HWSW Informatikai Kerekasztal: Hűtés, tápok... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hűtés, tápok... GeForce 6800 téma off hozzászólásai Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:46

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 23:42

SOt: foleg azokat. :p Tekintve, hogy a Zalman nevrol mindenkinek a passziv hutes jut az eszebe.  :omg:

Errefelé azért árul, jónéhány fajta forgó lapátokkal rendelkező alkalmatosságot is :D

#22 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:48

Idézet

Realizing a Noise-Free Computing Environment (CNPS) with Auto Control Cooling Fan

By implementing heat-sensor circuitry that controls the cooling fan's speed (rpm) in relation to the temperature within the power supply, emanating noise has been greatly reduced. The graph below shows the CNPS characteristics of our product.

ZM400A-APF - idézet a termék honlapjáról.

+kép

Hogy passzív ez?

#23 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:53

T2k, nem akarod javítani a linkeket, az aláírásodban, tudom már szóltak másol is, de még ha a fórumkonvertálás hatását eltávolítom kézzel, akkkor is ez fogad:

Idézet

ÀÌ ÆäÀÌÁö¸¦ ãÀ» ¼ö ¾ø½À´Ï´Ù.
ã°í ÀÖ´Â ÆäÀÌÁö°¡ »èÁ¦µÇ¾ú°Å³ª À̸§ÀÌ º¯°æµÇ¾ú°Å³ª ÀϽÃÀûÀ¸·Î »ç¿ëÇÒ ¼ö ¾ø½À´Ï´Ù.

#24 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:54

Idézet: Zoch - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 17:53

ZM400A-APF - idézet a termék honlapjáról.

+kép

Hogy passzív ez?

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az alairasom mar regen nem jo... :D

Bocsanat, ha megkevertem vkit. :D

#25 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 15. 22:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 17:58

T2k, nem akarod javítani a linkeket, az aláírásodban, tudom már szóltak másol is, de még ha a fórumkonvertálás hatását eltávolítom kézzel, akkkor is ez fogad:

:D Ez nekem bejon, mi bajod ezzel? :D

Hogyan hoztad ezt elo? :D

#26 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 23:01

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 16, péntek - 0:00

Ez a zalman link alatt jött :)

#27 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 23:04

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 16, péntek - 0:00

http://www.zalman.co.../zm400a-apf.htm

Error 404, koreai IIS. A főoldalon van valami kép is koreaiul, bezártak, elköltöztek, vagy felnyomták az oldalt, nem lehet tudni.

#28 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 23:37

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 23:59

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy az alairasom mar regen nem jo... :D

Bocsanat, ha megkevertem vkit. :D

Meg bizony :reklamacio:  :D

#29 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 23:39

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. április 16, péntek - 0:09

http://www.zalman.co.../zm400a-apf.htm

Error 404, koreai IIS. A főoldalon van valami kép is koreaiul, bezártak, elköltöztek, vagy felnyomták az oldalt, nem lehet tudni.

Jaja, én is a google cache-ből néztem ki  ;)

#30 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 00:47

Idézet: greeny - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 0:20

Ezt ki mondta? Elég ehhez egy lepukkant Csernobil is az anyós hálókütyüjében. :smoker:

Kép

Tessék :)

Sajnos nem vagyok grafikus, de milyen jol nezne ki profin raszerkeszteni par molex csatlakozot a szarkofagra... :)

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 16. 00:58 -kor

#31 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 07:32

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 23:15

FYI, baratom: passziv, ha bordaval van hutve. Es ennek f@sz koze nincs a hazadhoz.

PS: Hihetetlen, hogy mikozben elektronikai vegzettsegunek allitod be magadat, alapveto definiciokkal nem vagy tisztaban.

PS2: Ja: nalam nincsenek hazhutok - ha esetleg nem vetted volna eszre, vizhutesem van.

Nos, barátom, én tökéletesen tudom, hogy akkor passzív ha bordával van hűtve. és a körülötte lévő levegőnek, mint felvevő közegnek adja le a hőt a hővándorlás/kéményhatás segítségével.
Engem az bosszant, ha egy r9800-ra valamelyik gyártó rászerel egy Zalman-szerű alubordát, nyócméteres betűkkel ráírja hogy passzív vga, aztán meg persze kiderül, hogy a házhűtő és/vagy második tápventilátor segítségével kell róla elszívni a hőt, mert egyébként leégne a picsáb@.
Még nyitott házban is. Szóval engem az zavar, hogy ha a venti 20 cm-re van, de uhgyanúgy segít a keletkező hő elszállításában /kénytelen is segíteni/, akkor az már passzív. Ilyen szempontból nekem nem számít passzívnak az a chipset-hűtőborda sem, ami tűzforró lesz akkor, ha a cpu-ra vízhűtést teszek. Mivel alapesetben a cpu hűtője hűti pl. azt is.
Nekem is vízhűtésem van. Passzív. De az alaplapot és a Zalmanos r9800pro-t szellőztetnem kell egy 12 cm-es átalakított ventillátorral, mert egyébként leégne ügyesen.
Szóval a passzív fogalmát elég szabatosan értelmezik a nagyvilágban.
Véleményem szerint, aminek kényszerítő légmozgással kell segíteni a hőleadásban, az nem passzív. Nincs passzív r9800 pro. Amennyiben feltételezzük hogy egy deka venti nincs a közelében sem. Mert nem bírná ki.

#32 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 08:30

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 21:42

SOt: foleg azokat. :p Tekintve, hogy a Zalman nevrol mindenkinek a passziv hutes jut az eszebe.  :omg:

Mutass már nekem légyszi egy képet a passzív Zalman tápodról! Kíváncsi vagyok rá!

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 04. 16. 08:31 -kor

#33 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 09:23

Idézet: turho - Dátum: 2004. április 16, péntek - 6:37

Nos, barátom, én tökéletesen tudom, hogy akkor passzív ha bordával van hűtve. és a körülötte lévő levegőnek, mint felvevő közegnek adja le a hőt a hővándorlás/kéményhatás segítségével.
Engem az bosszant, ha egy r9800-ra valamelyik gyártó rászerel egy Zalman-szerű alubordát, nyócméteres betűkkel ráírja hogy passzív vga, aztán meg persze kiderül, hogy a házhűtő és/vagy második tápventilátor segítségével kell róla elszívni a hőt, mert egyébként leégne a picsáb@.
Még nyitott házban is. Szóval engem az zavar, hogy ha a venti 20 cm-re van, de uhgyanúgy segít a keletkező hő elszállításában /kénytelen is segíteni/, akkor az már passzív. Ilyen szempontból nekem nem számít passzívnak az a chipset-hűtőborda sem, ami tűzforró lesz akkor, ha a cpu-ra vízhűtést teszek. Mivel alapesetben a cpu hűtője hűti pl. azt is.
Nekem is vízhűtésem van. Passzív. De az alaplapot és a Zalmanos r9800pro-t szellőztetnem kell egy 12 cm-es átalakított ventillátorral, mert egyébként leégne ügyesen.
Szóval a passzív fogalmát elég szabatosan értelmezik a nagyvilágban.
Véleményem szerint, aminek kényszerítő légmozgással kell segíteni a hőleadásban, az nem passzív. Nincs passzív r9800 pro. Amennyiben feltételezzük hogy egy deka venti nincs a közelében sem. Mert nem bírná ki.

ez a passziv dolog csak addig mukodik, amig megteheti az ember, hogy tulmeretezi a bordakat. de legmozgas igyis ugyis kell... lehet eroltetni - de bizonyos szint felett egyszeruen nem mukodik a dolog. a szamitogepnel alapvetoen a ho elvezetese a problema - hogy helyet biztositsunk a nagy bordaknak, ezt oldja meg a viz (semmi mast! - a heatpipe is ezt teszi). a jelenlegi szabvanyok mellett azonban szinte keptelenseg minden melegedo alkatreszre blokkot szerelni - viszont minimalis hutest igenyelnek. gyk ugyanott vagyunk ahol elkezdtuk - venti van a gepben. ilyen szempontbol a vizhutes egy hoelvezeteses leghuto nagyobb bordaval. hasonlo zajszint, nagyobb hutesi kepesseg.

a dolgok egyszerubb megoldasat en abban latnam, hogy az osszes melegedo alkatreszt egy hovezeto lapra szerelnek a szamitogepben, es ezt a lapot hutenenk, a hazon kivul lenne. a btxet elnezve, ez meg nem esett le a mernokoknek, pedig sok evre megoldana a melegedes problemajat - legalabbis a hutesi felulet egyszerusege miatt nem kellene mindenfele furmanyos es draga konstrukciokat alkalmazni.

de meg mindig nem leptunk tul a "nagy feluletet szelloztetunk" hutesen - pedig a legprimitivebb dolog. az "igazi" hutesi modszereket (pl kompresszor) kellene minimalizalni, olcsobba tenni. kivancsi vagyok hova fejlodik a dolog - nem csak holeadas, hanem teljesitmenyfelvetel szempontjabol is. hiszen eddig elenyeszo volt egy szamitogep fogyasztasa, aki azonban sokat hasznalja, nagyon kemenyen jelentkezik a villanyszamlan, es egyre nagyobb reszt kovetel a tortabol...

#34 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 11:57

Idézet

a dolgok egyszerubb megoldasat en abban latnam, hogy az osszes melegedo alkatreszt egy hovezeto lapra szerelnek a szamitogepben, es ezt a lapot hutenenk, a hazon kivul lenne. a btxet elnezve, ez meg nem esett le a mernokoknek, pedig sok evre megoldana a melegedes problemajat - legalabbis a hutesi felulet egyszerusege miatt nem kellene mindenfele furmanyos es draga konstrukciokat alkalmazni.

Zalman :) Ez tenyleg passziv. :)

Kép

Egyetlen gond a hazai 200e + afas ara...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#35 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 12:13

Sajna igen nagy piaci részesedése van a cooler-gyártóknak ahhoz, hogy elterjedjen egy "igazi" hűtési reform.
Nem könnyebb lenne egy mai p4-et hűteni, ha a procifoglalat az alaplap túloldalán lenne, körülötte meg minden sík? És mégsem. Csakazértsem. Ez a Zalman ház meg sokhavi zsebpénz :( A tesztet olvasva, tuningolatlan 2.8-as p4-hez elég, átlag szobahőmérsékleten. Tuti hogy ha ilyenem lenne, pörögne az oldalán egy átalakított extracsendes 12 cm-es venti.....

#36 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 14:45

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:57

Kép

Krinyo

No igen. Lassan veget er egy korszak, az otthon osszerakott es szabadon csereberelheto elemekbol allo PC korszaka :( Egy TNN500-as hazban vagy barmely vendorspecifikus passziv hutosu hazban az ember megneze es 10x is megfontolja, hogy vga-t cpu-t csereljen...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#37 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 16, péntek - 12:57

Kép

Krinyo

En ITT $1800-at latok, bar lehet hogy ez Kanadai dolcsi, masol 800fontotak irnak.. ez eleg horror aron van tenyleg :(
If your mind can conceive it, you will achieve it.

#38 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 17:30

Ez a ház kevés lenne egy Prescott, Geforce 6800 ultra párosításhoz sztem!  :)

#39 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 22:14

Srácok, fontos annak a PC-tápnak kapcsolóüzeműnek lennie? Asszem, az én következő tápegységem egy mondjuk 600W-os, házilag tekert trafóból (több leágazással a különféle feszeknek), és pár nagyteljesítményű diódából és feszstabból fog állni, amik 1-2 jó nagy hűtőbordára vannak szerelve. (Kb. mint az erősítőm tápja.) 20eFt-ból ki lehet hozni, 20 évig bírja a kiképzést, feszmegfutás kizárva, és passzív hűtés elég neki.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 16. 22:16 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 07:10

T2K:

Idézet

Idézet (T2k @ 2004. április 15, csütörtök - 21:42)
SOt: foleg azokat.  Tekintve, hogy a Zalman nevrol mindenkinek a passziv hutes jut az eszebe.   

Mutass már nekem légyszi egy képet a passzív Zalman tápodról! Kíváncsi vagyok rá!

A kérésem még mindig áll!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó