HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 10:40

Idézet

6. A delegálás törlése és visszavonása

6.1 A domain delegálás törlésére kerül sor, ha

a) a domain-használó a Regisztrátorához intézett teljes bizonyító erejű vagy közokiratba foglalt nyilatkozatával a domain kezeléséről lemond,

b) a bíróság végrehajtandó határozata, jogerős ítélete ezt írja elő,

c) a Regisztrátor a Nyilvántartásban rögzíti, hogy a delegálás-fenntartási szerződés megszűnt, illetve azt felmondta és 45 napon belül egyetlen Regisztrátor sem rögzíti a Nyilvántartásban, hogy a delegálás fenntartására a domain-használóval szerződést kötött,

d) az 5.2.a)-b) pont alapján felfüggesztés történt és a felfüggesztés okának megszüntetésére a felfüggesztés kezdetétől számított 45 napon át sem került sor,

e.) a domain-használó meghalt, vagy jogutód nélküli megszűnésére került sor,

f.) a szervezet nyilvántartásba vételére vagy bejegyzésére irányuló kérelmét jogerősen elutasították,

g.) a domain név delegálás visszavonásra került.

6.2 A delegálás visszavonásra kerül, ha

a.) jogszabály vagy a bíróság jogerős ítélete a választás vagy a delegálás jogellenességét állapítja meg,

b) a domain-használó által az igényléskor vagy átruházáskor megadott adatok vagy bemutatott dokumentumok nem voltak valósak és a valós adatok vagy dokumentumok alapján az igényt el kellett volna utasítani.

6.3 A delegálás törlését a 6.1 c.) d.) és e.) pontban meghatározott esetekben 60 nap türelmi idő követi, amely idő alatt a felszabadult domain névre vonatkozóan kizárólag a volt domain-használó, illetve – az e.) pont esetében - örököse vagy átruházó nyilatkozatának kedvezményezettje nyújthat be új igényt.

6.4. Ha a delegálás visszavonására a 6.2. a.) pontja alapján került sor, a delegálás törlését 60 nap türelmi idő követi, amely idő alatt a felszabadult domain névre vonatkozóan kizárólag az nyújthat be igényt, akinek kérelmére illetőleg jogai védelme érdekében a visszavonást a bíróság határozata elrendelte.

6.5. A 6.3. és 6.4. alatti esetekben a domain igénylés 1.3.1. pont szerinti nyilvános meghirdetésére nem kerül sor

#722 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:54

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 22:48

Mire? Mihez? Ez igy kisse nehezen ertelmezheto.

mármint ugy, hogy virtualhostod van vmi cégnél, ahol xy.hu domained van.. de miért is jó, ha az xy.hu domainnak külön ipje van mint a többinek? attol még ugyanugy egy gépen fognak menni..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#723 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:43

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 11:54

mármint ugy, hogy virtualhostod van vmi cégnél, ahol xy.hu domained van.. de miért is jó, ha az xy.hu domainnak külön ipje van mint a többinek? attol még ugyanugy egy gépen fognak menni..

Csak ugy siman önmagában télleg nem túl nyerő, szerintem. Viszont ha https kell és saját cert és saját hoston, akkor jol johet (webaruhaz, komolyabb webes alkalmazas, mert az teny, hogy egyszeri usernek nem igazan kell ez). Mi a virtualis szerver nevu csodankhoz prezentalunk kulon IP-t, ami egy kis egyedileg behangolt, kulon webszerveres, kulon useres tortenet egyedi beallitassokkal (ha kerik). Azon az IP-n csak az elerheto es viszonylag fuggetlenul az un. shared hosting dologtol. Mondjuk ha teszemazt megtoljak a shared hosting reszt (erre majdnem volt mar pelda, phpBB rulez) akkor attol meg a kulon IP-s virtualis szerveres dolgokat nem igazan tudjak, persze ha ua. kihasznalhato hiba van, akkor tudjak.

#724 Felhasználó inaktív   kfszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 01. 04:32

Haro!

Egy hirtelen ötlettől vezérelve szeretnék setítséget kérni Tőletek. Van-e arra lehetőség, hogy mondjuk 'domain-használó' alapján keressünk a regisztrált domainekre???

Előre is nagyon köszönöm.

kfszk

#725 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 04:42

Idézet: kfszk - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 5:32

Haro!

Egy hirtelen ötlettől vezérelve szeretnék setítséget kérni Tőletek. Van-e arra lehetőség, hogy mondjuk 'domain-használó' alapján keressünk a regisztrált domainekre???

kfszk

Van rá lehetőség, bár nagyon valószínű, hogy illegális dolgot csinálnál. Javaslom, hogy ezt olvasd el: http://www.domain.hu...feltetelek.html

A regisztrátorok egy pillanat alatt meg tudják egyébként tenni, amit kérsz, de a linken található szabály rájuk is vonatkozik, és szerintem senki (legalábbis én biztos) nem akar ilyenért börtönbe menni.

Áruld el nekünk, hogy mihez kellene ez az info? :think:

Szerkesztette: mark.hu 2005. 02. 01. 04:55 -kor

#726 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:30

Idézet: andrej - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:43

hosting reszt (erre majdnem volt mar pelda, phpBB rulez) akkor attol meg a kulon IP-s virtualis szerveres dolgokat nem igazan tudjak, persze ha ua. kihasznalhato hiba van, akkor tudjak.

M is PHPvel szívunk, ma reggelre előjött a PHP-s őrület, amitől segfaultol az apacs, bedugul a szerver, aztán magába fordul a fenébe. Mit lehet ezekkel csinálni? Hogyan korlátozzátok a php-s népeket?
Make love not Wor.

#727 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 10:38

Idézet: kfszk - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 5:32

Haro!

kfszk

régebben egy bme-s helyen volt egy .hu domain összesítő, ami kereshető volt minden félére,
de most nem találom

#728 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 01. 11:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. febr. 1., kedd - 10:30

M is PHPvel szívunk, ma reggelre előjött a PHP-s őrület, amitől segfaultol az apacs, bedugul a szerver, aztán magába fordul a fenébe. Mit lehet ezekkel csinálni? Hogyan korlátozzátok a php-s népeket?

Igazabol: script exec time, open basedir, safe mode (najo ez nem mindenhol, de ahol lehet...), es shell fuggvenyek + procopen/close tiltasa, mindezek vhostokra kulon megadva. Ennel olyan sokkal tobbet nem tudunk tenni. Volt mar aki index.php -ban felejtett vegtelen ciklust, egy forgalmasabb oldalon, kiswappelte magat a vilagbol a gep (merugye jon a sok szelessavu user) aztan kilotte az apache azt a processt. Szvsz idolegesen vedd le a script exec time-ot. Konkretan melyik oprenceren es milyen apache+php verzio produkalja ezt nalad?

#729 Felhasználó inaktív   a23o2 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:56

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam és nagyjából tudom is a köv. kérdésemre a választ, de azért..
Szóval lenne egy orvosos honlap, ahol fontosabb elemként van egy fórum, és egy
előjegyzési naptár/előjelentkezési lehetőség. Valószínűleg php, mysql. A kérdés az
lenne, hogy az itteni kedves tárhely értékesítőknél  :) mennyibe kerülne éves szinten
domain + 100 MB, e-mail.  Lehet hogy integrálnunk kell az előjegyzési rendszert az
orvosok rendszerével, és emiatt lehet hogy pl. valamilyen kis java/c++ klienst kellene
futatni szerver oldalon. Mik a lehetőségek erre pl.?
Előre is köszönöm a választ.

Üdv.
Árpi

#730 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:25

Idézet: a23o2 - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:56

Sziasztok!

Kicsit visszaolvastam és nagyjából tudom is a köv. kérdésemre a választ, de azért..
Szóval lenne egy orvosos honlap, ahol fontosabb elemként van egy fórum, és egy
előjegyzési naptár/előjelentkezési lehetőség. Valószínűleg php, mysql. A kérdés az
lenne, hogy az itteni kedves tárhely értékesítőknél  :) mennyibe kerülne éves szinten
domain + 100 MB, e-mail.  Lehet hogy integrálnunk kell az előjegyzési rendszert az
orvosok rendszerével, és emiatt lehet hogy pl. valamilyen kis java/c++ klienst kellene
futatni szerver oldalon. Mik a lehetőségek erre pl.?
Előre is köszönöm a választ.

Üdv.
Árpi

Irtam neked mailt.

#731 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 19:12

Sziasztok!

Előzetes ajánlatot(okat) kérnék, hogy mibe kerülne a következő tulajdonságokkal rendelkező webhosting, egyszeri és éves díjjal:
- kezdésnek 100MB tárhely(+ a bővítés ára, mert lehet hogy sikerül hamar megtölteni)
- .hu domain regisztrálás, fenntartás
- mivel fórum is lenne, php+mysql
- email hozzá, de még nem tudom hány db-ra lenne igény(kb. 5-15)

És még érdekelne, hogy ki mit ajánl ingyenes fórummotornak, én a PhpBB-t találtam, de ha van más hasonló színvonalú, akkor szívesen megnézném.

Egyenlőre még csak tájékozódom, és majd 1-2 hét múlva döntök(ünk), hogy mi is legyen, úgyhogy még sokminden változhat, most a viszonyítási alapokat gyűjtöm össze.

Köszi előre is!

#732 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 11:03

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:12

Sziasztok!

Előzetes ajánlatot(okat) kérnék, hogy mibe kerülne a következő tulajdonságokkal rendelkező webhosting, egyszeri és éves díjjal:
- kezdésnek 100MB tárhely(+ a bővítés ára, mert lehet hogy sikerül hamar megtölteni)
- .hu domain regisztrálás, fenntartás
- mivel fórum is lenne, php+mysql
- email hozzá, de még nem tudom hány db-ra lenne igény(kb. 5-15)

És még érdekelne, hogy ki mit ajánl ingyenes fórummotornak, én a PhpBB-t találtam, de ha van más hasonló színvonalú, akkor szívesen megnézném.

Egyenlőre még csak tájékozódom, és majd 1-2 hét múlva döntök(ünk), hogy mi is legyen, úgyhogy még sokminden változhat, most a viszonyítási alapokat gyűjtöm össze.

Köszi előre is!

PhpBB-t NE! :) Perpill hetente-kethetente van hozza remote exploit.

Klikkek:
http://zorum.phpouts...g.com/index.php
http://phorum.org/

A fentiek sem atombiztosak, de kevesse kozkedvelt exploit celpontok.

Aze' kuldok neked ajanlatot, azt meglassuk.

#733 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 12:24

Én ajánlanék még egy fórumot: Simplemachines http://www.simplemachines.org/
Tomcat csinálja a magyarosítását is, szerintem elég jó választás.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#734 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 12:52

DataNet szerver hosting árak, érdemes megnézni meg elgondolkodni rajta.
A .hu dom.reg-et is elég jó áron adják hozzá.
http://home.datanet....location.html#2

Idézet

1 gép, 100m, 1év szerződés, 15900-Ft +áfa
hozzá .hu domreg 2900-Ft +áfa /első 2 év

#735 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 19. 18:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 12:52

Igen énis néztem a napokban. Az ára is és a Gbites külföldje is meggyőző. Az is fontos, hogy a GTS-Datanet elegge profin all hozza a kerdeshez ahogy tudom.

#736 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 14:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 19., szombat - 11:52

Hát ilyen árakkal nem kétséges, hogy a legjobb ár/érték arányú szolgáltatások között van a Dataneté, az Enternet is hasonló áron van, de csak egy éves előrefizetéssel, ráadásul nem mondhatok el sok jót az ügyfélszolgálatukról, bár a szolgáltatással nincs semmi baj.

#737 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 18:30

Idézet: Taranov - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 15:53

Hát ilyen árakkal nem kétséges, hogy a legjobb ár/érték arányú szolgáltatások között van a Dataneté, az Enternet is hasonló áron van, de csak egy éves előrefizetéssel, ráadásul nem mondhatok el sok jót az ügyfélszolgálatukról, bár a szolgáltatással nincs semmi baj.

Enternettel nekem elég rossz tapasztalataim vannak; ugye ők az InterWare-t "adják tovább", de mégis sok gond van a hostingjukkal (pl. minden értesítés nélkül 1-2 óra szünet).

#738 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 22:02

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 17:30

Enternettel nekem elég rossz tapasztalataim vannak; ugye ők az InterWare-t "adják tovább", de mégis sok gond van a hostingjukkal (pl. minden értesítés nélkül 1-2 óra szünet).

Gondolom mostanság sokat fejlesztettek, talán ennek tudható be ez.

#739 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 23:21

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 18:30

Azért a továbbadás nem igaz teljesen. A saját szerverhostingot, ami a Dozsa Gyorgy utnal volt, koltoztettek a szerverhotelbe, viszont azon belul full sajat infrasruktura van.

#740 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 08:23

Idézet: andrej - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 0:21

Azért a továbbadás nem igaz teljesen. A saját szerverhostingot, ami a Dozsa Gyorgy utnal volt, koltoztettek a szerverhotelbe, viszont azon belul full sajat infrasruktura van.

A lényegen nem változtat. Van ott ismerős (gép); a iw-hez való költözéstől várták a csodát - ami sajnos elmaradt..

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.