Windows VS. Linux
#-9
Elküldve: 2004. 04. 10. 16:37
-Márpedig a Linux nyílt forráskódú, és sokkal stabilabb mint a Windows.
Na igen, az tény, hogy a Linuxot lehet programozni. És akkor mi van?! Szerintetek ha tegyük fel lenne 100 ember, akinek Linuxot adnának a kezébe, közülük hányan tudnák is fejleszteni?! Szerintem max vagy 5-en! Jó, én nem mondom hogy bajom van a Linuxal, mert végülis stabilabb mint a Windows, sőt, annyi patch-et nem adnak ki a Windowshoz egy héten mint a másikhoz egy év alatt. De úgy őszintén szerintetek, melyik a jobb? Én elmondom nektek, hogy a Linux sose fogja túllépni a Windows felhasználók számát.Eleve a Windows sokkal felhasználóbarátabb:
1, A Linux nem támogatja a DirectX-et
2, Kell hozzá egy rakás emulátort
3, Bizonyos driverek nincsennek is hozzá
És még sorolhatnám. Olvastam (ha eszembe jut, megadom a linket), hogy a Macintosh gyerekcipőben jár a Microsofthoz képest. Azt el is hiszem. Hát alapból mennyivel több pénzt áldoz a Microsoft a fejlesztésekre, nem? Jaa, igen, meg a másik: a nyílt forráskódról annyit, hogy ha szerintem a Microsoft kiadnák, akkor annak az emberek nagy része (főleg aki követeli hogy adják ki) nem is használná, vagy nem is tudna vele mit kezdeni. Szerintem sokan csak azért mondják, hogy jó lenne ha kiadná, hogy valamivel támadják a céget. Meg amúgy is: egyszer beszólt nekem egy gyerek, hogy miért nem törlöm le ezt a szar Windowst. Egyszer bementem hozzájuk, a gépén az XP futott, a Word, az Excel, meg minden Microsoftos cucc rajta volt. Szóval aki ennyire kivan a Windowsal, az miért nem rakja fel a Linuxot? Mert nem ért hozzá netán?
Ja igen. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a Windowst nem lehet programozni, fejleszteni. Akkor tessék: http://www.microsoft.com/catalog/display5....bid=34&site=757
paranormal.hu
#-8
Elküldve: 2004. 04. 10. 16:55
Ez lesz belőle:
Sztem az első kulcsos ember be is zárja.
Egyébként meg nemteljesentökmindegy?
Mindenki használja azt, amelyiket szereti, vagy jobban tudja alkalmazni.
Szerkesztette: nr4tw 2004. 04. 10. 16:56 -kor
#-7
Elküldve: 2004. 04. 10. 17:00
Köszönöm. Ennyi!
#-6
Elküldve: 2004. 04. 10. 17:10
paranormal.hu
#-5
Elküldve: 2004. 04. 10. 17:25
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
#-4
Elküldve: 2004. 04. 10. 17:49
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 10, szombat - 17:42
Idézet
de minek linuxra directx? ha eleve natív linuxos a játék, akkor a linux dolgait fogja használni.
Idézet
persze, ha nem linuxos/unixos progit akarunk futtatni. de ma már majdne minden féle dologhoz van linuxos progi nameg a POSIXról tetszet már hallani?
Idézet
hát, kérem minőségi cuccokat kell használni, vagy írni eggyet. meg az, hogy nem könnyű megtalálni nem jelenti azt, hogy nincsen. pl mach64 drv BeOS-ra.
Idézet
a macintosh nem jár gyerekcipőben. csak épp nem folytatták azt az erős marketingpolitikát mint az ms.
Idézet
ebben egyetértünk...
Szerkesztette: charlie 2004. 04. 10. 18:37 -kor
#-3
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:35
Idézet: charlie - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:54
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
#-2
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:37
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:15
Én nem azt nézem, hogy mi van benne, s mi nincs. Ha a címnél maradunk, akkor azt mondom: a windows 1 bizonyos helyeken jól bevált rendszer, megvan az az előnye, hogy megszokták az emberek (persze remélem tudod, hogy csupán a PC-k világában vagyunk), minden előnyével és hátrányával együtt, az üzletpolitikára is gondolok.
A linux (persze ez megint csak szűkítés) ezzel szemben 1 ugyanolyan jól bevált rendszer, ami meglehetősen gyorsan fejlődik (minden előnyével és hátrányával együtt), és általában nincs mögötte üzletpolitika.
Namost: lehet 1 windows-t is igen jól üzemeltetni, s lehet 1 linuxot is igen rosszul. Ez asszem nyilvánvaló.
Hogy mik a linux előnyei (szerintem)? Az, hogy megőrizte a UNIX konzolos felületét; ezt úgy értem, hogy a parancssor ugyanúgy funkcionál, mint bármikor korábban. Ugye pl. XP-ben ez már kicsit csökevényes... (DIR /S nem megy javító konzolon pl.)
A grafikus felület is moduláris, meg gyakorlatilag szinte minden. Fájlrendszerek is igen fejlettek. A hálózatkezelés annyira nyílt, hogy nem is kell érteni a rendszerhez nagyon ahhoz, hogy gyakorlatilag mindent lásson az ember. Más kérdés, hogy a hálózathoz magához kell érteni, de ez ugye minden rendszernél igaz...
