át az anyagot oda; 90mbit/seccel megy, mondhatni pillanatok alatt.

Akkor észhez tértek. :D Nekünk anno jöttek ezzel az amandás okosággal, de ezekszerint belátták, hogy télleg szar oda. Egyébként róla van szó: http://www.amanda.org/ Egy saját sokszerveres park mentésére télleg jó, de ez nem saját, ami IW-nél van.

Ezt az FTP-s okosságot megnézzük majd. :) Thx.

Előkotortam a mailt erről:

Idézet

Linux alapu mentesunk van, Amanda nevu szoftverrel (elvileg kellett,
hogy legyen egy termekleiras amit a szerzodeskoteskor vagy elotte,
tanult kollegam remelhetoen atadott)
Amennyiben tuzfalazva van a gep, ezt az ip-t kell atengedni a tuzfalon
a mentes mukodesehez.
Amandaclient telepitese szuksegeltetik.
Amandaclientnek csak a mentoszerver cimet (nevet) kell megadni.

Az On altal irt "feltoltjuk valahova es onnan szedjuk le es mentsuk" c.
verziot a rendszerunk nem tamogatja, csak a fent leirt valtozatot.

Kerdeseim, amelyek elengedhetetlenek a mentes bevezetesehez:
- konyvtarak, amelyeket menteni kell (pl. /etc , /var/log, stb.)
- a mentendo anyag varhato merete

Keres:
- amennyiben lehetseges, a mentendo anyagot rendre kernenk
betomoriteni, evvel mindket fel csak jol jar.

Szal eleve kérdés, hogy tűzfalazunk-e és most akkor vagy megmondom hogy /etc, vagy azt hogy /backup/jozsi és abban vmi tömörített van. Szal ez így kissé nehézkes lett volna. A szerződéskötéskor nem kaptunk semmit erről, mert hosszabításkor volt ez, mint plusz.

Szerkesztette: andrej 2005. 08. 25. 20:00 -kor

#1226 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:08

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 20:56

Akkor észhez tértek. :D Nekünk anno..

A számlák mellé időnként küldenek szép kék IW füzeteket; érdemes (néha) elolvasni..   :cool:
http://www.interware...ileszerver.html

szerk: közben megnéztem: amiről te beszélsz az az "adatmentés szolgáltatás", amiről én beszélek az meg a "file szerver szolgáltatás"

Szerkesztette: pgyafi 2005. 08. 25. 20:18 -kor

#1227 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 25. 20:34

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. aug. 25., csütörtök - 21:08

A számlák mellé időnként küldenek szép kék IW füzeteket; érdemes (néha) elolvasni.. :cool:
http://www.interware...ileszerver.html

szerk: közben megnéztem: amiről te beszélsz az az "adatmentés szolgáltatás", amiről én beszélek az meg a "file szerver szolgáltatás"

Jahm, csak nem ide jön nekem. Egyébként rájöttem, hogy már egyszer rájöttem erre. :D Minden esetre a mentésünk megoldott pánikra nincs ok. :)

Btw hasonló árakat találtunk ki mi is és gyorsabb is a dolog, mert az FTP nemtud tomoríteni, bár lehet az rsyncrész igen, csak a teftépé nem biztos, hogy szereti.

#1228 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 25. 23:44

Régebben nézegettem ilyen webes adminfelületeket, amivel user tud aliast baszkodni, meg egyebek. Olyan 1ezer dollár környékén mozogtak, de nem volt opciós, mert saját herélésű rendszerünkbe nem lehet belehegeszteni, de egy ismerős céget érdekelne.

Akár fejlesztett, akár készen vett kinti cucc. Hogyé, meg mit?
Make love not Wor.

#1229 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 06:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 0:44

Régebben nézegettem ilyen webes adminfelületeket, amivel user tud aliast baszkodni, meg egyebek. Olyan 1ezer dollár környékén mozogtak, de nem volt opciós, mert saját herélésű rendszerünkbe nem lehet belehegeszteni, de egy ismerős céget érdekelne.

Akár fejlesztett, akár készen vett kinti cucc. Hogyé, meg mit?

C-panel nagyon jó meg nagyon szép, de sajna meglévő rendszerre nem lehet feltenni, csak egy új, teljesen üresre. Ez full admin felület.  1 évre 450 usd

#1230 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 07:25

<off>

Veletlenul nem tudjatok, hogy Netfinity 5000-hez hol kaphatnek par alkatreszt? Hot swap keret es tapegyseg kene.
Koszi

</off>

#1231 Felhasználó inaktív   Developer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:55

Idézet: Nagyika - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 6:25

<off>

Veletlenul nem tudjatok, hogy Netfinity 5000-hez hol kaphatnek par alkatreszt? Hot swap keret es tapegyseg kene.
Koszi

</off>

Probald meg itt:

Szerverhaz Kft.

#1232 Felhasználó inaktív   Korzó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:49

Üdv,

Sok esetben igaznak tűnik, hogy ha egy szolgáltatás túl olcsó, akkor ott lehet a háttérben valami. Épp nézegettem a dataglobe.hu, illetve az intrex.hu oldalakat, és ezek az árak meglepően alacsonyak. Mindemellett a leírások is rendben vannak.

Hogy látjátok ezt a dolgot?

Korzó

#1233 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:28

Idézet: Korzó - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:49

ha egy szolgáltatás túl olcsó, akkor ott lehet a háttérben valami

Vagy pont nincs meg valami :-)

#1234 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:57

Idézet: Korzó - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:49

Üdv,

Sok esetben igaznak tűnik, hogy ha egy szolgáltatás túl olcsó, akkor ott lehet a háttérben valami. Épp nézegettem a dataglobe.hu, illetve az intrex.hu oldalakat, és ezek az árak meglepően alacsonyak. Mindemellett a leírások is rendben vannak.

Hogy látjátok ezt a dolgot?

Korzó

Nem szívesen szólom le ezeket anélkül, hogy valamit is tudnék róluk, de azt gondolom, hogy a gyenge műszaki színvonal állhat a háttérben.
Ennek ellenére el tudok képzelni olyan céget, aki abszolút profin szolgáltat, csak az alacsony árral akar több ügyfelet szerezni, de nem tartom célszerűnek az ilyen stratégiát, mert sokakat elijesztenek az olcsó szolgáltatások.

#1235 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 17:27

Idézet: mark.hu - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:28

Vagy pont nincs meg valami :-)

Szerintem ő is így értette  :up:

#1236 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:42

Idézet: Korzó - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:49

dataglobe.hu, illetve az intrex.hu oldalakat, és ezek az árak meglepően alacsonyak. Mindemellett a leírások is rendben vannak.

Kurva nagy IDE lemezek, backup nélkül, 1 procis gép, amit néha megmegállít egy izmosabb SQL-es dolog.

Én nem vitatkozom, de nálunk röpködnek a 2-5-40ezer forintos havi díjak, persze van 1-1 évi 10ezrest fizető is, de ennyiből kis cég lévén a szerver pont eltartja magát...

Nomost ha ügyfélszolgálatnak kellene fizetnek ilyen évi 10ezres árból, akkor az alapban 600 user, tehát ehhez meg már support kell, és társaik. nomost rendszergazdai fizetés, estébé, akkor az plusz 600 user, tehát elég dinamikusan kellene növögetni, vagy hátérszolgáltatás, hogy meglévő VIP userek mellé ilyen "tecsógazdaságos hosting".

Mivel magamnak nem tudok ilyen occsón tárhelyet adni, a KGSTnél rendeltem cuccost, késő éjjel IRC-n, login azonnal élt, hát jahh... Adnak ssh-t, amivel percek alatt szét tudtam volna zúzni mindent, full szerverbackuphoz hozzáférés, vagy ami kell. Számlát azóta sem küldtek, logint el is felejtettem.

Másik cégtől rendeltem, nem jött azóta sem szerződés. Én igyekszem jobb szolgáltató lenni, de az ügyfelek, meg az ilyen occsójánosok nem hagynak. Azért Kb. 700ezres összeget ér a gépem, ezt ki is kell termelni, 200 forint körül van egy feladott csekk rezsije, 1-2 szerződés, feladott plusz levél, és már nem gazdaságos a dolog.

Ezt is kellene látni, meg nem az iparibb szektort tönkretenni 90ezer forintos géppel, mert jó nagy IDe HDD-t lehet venni occsóért...
Make love not Wor.

#1237 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 23:17

Occó. :D

Itt mindig leírjuk, hogy mennyire gáz, hogy a normális gépeink mellé jönnek a homepcnagyvinyó szolúciók (akinek  már volt szerencséje szerverhosting terembe benézni, az láthatta az erős kontrasztot...). Ezzel ellentétben ezek a csodálatos vállalkozások egészen kapósak, mert tömeget tudnak megcélozni olcsó árakkal. Általában mikor bemondom az árakat, akkor a nagylevegő után furcsa fényt látok a kérdező szemében (vagy odaképzelem ha érdekes hangú a mailje), hogy akkor itten szentségtörést követünk el, mert nem mi fizetünk neki, hogy itt lehet a szép oldala.

Egy, hogyismondjam, partner üffele meg kifejtette, hogy a 105 postafiókja csak 3e ft/hónap költséget generál és akkor mi a turót képzel magáról a srác, hogy 100ft+áfa/hó/fiók árról 120ft-ra emelkedik a dolog, Jött jogi úttal meg mindennel, közben csak a normálisan lejáró szerződés hosszabbításáról van szó. Ez a médiacenternél mondjuk 80e körül megúszható perév, de akkor menjen oda. Újabb vesszőparipám a médiacenter szerződésben levő uptime: 99%, de ebbe nem számít bele ha szólnak előre... Nagyon sok emberkének ez elég és sajnos kevesen igényesebbek vagy nincs pénzük a jobbra.

#1238 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:19

Valakinek lepattintanék egy usert: php5, propel, prado, eaccelerator lenne az igénye... Én felajánlottam 50+FÁért külön gépen a szolgáltatást, de az nem tetszett senkinek, tehát ennől olcsóbb az jöhet...
Make love not Wor.

#1239 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:19

Valakinek lepattintanék egy usert: php5, propel, prado, eaccelerator lenne az igénye... Én felajánlottam 50+FÁért külön gépen a szolgáltatást, de az nem tetszett senkinek, tehát ennől olcsóbb az jöhet...

Gyönörű. :D eaccel nincs php5-höz ha jóltom. A prado meg a masik mi a turo?

Igen: http://eaccelerator....lEacceleratorUk

Ráadásul ez két csoda nincs is portsban FreeBSD-n, ami naonnagy hiba. :Đ Mondhatnám, hogy akkor nem is léteznek.  :cool:  (Elvakultság rulez.)

PHP5+MySQL4.1-es mysqli igényű embereket viszont el tok helyezni jól.

#1240 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:35

Idézet: andrej - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:24

Gyönörű. :D eaccel nincs php5-höz ha jóltom. A prado meg a masik mi a turo?

szerinted érdekel, hogy mi ez? Küldtek valami linket, hogy rakjam fel, mert tökeccerű. Másik user meg eccer benyögte, hogy majd akkor Ő felrakja. mondom semmi gáz, virtuális gépes userünk még nincs, de rögtön kitaláljuk az árát :-D
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.