HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 19. 20:50

Idézet: Taranov - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 15:38

Alanyi adómentes a cég, tehát minden szolgáltatás ÁFA-mentes.

a honlapon a következőt olvastam ezért kérdezem:
"Áraink az Általános Forgalmi Adót, - melynek mértéke 25%- nem tartalmazzák"

#542 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 20:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 21:50

a honlapon a következőt olvastam ezért kérdezem:
"Áraink az Általános Forgalmi Adót, - melynek mértéke 25%- nem tartalmazzák"

Én is hasonlót olvastam. Holnap küldeném a megrendelőlapot, mennyi is lesz a due mindenestül?  :confused:

#543 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 20. 11:14

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:53

Én is hasonlót olvastam. Holnap küldeném a megrendelőlapot, mennyi is lesz a due mindenestül?  :confused:

Csak halkan jegyzem meg:
"Ha alanyi ÁFA mentes az annyit jelent: kevés a bevétele, azaz nagyon kicsi a cég". Tárhely / domain / levelezés témákban nem biztos, hogy megbíznék ennyire kicsi cégben.

#544 Felhasználó inaktív   dgm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 12:10

Idézet: joexf - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 12:14

Csak halkan jegyzem meg:
"Ha alanyi ÁFA mentes az annyit jelent: kevés a bevétele, azaz nagyon kicsi a cég". Tárhely / domain / levelezés témákban nem biztos, hogy megbíznék ennyire kicsi cégben.

Pontosan, ha jól tudom, akkor évi 2M-ig lehet alanyi ÁFA mentes...
És hát évi 2M-ból elég nehéz komoly gépparkot beállítani...

Viszont általában a kisebb cégeknél jobb az ügyfélszolgálat, mivel kevés ügyféllal kell foglalkozniuk...

#545 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 20. 12:38

Idézet: dgm - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 13:10

És hát évi 2M-ból elég nehéz komoly gépparkot beállítani...

Viszont általában a kisebb cégeknél jobb az ügyfélszolgálat, mivel kevés ügyféllal kell foglalkozniuk...

Valamint mihelyst befizeti az első 3 havi áfás cuccokat, egyből dupla áron fognak melózni... Kevés ügyfél tökmindegy, míg nincs gáz. Utána me gmindegy, hogy 10 vagy 200, vagy 20ezer ugyanakkora szopás.
Make love not Wor.

#546 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 13:15

Idézet: joexf - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 12:14

Csak halkan jegyzem meg:

Ez így erős csúsztatás. Van sok egyéb lehetőség is; pl. 2 cége van, vagy cég + vállakozó is egyben.
A honlapon a 25% áfa olvasható, így sok értelme ezen vitatkozni nincsen.
De majd a tulaj megadja a pontos választ.

#547 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 13:24

Szinten fontos hogy a 2M az a netto eves arbevetelt jelenti ez alapjan lesz vki alanyi adomentes, nem azert mert ennyi a kiadas ES bevetel egy cegben. Ez egyaltalan nem befolyasolja a geppark minoseget szerintem.

#548 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 13:44

Idézet: andrej - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 12:24

Szinten fontos hogy a 2M az a netto eves arbevetelt jelenti ez alapjan lesz vki alanyi adomentes, nem azert mert ennyi a kiadas ES bevetel egy cegben. Ez egyaltalan nem befolyasolja a geppark minoseget szerintem.

Egy 2m ft árbevétel alatti  cég 100%, hogy nem fog komoly gépet venni.

1./ Amortizálni ez esetben ugyanis a gép bruttó bekerülési értékét kell.  Tehát leírja első évben max. 33%-át (ha januárban vette), maradék összeg az adott évre társasági nyereségadó alap. Tehát alanyi áfamentes esetén 25%-al több tányát kell befizetni, mint az ÁFA alanynak.

2./ nem vonhajta le a beruházás áfa tartalmát a bevételi áfákból, vagy kevés bevétel esetén nem igényelheti vissza az áfát, tehát a gépet, internetkapcsolatot és minden mást 25%-kal drágábban veszi mint az aki áfa alany.

Ebből következik, hogy aki ilyen körülmények között komolyan beruház az egyszerűen a saját pénze ellensége. Kis bevétel esetén, de komoly beruházás szándékával is megéri áfa körbe belépni, különben 25%-kal drágábban veszel mindent.

Lehetnek nagyon speciális esetek, de ennek igen kicsi az esélye (másik cégből vette meg a dual xeonokat, stb.). A legnagyobb az esélye annak van, hogy kevés ügyféllel rendelkező, kis cég, ólcsó géppel, kis nemzetközi sávval. Persze a tulaj mindig mást mondhat...

