HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:20

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 19:33

... Mivel Maxtor a legtöbb eladott, ezért ebből a legtöbb....

:up:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#122 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:56

Nem azért az a legsz*rabb, mert abból van a legtöbb. Attól még hogy balkáni honunkban az a leggyakoribb, azért nem csak nálunk hullanak mint a legyek.
Amugy, AMD-AMD viszonylat: irtam nem, hogy a VIA még az Nforce-nál is sz*rabb memsebességet tud, vagy nem? Ami igy is van. Az agyonfikázott Intel simán veri el memóriasebességben akármelyik dual-ddr amd csodát, és ez nem flame, hanem csak simán igy van.
Amugy, amihez ramot kergetek, az egy Abit TH7-2, intel 850 Garibaldi chipsettel, és sima 600, 800as v 1066os, 16 bites RD ramok mennek bele. Na ilyet kergetek hozzá, ha esetleg valaki tudna segíteni.

#123 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 00:25

Én azt tapasztalom, hogy a vinyók néha tönkremennek. Mivel Maxtor a legtöbb eladott, ezért ebből a legtöbb. De a többi is ugyanúgy beadhatja a kulcsot. Egyébként ha biztonság, akkor mirror+túlfeszvédő.

Es rendszeres backup.

BTW annyival tobb Maxtor vinyo megy el, hogy ennyire latvanyosan sok doglik meg belole?

#124 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:49

magyarországon eladott winyók >60-65%-a.

*nagykereskedőktől származó adat szerint, hozzávetőlegesen.
amúgy sok nagyker vezet %-os hibalistát, azaz hogy egy gyártmányon belül mennyi a hulladék.
röhögni fogtok: ebben legrosszabb az asus mint alaplap(chaintech felzárkózóban:), wd/seagate mint winyó, genius mint vga, optikaiból a pioneer/sony. hihetetlen, mi?  :D

Szerkesztette: freeone 2004. 06. 12. 12:55 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#125 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:52

Idézet: freeone - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:49

röhögni fogtok: ebben legrosszabb az asus mint alaplap(chaintech felzárkózóban:), wd/seagate mint winyó, genius mint vga, optikaiból a pioneer/sony. hihetetlen, mi?  :D

ASUS-on meglepodtem (tudom, hogy elegge gazos par eve, de az Abitra szamitottam:), kisse a vinyon is, sony-n abszolut nem.

Esetleg pontos szamokat is tudsz irni?

#126 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:28

Idézet: freeone - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:49

magyarországon eladott winyók >60-65%-a.

*nagykereskedőktől származó adat szerint, hozzávetőlegesen.
amúgy sok nagyker vezet %-os hibalistát, azaz hogy egy gyártmányon belül mennyi a hulladék.

Ez a 60-65% nem állja meg a helyét, vagy elírtad, vagy nem forogsz ilyen körökben (esetleg mindkettő). A 6-6.5%-os hibaarányt már inkább elhiszem.
Ha jövő azért nem viszik el tőlem el a Maxtor vinyókat az interneten okosodó vevők, mert "60%-a tönkremegy", akkor esküszöm megkövezlek!  :)
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#127 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 21:45

Itt van, személyesen, most is azt használom, de a SIS735-ös AMD-sebességével már össze sem hasonlítható annyira tetű lassú  :rolleyes:

Én csak arra próbáltam célozni, hogy elöször döntsd el, hogy PIII procid van, vagy Celeronod, aztán utána pocsék áruzd le az nforce chipkészletet. ;)
Peace!
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#128 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:48

Nem a hibára gondolt anyuci, hanem a Mo-n eladott hdd 60-65%a Maxtor. Nem ennyi a sz*r.
Amugy, tökmindegy az IDE-kezelés szempontjából, hogy P3 vagy cerkóf. Az NForce ide kezelése, meg nagyon sok mása is kalap sz*r, tetszik-nem tetszik. Nyomába sem ér még a legsz*rabb intel chipsetnek sem, és ismét mondom, ez nem flame, hanem tény. Az már egy más tészta, hogy AMD alá sajnos szinte az egyedüli, mert a VIA még sz*rabb. A SiS külön tészta, az irodai meg ilyen helyekre jó rendszerint.

#129 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 15:48

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:39

Én csak arra próbáltam célozni, hogy elöször döntsd el, hogy PIII procid van, vagy Celeronod, aztán utána pocsék áruzd le az nforce chipkészletet. ;)
Peace!

Eldöntötte... PIII Celeron :rolleyes:

Rhino666
Rhino666

#130 Felhasználó inaktív   Zack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:53

Az Asus A7V8X - től óvok mindekit, mert az egész széri egy nagy rakás sz*r!  :reklamacio:
Nekem 3 db is volt, gariba lett cserélve az összes.
Minden baj volt velük: Xp közben kikapcsol a billnetyűzet, egér, nyomtatóport stb. Fagyott az egész.
Most A7V600 - am van semmi baj nincs vele.  :cool:

#131 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:58

Én azt tapasztalom, hogy a vinyók néha tönkremennek. Mivel Maxtor a legtöbb eladott, ezért ebből a legtöbb. De a többi is ugyanúgy beadhatja a kulcsot. Egyébként ha biztonság, akkor mirror+túlfeszvédő.

Valamikor régesrégen (még a 40-80 MB-os időkben) a WD-vel ugyanez volt a helyzet, és ugyanezzel védekezett a WD.

Nem mellesleg már lassan két éve csak Maxtor HDD-im vannak. Még azelőtt vettem őket, hogy lett volna Internetem, és láttam volna a HWSW fórumán a Maxtorokat fikázó topikokat. :) Van két DiamondMax9-es (80 GB-osak), amik szépen teljesítenek már 9 hónapja. És van egy DiamondMax 16-os is (szintén 80 GB-os), ami szintén kifogástalan volt másfél évig. Most áll, mert nem fért be a gépembe (nincs több szabad IDE-csatlakozóm), de hamarosan újra használatba veszem.

Tudom, hogy ez a három HDD nem statisztikai mennyiség. Egyszerűen személyes tapasztalatom, hogy egyelőre kutyabajuk - teszik a dolgukat, és ettől többet egyetlen HDD-től nem lehet elvárni. :)
... a trip back in time is all I need ...

#132 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:09

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:48

...Nem a hibára gondolt anyuci, hanem a Mo-n eladott hdd 60-65%a Maxtor. Nem ennyi a sz*r....

:respect: Jazzos nem beszélni magyar  :respect:

#133 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:19

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:48

Nem a hibára gondolt anyuci, hanem a Mo-n eladott hdd 60-65%a Maxtor. Nem ennyi a sz*r.
Amugy, tökmindegy az IDE-kezelés szempontjából, hogy P3 vagy cerkóf. Az NForce ide kezelése, meg nagyon sok mása is kalap sz*r, tetszik-nem tetszik. Nyomába sem ér még a legsz*rabb intel chipsetnek sem, és ismét mondom, ez nem flame, hanem tény. Az már egy más tészta, hogy AMD alá sajnos szinte az egyedüli, mert a VIA még sz*rabb. A SiS külön tészta, az irodai meg ilyen helyekre jó rendszerint.

Még szerencse, hogy az én gépem erről nem tud, így tökéletesen működik. De psszt, mert ha meghallja, akkor ezentúl majd biztos elkezd fagyni, meg bizonytalankodni :D  :D
Az utolsó mondatoddal végülis azt mondtad, hogy az AMD-s konfigok szarok? Vagy hogy is van ez?

#134 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:24

Nagyjából. Az AMDtől amugy sem vagyok elájulva, de az csipkészletek meg az alaplapok alájuk, na az valami tragédia. Amugy, tökéletesen működik és csont stabil: én is sokáig hittem ezt az az aktuális gépeimről. Aztán a váltás, és a ledöbbentés, amikor a régi elé vissza kellett ülnöm: te jó ég, ezt a sz*rt használtam annyi ideig????

#135 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:27

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 17:19

Az utolsó mondatoddal végülis azt mondtad, hogy az AMD-s konfigok szarok? Vagy hogy is van ez?

Ha jol latom csak a chipseteket fikazza;)

2-More:
Szerintem beloled k*rva jo amigas lenne:)) (kb. ilyenekrol szoktak beszamolni az amigasok minden pc, mac, meg egyeb gep kapcsan:)

#136 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:31

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 17:27

Ha jol latom csak a chipseteket fikazza;)
...

