HWSW Informatikai Kerekasztal: hacking report - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

hacking report

#21 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 23:34

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. április 16, péntek - 23:49

1: Persze ez is megfordult a fejemben hogy trójaik után kutat de azért nem volt könnyű dolga, tudom, 100%-os védelem nem létezik de próbálok minden lehetőt megtenni a külső támadások elleni védelem érdekében. Tűzfal/Vírusírtó/Trójai scanner/Spyware szűrő alapbol fut a gépen és a windows frissítéseket sem szoktam hanyagolni. Ja és eleve nem nyitok meg mindenféle ganyus vagy nem várt emaileket. 
Igen, pont az abuse címre irtam, és normális hangnemben :D

Akkor megtettél mindent, ahogy az előttem szólok írták ezek lassan _sajnos_ említésre sem méltó dolgok. Pedig állandó napirendi kérdés a hálózati biztonság.

#22 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 12:08

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 16, péntek - 22:34

Akkor megtettél mindent, ahogy az előttem szólok írták ezek lassan _sajnos_ említésre sem méltó dolgok. Pedig állandó napirendi kérdés a hálózati biztonság.

Említésre sem méltó, mert teljesen magától értetődő hogy ezeket a biztonsági intézkedéseket meg kell tenni annak aki netezik. De én még mindíg szinte, nap mint nap találkozom olyan emberekkel vagy hallok olyanokrol akik gyakorlatilag nulla védelemmel mennek ki a netre! Konkrétan van egy haverom aki ilyen és többször próbáltam meggyőzni, most annyit értem el nála hogy feltett egy vírus keresőt és ezzel kifújt a védelem nála, (az is Norton antivirus 2004, szóval terheli a gépét rendesen  :omg: ) de egyébként a hozzáállása katasztrófa, kb ebben merül ki: nem érdekli, pedig nem hülye a számítástechnikához, webfejlesztő. De én már feladtam, pedig sokszot próbáltam győzködni őt aki hülye az vessen magára, nem akartam ennél durvábban fogalmazni.  :o
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#23 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 19. 12:34

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 16, péntek - 23:24

Az ilyen hozzáállás miatt van tele a net buzi mailwormos mailekkel. Koszonjuk!!!! Leszel szives atmenni hozza, es miutan leuvoltotted a hajat, lepucolni a szarait.

már ne is haragudj, de nekem az az ember se kutyám, se macskám ahhoz hogy én az ő rendszerét tisztogassam.

inkább a mindent-elindítok-mindent-felteszek-azthiszem-biztonságba-vagyok hozzáállás miatt van tele a net wormokkel, meg minden szarral. ugyhogy ezt ne nekem köszöngesd, hanem gondolkozzál.

mellesleg a helyi hálón nem csak ő lóg hanem másik 5 gép még, azokkal semmi baj nincs...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#24 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 17:10

Egy off-line megoldás "kisköcsögök" ellen: ::link::

Sajnos se nem humánus, se nem túl eredményes. Viszont szórakoztató.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#25 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 00:04

Idézet: kAy - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 13:34

már ne is haragudj, de nekem az az ember se kutyám, se macskám ahhoz hogy én az ő rendszerét tisztogassam.

inkább a mindent-elindítok-mindent-felteszek-azthiszem-biztonságba-vagyok hozzáállás miatt van tele a net wormokkel, meg minden szarral. ugyhogy ezt ne nekem köszöngesd, hanem gondolkozzál.

mellesleg a helyi hálón nem csak ő lóg hanem másik 5 gép még, azokkal semmi baj nincs...

De haragszom :D

Akkor tiltsad ki a francba a gepet, amig nem hozza rendbe. Komolyan... Marhara idegesititoek ezek a wormok es hasonlok. Erzekenyen erint. :)

#26 Felhasználó inaktív   Sirinor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 22:28

Idézet: kAy - Dátum: 2004. április 14, szerda - 16:12

tény2.0: digitális anyag jogilag NEM számít bizonyíték erejűnek
tény2.1: pont emiatt nem jelenthetnek fel log miatt, nem mehetnek hozzád házkutatni egy email miatt, stb. ezt azért jó tudni...

