HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 17:47

Szerintem igazán lezárhatnánk ezt a domain rgisztrációs témát, mert semmi értelme, egyébként  a gyakorlatban az van, ami a  szabályzatban is.

#242 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 17:53

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 18:47

Szerintem igazán lezárhatnánk ezt a domain rgisztrációs témát, mert semmi értelme, egyébként  a gyakorlatban az van, ami a  szabályzatban is.

Jó zárjuk, émmár indítványoltam. Viszont így elfogy a téma, az érdeklődőket meg a saját belterjessé váló okosságunk elriassza. :)

#243 Felhasználó inaktív   dzsii 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 01:12

A szabályzattal alapjában én is tisztában vagyok, meg hogy mire egy cégnél az egyik kézből a másikba kerül az igénylés az idő, de itt már nem 1-2 napról volt szó.

Máj 20 ill. 25-én regsiztráltam 2 domain-t, de a regisztrátor névszerverével geb*sz volt (nem vette át az adatokat a mi ns1-ünktől) és így persze a tech ellenőrzés is visszadobta az igényléseket. Erre a második domain bejegyzésénél fel is hívtuk a figyelmüket, állítólag azonnal orvosolták is a problémát, de utána megint egy hétig nem történt semmi. Persze őket is megkerestem, hogy mi van, csak kiváncsi voltam, hogy normális esetben mennyi idő lenne. Azóta válasz is jött, hogy amikor be akarta jegyezni a domaineket hiba volt, ezért többször is akart telefonálni, de most már látja, hogy a hiba azóta megszünt, úgyhogy megindítja a regisztrációkat.

Már csak azzal van problémám, hogy
1, máj 26-án már nem volt hiba ellenőrzéskor. Ha én jún 3-án nem írok neki, akkor mikor próbálkozott volna újra regisztrálni?
2, ha az ő névszerverével van a hiba, akkor miért engem akar felhívni?

Na de ezek már az én problémáim. köszi a válaszokat...

#244 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 07:40

Szerintem ezt a regisztrátorodtól kellene megkérdezni:) Az viszont biztos, hogy ha a dns nem jól van beállítva, akkor nem fogja észrevenni senki automatikusan, hogy megjavult. Ez akkor kellemetlen, ha például az igénylő nem jól állítja be a dns-t, aztán a regisztrátor visszaszól, hogy nem jó. Mire az igénylő beállítja, de elfelejti ezt közölni. Ilyenkor is a regisztrátort szokták hibázatatni, pedig nem tehet róla...

#245 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 13:29

Nekem sajnos voltak nagyon rossz tapasztalataim a regisztrátor 'hanyagsága' miatt, mégpedig az egyik vezető regisztrátornál (már ha a mennyiséget nézzük). Nem a megfelelő névszervert ellenőrizték, pedig helyesen volt kitöltve az igénylőlap, és ezt nem kommunikálták vissza, hanem szépen elfelejtették. Több értetlen levélváltás és telefonálás után indult el csak a regisztrációs folyamat, még az is lemaradt, hogy sorry. Pedig mindenki számára egyértelmű lehetett volna minden. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, de ez esetben több, mint egy hónapot csúszott a dolog...  :(

#246 Felhasználó inaktív   llam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 22:46

1et értek azzal, hogy ne legyetek túl szakmaiak, mert "belterjesség" sux.
inkább meséljetek, milyen expolitok is voltak az életetekben (értsd. exploit = süsü user/script/etc :) )
.LLam.
.frontember.hu.

#247 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 10:19

Idézet: llam - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 23:46

inkább meséljetek, milyen expolitok is voltak az életetekben (értsd. exploit = süsü user/script/etc :) )

Ezt eddig megusztam azaz megusztuk. :) Egyéb ha vkivel ilyen elofordult, az tutira egy aktualis sechole, viszonylag publikus exploitjaval ment. Azt viszont tudom, hogy Linux 2.4.24-es gepeket konnyu megtorni, sajnos tul konnyu neha. :( Az emult hetekben naon sok megzuzott geprol (amiket nem fogok ideirni) ertesultem, persze nehanyrol tobben is.

