HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:16

Idézet: Adi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 9:12

Ez így van, nagyon jól megfogalmaztad.

Gondolom - ha ide írogattok - voltatok már ti is co-location szolgáltatók géptermében, legalább akkor, amikor a saját szervereiteket leraktátok. Számomra egészen elképesztő volt látni, hogy emberek miket raknak be szervernek kinevezve. Olyan dzsunka vasak, hogy itthon sem használnám munkaállomásnak sem. :eek:

igen:))) voltam a sajat geptermemben, es az IW-s gepteremben is :))) Azert vannak egesz jopofa dolgok is :))) kis fulecskevel ellatott dizajnos doboz :)))

Aga

#162 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:18

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 11:16

igen:))) voltam a sajat geptermemben, es az IW-s gepteremben is :))) Azert vannak egesz jopofa dolgok is :))) kis fulecskevel ellatott dizajnos doboz :)))

Aga

Én úgy éreztem magam, mintha egy Codegen-bemutatóteremben lennék.  :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#163 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:37

Idézet: Adi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 9:18

Én úgy éreztem magam, mintha egy Codegen-bemutatóteremben lennék.  :D

azert vannak ilyenek is : cam.swi.hu ;)

#164 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:44

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 11:37

azert vannak ilyenek is : cam.swi.hu ;)

Hja, ismerem. :) Bár én nem pont Dellt vennék, de nem rossz.

#165 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 10:58

Idézet: Adi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 9:44

Hja, ismerem. :) Bár én nem pont Dellt vennék, de nem rossz.

mi merlegeltuk anno (2002 ev vege fele) dell, ibm, compaq, homemadebrand, lehetosegeket es a dell jott ki gyoztesen. Az igyenyek egyszeruek voltak: 2db XEON, 4G-nel tovabb bovitheto memoria illetve kulso raid tomb mindez rack kivitelben. Aprobb szerepet jatszott pl a support es hasonlok... itt egyertelmuen a DELL gyozott, de DELL-nel is 2 kulon beszallitotol kertunk be ajanlatot :) Azota ezek muxenek, folyamatosan veszunk ujabbakat, jovo heten erkezik meg 3db ha mindenigaz, azota egyetlen meghibasodas se volt.

Aga

Szerkesztette: Aga 2004. 05. 19. 10:58 -kor

#166 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:10

Idézet: andrej - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 10:31

sosem tudhatod, a Scholler (ha meg emlekszunk) is bt-kent indult, csak 200 millios alaptokevel :) Nem egy Bt -s ismerosom van aki brutal havi forgalmakat csinal (igaz nem info, de nem is elemiszer), szal a bt-tol nem leszel "kicsi"

Van egy érzésem, hogy a lelkivilágodba tapostam - gondolom egy bt boldog tulajdonosa vagy. Ne haragudj, de nem akartam bántani senkit. A mondandóm nem a Bt-kről szól, hanem a kis cégeket próbáltam valahogy megnevezni (ez természetesen akár lehet kft, kkt, egyéni cég, bt, stb.).

A Shöller szerintem a Nestléhez tartozik, azaz egy brand ott. Természetesen ettől függetlenül lehet egy bt is nagyobbacska, gondoljunk csak Media Markt-ra (bt volt először), vagy pl. a csomagküldő Quelle Bt-re, de szerintem okos ember jól érti:)

#167 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 19. 12:28

Idézet: Aga - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 10:35

Teljes mertekben igazat adok neked, egy kis apro eszrevetellel, miszerint a webhost cegek nagy reszere igaz az az allitas, miszerint beveteleinknek csupan egy reszet teszi ki az ebbol szarmazo jovedelem. Igy nem allokalhato 100%-ban a programozo, rendszergazda, titkarno, iroda es egyeb berleti dijak, stb stb. a wh ugyfelekre es nem terhelheto rajuk a teljes koltseg. Ennek a visszaforditasa pedig ugy nez ki, hogy a wh arak csokkentese nem feltetlenul a wh bevetelek novekedesebol lesz finanszirozva hanem mas uzletagakbol. Ezt leginkabb azok tudjak megtenni, akik nagyban jatszanak. Pl ADSL melle atok olcsobb tarhely arat, szerver melle olcsobb domain arat (cwsak hogy sajat peldat is emlitsek) vagy hasonlo. Tehat nem zarhato ki egy jo minosegu tarhely szolgaltato olcso arakkal, csupan nem valoszinu... Sajnos jelenleg a 10ft-ert 1 giga tarhelyet adok tipusu szolgaltatok az abc-ben vasarolt 120 gigas ide winchesterrel es egy matushita kotobuki cdrommal felszerelt noname pc-n bohockodnak, es hogy valami beveteluk is legyen, kb a szerver hosting ara, "webhosting szolgaltatot" csinalnak... Persze a nagyok kozul is sokan igy kezdtek, tehat lehet, hogy kinovik majd ezt a mentalitast, de amig nem, addig ok csak romboljak ennek a piaci szegmensnek a megiteleset mive a hozza nem erto ugyfel csak azt latja, hogy ami itt 1000ft az ott 10ft es elgondolkodik, hogy miert adjon 1000-et amikor a 10-es is ugyanazt kinalja.