Ez részben igaz.

Gyakorlatilag meg az nem mindegy kivel próbálkozól.

Próbálj csak egy bankot vagy a rendörséget hackelni saját IP-röl, nézzük meg kimennek-e:)))

Amúgy jogi értelembe nem bizonyíték, csupán a bíróság ítéletnél figyelembe veheti!!!
Azért ez sem mindegy.

Ja és az alapos gyanúhoz bizonyíték kell, ip, log meg ilyen szarok nem bizonyíték, mert leülök és gépelek 1-et neked!:)
Ha valami kell, írj!

#27 Felhasználó inaktív   Dead6nail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 17:06

Idézet: Sirinor - Dátum: 2004. április 28, szerda - 21:28

Ez részben igaz.

Próbálj csak egy bankot vagy a rendörséget hackelni saját IP-röl, nézzük meg kimennek-e:)))

Amúgy jogi értelembe nem bizonyíték, csupán a bíróság ítéletnél figyelembe veheti!!!
Azért ez sem mindegy.

Ja és az alapos gyanúhoz bizonyíték kell, ip, log meg ilyen szarok nem bizonyíték, mert leülök és gépelek 1-et neked!:)

Hogy-hogy figyelembe veheti? Ilyenerővel akár egy Pándyról készült fotót is felhasználhatnak ellened. Nekem nem tünik logikusnak, hogy a bíróság bármit figyelembe vesz, ami nem bizonyíték. Bár Magyarország kétségtelenül a meglepetzések hazája... :rolleyes:
"Ó, Uram, ó, Uram! Mit csináltál már megint?" - Woody Allen

#28 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 07:59

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:11

Sziasztok!

Na érdekes, vagy inkább szomorú dolgok történtek ma. Konkrétan valaki megpróbált meghackelni engem,  :reklamacio: nem sikerült neki mert a tűzfalam blockolta a támadást.

Kérdezek valamit így utólag: honnan tudod, amire gondolsz, mármint hogy "valaki megpróbált"...?

A NetBIOS-bejövő kapcsolatok ugyanis többnyire normális, üzemszerű dolgok. Szóval ha csak néhány kapcsolódási kísérlet van a logban a 135-139 portokon, akkor lehet én értem félre, de lehet, hogy simán tallóznak, vagy valami bródkasztot kaptál...

Nálam pár száz ilyen van csupán esténként.  :smoker:

Ebből a hálózat működésére (esetleges hibás kialakítására) tudok következtetni, semmi szándékos tevékenységre.

Ha most történt először, akkor bocsi.

Szerkesztette: Warrior 2004. 05. 01. 08:01 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#29 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 01. 08:09

Idézet: andrej - Dátum: 2004. április 16, péntek - 23:24

Az ilyen hozzáállás miatt van tele a net buzi mailwormos mailekkel.

Ha minden átlag-user (sőt a többiek is) "megfelelően" használná(k) a gépet, akkor is tele lenne a net.
Mert megfelelő használat nincs.

:offtopic: Ez káosz. Vagy uralod, vagy beleveszel.  :offtopic:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#30 Felhasználó inaktív   swad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 20:52

majd holnap elolvasom ezt is ....
SWeet. And. Dangerous.

#31 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 08:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. máj. 1, szombat - 9:09

Ha minden átlag-user (sőt a többiek is) "megfelelően" használná(k) a gépet, akkor is tele lenne a net.
Mert megfelelő használat nincs.