Arra mondjuk mindenki a figyelmet felhivnam hogy DC es hasonlo okossagokon pl windows commander wcxftp.ini (vagymit) NE osszon meg veletlenul sem. Egy megszerzett hash-es jelszot sajnos konnyu bruteforce kitalalni (addig meg a prog, mig egyezo hash -t nem kap, szal nem igazi tores).

Ami mondjuk nem exploit, de iszonyat zavaro, az (ahogy irtam) hogyha nincs normalisan megirva a PHP. Ami lehet terjengos, tul sok folosleges elemet tartalmazo kod, vagy siman trehány és még alapdolgokra seme odafigyelő. Ha a userre mindenfele megszoritast nyomatsz PHP-s kereteken belul akkor "csunyavagy" es ezt miert es egyebkent is mashol nincs.

#248 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 15:18

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 9:19

Ami mondjuk nem exploit, de iszonyat zavaro, az (ahogy irtam) hogyha nincs normalisan megirva a PHP. Ami lehet terjengos, tul sok folosleges elemet tartalmazo kod, vagy siman trehány és még alapdolgokra seme odafigyelő. Ha a userre mindenfele megszoritast nyomatsz PHP-s kereteken belul akkor "csunyavagy" es ezt miert es egyebkent is mashol nincs.

No, nálunk defaultban vita van fejlesztőkkel azon, hogy miért nem adunk Nekik ssh-t. Mondom azért mert csak. Ok. Akkor jött a következő, hogy apacs alá maga szeretne modulokat kavarni, másik meg cron-ból futtatni dolgokat. Noooormális? Aki nem fizet, azt élből ugatjuk, csak ugye gond azzal van, hogy egyre több kell annak is aki fizet. PHP alá engedélyezzük a pinget, wgetet, mittoménmit. Engem csak az idegel, hogy teljesen igényes oldalakat tokkal-vónóval meg bírnak nélküle csinálni, phpból kidumpolja az adatbázits, leszedi FTP-vel, felrakja a demooldalra, és gond nélkül megy. Másik fejlesztőnél mikor húztam a számat valami Zope cuccra, akkor közölte, hogy ha nem akarunk vele pöcsölni, akkor majd Ő felrakja. Kaptam levegőt ja, és _nem értik, hogy ilyenkor miért csodálkozom_. Bár lehet bennem van a hiba, de én szerveremre ssh-t, meg ilyesmiket majd talán ha cigánygyerekek potyognak az égből, de utána is jól meggondolom. Felétek vannak ilyen bajok? Bugos PHP sok van, oldalt még nem zúztak le miatta, de ami késik nem múlik, tökmindegy, fizető usernek előző napi backupból visszarakom, nem fizető meg oldja meg, csak itt megint én leszek a gusztustalan féreg, és megtörték a szervert. Közben meg egy usernév/jelszó után már édesmindegy annak az oldalnak, ezért nem kapnak túl sok jogot. Vérre menő vitánk volt, hogy egy php-s oldalt a fejlesztő ssh nélkül nem volt hajlandó felrakni, csak drágán. Elvállallta nálunk két srác, fejenként 50 pénz. Megrendelőnek sok volt, ráadásul az oldal felrakásához volt korrekt doksi, egy sor maradt ki, szívtak miatta 1 éjszakát, mert át kellett túrni a fél kódot.
Make love not Wor.

#249 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 15:20

Idézet: llam - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 21:46

ssh bugot nem frissítettük, otthoni gépem el is intézték. Azzal foglalkozik utoljára az ember.
Make love not Wor.

