HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:56

Napi találós kérdés: szerintetek ha júzer rendel egy komplett weboldalt, de nem fizeti ki, akkor jogosan igényli-e az akármilyen tárhelyre felrakott jelszót, meg az oldal forrását, avagy menjen a picsába, oszt fizessen, utána jóban leszünk?

milyen jelszot? milyen oldalt? hiszen nem vett semmit!!! Az egyetlen dolog, amit jogosan igenyelhet egy ugyved :PPP

#2442 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:56

Napi találós kérdés: szerintetek ha júzer rendel egy komplett weboldalt, de nem fizeti ki, akkor jogosan igényli-e az akármilyen tárhelyre felrakott jelszót, meg az oldal forrását, avagy menjen a picsába, oszt fizessen, utána jóban leszünk?

Szerintem finoman vezesd rá, hogy ez így nem egészen korrekt. Hirtelen rossz a memóriád, elfelejtetted azt a jelszót. :) Ha kifizeti az orvosi kezelés költségét - ami véletlenül pont egyezik a megbeszélt munkadíjjal -, akkor lehet, hogy eszedbe fog jutni. :D
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2443 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:21

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:58

milyen jelszot? milyen oldalt? hiszen nem vett semmit!!! Az egyetlen dolog, amit jogosan igenyelhet egy ugyved :PPP

Na, akkor mondom:

Amit megrendelt, az teljesítés után az övé. Ha hardvert rendelt, aztán átvette, de nem fizeti ki, akkor is teljesítettem a megrendelést, övé a vas, ha nem fizet, akkor ezt külön körben le lehet játszani, de nem foghatom meg, rúghatom be az iroda ajtaját, mert övé a vas.

Ugyanígy övé a melóm, valamint a megtermelt forráskód. Tudom, faszságnak hangzik, de most jövök a bíróságról, szerdán meg következő kör...
Make love not Wor.

#2444 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 17:25

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:15

Szerintem finoman vezesd rá, hogy ez így nem egészen korrekt. Hirtelen rossz a memóriád, elfelejtetted azt a jelszót. :) Ha kifizeti az orvosi kezelés költségét - ami véletlenül pont egyezik a megbeszélt munkadíjjal -, akkor lehet, hogy eszedbe fog jutni. :D

Itt most fordítva van a dolog. Mivel nem fizetett, így 3 havi működés után lebasztam az oldalt, mert ne menjen már ingyé. Aztán másik céggel másik domaint jegyeztettek be, megcsináltatták ugyanígy az oldalt, aztán mivel így csúszott, meg késve lett weboldaluk, most meg akarják fordítani a dolgot és a kiesést is a nyakamba akarják varrni, meg a másik cégnek a plusz lóvéját...

Másik cég nyilatkozott, hogy "ez csak egy weboldal, de nincs teste" vagy mi, meg mert a google nem találja meg első helyen őket, holott tőlem egy komplex megoldást szerettek volna, hogy a weboldaluk könnyen, egy kattintással elérhető legyen. Mondom ahamm, betesszük kezdőlapnak, oszt autorunból még kattintani sem kell :-)

Most ezt csavarjuk, hogy a könnyen elérhető az www.cégnév.hu vagy googléba beírjuk a cég tevékenységi dolgait, oszt megjelenik első találatok közt.

Új webes cégnél meg persze fizetett link is van bal oldalt, szóval ez megint külön kavarás.

Vadkelet baze  :reklamacio:
Make love not Wor.

#2445 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 18:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:25

Szerződés, szerződés, szerződés... nem lehet eleget hangoztatni...

#2446 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 20:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 18:25

Itt most fordítva van a dolog. Mivel nem fizetett, így 3 havi működés után lebasztam az oldalt, mert ne menjen már ingyé. Aztán másik céggel másik domaint jegyeztettek be, megcsináltatták ugyanígy az oldalt, aztán mivel így csúszott, meg késve lett weboldaluk, most meg akarják fordítani a dolgot és a kiesést is a nyakamba akarják varrni, meg a másik cégnek a plusz lóvéját...

Másik cég nyilatkozott, hogy "ez csak egy weboldal, de nincs teste" vagy mi, meg mert a google nem találja meg első helyen őket, holott tőlem egy komplex megoldást szerettek volna, hogy a weboldaluk könnyen, egy kattintással elérhető legyen. Mondom ahamm, betesszük kezdőlapnak, oszt autorunból még kattintani sem kell :-)

Most ezt csavarjuk, hogy a könnyen elérhető az www.cégnév.hu vagy googléba beírjuk a cég tevékenységi dolgait, oszt megjelenik első találatok közt.