:offtopic: Ez káosz. Vagy uralod, vagy beleveszel.  :offtopic:

Kit tekintünk átlag usernek? Hogyan határoznád meg ezt a fogalmat egyértelműen? Vegyük egy olyan ember / család példáját aki naphosszat dolgozik, jobb esetben haza esik este 7 magasságában, leülne mondjuk egy kicsit számítógépezni netezni hulla fáradtan. Semmi kedve még azzal is baszakodni hogy abszolut up to date védelemmel, biztonsági szoftverekkel, friss patchekkel lássa el a rendszerét. Jobb esetben van egy ezekhez értő ismerőse, barátja, családtagja aki segít neki ezekben a dolgokban. Azonban manapság mint tudjuk, annyi veszély, leselkedik egy interneten lógó gépre hogy egy "átlag user" a legtöbb esetben mégcsak nincs is teljesen tisztában ezekkel és ezért a kellő védelmet sem tudja megtalálni ezek ellen.  Sajnos nem állítható minden user mellé egy informatikus (vagy legalábbis olyan személy, akinek van némi fogalma a rendszer védelmére alkalmazható lehetőségekről). Vajon mindíg a user a hibás ha bekap egy vírust, vagy netán mailwormöt szór szanaszét? Kinek a feladata lenne a megfelelő tájékoztatás? Hogyan legyenek felkészítve az emberek? Az internet szolgáltató lássa el kellő információkkal a felhasználóját? Legyen a megfelelő tájékoztatás az oktatás rendszer része? Egyáltalán hogyan lehetne elültetni az emberek fejébe az informatikai kúltúráltásgra való hajlamot?Sorry az  :offtopic: -ért :).
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#32 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 17:08

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. ápr. 21, szerda - 16:10

Egy off-line megoldás "kisköcsögök" ellen: ::link::

Az idézett cikkből süt az értelem, a jóindulat, a harmonia, türelem.
Tipikus gép buzi, aki szabadidejét ilyen blogok készítésével tölti.

#33 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 15:33

Idézet: Piscator - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 16:08

Az idézett cikkből süt az értelem, a jóindulat, a harmonia, türelem.
Tipikus gép buzi, aki szabadidejét ilyen blogok készítésével tölti.

Nekem is volt egy olyan érzésem, hogy a szerző haragban van a világgal.
Ennek ellenére támogatom a "kisköcsögök" baráti meglátogatását. Talán ráébrednek, hogy vállalni kell a tetteikért a következményeket, nem bújhatnak anonimitás mögé.

Sajnos Mo.-on ma még ez a módszer az, ami tényleges súllyal bír. (vö. log-küldés az ISP-nek)
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#34 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:30

Szerintem jobban jár egy ilyen látogatással, mint ha rendőrségi ügy lenne belőle, még akkor is ha kap egykét pofont. Bár ilyen életkorban szerintem a legjobb megoldás a szülő bevonása.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#35 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 28. 10:43

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 9:30

Szerintem jobban jár egy ilyen látogatással, mint ha rendőrségi ügy lenne belőle, még akkor is ha kap egykét pofont. Bár ilyen életkorban szerintem a legjobb megoldás a szülő bevonása.

vagy a legrosszabb. minden szülő a gyerekét védi. téged meg senki nem véd.

lausbub rulz :):):)

#36 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 01:24

Idézet: McElroy - Dátum: 2004. máj. 5., szerda - 9:29

Kit tekintünk átlag usernek? Hogyan határoznád meg ezt a fogalmat egyértelműen? Vegyük egy olyan ember / család példáját aki naphosszat dolgozik, jobb esetben haza esik este 7 magasságában, leülne mondjuk egy kicsit számítógépezni netezni hulla fáradtan. Semmi kedve még azzal is baszakodni hogy abszolut up to date védelemmel, biztonsági szoftverekkel, friss patchekkel lássa el a rendszerét. Jobb esetben van egy ezekhez értő ismerőse, barátja, családtagja aki segít neki ezekben a dolgokban. Azonban manapság mint tudjuk, annyi veszély, leselkedik egy interneten lógó gépre hogy egy "átlag user" a legtöbb esetben mégcsak nincs is teljesen tisztában ezekkel és ezért a kellő védelmet sem tudja megtalálni ezek ellen.  Sajnos nem állítható minden user mellé egy informatikus (vagy legalábbis olyan személy, akinek van némi fogalma a rendszer védelmére alkalmazható lehetőségekről). Vajon mindíg a user a hibás ha bekap egy vírust, vagy netán mailwormöt szór szanaszét? Kinek a feladata lenne a megfelelő tájékoztatás? Hogyan legyenek felkészítve az emberek? Az internet szolgáltató lássa el kellő információkkal a felhasználóját? Legyen a megfelelő tájékoztatás az oktatás rendszer része? Egyáltalán hogyan lehetne elültetni az emberek fejébe az informatikai kúltúráltásgra való hajlamot?Sorry az  :offtopic: -ért :).