#250 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 16:18

No, nálunk defaultban vita van fejlesztőkkel azon, hogy miért nem adunk Nekik ssh-t. Mondom azért mert csak. Ok. Akkor jött a következő, hogy apacs alá maga szeretne modulokat kavarni, másik meg cron-ból futtatni dolgokat. Noooormális? Aki nem fizet, azt élből ugatjuk, csak ugye gond azzal van, hogy egyre több kell annak is aki fizet. PHP alá engedélyezzük a pinget, wgetet, mittoménmit. Engem csak az idegel, hogy teljesen igényes oldalakat tokkal-vónóval meg bírnak nélküle csinálni, phpból kidumpolja az adatbázits, leszedi FTP-vel, felrakja a demooldalra, és gond nélkül megy. Másik fejlesztőnél mikor húztam a számat valami Zope cuccra, akkor közölte, hogy ha nem akarunk vele pöcsölni, akkor majd Ő felrakja. Kaptam levegőt ja, és _nem értik, hogy ilyenkor miért csodálkozom_. Bár lehet bennem van a hiba, de én szerveremre ssh-t, meg ilyesmiket majd talán ha cigánygyerekek potyognak az égből, de utána is jól meggondolom. Felétek vannak ilyen bajok? Bugos PHP sok van, oldalt még nem zúztak le miatta, de ami késik nem múlik, tökmindegy, fizető usernek előző napi backupból visszarakom, nem fizető meg oldja meg, csak itt megint én leszek a gusztustalan féreg, és megtörték a szervert. Közben meg egy usernév/jelszó után már édesmindegy annak az oldalnak, ezért nem kapnak túl sok jogot. Vérre menő vitánk volt, hogy egy php-s oldalt a fejlesztő ssh nélkül nem volt hajlandó felrakni, csak drágán. Elvállallta nálunk két srác, fejenként 50 pénz. Megrendelőnek sok volt, ráadásul az oldal felrakásához volt korrekt doksi, egy sor maradt ki, szívtak miatta 1 éjszakát, mert át kellett túrni a fél kódot.

Hehe. :)

Nálunk 1db ssh acc van a gepre, azis egy virtualis gepbe fut, ahonnan csak a DSA kulccsal enged tovabb az ssh (a virtualis adminjailbe is csak dsa -kulccsal lephetsz be).

Kulon jail a webes resz. :) No ide egy scponly (gugli megmondja egybol, ez a prog neve) shellbe jut a csavo, ertelem szeruen valami scp klienssel lehet csak bejutni. Igy a user+passok elegge nehezen sniffelhetok, bar ha valaki hanyag es kiderul az acca, akkor persze torolheto az oldala.

Igazabol ha sec. kerdes van es vki izgul vmi ilyenre azt altalaban elhajtom. :)

#251 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 22:09

Na meló volt, szóval. :) Igazából a usereinket tajékoztatni szoktam, hogy ez éles szerver, és ugye ősem örülne annak, ha egy másik T. user miatt megborulna a rendszer. Egyébként rájöttem, hogy
mi itt kicsiben megvalósítottuk a kommunizmust (a majdnem valódit) :D , mégpedit azért meg gyakorlatilag mindenkira ua. vonatkozil. Ebbe mi is beletartozunk, pl. nekem ugyanolyan 20MB-os postafiokom van, mint másnak (persze kérhetnek másmekkorát ha ugy érzik, ez mind1, de 20MB a default), aztán webes vonatkozásban is teljesen ugyanazok a megszorítások vonatkoznak ránk is, mint a userekre.

#252 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 21:33

Én is ezt emlegetem, hogy amibe a vas kerül, annyiért sok évre kap tárhelyet, oszt nem kell szívni. codegen meg régen volt, akkor még nem tudtuk hogy mi lesz belőlünk, ráadásul nem az elpukkanós kategória. Azé 75 rugót a mostani házért, mintha fogam húznák, kb. 1 év alatt fogja nullára behozni csak a belerakott vas árát. Még alszom rá párat úgyis.

75k? Hm. :) Intel szerverház esetleg? :)
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#253 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:44

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 23:08

onkepzo linux juzerekbol, akik fel tudnak tenni valamilyen distribet es aztan idonkent egy upgrade-t el tudnak nyomni, eleg sok van, tehat nem feltetlen kell egy hobby gephez profi rendszergazda.

Ez igaz, de itt hostingszolgáltatásról beszéltünk.