Új webes cégnél meg persze fizetett link is van bal oldalt, szóval ez megint külön kavarás.

az valo igaz, hogy szerzodes... Ha a lekapcsolas elott megtetted a felszolitast, ertesitest, stb. akkor egy szava nem lehet a lekapcsolas miatt.

Ha egy weblapot csinaltal neki, az ahogy mondod, elvben tenyleg az ove, de ebben az esetben kovetelheted annak dijat. Ez viszont nem kapcsolhato ossze az uzemeltetessel, ami egy folyamatos szolgaltatas. Amit te csinaltal neki, azt ird ki CD-re, add neki oda, ami meg adatbazisba osszegyult nalad esetleg (gondolom ezert kellene neki a hozzaferes) azt mentsd el valahova es kozold vele, hogy eleget teve a szemelyes adaotok es egyeb informaciok jogosulatlan tarolasanak, minden vele kapcsolatos informaciot eltavolitottal a szerverrol.

Ha netan nem a te javadra dontene a birosag, mindenkepp fellebbezzetek, ha kell, van egy jo, internetre szakosodott ugyvedem.

Aga

#2447 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 22:54

Idézet: melon - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 19:40

Szerződés, szerződés, szerződés... nem lehet eleget hangoztatni...

Én meg hiába emlegetem, hogy amennyit papírformával pöcsölnék, annyit ugyanúgy gazdaságos, ha elbukok? Ez nem Tmobil, hogy vagy aláírom vagy nem, itt szeretnek belemódosítgatni, meg kavarn ia júzerek. Napi sok óra elmegy a szerződéskedéssel, most évi 10-20ezrekért érdemes vele foglalkoznom, vagy egy egyedi ajánlat?

Szerződés szerintük meg úgy szólt, egyszerűen megtlaálható webes megjelenést rendeltek. Ezt csavarták ki arra, hogy keresővel egyszerűen megtalálható, oszt a jelenlegi cég meg tudta csinálni, mi meg nem. most mesélhettem, hogy a gugli az rajtunk kívül álló harmadik fél, blábláblá, aki nem akar fizetni, az meg 3 évig szopat  bíróságon, oszt utána hiába kapom meg kamatostól, lófaszt nem érek az összeggel, ha további 40-50-100 munkaórám belemegy. Itt a mai napon elment csak erre a tárgyalásra 5 órám. Nem érek rá hülyéskedni baszki, inkább vigye a pénzem, érted.
Make love not Wor.

#2448 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 07:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 23:54

Itt a mai napon elment csak erre a tárgyalásra 5 órám. Nem érek rá hülyéskedni baszki, inkább vigye a pénzem, érted.

Epp ezert kell az ugyvedet kuldeni magad helyett. Az O idejet pedig a masik fel fogja kifizetni, mert ugye nyerni kell.

Szerzodes: sablon szerzodes, ez van, itt irja ala:

google: a google nem az internet. Ilyen alapon azt is elvarhatna, hogy a startlapba keruljon bele!

Az oldal az interneten konnyeden elerheto, a billentyuzet segitsegevel konnyeden be kell gepelni a cimsorba az URL-t, es mar meg is jelenik az oldal (ha kifizeti)

#2449 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 08:16

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:25

Epp ezert kell az ugyvedet kuldeni magad helyett. Az O idejet pedig a masik fel fogja kifizetni, mert ugye nyerni kell.

Az oldal az interneten konnyeden elerheto, a billentyuzet segitsegevel konnyeden be kell gepelni a cimsorba az URL-t, es mar meg is jelenik az oldal (ha kifizeti)

Elsőn csak ügyvéd volt, most sorban beidéztek engem is... Hurrátorpedó, ja.

Mesélhettem az utóbbiról, hogy oldal működött, www.cegnev.hu, de mivel "interneten megtalálhatók" szerettek volna lenni, de ha jön az új ügyfél, aki csak úgy összevissza bogarászik, akkor az google és egyebek nélkül nem fogja beírni, hogy www.cegnev.hu, ha meg már ismeri őket, akkor ugye nem is kell internet.

Ami cég csinálta a mostani megoldást, az ezt _állítólag_ tudta garantálni, meg működött is, nálunk nem volt megtalálható, náluk meg már igen. Egy mondatot felolvasott a szerződésükből, a többihez meg ugye semmi közöm, de az is sablonos cucc, majd szerzek belőle úgyis.
Make love not Wor.

#2450 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 08:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 9:16

Elsőn csak ügyvéd volt, most sorban beidéztek engem is... Hurrátorpedó, ja.