#549 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 17:42

Hát egy kicsit elszomorító, hogy egyesek mennyire buta következtetéseket vonnak le, és mennyire butaságokat beszélnek.
Nos, az alanyi adómentesség nem 2M Ft éves bevételig használható, hanem ennek a többszöröséig.
Nem nagyon értelek, joexf, kicsit furcsán gondolkozol, ahelyett, hogy engem ( a Versanus nevében ) vagy egy könyvelőt megkérdeznél az alanyi adómentesség valódi okáról.
A szerverünk konfigja és az ügyfeleink száma is teljesen publikus, ezt elmondom e-mailben vagy priviben, természetesen az ügyfeleknek közük is van a szervergép adataihoz.
A 25%-os ÁFA azért van feltüntetve, mert az akciós csomagokat (UNO, DUE, TRE, QUATTRO, CINQUE, SEI) főleg magánszemélyek veszik igénybe, hiszen ezek kevésbé testreszabhatóak stb., és AKCIÓSAK, ezért az ügyfelek is jobban járnak, ha nem kell fizetni ÁFÁ-t utánuk. Ha meg kéne, akkor is vissza tudnák igényelni azok, akik vállalkozók, de nem tudom, hogy pl. egy 11900Ft-os kiadás ÁFÁ-jának visszaigénylésével mennyire érdemes foglalkozni.
A többi -testreszabhatóbb, de drágább- csomag (illetve a grafikai munkák, weblapok készítése) után kell ÁFÁ-t fizetni, visszaigényelni is lehet. Ha jólesik, természetesen találgathatsz, hogy mennyire vagyunk a pénzünk ellenségei, illetve mennyit tudunk visszaigényelni az eszközök árából.
A lényeg, hogy nálunk nincsenek leállások, a külföldi és belföldi sávszél is publikus: az Enternetnél vagyunk 100 Mbites vonalon. Andrej írta az alábbiakban valahol, hogy honnan hány Mbitet tudott elérni Enternetes gépről. Nos, a mi gépünkre is ezek a sávszélességi adatok vonatkoznak.
A szervergépünk pedig  egy teljesen brand Intel gép
Dual Xeonos, 1GB ECC registered RAM-mal, SCSI winchesterekkel, Adaptec SCSI vezérlővel stb.

#550 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 18:04

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:53

11.900 Ft cakk-pakk.

#551 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 18:17

Idézet: joexf - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 14:44

Egy 2m ft árbevétel alatti  cég 100%, hogy nem fog komoly gépet venni.

1./ Amortizálni ez esetben ugyanis a gép bruttó bekerülési értékét kell.  Tehát leírja első évben max. 33%-át (ha januárban vette), maradék összeg az adott évre társasági nyereségadó alap. Tehát alanyi áfamentes esetén 25%-al több tányát kell befizetni, mint az ÁFA alanynak.

2./ nem vonhajta le a beruházás áfa tartalmát a bevételi áfákból, vagy kevés bevétel esetén nem igényelheti vissza az áfát, tehát a gépet, internetkapcsolatot és minden mást 25%-kal drágábban veszi mint az aki áfa alany.

Ebből következik, hogy aki ilyen körülmények között komolyan beruház az egyszerűen a saját pénze ellensége. Kis bevétel esetén, de komoly beruházás szándékával is megéri áfa körbe belépni, különben 25%-kal drágábban veszel mindent.

Lehetnek nagyon speciális esetek, de ennek igen kicsi az esélye (másik cégből vette meg a dual xeonokat, stb.). A legnagyobb az esélye annak van, hogy kevés ügyféllel rendelkező, kis cég, ólcsó géppel, kis nemzetközi sávval. Persze a tulaj mindig mást mondhat...

Arrol nem tehet, hogy adott evben nem volt ekkora arbevetele, viszont beruhazni nem mindig 5 honapos megterulesre szoktak. Szerintem egyikunknenk sincs koze ahhoz, hogy Taranov cege hogyan mukodik es egyaltalan milyen adokategoriaba kerul. Ahhoz van kozunk, hogy milyen szinvonalon es rendelkezesre allassal nyujtja a szolgaltatataisait es persze hogy legalis szamlat adjon. :)

Picit kene gondolkozni is, manapsag 10+afa / ev szinten sipot, dobot nadihegedut iger mindenki. Kerdezem en hogy ha  kettőszáz ügyfél kell a 2M+áfa elééréséhez webhostingból, akkor szerinted joexf az megis mennyi ido alatt jon ossze? Plane ha kozben mindenfele alaptalan (a jogszabalyokat leszamitva) kovetkeztetesekkel bombazzak a publikumot.

En is szolgaltatokent vagyok itt, de egyaltalan nem nezem jo szemmel azt, hogy egy versenytarsra igy mindenfelet magyaraznak, ugy hogy fogalmuk sincs arrol mi lehet a hattereben. Persze ezekrol ensem tudok, de kulonosebb kovetkeztetest nem vonok le az alanyi adomentesseg es hasonlo kiszivargo dolgokbol.