Következtettem ;)

Egyébként velem se kötekedjetek, Amigás voltam régen ;)  :D  :D  :D

Nem tudom, én gépváltásnál azt vettem csak észre, hogy mindig gyorsabb lett :)

#137 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:34

Hehe...kb 2 évig ültem egy Trinitron képcsöves IBM előtt, 1024ben 100hzt tudott. Aztán karácsony előtt megleptem magam, vettem használtan ( a jelszó-csak semmit üzletből:D) egy 454es Iiyamát, az IBMet meg megörökölte az öregem. Eléültem vagy 2 hét mulva, mondom mi a jó istent csinált ez a monitorral, fakó a kép, csoffadt és pfuj. Állitgatom, állitgatom, csak nem jó. Aztán rájöttem, miután másknál is a hasonló homályokat meg fakóságokat tapasztaltam, hogy a jóhoz mennyire könnyű hozzászokni...
Valahogy ezért is volt gáz anno a 300@450es cerkáról visszaállni a 90es Pentium/16mega ram/w95 felállásra miután felnyomták az irodánkat 2000bne:D

#138 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 12. 16:40

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:39

Peace!

A PIII Celeronnal arra utaltam, hogy nehogy véletlenül még valaki azt hidgyje, hogy PIV celeronról van szó, tudom döntsem el, hogy pentiumIV vagy celeron, kötekedj akivel akarsz. Ha jobban tetszik azt írom FCPGA2, Tualatin Celeron ebbe köss bele, ha tudsz.

Windows sebességre a 2gigán járó TbredB NF2-ben kb annyit tud, mint egy SD-RAM-os 8-900mhz Cumine Celeron BX chipsetes alaplappal. Lehet, hogy a játékokban qrva gyors, de attól még ilyen szempontból pocsék, akinek játékra kell annak tökéletes, de én még netezésre sem használom, mert a Celeronon gyorsbban indul el egy iexplorer.

#139 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:50

Vagy talán az is beleszámolhat, hogy a Coppermine-lite magos Celeron v Celeron2, ahogy tetszik, nema P2 celeronja, ahogy a Mendocino, hanem a P3é ugyebár. És bár régebben a celeront nem külön emlegették, hanem P2-Celeronnak, ez csak simán egy körbehatárolása a dolognak, hogy milyen prociról is van szó.
Nagyjából az SD-RAMos dolog igy is van. Én anno egy VIA KT-400ason seggeltem le, dual-ddr 400as ramokkal megpakolva ment kb 2 mega/secel többet, mint egy 845ös Intel 266os ramokkal. Katasztrófa...na persze az RDhez sebességben még csak most közelitenek, azért az volt az igazi. Nagy kár elf*szoskodták a dolgot...

#140 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 17:40

A PIII Celeronnal arra utaltam, hogy nehogy véletlenül még valaki azt hidgyje, hogy PIV celeronról van szó, tudom döntsem el, hogy pentiumIV vagy celeron, kötekedj akivel akarsz. Ha jobban tetszik azt írom FCPGA2, Tualatin Celeron ebbe köss bele, ha tudsz.

Windows sebességre a 2gigán járó TbredB NF2-ben kb annyit tud, mint egy SD-RAM-os 8-900mhz Cumine Celeron BX chipsetes alaplappal. Lehet, hogy a játékokban qrva gyors, de attól még ilyen szempontból pocsék, akinek játékra kell annak tökéletes, de én még netezésre sem használom, mert a Celeronon gyorsbban indul el egy iexplorer.

Nem kötekedtem, kijavítottalak. Ha én hibázom, és kijavítasz, nem fogom sértésnek venni. Te se tedd!

Nekem nem 2 gép volt a kezem alatt életem során(gondolom azért ennél neked is több), hanem kb. 2000-3000 (hasból jött a szám): tudom melyik gép, melyik alaplap, melyik processzor mit tud. És nem fogok felelőtlenül olyan dolgokat írogatni ide, amik nem valósak. Ha valamiben mégis tévedek, akkor javítsatok ki, bocs érte meg minden. De hidd el, itt a fórumon nem sok ember áll melléd ebben a kérdésben.
Na, azért a nyitómeccs fontosabb ennél, úgyhogy  :tv:

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.