Mesélhettem az utóbbiról, hogy oldal működött, www.cegnev.hu, de mivel "interneten megtalálhatók" szerettek volna lenni, de ha jön az új ügyfél, aki csak úgy összevissza bogarászik, akkor az google és egyebek nélkül nem fogja beírni, hogy www.cegnev.hu, ha meg már ismeri őket, akkor ugye nem is kell internet.

Ami cég csinálta a mostani megoldást, az ezt _állítólag_ tudta garantálni, meg működött is, nálunk nem volt megtalálható, náluk meg már igen. Egy mondatot felolvasott a szerződésükből, a többihez meg ugye semmi közöm, de az is sablonos cucc, majd szerzek belőle úgyis.

Szerintem kerjel szakertoi velemenyt a birosagtol, hogy lehet-e egy 3. fel rendszerebe az O akarata nelkul meghatarozott helyre kerulni es erre lehet-e garanciat vallalni.

Valoban vannak trukkok a google-al, de aki ezt garantalni meri, az szelhamos.

#2451 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 09:25

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 9:24

Szerintem kerjel szakertoi velemenyt a birosagtol, hogy lehet-e egy 3. fel rendszerebe az O akarata nelkul meghatarozott helyre kerulni es erre lehet-e garanciat vallalni.

Valoban vannak trukkok a google-al, de aki ezt garantalni meri, az szelhamos.

Valahogy szó szerint ez mondtam, még a vita kezdetén. Mailban kérdezte is, hogy miért nem szerepel a találatok közt, meg mikorra, én meg linkeltem a google faq-ját, hogy itt találja meg a leghivatalosabb információkat.

A baj viszont az, hogy most fizetett hirdetésük is van, ami ugye szépen a jobb felső sarok, de most az egyik termékükre rákeresve szépen az első lapon vannak. Nem nagy szám, idővel nálunk is ott lett volna, de bizonyítani nem lehet, hogy mikor, meg mennyi idő alatt került fel. A vége a lényeg, nálunk hónapok alatt nem lett első oldalon, a másik cégnél meg _állítólag_ egyből, amint összerakták az oldalt.

Bár mivel fizetős dolog is van egy keresőszóra, szerintem azt is priorizálja az első oldalak közt. Most ezen megy a vita, hogy én nem bírom bizonyítani ezzel a könnyen megtalálhatót vagy mit, a másik cég pedig megoldotta...

Szakértő meg vicceses árfekvésben lenne, amit természetesen nekem kell fizetni. Az ügyvéd is azért vállalta el, mert mondván tökeccerű lesz, blábláblá. Aztán mégsem. Én meg nem akarom tovább bonyolítani, vascső, oszt elmennek ám a jó kurva annyukba bazmeg. Egyelőre csak így szolidan :-)
Make love not Wor.

#2452 Felhasználó inaktív   tigga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 10:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 8:25

Valahogy szó szerint ez mondtam, még a vita kezdetén. Mailban kérdezte is, hogy miért nem szerepel a találatok közt, meg mikorra, én meg linkeltem a google faq-ját, hogy itt találja meg a leghivatalosabb információkat.

A baj viszont az, hogy most fizetett hirdetésük is van, ami ugye szépen a jobb felső sarok, de most az egyik termékükre rákeresve szépen az első lapon vannak. Nem nagy szám, idővel nálunk is ott lett volna, de bizonyítani nem lehet, hogy mikor, meg mennyi idő alatt került fel. A vége a lényeg, nálunk hónapok alatt nem lett első oldalon, a másik cégnél meg _állítólag_ egyből, amint összerakták az oldalt.

Bár mivel fizetős dolog is van egy keresőszóra, szerintem azt is priorizálja az első oldalak közt. Most ezen megy a vita, hogy én nem bírom bizonyítani ezzel a könnyen megtalálhatót vagy mit, a másik cég pedig megoldotta...

Szakértő meg vicceses árfekvésben lenne, amit természetesen nekem kell fizetni. Az ügyvéd is azért vállalta el, mert mondván tökeccerű lesz, blábláblá. Aztán mégsem. Én meg nem akarom tovább bonyolítani, vascső, oszt elmennek ám a jó kurva annyukba bazmeg. Egyelőre csak így szolidan :-)

Uhh együttérzek veled komolyan!

Ez sajna jó lesz tanulópénznek.Ami ebből megtanulható az az , hogy gyártsál kőkemény ÁSZF-et 600 oldalast. Elmaradt haszonért járó pereskedést alapban zárd ki belőle és akkor max olyat tudsz bukni, hogy havidíj. A cucc árát mindig előre kérjed el addig nix kiadva ügyfélnek ( haverék is szívtak vele :
megcsinálták az oldalt ügyfél megköszönte lelécelt és átvitte a kész oldalt egy másik hosting céghez és az oldal után persze elfelejtett fizetni ).

Egy két cég tényleg tud ilyeneket garantálni megvannak rá a megfelelő módszerek de ingyen ne várjon senki olyat , hogy az oldala első lesz a google-ban. Ezt max fizetősen lehet megoldani vagy egyedi terméknévvel, szolgáltatással.
szakértek hozzá csak most nem jut eszembe...

#2453 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:48

Az ígeretmnek megfelelően egy helyzetjelentés: úgy tűnik, hogy az ügyfél marad. :)

Beszéltem végül a rendszergazdájukkal telefonon, volt pár kérdése, azokat tisztáztuk. A végeredmény az lett, hogy regisztrálnak még egy domént és maradnak. :) Jelenleg kötőjellel írják a nevüket, ez most anélkül lesz, csak 2004-ben még nem tudták beregisztrálni, amikor indult a szolgáltatás. Akkor ti. még előttük egy hiéna lenyúlta és az érte fölajánlott pár 10e Ft-ot kevesellte. :mad: Nemrégiben azonban a domént lemondta és fölszabadult (nem volt neki egy jó befektetés :D), ezért most azt is regisztrálják.

Hát röviden ennyi, örülök a dolgok alakulásának. :)

#2454 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:15

Sziasztok!

Még mindig keresem a legolcsóbb hosting szolgáltatót. Eddig a lanten.hu -t találtam a legolcsóbban(kivi csomag), van esetleg más is, hasonló feltételekkel?

#2455 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 21:33

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:15

Még mindig keresem a legolcsóbb hosting szolgáltatót. Eddig a lanten.hu -t találtam a legolcsóbban(kivi csomag), van esetleg más is, hasonló feltételekkel?

:D

Látom, hogy van mobiltelefonod. Mennyit telefonálsz (kb., pénzösszegben) havonta?

#2456 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 22:27

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:33

:D

Látom, hogy van mobiltelefonod. Mennyit telefonálsz (kb., pénzösszegben) havonta?

Most ezzel azt akarod mondani, hogy dobjam ki a telefonom és lesz internet oldalam? :D

A lényeg, hogy szeretnék egy privát kis oldalat, csak a saját szórakoztatásom miatt. Már elég régóta tervezem a saját domain-t is(lala9.hu vagy mittomén). Ami szükséges lenne, php, mysql, 1GB tárhely, 2 e-mail, ftp, aldomainek és mindezt minél alacsonyabb áron. Tényleg nem valami hiper onlány shop szuper biznisz oldalnak kell, ahol 100 gigamega/bit/s elérés és redundáns szerver kell.

szerk.: Tudom, hogy van egy csomó ingyenes szolgáltató is. Most az atw-n van az oldalam, a legzavaróbb tényező a reklám fent, sokmindenbe beleszól. Nem szeretem. Aztán ott az extra ami papíron ideális lenne, de nem működik az oldalam(php) valamiért...

Szerkesztette: Lala9 2006. 06. 10. 22:29 -kor

#2457 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 00:11

Én is hasonló helyzetben vagyok mint Lala. Kis saját oldalm hostingjáért nem akarok többezret fizetni havonta, ha évente egyszer-kétszer elszáll, hát ezvan ennyiért, visszatöltöm, ha meg eltimeoutol, akkor ideges leszek.
Lanten-en gondolkozom, de még időben nem jutottam oda, hogy írjak emailt nekik.

#2458 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 06:57

Freshi, Lala9: az a baj, hogy most azt mondjatok, nem baj, ha evente 1x 2x elszall, visszatoltitek. Pedig meg azert is reklamaltok (ebben biztos vagyok) ha az aktualis ingyenes szolgaltato nem megy eppen...

Ha nincs ra penzetek, ne akarjatok fizetos tarhelyet. A fizetos tarhely lenyege, hogy stabil es megbizhato.

#2459 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 08:03

Arrol nem is beszelve, hogy egy "egy privát kis old2egy privát kis oldalal" keszitesehez nem kell vhost, nem kell 1G hely, stb... hacsak nem egy privat kis file csere szolgaltatas a privat kis oldalad :)

#2460 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 11. 09:19

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 22:15

Sziasztok!

1 db Domain regisztráció
2 gb Webtárhely
E-mail címek száma :korlatlan
E-mail tarhely benne foglaltatik a webtarhelyben
PHP,mysql,postgresql Adatbázis használat

8k+afa/ev

ehhez mit szolsz?
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első