#552 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 18:47

Tény, hogy semmiféle következtetést nem lehet levonni abból, hogy egy cég áfamentes, vagy sem! De azért elég megtévesztő a kiírás! Ha áfamentes, akkor sem visszaigányelhető, sem befizetendő áfája nincs, viszont áfa tartalmú számlát sem adhat ki! Tehát aki igénybeveszi a szolgáltatásait, annak nincs lehetősége áfavisszaigénylésre. Ezzel semmi gond nincs, mert az árak ennek megfelelőek, csak akkor nem szabad megemlíteni olyasmit, hogy 'az áraink nem tartalmazzák a 25% áfát'! Ebből szerintem szinte mindenki arra következtet, hogy erre még rájön az áfa (25%). Ha céges az illető, akkor nem olyan nagy gond, mert visszaigényli, ha magánszemély, akkor meg elriadhat, mert az neki plusz kiadás lenne.

Javítsatok ki, ha rosszul tudom/gondolom!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#553 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 20:25

Idézet: Csirke - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 19:47

Tény, hogy semmiféle következtetést nem lehet levonni abból, hogy egy cég áfamentes, vagy sem! De azért elég megtévesztő a kiírás! Ha áfamentes, akkor sem visszaigányelhető, sem befizetendő áfája nincs, viszont áfa tartalmú számlát sem adhat ki! Tehát aki igénybeveszi a szolgáltatásait, annak nincs lehetősége áfavisszaigénylésre. Ezzel semmi gond nincs, mert az árak ennek megfelelőek, csak akkor nem szabad megemlíteni olyasmit, hogy 'az áraink nem tartalmazzák a 25% áfát'! Ebből szerintem szinte mindenki arra következtet, hogy erre még rájön az áfa (25%). Ha céges az illető, akkor nem olyan nagy gond, mert visszaigényli, ha magánszemély, akkor meg elriadhat, mert az neki plusz kiadás lenne.

Javítsatok ki, ha rosszul tudom/gondolom!

No ez viszont igaz. Igazabol neki a bruttot (ami a fizetendot jelenti nalam) kene kiirnia ha jol tudom.

#554 Felhasználó inaktív   worldinternet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 17:07

Hello Mindenkinek!

Ha igazán professzionális Web & Internet szolgáltatásokat szeretnétek rendelni, akkor ezt most tegyétek ,mert DVD lejátszót ,vagy Pen Drive-ot nyerhettek. EZ NEM ÁTVERÉS!!!

Részletek a www.worldinternet.hu oldalán!

Üdv. Zsolt!

Csatolt fájl:

#555 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 17:30

Idézet: worldinternet - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 18:07

Hello Mindenkinek!

Ha igazán professzionális Web & Internet szolgáltatásokat szeretnétek rendelni, akkor ezt most tegyétek ,mert DVD lejátszót ,vagy Pen Drive-ot nyerhettek. EZ NEM ÁTVERÉS!!!

Üdv. Zsolt!

Köszönjük. :D Igazan jó csak ezért reggeltél.

#556 Felhasználó inaktív   worldinternet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 17:53

Nem csak ezért reggeltem ,hanem egy Partner Cég vezetője hívta fel a figyelmemet az alanyi adómentes cégek helyzetéről a Webhosting piacon, mivel a Worldinternet is (alanyi mentes) ...

#557 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:36

Idézet: worldinternet - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 18:53

Nem csak ezért reggeltem ,hanem egy Partner Cég vezetője hívta fel a figyelmemet az alanyi adómentes cégek helyzetéről a Webhosting piacon, mivel a Worldinternet is (alanyi mentes) ...

eva-s cégeknek biztosan jobb mint az áfá-sok

#558 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 19:44

Idézet: worldinternet - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 18:07

Hello Mindenkinek!

Üdv. Zsolt!

Adsl árakat nem igazán találok az oldalatokon. A pdf-ekben van vmi, de azon kiigazodni..
Szal az adsl-t is 0% áfá-val adjátok?

#559 Felhasználó inaktív   worldinternet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 21:50

Az adsl szolgáltatást a hu.inter.net viszonteladójaként biztosítjuk, az árakat az ADSL menü-ben találod, azon belül egyéni ,vagy üzleti ügyfelek számára ...

#560 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 13:57

Idézet: worldinternet - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 20:50

Az adsl szolgáltatást a hu.inter.net viszonteladójaként biztosítjuk, az árakat az ADSL menü-ben találod, azon belül egyéni ,vagy üzleti ügyfelek számára ...

És azt is alanyi adómentesen, 0% ÁFÁ-val? Vagy a számlát is az inter.net adja 25%-os ÁFÁ-val?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.