Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2004. 06. 04. 17:53
Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 18:47
Jó zárjuk, émmár indítványoltam. Viszont így elfogy a téma, az érdeklődőket meg a saját belterjessé váló okosságunk elriassza.
Elküldve: 2004. 06. 05. 01:12
Máj 20 ill. 25-én regsiztráltam 2 domain-t, de a regisztrátor névszerverével geb*sz volt (nem vette át az adatokat a mi ns1-ünktől) és így persze a tech ellenőrzés is visszadobta az igényléseket. Erre a második domain bejegyzésénél fel is hívtuk a figyelmüket, állítólag azonnal orvosolták is a problémát, de utána megint egy hétig nem történt semmi. Persze őket is megkerestem, hogy mi van, csak kiváncsi voltam, hogy normális esetben mennyi idő lenne. Azóta válasz is jött, hogy amikor be akarta jegyezni a domaineket hiba volt, ezért többször is akart telefonálni, de most már látja, hogy a hiba azóta megszünt, úgyhogy megindítja a regisztrációkat.
Már csak azzal van problémám, hogy
1, máj 26-án már nem volt hiba ellenőrzéskor. Ha én jún 3-án nem írok neki, akkor mikor próbálkozott volna újra regisztrálni?
2, ha az ő névszerverével van a hiba, akkor miért engem akar felhívni?
Na de ezek már az én problémáim. köszi a válaszokat...
Elküldve: 2004. 06. 05. 07:40
Elküldve: 2004. 06. 05. 13:29
Elküldve: 2004. 06. 05. 22:46
inkább meséljetek, milyen expolitok is voltak az életetekben (értsd. exploit = süsü user/script/etc
.frontember.hu.
Elküldve: 2004. 06. 06. 10:19
Idézet: llam - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 23:46
inkább meséljetek, milyen expolitok is voltak az életetekben (értsd. exploit = süsü user/script/etc
Ezt eddig megusztam azaz megusztuk.
Arra mondjuk mindenki a figyelmet felhivnam hogy DC es hasonlo okossagokon pl windows commander wcxftp.ini (vagymit) NE osszon meg veletlenul sem. Egy megszerzett hash-es jelszot sajnos konnyu bruteforce kitalalni (addig meg a prog, mig egyezo hash -t nem kap, szal nem igazi tores).
Ami mondjuk nem exploit, de iszonyat zavaro, az (ahogy irtam) hogyha nincs normalisan megirva a PHP. Ami lehet terjengos, tul sok folosleges elemet tartalmazo kod, vagy siman trehány és még alapdolgokra seme odafigyelő. Ha a userre mindenfele megszoritast nyomatsz PHP-s kereteken belul akkor "csunyavagy" es ezt miert es egyebkent is mashol nincs.
Elküldve: 2004. 06. 06. 15:18
Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 9:19
No, nálunk defaultban vita van fejlesztőkkel azon, hogy miért nem adunk Nekik ssh-t. Mondom azért mert csak. Ok. Akkor jött a következő, hogy apacs alá maga szeretne modulokat kavarni, másik meg cron-ból futtatni dolgokat. Noooormális? Aki nem fizet, azt élből ugatjuk, csak ugye gond azzal van, hogy egyre több kell annak is aki fizet. PHP alá engedélyezzük a pinget, wgetet, mittoménmit. Engem csak az idegel, hogy teljesen igényes oldalakat tokkal-vónóval meg bírnak nélküle csinálni, phpból kidumpolja az adatbázits, leszedi FTP-vel, felrakja a demooldalra, és gond nélkül megy. Másik fejlesztőnél mikor húztam a számat valami Zope cuccra, akkor közölte, hogy ha nem akarunk vele pöcsölni, akkor majd Ő felrakja. Kaptam levegőt ja, és _nem értik, hogy ilyenkor miért csodálkozom_. Bár lehet bennem van a hiba, de én szerveremre ssh-t, meg ilyesmiket majd talán ha cigánygyerekek potyognak az égből, de utána is jól meggondolom. Felétek vannak ilyen bajok? Bugos PHP sok van, oldalt még nem zúztak le miatta, de ami késik nem múlik, tökmindegy, fizető usernek előző napi backupból visszarakom, nem fizető meg oldja meg, csak itt megint én leszek a gusztustalan féreg, és megtörték a szervert. Közben meg egy usernév/jelszó után már édesmindegy annak az oldalnak, ezért nem kapnak túl sok jogot. Vérre menő vitánk volt, hogy egy php-s oldalt a fejlesztő ssh nélkül nem volt hajlandó felrakni, csak drágán. Elvállallta nálunk két srác, fejenként 50 pénz. Megrendelőnek sok volt, ráadásul az oldal felrakásához volt korrekt doksi, egy sor maradt ki, szívtak miatta 1 éjszakát, mert át kellett túrni a fél kódot.
Elküldve: 2004. 06. 06. 15:20
Idézet: llam - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 21:46
ssh bugot nem frissítettük, otthoni gépem el is intézték. Azzal foglalkozik utoljára az ember.
Elküldve: 2004. 06. 06. 20:22
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 16:18
Hehe.
Nálunk 1db ssh acc van a gepre, azis egy virtualis gepbe fut, ahonnan csak a DSA kulccsal enged tovabb az ssh (a virtualis adminjailbe is csak dsa -kulccsal lephetsz be).
Kulon jail a webes resz.
Igazabol ha sec. kerdes van es vki izgul vmi ilyenre azt altalaban elhajtom.
Elküldve: 2004. 06. 06. 22:09
mi itt kicsiben megvalósítottuk a kommunizmust (a majdnem valódit)
Elküldve: 2004. 06. 07. 08:43
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 21:33
75k? Hm.
Elküldve: 2004. 06. 07. 08:44
Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 23:08
Ez igaz, de itt hostingszolgáltatásról beszéltünk.
Elküldve: 2004. 06. 07. 08:46
Idézet: tbeke - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 9:39
Annak a DTK háznak IMHO az a baja, hogy nem redundáns a hűtése. Meg hogy én a tápot rögtön cserélném.
Elküldve: 2004. 06. 07. 08:54
Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:19
Ez igaz, hogy a rosszul megírt PHP scriptek problémásak, de le lehet ezt kezelni jól is. Csak el kell magyarázni az ügyfélnek, hogy miatta is akadékoskodsz, mert egy terheléstől megborult szerver az ő site-jának sem jó. Nekem eddig ilyen téren - hála az égnek - jók a tapasztalataim, a kedves ügyfelek igen együttműködőek, no meg ők is jó néven veszik, ha PHP-s hibákat segít az ember kijavítani.
Aki meg pattog és agresszív, hogy neki valami nem jó, az egészen nyugodtan elmehet és kereshet más tárhelyet magának. Nekünk szolgáltatóként elsődlegesen az a fontos, hogy minden ügyfélnek jó legyen és ezt nem fogjuk egy-egy renitens miatt fölborítani.
Elküldve: 2004. 06. 07. 11:04
Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:44
Nem egeszen... itt a cerka-s 128M ramos PC-rol beszeltunk, hogy az eleg-e valamire vagy nem. En azt allitottam, hogy igen, termeszetesen nem arra, hogy arrol hosting szolgaltatast nyujtson valaki (bar ha vesz belole 2-ot akkor akar meg full redundans szolgaltatast is tud csinalni
Aga
Elküldve: 2004. 06. 07. 17:44
Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:43
Uram, a hangszóróját X. időben X. helyen átveheti
Elküldve: 2004. 06. 07. 17:51
Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:54
Naja, csak nekem meg az lenne jobb, ha nálam maradna esetleg mást is idehozna. Ha koppra ilyen sarkosan agresszívkednék mindig, akkor hostingos meg egyéb userek 80%-át kiszórhatnám nyugodtan, akkor meg nincs lóvé, nincs user. Igaz vasat sem kell bővíteni
Elküldve: 2004. 06. 07. 18:18
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:51
Nekem errol kicsit mas a velemenyem... Van egy mondas... madarat tollarol, embert baratjarol. Tehat igen jo eselyed van arra, ha egy "problemas" ugyfelet elhajtasz, azzal masik 10-tol kimeled meg magad. Ergo nem vesztesz semmit, sot meg nyersz is. Jah, es ez nem csak elmelet... ez a gyakorlatban kivalloan bevallt, 6 eve!
Aga
Elküldve: 2004. 06. 07. 18:21
Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 17:18
Nonetuddmeg. Volt egy szokásos nemfizető, nem is sajnáltuk, erre abból a városból senki nem kért ajánlatot, csak a srác szomszédja. Csodálkozott, hogy miért nem kapkodunk, és miért kérünk előre összeget, pláne nagyobbat a defaultnál

Súgó
A téma zárva.