HWSW Informatikai Kerekasztal: Domain és tárhely - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Domain és tárhely Melyik cégnél a legolcsóbb? Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 09:45

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 10:19

1 db Domain regisztráció
2 gb Webtárhely
E-mail címek száma :korlatlan
E-mail tarhely benne foglaltatik a webtarhelyben
PHP,mysql,postgresql Adatbázis használat

8k+afa/ev

ehhez mit szolsz?

Ha nem haragszol, en is reagalnek erre...

2G 8k/ev elleneben psql-el biztositek a gyors bukasra.

egyreszt a 8-bol 1 vagy 2 el fog menni neked a domain fenntartasara attol fuggoen, regisztrator vagy-e vagy sem. A maradek 6-7 pedig onkoltsegi ar alatt van, hacsak nincs belole tobb 1000. Ilyen tetelben esetleg lehetne mar gazdasagosan uzemeltetni ennyibol. Viszont az, hogy pqsl-t adsz, azt feltetelezi, hogy nem tarhelyet hanem virtualis gepet szolgaltatsz, ellenkezo esetben az osszes ugyfeled latni fogja a masik adatbazisanak nevet (/d) mivel ismereteim szerint pqsl-nel nem tudod azt megcsinalni, amit mysql-nel. Ebben az esetben viszont nem fog par 10 ugyfelnel tobb elferni 1 gepen, az pedig nagyon, de nagyon veszteseges lesz.

Szoval csak hajra :) sok sikert hozza.

Szerkesztette: Aga 2006. 06. 11. 09:51 -kor

#2462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:09

2 gb Webtárhely

8k+afa/ev

Veszek belőle én is... Megint elosztottátok egy alap konfig meg 4 darab SATA HDD árát sok felé, mi?
Make love not Wor.

#2463 Felhasználó inaktív   Adi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:27

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 23:27

Most ezzel azt akarod mondani, hogy dobjam ki a telefonom és lesz internet oldalam? :D

A lényeg, hogy szeretnék egy privát kis oldalat, csak a saját szórakoztatásom miatt. Már elég régóta tervezem a saját domain-t is(lala9.hu vagy mittomén). Ami szükséges lenne, php, mysql, 1GB tárhely, 2 e-mail, ftp, aldomainek és mindezt minél alacsonyabb áron. Tényleg nem valami hiper onlány shop szuper biznisz oldalnak kell, ahol 100 gigamega/bit/s elérés és redundáns szerver kell.

szerk.: Tudom, hogy van egy csomó ingyenes szolgáltató is. Most az atw-n van az oldalam, a legzavaróbb tényező a reklám fent, sokmindenbe beleszól. Nem szeretem. Aztán ott az extra ami papíron ideális lenne, de nem működik az oldalam(php) valamiért...

Nem, a telefonköltséged és a honlapköltséged közti különbségre szerettem volna rámutatni. :)

Persze ha privát oldal, akkor az más, így érthető, hogy olcsót akarsz, nincs belőle bevételed. Viszont amit kérsz, azt szerintem inkább egy ingyenes szolgáltatónál próbáld meg, azok a legolcsóbbak. Értem ezalatt, hogy éves pár ezer forintból megvan a doméned és a reklámcsíkot is leveszik az oldalról.
A divx.hu domain eladó! The domain divx.hu is for sale!

#2464 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 10:35

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:27

Nem, a telefonköltséged és a honlapköltséged közti különbségre szerettem volna rámutatni. :)

Persze ha privát oldal, akkor az más, így érthető, hogy olcsót akarsz, nincs belőle bevételed. Viszont amit kérsz, azt szerintem inkább egy ingyenes szolgáltatónál próbáld meg, azok a legolcsóbbak. Értem ezalatt, hogy éves pár ezer forintból megvan a doméned és a reklámcsíkot is leveszik az oldalról.

Adi: 8000-ert kb pont azt kapja meg. Egy domain reg atlag 4000Ft, egy reklamcsik leszedes ugyanennyi. Lehet, hogy egy ingyenes tarhelyet akar eladni neki a srac? :))))))) vegulis nem rossz uzleti erzek :)) Bar egyiken sincs psql.

#2465 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 11:12

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 9:03

Arrol nem is beszelve, hogy egy "egy privát kis old2egy privát kis oldalal" keszitesehez nem kell vhost, nem kell 1G hely, stb... hacsak nem egy privat kis file csere szolgaltatas a privat kis oldalad :)

Lantennél az 1GB-os a legolcsóbb amiben van adatbázis, bőven elég lenne 500MB is, de sql-el. Ja privát kis fájlcsere, de ebből miért kell egyből warezre gondolni? Rég kinőttem már abból korból. Sok kisebb filmet csinálok, saját magam, ezeket is ki akarom tenni, hogy ismerőseim letölthessék. Ingyenes tárhelyen hiába írtam emailt, hogy saját cucc, letörölték, ezzel nem fogk szórakozni.

Tisztában vagyok, ennyi pénzért nem kapok scsi-t, 100%os biztonságot, de "normális" cég árait meg sokallom ilyen felhasználásra.

#2466 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 11:18

1 db Domain regisztráció
2 gb Webtárhely
E-mail címek száma :korlatlan
E-mail tarhely benne foglaltatik a webtarhelyben
PHP,mysql,postgresql Adatbázis használat

8k+afa/ev

ehhez mit szolsz?

ilyet akarok én is..
lol
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2467 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 11. 14:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:09

Veszek belőle én is... Megint elosztottátok egy alap konfig meg 4 darab SATA HDD árát sok felé, mi?

van meg egy kis kihasznalatlan kapacitasunk....

ha komolyan erdekel akkor szamodra kulon dedikalt pgsql db lesz.
a 350+ nap uptime eleg meggyozo?

mellesleg olyan rossz lenne raid5ben par darab hotswap sata raptor wd hdd ami ugyan olcsobb mint a hasonlo kapacitasu scsi viszont majdnem olyan gyors?
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#2468 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:56

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 15:51

van meg egy kis kihasznalatlan kapacitasunk....

ha komolyan erdekel akkor szamodra kulon dedikalt pgsql db lesz.
a 350+ nap uptime eleg meggyozo?

mellesleg olyan rossz lenne raid5ben par darab hotswap sata raptor wd hdd ami ugyan olcsobb mint a hasonlo kapacitasu scsi viszont majdnem olyan gyors?

"350+ nap uptime eleg meggyozo"

persze... alatamasztottad eddigi feltevesemet :)

az elmult 350napban eleg sok local es remote exploit latott napvilagot :))) kernel csere pedig nem megy reboot nelkul... szoval ti ezt nem tettetek meg... ergo lukas a rendszeretek nem is kicsit.

Szerkesztette: Aga 2006. 06. 11. 14:57 -kor

#2469 Felhasználó inaktív   darkage 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 11. 15:24

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 15:56

"350+ nap uptime eleg meggyozo"

persze... alatamasztottad eddigi feltevesemet :)

az elmult 350napban eleg sok local es remote exploit latott napvilagot :))) kernel csere pedig nem megy reboot nelkul... szoval ti ezt nem tettetek meg... ergo lukas a rendszeretek nem is kicsit.

tehat az a jo hosting szolgaltato aki hetente ujrainditja a szervert, a legdragabb scsi vinyokat pakolja bele es  dragan szolgaltat? 

a http://silihost.hu,ensim.hu ... is hasonlo aron adja a szolgaltatasait megsem "elosztottátok egy alap konfig meg 4 darab SATA HDD árát sok felé."

a http://szerver.lap.hu/ valamint bongeszve a netet eleg sok korrekt vasra epulo szolgaltatast lehet talalni hasonlo aron.

idezet mert megtetszett :-) : "Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést."
Virtuális szerverek --: http://www.sasfly.net :--

#2470 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 15:33

aham...
szerverbe sata? ne röhögtes... azt nem oda találták ki, nem is oda (olyan környezetbe) valo...
kiváncsi lennik mivan ha pl. egyszerre többezren fingatják, hogy teljesit a sata.. mert az tény, hogy lineáris olvasásban ott vannak a sata-k is a scsi-nál (meg a sima pata vinyok is, tehát az ide) de mihelyts kétfelé kéne dolgozni azoknak vége.. mig egy scsi teljesitménye igazán ott mutatkozik meg, de minek magyarázok én neked :confused:
a stabilitást meg nem uptimeban mérik...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2471 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:33

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 12:12

.. Sok kisebb filmet csinálok, saját magam, ezeket is ki akarom tenni, hogy ismerőseim letölthessék. Ingyenes tárhelyen hiába írtam emailt, hogy saját cucc, letörölték, ezzel nem fogk szórakozni...

Ez szerzői jogos kérdésekbe ütközik, még akkor is ha valóban saját terméked az anyag!  Atridzsúszéknál fuss egy kört erre, egyből hanyagolni fogod a témát.  :cool:

#2472 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:34

Idézet: darkage - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 16:24

tehat az a jo hosting szolgaltato aki hetente ujrainditja a szervert, a legdragabb scsi vinyokat pakolja bele es  dragan szolgaltat? 

a http://silihost.hu,ensim.hu ... is hasonlo aron adja a szolgaltatasait megsem "elosztottátok egy alap konfig meg 4 darab SATA HDD árát sok felé."

a http://szerver.lap.hu/ valamint bongeszve a netet eleg sok korrekt vasra epulo szolgaltatast lehet talalni hasonlo aron.

idezet mert megtetszett :-) : "Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést."

darkage: a valaszomat mar korabban megirtam kerdesedre... Angolszasz teruleten talalhatsz ilyen aron minosegi szolgaltatast, de az egyreszt forgalmi dijas, masreszt van neki egy par 1000 ugyfele rajtad kivul, amibol mar el lehet tartani gaydasagosan a szukseges infrastrukturat. Aztan vannak azok, akik magyarorszagon probalnak meg ilyen aron szolgaltatni, ezek egy resze nem tudja, mi var ra, masik reszerol pedig mar olvashattal itt a forumban.

sata: azert ellent kell mondjak :) megfelelo koritessel a sata tud jobb lenni mint a scsi... nekunk is van egy gepunk, amibe sata van es jobb, mint a scsi... bar igaz, a vezerlo, ami mogotte van, abbol tobb scsi vezerlot is lehetne venni és a lemezek is mind sata2 ncq es van beloluk 24db egyben :) Jahm, es nem fizetos webhostingra hasznaljuk :PPPP

#2473 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:38

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 9:03

Arrol nem is beszelve, hogy egy "egy privát kis old2egy privát kis oldalal" keszitesehez nem kell vhost, nem kell 1G hely, stb... hacsak nem egy privat kis file csere szolgaltatas a privat kis oldalad :)

Fáljcserére az 1GB is kevés.
Nekem speciel képeknek kell, nagy felbontású képeknek.

#2474 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:40

Idézet: Adi - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 11:27

A freeweb-en van egy oldalam(nem én fizetem, csak készítettem). Regisztráltam egy domain-t, levetettem a reklámot. DE sajnos az ingyenes hátrányai még mindig megmaradtak. FTP-ről borzasztó lassú a letöltés így is.

#2475 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:42

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 18:38

Fáljcserére az 1GB is kevés.
Nekem speciel képeknek kell, nagy felbontású képeknek.

1 G tarhelyen 6MPx-es kepekbol elfer kb 400db. De miert is tartanad ezt egy webszerveren? Annyira meg nem olcso a webtarhely, hogy a sajat kepeidet ne a sajat gepeden, esetleg CD-re kiirva tarolnad... Kerlek, vilagosits fel, mi az az alkalmazas, ahol a weben kell publikalni ilyen mennyisegu es meretu kepeket.

#2476 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 17:43

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 18:40

A freeweb-en van egy oldalam(nem én fizetem, csak készítettem). Regisztráltam egy domain-t, levetettem a reklámot. DE sajnos az ingyenes hátrányai még mindig megmaradtak. FTP-ről borzasztó lassú a letöltés így is.

mert a freeweb nem FTP szerver! Probaltad mar weben letolteni az anyagot?

#2477 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:01

Idézet: Aga - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 18:42

1 G tarhelyen 6MPx-es kepekbol elfer kb 400db. De miert is tartanad ezt egy webszerveren? Annyira meg nem olcso a webtarhely, hogy a sajat kepeidet ne a sajat gepeden, esetleg CD-re kiirva tarolnad... Kerlek, vilagosits fel, mi az az alkalmazas, ahol a weben kell publikalni ilyen mennyisegu es meretu kepeket.

Van egy kis baráti társaságunk. Járunk néha túrázni és a túra képek megtekinthetők a privát oldalunkon ahol mindenki eléri.  A nagyobb méret(nem 6Mpx) a papír képek készítése miatt kellene. Nem 400db kép van, kb annyi kerül fel egy túra után, ha mindenki képeiből selejtezünk is. Ennyi.

Freeweben konkrétan mentést akartam készíteni, és akkor tapasztaltam a borzasztó 1k-s letöltési sebességet. Számomra az ftp a legegyszerűbb módja, hogy lementsem a teljes oldalt. Ne legyen 300k, de egy 20k-t igazán hagyhattak volna.

#2478 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:02

Jah, ezt délután találtam: http://www.interneteurope.hu/

#2479 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:12

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 22:02

Jah, ezt délután találtam: http://www.interneteurope.hu/

Ha visszább olvasol, elég érdekeseket olvashatsz ezekről...

#2480 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 21:32

Idézet: Lala9 - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 22:01

Van egy kis baráti társaságunk. Járunk néha túrázni és a túra képek megtekinthetők a privát oldalunkon ahol mindenki eléri.  A nagyobb méret(nem 6Mpx) a papír képek készítése miatt kellene. Nem 400db kép van, kb annyi kerül fel egy túra után, ha mindenki képeiből selejtezünk is. Ennyi.

Freeweben konkrétan mentést akartam készíteni, és akkor tapasztaltam a borzasztó 1k-s letöltési sebességet. Számomra az ftp a legegyszerűbb módja, hogy lementsem a teljes oldalt. Ne legyen 300k, de egy 20k-t igazán hagyhattak volna.

ebben az esetben pedig ott van a TAR.hu es a hozza hasonlo szolgaltatasok, ahol 1G tarhely all rendelkezesedre es meg a kepelohivas is megoldott...

Olyan okot mondj, ami tenyleg indokolja az 1G tarhelyet. Ahogy te is mondtad, egyszerre toltesz fel ennyi anyagot, akkor pedig hova tunik a korabbi?

Miert kell folyamatosan a weben lennie papirkephez alkalmas felbontasnak a neten lennie? Weben 1600*1200 felett keves monitor jelenit meg...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.