Szinte azonnal válaszolok... :)

Igazad van, kérdéseid teljesen jogosak. Szerintem a helyzet nagyban emlékeztet pl. mindennapjainkra; pl. itt vannak a "hagyományos" vírusok. Az egyén hozzáállása, a tájékoztatás, a szociális helyzete, infrastruktúrája (ami ide ugyanúgy tükrözhető), stb., s mindezek pl. világméretekben olyan problémákat vetnek fel, amelyeknél sok kérdésre nincs egyértelmű válasz.
Egyszerűen, próbáljuk úgy alakítani a körülményeket, hogy nekünk jobb legyen. De a körülmények is minket...

#37 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 19:01

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. máj. 18., kedd - 14:33

"Nekem is volt egy olyan érzésem, hogy a szerző haragban van a világgal."...

Ja.
Persze, az ilyen szintű hülyéskedés ellen már nincs más módszer, de csak ilyenkor, ha már más nem segít.
Bár én nem vagyok kisgyerek, de egyszer előfordult, hogy vkire rázúdítottam egy spam áradatott - más kérdés hogy kikapcsoltam 2 nap után garantáltan a leveleket- és annak volt egy alapos oka.
De Cefo rabb ferenc (Duna TV)álhatatosan győzködte magát és buta forumtársait, ő megmutatja, majd egy dinamikus ip címből meglátogat verőlegényekkel meg rémuszítja a szoftverrendőrséget.
Hülye buzi, és ilyet nagyon ritkán mondok valakire.
Azóta nem járok az index.hu-ra. Beteg társaság.Szerencsére elfelejtettem őket, nem lett belőle semmi. Hülyék.

Egyébként ez a Tomcat csinálta a neves Revenge of...,sorozatot, meg a Szakadt csövest, úgyhogy akár respekt is, de az se jóindulatú játék.
Meg legutóbb valahol egy spames droidját linkelték be, nagyszerű, ott is leordít mindenkit.

Erőszakkal nem kapunk igazi békét.

#38 Felhasználó inaktív   veszettkutya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 19:34

hát énszerintem tökmindegy ki mit hogyan védekezik, mert minden törhető, csak idő és hozzáértés (szoftver) kérdése, részemről meg ha már a hatóság ráállt egy esetre, akkor hagyni kell hadd hajtsák végig, egyrészt mert ha én megyek oda széklábbal meg másfeles acélcsővel, max kiröhög a barom, illetve hát neki is lehet széklába és vascsöve, szal így vagy úgy, de nagy valószínűséggel mintegy élményként éli meg az efajta szeánszot, másfelől meg nincs jogom bárkit megfélemlíteni, a szakembereknek viszont van joguk hivatalosan eljárni, azt nem tom hogy az megfélemlítő-e vagy sem, de túlságosan nem is érdekel, mivel nem az én dolgom. Lényeg ami a lényeg, hogy mindenki védekezzen ahogy tud, előbb-utóbb lesznek tapasztalatok, jók is és rosszak is, amiből lehet tanulni vagy nem tanulni mindenkinek ízlés szerint, de mások helyett cselekedni senki nem tud, akar, képes. Ezért tehát feleslegesek az indulatok, az emberkedés, meg egymás/hekkerek/egoisták fikázása mivelhogy semmiféle célra nem vezet el. Amúgy meg ez itt nem egy mondtat, mert ha az volna, nyilván nem kezdődne háttal, meg hát amúgy is súlyos illetlenség volna háttal beszélni.

