HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 19:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 19:16

Jövő hét elején menni fog jól. Én most a .com-osakon meglepődtem, online kitöltöttem, pár óra múlva jött a mail, hogy kész, műxik. Aztán télleg :-o

Hm, lehet nekem is com kellett volna :)

Jövő hét eleje? Remélem tuti lesz (lehetőleg minél hamarabb), és nem merül fel vele semmi gond, mert egy pár ezer db kártyanaptárra és lapozható naptárra kerülnek fel a címek, és ha le lesz gyártva nyomdában, akkor már nincs visszaút :) :reklamacio:

#602 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 20:25

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 19:04

Sziasztok.

Nem tudom volt-e arról szó, amit kérdezni akarok:

bejegyeztettem egy cégnév.hu domaint, várakoztam a nyilvántartásba vételig, tegnap már a 2 hetes ISZT várólista ideje is letelt (kikerült a domain.hu listáról), most a domain státusza: "ISZT elbírálás alatt" már 1 napja.

Kb. ez mennyi ideig szokott tartani, azaz mikor vehetem igénybe a domainem?

El kéne olvasni a reg. feltételeket. Ha cégnévvel egyező domain akkor miert nem prioritassal adtad le? Az 3 munkanap. A két után szinten max. 3 munkanap a domain. Egyébként simán 36 órára lehetne tenni, mert tulképp nemsok történik a registrator felvitt domainekkel...

#603 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 08:50

Idézet: andrej - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 20:25

El kéne olvasni a reg. feltételeket. Ha cégnévvel egyező domain akkor miert nem prioritassal adtad le? Az 3 munkanap. A két után szinten max. 3 munkanap a domain. Egyébként simán 36 órára lehetne tenni, mert tulképp nemsok történik a registrator felvitt domainekkel...

Elolvastam.

Nem prioritással adtam, mert az azokhoz ilyenkor kötelezően kapcsolódó dokumentumokért nem volt kedvem futkorászni könyvelőhöz - stb. ANNYIRA azért nem sürgős, és nem is a sürgősségen volt a hangsúly, hanem hogy az "ISZT elbírálás" alatt mit kell érteni, és mennyi ideig tarthat, mert erről nem írnak, legalábbis én nem olvastam.

Szerk: most nézem, ezek szerint péntek este vagy szombaton is megy a dolog, mert átváltott "regisztrálttá" időközben...

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 20. 08:54 -kor

#604 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 10:08

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 7:50

Elolvastam.

Nem prioritással adtam, mert az azokhoz ilyenkor kötelezően kapcsolódó dokumentumokért nem volt kedvem futkorászni könyvelőhöz - stb. ANNYIRA azért nem sürgős, és nem is a sürgősségen volt a hangsúly, hanem hogy az "ISZT elbírálás" alatt mit kell érteni, és mennyi ideig tarthat, mert erről nem írnak, legalábbis én nem olvastam.

Szerk: most nézem, ezek szerint péntek este vagy szombaton is megy a dolog, mert átváltott "regisztrálttá" időközben...

Hehe, az "elbírálás alatt" státuszon be sokan be szoktak ijedni, az én ügyfeleim között is volt, aki már kérdezte, hogy "de ez mit jelent?  Mit bírálnak el rajta? Mi lesz a domainnel, ha nem fog bejegyződni?"  :D
De egyébként nem kell izgulni, ha megfelelsz a feltételeknek, akkor mindenképpen működni fog a domain.

#605 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 11:04

Hát igen, minden kezdet / kezdő "nehéz ügy" (?), mint én is  :rolleyes:

Már megy a domain, most már csak az a gondom :), hogy az axelero domreg-én a "domain zóna módosítás" nem igazán megy...(most éppen be se jön az oldal), a "részletes beállításra" azt mondja, nem bejegyzett domain, simán meg hiába írtam be  a www szerver címét, továbbra is "virtweb.axelero.hu" -ra oldódik fel a domain.

#606 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:02

Nah csak az én netszolgáltatóm dns-ei követték a változást lassan, az axe-n már jó.

További gond merült fel: :)

Az Axe által biztosított  tárhely (ha jól látom) Windows 2000 típusú (*.axelero.net -szerű ADSL Profihoz adott 50 MB).
Sikeresen rá irányítottam az új domainre, de azt mondja hogy "under construciton" nincs "default page". Eddig a cégnév.axelero.net címen simán ment a céges honlap, de most, hogy az új cégnév.hu domain rá van irányítva az cégnév.axelero.net -re, most meg a fenti problémát csinálja :think:
Mit kéne még állítanom?
Van a szerveren egy HTML könyvtár, amiben a honlap van, van default.html és htm, index.htm, index.html.

#607 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:08

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 11:04

Hát igen, minden kezdet / kezdő "nehéz ügy" (?), mint én is  :rolleyes:

Már megy a domain, most már csak az a gondom :), hogy az axelero domreg-én a "domain zóna módosítás" nem igazán megy...(most éppen be se jön az oldal), a "részletes beállításra" azt mondja, nem bejegyzett domain, simán meg hiába írtam be  a www szerver címét, továbbra is "virtweb.axelero.hu" -ra oldódik fel a domain.

Kicsit várni kell ilyenkor a DNS-es mizéria miatt (ha nézegeted, akkor a szolgaltatod nevszervere kesseli és jóval lassabban érződnek nálad a módosítások). Bahh reggeltél volna nálunk (vagy más hasonlónál), igaz nincs csilivili beállítócucc a domainedhez, de csak mailezel és beállítjuk a hostot/zónát (persze dinamikus IP-re nemszivesen, az önszivatas elkerulese miatt :) ).

#608 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:37

Hát majd legközelebb :)

Egyébként én most más netkapcsolatról nézem, és még nálam nem frissült, viszont Axe-s netről meg már igen.

Esetleg a fenti problémára valaki? Az Axe-s adatparkos Win 2000 server esetén mit állítsak, hogy jó legyen a www?

Szerkesztette: Kory 2004. 11. 20. 12:38 -kor

#609 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:53

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 12:37

Hát majd legközelebb :)

Egyébként én most más netkapcsolatról nézem, és még nálam nem frissült, viszont Axe-s netről meg már igen.

Esetleg a fenti problémára valaki? Az Axe-s adatparkos Win 2000 server esetén mit állítsak, hogy jó legyen a www?

Migrálj FreeBSD-re. :) Egyébként IIS (virtualhost?) beállítások kozott lesz szerintem, de win serverhez huje vok szerencsere.

#610 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:59

Idézet: andrej - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 12:53

Migrálj FreeBSD-re. :) Egyébként IIS (virtualhost?) beállítások kozott lesz szerintem, de win serverhez huje vok szerencsere.

Szóval akkor beszélnem kell az AXE-sokkal? Gondoltam, sokk lesz :)

Magát a win 2000 servert nyilván nem érem el, csak FTP-n, amit látok, abból gazdálkodom...

Egyébként azt se értem miért win 2000 alapú ez a tárhely, ismerek olyat, szintén ADSL Profihoz adott cucc, ahol Linuxos.

#611 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 13:09

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 12:59

Szóval akkor beszélnem kell az AXE-sokkal? Gondoltam, sokk lesz :)

Magát a win 2000 servert nyilván nem érem el, csak FTP-n, amit látok, abból gazdálkodom...

Egyébként azt se értem miért win 2000 alapú ez a tárhely, ismerek olyat, szintén ADSL Profihoz adott cucc, ahol Linuxos.

jahogy a suxi tartja karban, gondolom ezen volt hely es ha statikus akkor szerintuk mind1. Egyebkent itt asszem a szuxival magaval tobb gondol lesz, mint a windows serverrel. :( Ha neadjisten megunnád a szuxolast... :) akkor allunk rendelkezesedre.

#612 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 10:32

Beszéltem az Axe-val, migrálás lesz Linuxos szerverre, (fura módon tippje sem volt hogy miért nem működik, ill. nem is nagyon akarta megoldani), inkább javasolta a migrációt. Persze előtte mindent le kell menteni (kevés adat, html, stb.), állítólag 1 nap alatt megcsinálják. Most várom, hogy visszaszóljanak.

#613 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 11:44

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 10:32

Beszéltem az Axe-val, migrálás lesz Linuxos szerverre, (fura módon tippje sem volt hogy miért nem működik, ill. nem is nagyon akarta megoldani), inkább javasolta a migrációt. Persze előtte mindent le kell menteni (kevés adat, html, stb.), állítólag 1 nap alatt megcsinálják. Most várom, hogy visszaszóljanak.

Ez reálisan hangzik, kivancsi vagyok télleg sikerül-e nekik. :) Azért te is mentsed ami menthető.

#614 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:52

Idézet: andrej - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 11:44

Ez reálisan hangzik, kivancsi vagyok télleg sikerül-e nekik. :) Azért te is mentsed ami menthető.

Remélem én is. Ja egyébként úgy értette, hogy ÉN mentsek le mindent az FTP-ről... :)

Egyébként egyelőre semmi nem történt, de felírtam a srác nevét, a későbbiek miatt :)

#615 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 14:22

Idézet: Kory - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 12:52

Remélem én is. Ja egyébként úgy értette, hogy ÉN mentsek le mindent az FTP-ről... :)

Egyébként egyelőre semmi nem történt, de felírtam a srác nevét, a későbbiek miatt :)

Vasárnap nem is fog náluk semmi sem történni. :) Holnap jó eséllyel működtetni fogják neked.

#616 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 12:03

Kedves szolgáltatók!

Köszönöm a maileket, elolvastam őket, és megvitattuk a lehetőségeket a bűnbandával. Azért ide írok, mert nem mind adtatok meg válaszmailt. A következőkre várom a konkrét ajánlatot, legkésőbb jövő hétfőn válaszolok, a legolcsóbb győz:

- 1 db domain reg. és fenntartás
- A domainhez kapcsolódó hosting, ha lehet korlátlan számú, de legalább 4 aldomain kezelése (ebből 1 a www) + jó, ha egy aldomaint jelszóval védve is lehetne (nem nagy gond, ha nincs, asszem meg tudjuk oldani, de ha van kész megoldás, örülünk neki).
- PHP + MySQL
- 10 MB hely a weblaphoz + a fórumhoz nem tudom mennyi szükséges. A fórum egyébként lehet, hogy rövid úton úgyis behal. :D
- 10 db @domain-es email, lehet csak alias (ha ez a jó szó), elég, ha szabadon beállítható mailcímre forwardot kapunk + fontos, hogy a tévesen megcímzett levelek (hülyeség@domain) is megérkezzenek egy beállítható címre. Magyarán POP + SMTP nem igazán fontos, de ha benne van, az se baj.
- Ezen felül kezdetnek mondjuk 50 MB ftp-tárhely. Külön acct-ok nem szükségesek, elég, ha egy időben egyikünk be tud lépni (pub nem kell, csak a "tagság" használná).
- Éves díjat fizetnénk előre, átutalással, ha lehet.

Gondolom, a tárhely későbbi növelése nem gond, ezt is írjátok le, mibe fáj (pl. +10 - 100 MB-onként mennyi). Előre is köszi, az egyszerűség kedvéért itt a közvetlen mailem.
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#617 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 00:15

Idézet: deak21 - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 12:03

Kedves szolgáltatók!

Köszönöm a maileket, elolvastam őket, és megvitattuk a lehetőségeket a bűnbandával. Azért ide írok, mert nem mind adtatok meg válaszmailt. A következőkre várom a konkrét ajánlatot, legkésőbb jövő hétfőn válaszolok, a legolcsóbb győz:

- 1 db domain reg. és fenntartás
- A domainhez kapcsolódó hosting, ha lehet korlátlan számú, de legalább 4 aldomain kezelése (ebből 1 a www) + jó, ha egy aldomaint jelszóval védve is lehetne (nem nagy gond, ha nincs, asszem meg tudjuk oldani, de ha van kész megoldás, örülünk neki).
- PHP + MySQL
- 10 MB hely a weblaphoz + a fórumhoz nem tudom mennyi szükséges. A fórum egyébként lehet, hogy rövid úton úgyis behal. :D
- 10 db @domain-es email, lehet csak alias (ha ez a jó szó), elég, ha szabadon beállítható mailcímre forwardot kapunk + fontos, hogy a tévesen megcímzett levelek (hülyeség@domain) is megérkezzenek egy beállítható címre. Magyarán POP + SMTP nem igazán fontos, de ha benne van, az se baj.
- Ezen felül kezdetnek mondjuk 50 MB ftp-tárhely. Külön acct-ok nem szükségesek, elég, ha egy időben egyikünk be tud lépni (pub nem kell, csak a "tagság" használná).
- Éves díjat fizetnénk előre, átutalással, ha lehet.

Gondolom, a tárhely későbbi növelése nem gond, ezt is írjátok le, mibe fáj (pl. +10 - 100 MB-onként mennyi). Előre is köszi, az egyszerűség kedvéért itt a közvetlen mailem.

Az én mailem megkaptad? Mert itten keverednek a dolgok  mailekben. Azaz most nemtom hogy Tiffany -val mi a helyzet es veled. :)

#618 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 00:30

Szóval közben nyomoztam és képbe kerültem. Kérés, ami szerintem bármelyik szolgaltato felé jól jöhet: HA fórumról kapott mailre valaszoltok irjatok bele a forumon levo nikketek is pliz.

Most a kovi tortent: irtam Deak21-nek 17-en mailt, ahogy az lathato is a topikban, node aznap este valaszolt nekem Tiffany es nem lattam elsore, hogy ki az (es a hosszu mailt sem neztem vegig) ezert picit megkavarodtam. :)

#619 Felhasználó inaktív   deak21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:43

Idézet: andrej - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 1:15

Az én mailem megkaptad? Mert itten keverednek a dolgok  mailekben. Azaz most nemtom hogy Tiffany -val mi a helyzet es veled. :)

Igen, megkaptam, látom, a Tiffany-helyzet kibogozódott. :D
Én már akkor csajoztam, mikor még
szép lány volt az anyátok.
Én már akkor nyomultam, mikor még
jó fej volt az apátok.

#620 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:02

Idézet: deak21 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:43

Igen, megkaptam, látom, a Tiffany-helyzet kibogozódott. :D

huh akkor jó, hirtelen aszittem total meg vagyok hujulve, de szerencsere megsem :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.