Aga

Alapvetően igazad van, és azt hiszem, hogy mindenkivel kb ugyanazt mondjunk. Bár azt megjegyezném, hogy van olyan hosting cég hazánkban, mely bevételinek 90%-a webhosting-ból származik, és köszöni megél. Mondjuk milliomos nem lesz...

Tamásnak egy mondat: ha profi szolgáltatást akar valaki csinálni, akkor kénytelen összehasonlítani egy nagyobb piaccal, max. nem tudja megcsinálni, amit ott lehet kapni, mert esetleg nem érdemes. Pl ameddig az IW-nél kb. 1000 szerver van (és ezzel a legnagyobb nálunk), addig USA-ban 6500 dedikált szerver van egy hosting cégnél. Nyilván ezzel nem lehetne versenyezni, mert olcsóbban tud jobb szolgáltatást nyújatni, de azért mégsem megy mindenki oda, mert külföldön van,  nincs korlátlan adatfogalom, nem beszélnek magyarul, stb., de érdemes ellesni dolgokat.

#168 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 18:10

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 13:10

Van egy érzésem, hogy a lelkivilágodba tapostam - gondolom egy bt boldog tulajdonosa vagy. Ne haragudj, de nem akartam bántani senkit. A mondandóm nem a Bt-kről szól, hanem a kis cégeket próbáltam valahogy megnevezni (ez természetesen akár lehet kft, kkt, egyéni cég, bt, stb.).

A Shöller szerintem a Nestléhez tartozik, azaz egy brand ott. Természetesen ettől függetlenül lehet egy bt is nagyobbacska, gondoljunk csak Media Markt-ra (bt volt először), vagy pl. a csomagküldő Quelle Bt-re, de szerintem okos ember jól érti:)

<off>

A Scholler Magyarorszag anno egy Bt -vol, 4-5 eve, mostmar reg mashogy van.

Valoban Bt-nk van, viszont ez tenyleg kicsi (de megbizhato). :)

</off>

A webhosting ahol a bevetelek 90%-at adja, annak gratulalok (mindezt oszinten).

Adi pontosan errol beszelek, hogy a fulldzsunka es uberolcsok csavok lenyomjak a webhosting arakat, kozben a brand intel gepunkkkel (aminek az arabol ~4-6 dszunka kijon) meg szivunk. Azaz szivnank ha csak ebbol probalnank megelni, de szerencsere nem.

#169 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 19:02

Idézet: andrej - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 19:10

<off>

A Scholler Magyarorszag anno egy Bt -vol, 4-5 eve, mostmar reg mashogy van.

Valoban Bt-nk van, viszont ez tenyleg kicsi (de megbizhato). :)

</off>

A webhosting ahol a bevetelek 90%-at adja, annak gratulalok (mindezt oszinten).

Adi pontosan errol beszelek, hogy a fulldzsunka es uberolcsok csavok lenyomjak a webhosting arakat, kozben a brand intel gepunkkkel (aminek az arabol ~4-6 dszunka kijon) meg szivunk. Azaz szivnank ha csak ebbol probalnank megelni, de szerencsere nem.

Ha a SCHÖLLER-BUDATEJ Bt.-re gondolsz, akkor igazad van. Schöller Magyarország Bt. nem volt.

#170 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 19:41

Idézet: mark.hu - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 20:02

Ha a SCHÖLLER-BUDATEJ Bt.-re gondolsz, akkor igazad van. Schöller Magyarország Bt. nem volt.

