Idézet: kroozo - Dátum: 2004. ápr. 15., csütörtök - 20:42
Egyébként ezekkel nem nagyon van értelme reagálni. Én csak olyankor szoktam abuse-t küldeni, ha az érintett ip nem szolgáltató által dinamikusan osztott (tehát betárcsás, adsl stb)
Jo vaskos offtopic kovetkezik:)
Par honapja megy a punnyadas #hwsw.forum-on (azota elhuztam az ircnetrol), amikor simca_x megemliti, hogy valami barom pingfloodolja. Simcanak cselloja van, 15G/honap. Ket ora mulva meg mindig floodoljak, erre letraceli az adott ip-t, hatha kiderul belole valami. Semmi. Portscan: futik az adott hoston egy webszerver, meg csillio egyeb szolgaltatas is (kb. default ...... csilivili linux installnak nezett ki (a kipontozott helyre tetszolegesen behelyettesitheto a susu linux, redhat (vagy fedora vagymi), mandrake, meg ilyesmi).
Ranezett, hogy ugyanmar milyen oldal fut a gepen, tessek kapaszkodni: Rokus korhaz:DD
Fel ora mulva meg mindig floodoljak, mondtuk neki, hogy hivja fel a korhazat, hogy megis mi a f*sz van, felhivja (csak a lenyeget irta le a beszelgetesbol, szoval nem idezet)
-Ize, jonapot kivanok, xy vagyok, az informatikai reszlegrol szeretnek beszelni valakivel.
Legnagyobb megdobbenesere van informatikai reszleg, kapcsolnak is onnan valami szerencsetlent. Simca vazolja a helyzetet, hogy adott csellos IP-t (ami mellesleg az ove) mar orak ota floodoljak errol es errol az IP-rol, erre a fazon:
-Jezusom, dehat az a mi szerverunk!
:>>>
Ujabb nemtudommennyi ido utan a pingflood megszunt:)
Na, offtopic vege.
Mint feljebb irtam par honapja elhuztam az ircnetrol, mert tele lett a tokom az allando lerohadasokkal, take-ekkel, nick collision-okkel, meg az olyanokkal, hogy az adminnak vasarnap delelott jut eszebe ujrainditani az extrat:)
Talaltam egy egesz kulturalt halozatot: SceNet. Nincs valami nagy forgalom, de legalabb idiotak sincsenek, szoval elvagyunk ott par ismerossel (ize, szoval rajtunk kivul nincsenek idiotak). Vanik nickserv/chanserv mittomenmik, nem rohad le, nem splittel (annyit), szoval eleg jo.
Par nappal ezelott ramquery-zik egy arc, hogy megis ki a franc vagyok. Nem igazan vagtam, hogy ki a f*szom ez, aztan kiderult, hogy egy operator-fe'leseg, es az a baja, hogy *.hu (elsosorban *.axelero.hu) tartomanybol ozonlenek a zombik, ugyhogy mindenkitol megerdeklodi, hogy megis kiafasz, es mit keres az adott halon, aki zombul az meg kikillelodik.
Szoval van par zombi IP-m datummal miegymassal (tehat az adott juzer azonosithato), az abuse@axelero.hu-t is olvasgatjak rendszeresen, de egy volt axeleros szerint az irc-cel kapcsolatos reportokat le sem szarjak (amit amugy meg tudok erteni, foleg, ha a reportok arrol szolnak, hogy pistike pingfloodolja jancsikat, mert jancsikanak nagy az arca, meg amugy is egy kocsog, es ket hettel ezelott beszolt).
Szoval a kerdes az, hogy mi jot lehetne csinalni.
Nekem ugy tunt, hogy az operator szive szerint kline-ra b*szna *.hu-t (amugy is az egesz halo alapvetoen ket csatorna kedveert letezik), de velunk meg vegulis semmi baja, meg nem is mi abuse-olunk (bar en csak a sajat nevemben beszelhetek:).