#254 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:46

Idézet: tbeke - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 9:39

Azért mindig kiötlünk valamit, most pl. Bobmasterékkel kooperálunk majd egy kicsit.  ;)

Annak a DTK háznak IMHO az a baja, hogy nem redundáns a hűtése. Meg hogy én a tápot rögtön cserélném. :)

#255 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:54

Idézet: andrej - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:19

Ez igaz, hogy a rosszul megírt PHP scriptek problémásak, de le lehet ezt kezelni jól is. Csak el kell magyarázni az ügyfélnek, hogy miatta is akadékoskodsz, mert egy terheléstől megborult szerver az ő site-jának sem jó. Nekem eddig ilyen téren - hála az égnek - jók a tapasztalataim, a kedves ügyfelek igen együttműködőek, no meg ők is jó néven veszik, ha PHP-s hibákat segít az ember kijavítani. :)

Aki meg pattog és agresszív, hogy neki valami nem jó, az egészen nyugodtan elmehet és kereshet más tárhelyet magának. Nekünk szolgáltatóként elsődlegesen az a fontos, hogy minden ügyfélnek jó legyen és ezt nem fogjuk egy-egy renitens miatt fölborítani.

#256 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:04

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:44

Ez igaz, de itt hostingszolgáltatásról beszéltünk.

Nem egeszen... itt a cerka-s 128M ramos PC-rol beszeltunk, hogy az eleg-e valamire vagy nem. En azt allitottam, hogy igen, termeszetesen nem arra, hogy arrol hosting szolgaltatast nyujtson valaki (bar ha vesz belole 2-ot akkor akar meg full redundans szolgaltatast is tud csinalni :)

Aga

#257 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 17:44

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:43

75k? Hm. :) Intel szerverház esetleg? :)

Uram, a hangszóróját X. időben X. helyen átveheti :-)
Make love not Wor.

#258 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 17:51

Idézet: Adi - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 7:54

Aki meg pattog és agresszív, hogy neki valami nem jó, az egészen nyugodtan elmehet és kereshet más tárhelyet magának. Nekünk szolgáltatóként elsődlegesen az a fontos, hogy minden ügyfélnek jó legyen és ezt nem fogjuk egy-egy renitens miatt fölborítani.

Naja, csak nekem meg az lenne jobb, ha nálam maradna esetleg mást is idehozna. Ha koppra ilyen sarkosan agresszívkednék mindig, akkor hostingos meg egyéb userek 80%-át kiszórhatnám nyugodtan, akkor meg nincs lóvé, nincs user. Igaz vasat sem kell bővíteni :-) Van ilyen havidíjas nem webes userünk, 1.5 évente cseréli a brigádot, mert addig bírják idegekkel meg kevés lóvéval a rendszergazdák. Most akkor ez kinek jó?
Make love not Wor.

#259 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:51

Naja, csak nekem meg az lenne jobb, ha nálam maradna esetleg mást is idehozna. Ha koppra ilyen sarkosan agresszívkednék mindig, akkor hostingos meg egyéb userek 80%-át kiszórhatnám nyugodtan, akkor meg nincs lóvé, nincs user. Igaz vasat sem kell bővíteni :-) Van ilyen havidíjas nem webes userünk, 1.5 évente cseréli a brigádot, mert addig bírják idegekkel meg kevés lóvéval a rendszergazdák. Most akkor ez kinek jó?

Nekem errol kicsit mas a velemenyem... Van egy mondas... madarat tollarol, embert baratjarol. Tehat igen jo eselyed van arra, ha egy "problemas" ugyfelet elhajtasz, azzal masik 10-tol kimeled meg magad. Ergo nem vesztesz semmit, sot meg nyersz is. Jah, es ez nem csak elmelet... ez a gyakorlatban kivalloan bevallt, 6 eve!

Aga

#260 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:21

Idézet: Aga - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 17:18

Tehat igen jo eselyed van arra, ha egy "problemas" ugyfelet elhajtasz, azzal masik 10-tol kimeled meg magad.

Nonetuddmeg. Volt egy szokásos nemfizető, nem is sajnáltuk, erre abból a városból senki nem kért ajánlatot, csak a srác szomszédja. Csodálkozott, hogy miért nem kapkodunk, és miért kérünk előre összeget, pláne nagyobbat a defaultnál :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.