Na az, 1.5 eve neztem vmi cegkonyvben, ott tunt fel. :)

#171 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:28

Végülis Kft. is lehet kis cég, csak általában a nagyon  kis cégeknek nincs 3 millió Ft alaptőkéjük. De ha mégis van, akkor lehet Kft.-jük :)

#172 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 20:49

Idézet: andrej - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 19:10

Hogy mi van? :) Tutira nekem akartál válaszolni? :)

#173 Felhasználó inaktív   mark.hu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 21:05

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. máj. 20, csütörtök - 21:28

Végülis Kft. is lehet kis cég, csak általában a nagyon  kis cégeknek nincs 3 millió Ft alaptőkéjük. De ha mégis van, akkor lehet Kft.-jük :)

A Kft-nek törzstőkéje van. A rt-nek van pl. alaptőkéje. A 3 millió forintos minimális törzstőkéből pedig elég, ha 1 millió forint kp (a törzstőke 30%-ának kell készpénznek lenni, de minimum 1 millió forintnak, a többi lehet apport).  Sokszor az is csak addig van meg, ameddig meg kell mutatni, de azért általánosságban elmondható, hogy a kft-k általában nagyobb cégek szoktak lenni. Ráadásul drágább az alapításuk és a fenntartásuk is. Részemről a céges kérdésekkel kapcsolatban nem írok többet, mert nem ez a téma.

#174 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 20. 21:30

Idézet: Adi - Dátum: 2004. máj. 19, szerda - 11:12

Ez így van, nagyon jól megfogalmaztad.

Gondolom - ha ide írogattok - voltatok már ti is co-location szolgáltatók géptermében, legalább akkor, amikor a saját szervereiteket leraktátok. Számomra egészen elképesztő volt látni, hogy emberek miket raknak be szervernek kinevezve. Olyan dzsunka vasak, hogy itthon sem használnám munkaállomásnak sem. :eek:

Fentebbi. :) Rakd ossze. :)

#175 Felhasználó inaktív   Lityi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:10

TeleSMS

ők adnak jó áron minőségi tárhelyet, neked csak néha kell küldeni egy 160Ft-os SMS-t. Szerintem írj nekik akár a supportjuknak.

#176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:34

Idézet: Lityi - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 15:10

TeleSMS

ők adnak jó áron minőségi tárhelyet, neked csak néha kell küldeni egy 160Ft-os SMS-t. Szerintem írj nekik akár a supportjuknak.

Bár konkrétan nem jöttem rá, hogy mijez, de biztos jó. Most akkor menynibe is kerül, _nekem_, miért is kell pontosan kell emeltdíjas sms-est küldeni, mert itt csak feltételesen van meg, forintösszeg/sms konkrétum sincs. Úgy elsőre. Még túrom az apróbetűst :-) Árfolyamot közben megtaláltam, így már kezdem érteni a többi dolgot is.

Szerkesztette: Jahno 2004. 05. 21. 16:36 -kor

Make love not Wor.

#177 Felhasználó inaktív   luicica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:42

Szerintem egész olcsón adják például ők:

http://www.introweb.hu

10 mb tárhely phpval emaillel dnssel évi nettó 5 000 alatt van.

Lui

#178 Felhasználó inaktív   luicica 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:44

Bocsi, ezt nem tudom miért ide írta a fórum, nem is ebbe a topicban kalandoztam ;)

#179 Felhasználó inaktív   kfszk 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 22. 11:32

Sziasztok!

Amire szükségem lenne:
domain regisztráció
100-200Mb körüli tárhely, igazából csak a mail-ek számára, mert honlapot egyelőre nem tervezek
minél több mail alias lehetőség, preferáltan pop3, imap, webmail eléréssel is!!!

Körülbelül ennyi most elég is lenne. Természetesen legyen bővítési lehetőség, ha esetleg felmerül bennem, hogy felrakok rá egy honlapot.

Válaszotokat előre is köszönöm:

kfszk

#180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 22. 11:41

Idézet: luicica - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:42

Szerintem egész olcsón adják például ők:

http://www.introweb.hu

10 mb tárhely phpval emaillel dnssel évi nettó 5 000 alatt van.

Lui

Azé ja: http://www.domain.hu/domain/domainsearch/?...kes=introweb.hu

Ezt megjátszotta pár ismerős, aztán ha leszakad a DNS, vagy egyéb gáz van, akkor cumi. Azóta már nem ismerős, hanem user :-) Szerverük BIX-en van, de kíváncsi lennék rá, hogy ha mondjuk van 400 user, akkor az évi 2 millió... Ebből 200 rugó a hosting, 50 rugó az ajánlott levél, ugyanennyi a banki költség... Elborzasztó, vagy Ők csinálnak valamit nagyon jól, vagy én rosszul :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.