A windowsnál a GUI-t beintegrálták a kernelbe, merész lépés volt, nagyot léptek a felhasználók felé bizonyos értelemben. Ami tényleg megfogó, az valóban a felhasználó-barátsága. Ha minden pipecül működne, akkor nem is lenne semmi. De szerintem néha-néha kicsit kiszámíthatatlan(ná válik). A restart megold dolgokat, de 1 csomó hiba ha fellép 1-szer, utána nem tudom reprodukálni, és ami a lényeg, hogy soxor egyszerűen nem derül ki, mi okozta.
Az, hogy a linux sose fogja túllépni a windows-felhasználók számát, szerintem értelmetlen. De ez nem igazán e két rendszertől függ, hanem inkább a felhasználói magatartástól. Attól, hogy az illető tudatlan felhasználó akar lenni (a szó jó értelmében), vagy akar is érteni a rendszerhez. A windows rejt, a linux mutat, szerintem ennyi bőven elég lett volna...
A röhej, hogy mindkét rendszernek az üzlet tarthatja vissza a fejlődését.
ps.: ha bezárják e topicot, még a végén máshova kell mennem flémelni...
#-1
Elküldve: 2004. 04. 10. 18:40
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:40

:confused:
Elküldve: 2004. 04. 10. 19:39
Idézet: Warrior - Dátum: 2004. április 10, szombat - 17:42
AFAIK a GUI inkább kernelszinten (esetleg mint subsystem?) fut és ez azért nem ugyanaz, elvégre a recovery console is csak nt kernel.
A Gentoo linuxom meg elhalálozni készül mert egy kicsit túloptimalizáltam a csomagjaimat, és a glibc nem éppen stabil.
Theodore Roosevelt
Elküldve: 2004. 04. 10. 22:18
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:15
Winben van sávszélesség korlátozás (mondjuk a windows server 2003-ban)?
Egyszerű net tiltás? VLAN?
Ezek csak kérdések voltak, mert tényleg nem tudom.
Amúgy meg nagy érv a linux mellett, hogy ingyen van (és esetleg nem kell rettegni a BSA-tól)
Elküldve: 2004. 04. 10. 23:29
A restart megold dolgokat, de 1 csomó hiba ha fellép 1-szer, utána nem tudom reprodukálni, és ami a lényeg, hogy soxor egyszerűen nem derül ki, mi okozta.
Na, ebben egyetértek. Hallottam egy könyvről, aminek valami olyasmi címe van, hogy a Windows rejtelmei. Talán ez is a címe. Olvasta valaki? Mert azt mondják, fényt derít a sok laphibára, meg minden egyébre fátyolos hibaüzenetre
Ezt írta Charlie: "de minek linuxra directx? ha eleve natív linuxos a játék, akkor a linux dolgait fogja használni."
Való igaz.Csakhogy mi van akkor, ha mondjuk valakinek a gépén rajta van a Linux és tudja kezelni, ért hozzá, stb. és tegyük fel Halo-zni, vagy Call of Duty-zni akar? Rendben van, hogy van hozzá emulátor, de DirectX nélkül nem hiszem hogy futnának.
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 04. 11. 09:34
Elküldve: 2004. 04. 11. 10:30
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 0:34
Való igaz.Csakhogy mi van akkor, ha mondjuk valakinek a gépén rajta van a Linux és tudja kezelni, ért hozzá, stb. és tegyük fel Halo-zni, vagy Call of Duty-zni akar? Rendben van, hogy van hozzá emulátor, de DirectX nélkül nem hiszem hogy futnának.
Akkor telepítsen Windowst Linux mellé, ami nem egy megoldhatatlan feladat, asszem. Nekem ment így egy ideig a gépem. Munkára Linux, játékra Windows. A kettőt úgysem akartam soha együtt csinálni.
Elküldve: 2004. 04. 11. 11:35
amd v intel? ez is kb ua szintu igenyes tarsalgast sejtet. masreszt te miert pont az ms sectionben nyitottad meg?
Elküldve: 2004. 04. 11. 11:37
paranormal.hu
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:02
Ha meg nem beszélni inglis, akkor rakj fel UHU-t. Az magyar.
A másik:
VALAKI ZÁRJA BE A TOPICOT MERT NINCS ÉRTELME!
Köszönöm!
Szerkesztette: VKP 2004. 04. 11. 13:03 -kor
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:07
Idézet: DEXTROSE - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 12:42
Akkor próbálkozz magyar disztribbel (pl UHU)
Amúgy sokan azért nem cserélik le, mert félnek az "újtól", másrészt meg nem mennek rajta a csilicsáré programok, képernyővédők stb, amiktől általában úgyis csak lehasal a win...
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:09
1 pont a linuxnak: nem kötelező swap partíció. Bár lehet, a csilivili grafikus telepítő megköveteli, de a linuxnak nem kötelező... Lehet fájlba is... Sőt, még az sem kötelező. Csak szokás.
KiFlém...
Elküldve: 2004. 04. 11. 13:09
Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. április 10, szombat - 23:23
Egyszerű net tiltás? VLAN?
Ezek csak kérdések voltak, mert tényleg nem tudom.
Ezekre tényleg nincs válasz?

Súgó
A téma zárva.