#39 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 22:29

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. ápr. 15., csütörtök - 20:42

Egyébként ezekkel nem nagyon van értelme reagálni. Én csak olyankor szoktam abuse-t küldeni, ha az érintett ip nem szolgáltató által dinamikusan osztott (tehát betárcsás, adsl stb)

Jo vaskos offtopic kovetkezik:)

Par honapja megy a punnyadas #hwsw.forum-on (azota elhuztam az ircnetrol), amikor simca_x megemliti, hogy valami barom pingfloodolja. Simcanak cselloja van, 15G/honap. Ket ora mulva meg mindig floodoljak, erre letraceli az adott ip-t, hatha kiderul belole valami. Semmi. Portscan: futik az adott hoston egy webszerver, meg csillio egyeb szolgaltatas is (kb. default ...... csilivili linux installnak nezett ki (a kipontozott helyre tetszolegesen behelyettesitheto a susu linux, redhat (vagy fedora vagymi), mandrake, meg ilyesmi).
Ranezett, hogy ugyanmar milyen oldal fut a gepen, tessek kapaszkodni: Rokus korhaz:DD
Fel ora mulva meg mindig floodoljak, mondtuk neki, hogy hivja fel a korhazat, hogy megis mi a f*sz van, felhivja (csak a lenyeget irta le a beszelgetesbol, szoval nem idezet)
-Ize, jonapot kivanok, xy vagyok, az informatikai reszlegrol szeretnek beszelni valakivel.
Legnagyobb megdobbenesere van informatikai reszleg, kapcsolnak is onnan valami szerencsetlent. Simca vazolja a helyzetet, hogy adott csellos IP-t (ami mellesleg az ove) mar orak ota floodoljak errol es errol az IP-rol, erre a fazon:
-Jezusom, dehat az a mi szerverunk!
:>>>

Ujabb nemtudommennyi ido utan a pingflood megszunt:)

Na, offtopic vege.

Mint feljebb irtam par honapja elhuztam az ircnetrol, mert tele lett a tokom az allando lerohadasokkal, take-ekkel, nick collision-okkel, meg az olyanokkal, hogy az adminnak vasarnap delelott jut eszebe ujrainditani az extrat:)
Talaltam egy egesz kulturalt halozatot: SceNet. Nincs valami nagy forgalom, de legalabb idiotak sincsenek, szoval elvagyunk ott par ismerossel (ize, szoval rajtunk kivul nincsenek idiotak). Vanik nickserv/chanserv mittomenmik, nem rohad le, nem splittel (annyit), szoval eleg jo.
Par nappal ezelott ramquery-zik egy arc, hogy megis ki a franc vagyok. Nem igazan vagtam, hogy ki a f*szom ez, aztan kiderult, hogy egy operator-fe'leseg, es az a baja, hogy *.hu (elsosorban *.axelero.hu) tartomanybol ozonlenek a zombik, ugyhogy mindenkitol megerdeklodi, hogy megis kiafasz, es mit keres az adott halon, aki zombul az meg kikillelodik.
Szoval van par zombi IP-m datummal miegymassal (tehat az adott juzer azonosithato), az abuse@axelero.hu-t is olvasgatjak rendszeresen, de egy volt axeleros szerint az irc-cel kapcsolatos reportokat le sem szarjak (amit amugy meg tudok erteni, foleg, ha a reportok arrol szolnak, hogy pistike pingfloodolja jancsikat, mert jancsikanak nagy az arca, meg amugy is egy kocsog, es ket hettel ezelott beszolt).

Szoval a kerdes az, hogy mi jot lehetne csinalni.
Nekem ugy tunt, hogy az operator szive szerint kline-ra b*szna *.hu-t (amugy is az egesz halo alapvetoen ket csatorna kedveert letezik), de velunk meg vegulis semmi baja, meg nem is mi abuse-olunk (bar en csak a sajat nevemben beszelhetek:).

#40 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:25

Idézet: Sirinor - Dátum: 2004. ápr. 28., szerda - 23:28

Azért ez sem mindegy.

A törvényben 2 idevonatkozó dolog jut eszembe:
1.) A betörési kisérlet is bűncselekménynek számít.
2.) Az ISP-k kötelezve vannak arra, hogy naplózzanak minden forgalmat. Úgyhogy elvileg a tűzfal lognak valahol megvan a párja is.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó