Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb?
Elküldve: 2006. 02. 10. 20:32
1. tényleges 0-24h órás ügyfélszolgálattal
2. nem agyonterhelt szerverekkel
rendelkezik és nem 10 e forint havonta?
idáig a webs.hu egész jónak tűnt, de akkora sötét ott a rendszergazda akivel kapcsolatban vagyunk, hogy csak na...
Elküldve: 2006. 02. 10. 22:54
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 20:32
2. nem agyonterhelt szerverekkel
Hát nem
De minek 24 órás ügyfélszolgálat? Ha nem műxik, akkor mi pld. tudunk róla, aztán hegesztünk. Ha működik, akkor meg mi a fenének zaklatni feleslegesen? Kiemelt ügyfeleknek végül is van külön éjszakai ügyelet, csak mivel rászoktak a hülyeségekre, meg felesleges baromkodásokra, így inkább letettünk róla... Mert nemár hajnali 2kor szopjunk azzal, hogy nemmegyapassziánsz...
Elküldve: 2006. 02. 11. 12:01
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 23:54
De minek 24 órás ügyfélszolgálat? Ha nem műxik, akkor mi pld. tudunk róla, aztán hegesztünk. Ha működik, akkor meg mi a fenének zaklatni feleslegesen? Kiemelt ügyfeleknek végül is van külön éjszakai ügyelet, csak mivel rászoktak a hülyeségekre, meg felesleges baromkodásokra, így inkább letettünk róla... Mert nemár hajnali 2kor szopjunk azzal, hogy nemmegyapassziánsz...
na, ha nálatok is sms csipog ha baj van, addig pedig jó a rendszer, akkor ti sem vagytok jobbak a többi silány szolgáltatónál, már bocsi...
legalább 3x volt olyan 1 év alatt, hogy egy komoly szolgáltatónál ezt a választ kaptam:
Márpedig az oldal megy, mert nem jött hibaüzenet.... az ügyfeleink meg őrjöngtek... meg aztán én is... kiderült, hogy azért mert nem jött sms, úgy gondolták nincs is hiba
0-24 órás felügyelet pedig kell, pont azért, hogy ha van valami hiba, akkor AZONNAL legyen ott valaki aki megcsinálja, aki válaszol, aki megmondja, mikorra lesz készen.... olyan oldalak esetében, ahol SOK PÉNZRŐL van szó, ott a "tudunk róla, hegesztjük" hozzáállás nem elég...
szóval a kérdés továbbra is adott, megbízható ÜFSZ-es tárhely szolgáltató kellene nem aranyárban
Elküldve: 2006. 02. 11. 12:38
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 02. 11. 14:22
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 13:01
legalább 3x volt olyan 1 év alatt, hogy egy komoly szolgáltatónál ezt a választ kaptam:
Márpedig az oldal megy, mert nem jött hibaüzenet.... az ügyfeleink meg őrjöngtek... meg aztán én is... kiderült, hogy azért mert nem jött sms, úgy gondolták nincs is hiba
0-24 órás felügyelet pedig kell, pont azért, hogy ha van valami hiba, akkor AZONNAL legyen ott valaki aki megcsinálja, aki válaszol, aki megmondja, mikorra lesz készen.... olyan oldalak esetében, ahol SOK PÉNZRŐL van szó, ott a "tudunk róla, hegesztjük" hozzáállás nem elég...
szóval a kérdés továbbra is adott, megbízható ÜFSZ-es tárhely szolgáltató kellene nem aranyárban
300e/hóért a gép mellé ültetek neked 2 embert felválta, akkor azonnal lesz support 0-24h
Elküldve: 2006. 02. 11. 18:50
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 11:01
Nem kéne kevés pénzért sokat várni.
Évi 10-20 ezer forintért 99.5%-os garantált rendelkezésre állásnál többet nem nagyon kapsz. (Ez 1.8 nap egy évben)
Másrészt szerintem tök fölösleges hajnali 2-kor felhívni a szolgáltatót.
Elküldve: 2006. 02. 11. 19:37
mellesleg, ne csak miattam üljön ott az a valaki, hanem a másik pár ezer ügyfél miatt is
de látom megint megy a magyar mentalitás... pénzt azt kérünk érte de hogy dolgozni is kelljen, azt már nem ....nevetséges, mindehol ez van...
nem a 100 % készenlét kell, hanem hogy ha baj van, akkor legyen valaki aki NAGYON hamar (tehát nem 1 nap múlva) megcsinálja....
mindegy, bocs, hogy kérdeztem téma lezárva
Elküldve: 2006. 02. 11. 20:29
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 21:32
(...)
(...)
Szerintem valamelyik igazán nagy szolgáltatónál nézd meg, mert aki ilyen követelményeket be tud vállalni ekkora havidíj mellett, az valószínűleg igen nagy ügyfélkörrel rendelkezik, különben ez nem kifizetődő.
Ergo esetleg nézz meg egy amerikai szolgáltatót, hátha ott találsz ilyen díjcsomagot.
Elküldve: 2006. 02. 11. 21:24
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 12:01
Márpedig az oldal megy, mert nem jött hibaüzenet.... az ügyfeleink meg őrjöngtek... meg aztán én is... kiderült, hogy
Jaaaa, SOK PÉNZ? Semmi gond, kapsz másik telefonszámot, amin éjjel-nappal elérhető valaki, oszt intézkedik... Simán, semmi gond.
De nálunk első sorban az összes user nekilátott ügyfélszolgálatot hívogatni, amint volt egy reboot... Pár perc alatt megkaptam a 20 telefonom, de hogy ezek mindig neten lógnak... Aztán a másik user, aki mást nem tudott elérni, felhívott 01:15-kor, hogy nem telepedik fel a FIFA, mi a fenét kell csinálni...
Éjjel 3kor meghirdetett szerverkarbantartás, kb. 20 perc. VIP ügyfelek értedsítve, többi nem érdekel. 03:03-kor jött az első anyázás a VIP usertől, hogy "már megint nem megy a...", szolgáltatások 03:06-kor 100%-ig működtek. Mondhatom, hogy szívjanak le?
Pár napja éjjel 40 darab levelet váltottam egyik userrel 2 órán belül, közben valaki beszólt, hogy nem megy a levelezőszerver. Nálunk az esetek szinte 100%-ában az user a hülye, és pont. Nem megy a hírlevél. Hümm, nem is rendelt hírlevélszolgáltatást... Pár nap múlva mail, hogy még mindig nem megy, SOK PÉNZ múlik rajt, azonnal oldjuk meg. Ok, közel 1 napig tartott átnyálazni a logokat, megfejteni a saját php motorjukat, és lebaszni a fejlesztőt. Arról persze hallani nem akartak, hogy megírjuk a számlát...
Amúgy érdekes, mert van egy csomó user, akivel úgy cirka 4 éve közreműküdönk, teljesen jó árat fizetnek, ha valami kérdés van, akkor írnak mailt, megoldjuk, válaszolunk. Másik rétegnél meg rugdossuk a mindenféle általuk felrakott, meg webről letöltött példascripteket, mert ugye elvárják, hogy a T. Ügyfélnek a segge nyalva legyen évi 15 rugóért, közben ennyit röhögve elkávézik pár hónap alatt, csak engem könnyebb baszogatni, mint a kávéautomata supportját...
A szerverek szolgáltatásait mi is 24 órában használjuk, mókás volt, mikor FTPvel jöttek le róla fileok, scp-vel töltöttem fel rá, ssh-val bent lógtam, közben masszívan leveleztem, de kaptam pár telefont, hogy abszolút nem elérhető a gép. Hümm, meglestem pár másik hálózatból, néztem a logokat, blábláblá, emivel simán elmegy 3 órám, majd közlöm, hogy de tényleg működőnek látszik.
Közben user beismeri, hogy "magától megjavult" vagy még rosszabb opció, elkönyveli, hogy beszólt, aztán megcsináltam... Így legközelebb is be fog szólni, mert szar a szerver, de így egyből megincsáljuk.
Érdekes ám a tényállás szolgáltatói oldalról is...
Szóval ha kinek mi a sok, ha havi 10 rugót nem ér meg a SOK PÉNZ, akkor nem kell vele foglalkozni, hisz a magán mobilszámlám megüt 40 rugót havonta, kocsi meg 300ezrest. Ez mellé 10 rugót 24 órás szolgáltatásért tudja a fene, többi usernél szokott működni, de utoljára nem picsáztam, srác enm bírta sokadikra beírni az smtp jelszavát, csak mondogatta, hogy jóaz... Hibabejelentéstől számítva 12 órán belül helyszínre kiszálláss, jelszó beírás, majd számla postázása. Most éppen ezt átszom, aztán meglátjuk milyen eredeménnyel....
Ügyfél általában nem tud rendes hibaüzenetet mondani, én meg órákat túrhatom a logokat, közben minden jól működik. Ugye ha Neked van ilyen, akkor leszámlázhatom?
Ráadásul sok éve együttműködő usereknek már külön vasakat kezdünk befogni az egyedi igények, megfejtések miatt, díj emelése nélkül. Ezt is jó lenne, ha értékelnék, mert kis cégtől meg ilyeneket tud kapni az ember, amiért esetleg nagy cég lazán beintene, vagy virtuális szervere mondana egy elég combos árat. Pld, kell egy fizetős progg, vagy util, akkor megveszem, mert mondjuk 3-5 éven belül megtérül...
Elküldve: 2006. 02. 12. 14:20
Idézet: Boston Cézárja - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 18:37
mellesleg, ne csak miattam üljön ott az a valaki, hanem a másik pár ezer ügyfél miatt is
de látom megint megy a magyar mentalitás... pénzt azt kérünk érte de hogy dolgozni is kelljen, azt már nem ....nevetséges, mindehol ez van...
nem a 100 % készenlét kell, hanem hogy ha baj van, akkor legyen valaki aki NAGYON hamar (tehát nem 1 nap múlva) megcsinálja....
mindegy, bocs, hogy kérdeztem téma lezárva
Oké, téma lezárva, és flamelni sem akarok, de azért még egy megjegyzést engedj meg.
Természetesen minden webhosting szolgáltatásnál elvárhatod, hogy jól működjön (a szerződésben meghatározott rendelkezésre-állás szerint!), de ehhez totál fölösleges hajnali 2-kor zargatnod a szolgáltatót telefonon, mikor azt megtehetnéd pl. e-mailben is.
A rossz magyar mentalitás pedig pont az, amit te mívelsz, hogy a pénzedért (ami az általad elmondottak alapján igazán nem sok) meg akarod váltani a világot. Mégis, ki fog havi 10 ezer Ft alatt éjszaka beszélni veled?
Elküldve: 2006. 02. 12. 14:28
Idézet: Taranov - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 15:20
06-90....
Elküldve: 2006. 02. 12. 14:45
Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 14:28
Elküldve: 2006. 02. 15. 14:53
Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni a következőben: egy domain regisztrátor cég nevén van egy domain (példa kedvéért "alughf.hu"). Adott az "Alughf Kft.", aki szeretné használni ezt a domaint -- milyen lehetősége van a domain megszerzésére? Annyira egyedi a név, hogy pl. az internetes keresők is csak a céggel kapcsolatos találatokat adnak. Kötelesek átadni a domaint?
100%-ig nem vagyok biztos benne, de igen nagy valószínűséggel a céget korábban jegyezték be, mint a domaint. Ráadásul semmi szolgáltatás/weboldal nincs most az "alughf.hu" mögött.
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2006. 02. 15. 15:12
Idézet: gáborvagyok - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 14:53
Így bejegyzett névnél utólag már semmi. Esetleg ha Alughf Kft önként lemond róla, eladja, ilyesmik.
Venni kell .com-ot, kb. 4ezer/év, oszt szevasz, még a papírmunkája is egyszerűbb.
Elküldve: 2006. 02. 15. 15:18
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:12
Idézet
Elküldve: 2006. 02. 15. 15:18
Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:12
Lehet, hogy félreérthető voltam: a domain most a domain regisztrátor nevén van és az alughf kft. szeretné használni (nevére íratni).
Elküldve: 2006. 02. 15. 17:25
Idézet: gáborvagyok - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:18
Akkor neki kell lemondania, mindegy. sokszor is magam nevére jegyzem be, mert ha nem fizetnek, akkor legalább a domaint nem bírja használni, vagy ha VIP user az illető, akkor nem kell papírmunkával pöcsölni, csak ír egy mailt, oszt működik a domain.
Utólag nem lehet tenni semmit. Pont.
Elküldve: 2006. 02. 15. 17:37
Idézet: gáborvagyok - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 13:53
Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni a következőben: egy domain regisztrátor cég nevén van egy domain (példa kedvéért "alughf.hu"). Adott az "Alughf Kft.", aki szeretné használni ezt a domaint -- milyen lehetősége van a domain megszerzésére? Annyira egyedi a név, hogy pl. az internetes keresők is csak a céggel kapcsolatos találatokat adnak. Kötelesek átadni a domaint?
100%-ig nem vagyok biztos benne, de igen nagy valószínűséggel a céget korábban jegyezték be, mint a domaint. Ráadásul semmi szolgáltatás/weboldal nincs most az "alughf.hu" mögött.
Előre is köszönöm!
Szerintem, ha felajánlotok nekik 20-30k-t, nagy valószínűséggel lemondanak róla, és nektek sem lesz nagy gondotok.
Elküldve: 2006. 02. 15. 19:10
Idézet: Taranov - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 18:37
Az összeg erősen a névtől függ, de inkább 50-100e+ a "szokásos".
Elküldve: 2006. 02. 15. 19:10
Idézet: gáborvagyok - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:53
Előre is köszönöm!
Semmilyen módon nem lehet tőlük elvenni, csak max pénzért.

Súgó
A téma zárva.