HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 23:06

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 17:53

Nem kötekedtem, kijavítottalak. Ha én hibázom, és kijavítasz, nem fogom sértésnek venni. Te se tedd!

Nem irogattam sem felelőtlenül, és nem is tévedtem SEMMIBEN, az, hogy PIII Celeron az nem tévedés, hanem egy behatárolás, hogy milyen generációs gépről van szó.
Nem fogadom el hogy tévedtem, ugyanis teljesen szándékosan írtam azt, hogy PIII Celeron, teljes tudatában annak, hogy ilyen márkanév alatt nincs processzor, mert a laikusok mindenhol így említik, és éppen azért választottam ezt a megnevezést, mert nem szophattam ki a kisujjamból, hogy te mennyie vágod, ha kódnevén írom le, hogy melyik generációs Celeron processzorról van szó.

Ha lett volna hiba kijavíthattál volna, de nem tetted ugyanis azt írtad megnéznék egy olyan PIII Celeront, nos ez masszív kötekedés, ha hibának veszem, ha nem amit írtam.

Remélem ezek után a témára is vissza lehet térni, és nem fojtatod ezt az értelmetlen különszámot.

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 12. 23:12 -kor

#142 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 17:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 0:06

...

Félreértettél...
A válaszom első sora vonatkozott az ominózus Celeron-témára. A második bekezdés már arról szólt, hogy nem osztom a nézeted abban, hogy egy "PIII Celeron" lenyom egy 2GHz-s TbredB-t.

Idézet

az, hogy PIII Celeron az nem tévedés, hanem egy behatárolás

Komolyan mondom, elmehetnél politikusnak. ;)

Idézet

Remélem ezek után a témára is vissza lehet térni, és nem fojtatod ezt az értelmetlen különszámot.

Most komolyan: kinek is vannak értelmetlen különszámai? Én csak megelőzöm, hogy dezinformáld a kedves fórumlátogatókat. Nem szeretném ugyanis, ha rajtad felbuzdulva minenki rohanna a boltba AMD-verő "PIII Celeront" venni. És itt nincs smiley.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#143 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 20:14

hüümm inkább AMD  :)
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#144 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 21:08

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 18:05

Most komolyan: kinek is vannak értelmetlen különszámai? Én csak megelőzöm, hogy dezinformáld a kedves fórumlátogatókat. Nem szeretném ugyanis, ha rajtad felbuzdulva minenki rohanna a boltba AMD-verő "PIII Celeront" venni. És itt nincs smiley.

Kéretik abbahagyni az  :offtopic: -ot. Priviben intézzétek el, ha már egyszer nem bírjátok ki. Mumia egyébként az nForce chipsetet szidta, nem az AMD-t. :rolleyes:
... a trip back in time is all I need ...

#145 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 21:48

Nem tudom az miért lenne dezinformáció, ha egy Celeronos rendszeren futó windows sebességben alázna egy Tbredes rendszert? Simán van ilyen sajnos.

#146 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:48

Nem tudom az miért lenne dezinformáció, ha egy Celeronos rendszeren futó windows sebességben alázna egy Tbredes rendszert? Simán van ilyen sajnos.

Igen, erről van szó, számítási teljesítményben a 2 gigás AMD legalább 2.5x gyorsabb, mint a Celeron. De sajnos ennek épp az ellenkezője látszik, amikor nem a proci sebessége a legfontosabb faktor.

#147 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:08

Mumia egyébként az nForce chipsetet szidta, nem az AMD-t. :rolleyes:

Pontosabban az Nforce2-t, mert a régebbihez nem volt szerencsém. Aki az én írásomon felbuzdulva azt hiszi, hogy ha a 2 gigás AMD-t 1 gigás Celeronra cseréli, akkor sokkal gyorsabb lesz a Djúm3 az meg is érdemli a sorsát :p

#148 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:48

Win 9x alatt nem kizárt, amilyen driverek vannak.

#149 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 22:07

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 23:05

Win 9x alatt nem kizárt, amilyen driverek vannak.

XP alatt sem érezhető különbség a két gép között, itt nem mondom, hogy a Celeron látványosan gyorsabb de nem érezni az 1 giga különbséget a DDR memóriát, sőt még a 8MB Caches SATA vinyó sem tudja ellensúlyozni annyira. Ha viszont Win2k-t teszek a celeron alá érezhetően gyorsabb mint az AMD XP-vel.

#150 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 16:38

véleményem szerint intel csak a ramkezelésben gyorsabb. hdd kezelésben(pontosabban abban, hogy ez mennyire terheli ki a rendszert) amd mindig is erősebb volt(k6 óta kb.). amigy a windowsnak van elég ram, addig celeron igen szépen futtatja. amint swappelni kell, az intel meglustul.
DE! Ez az utolsó jópár hozzászólás már nagyon :offtopic:  pedig ezen téma tényleg fontos lehet annak aki hw-vásárlás előtt óvatosan járna el. ne terheljük olyasmivel, ami eltereli a figyelmét! köszi:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#151 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 22:44

Akkor ide írom azt is, hogy kerülje mindenki a Dell billentyűzeteket. Legalábbis amivel én találkoztam azt mindenképpen, 105 gombos, fekete. Magyar felirat szerint származási ország Írország, de ott vírít rajta 72-es betűtipussal a gyári feliraton, hogy MADE IN THAILAND

A lényeg, hogy egy olyan tervezési hiba van benne, amit úgy tudtam évtizedekkel ezelőtt kiküszüböltek a billentyűzeteknél.  Ez pedig az, hogy ha nagyon gyorsan gépelsz, akkor bizonyos betűk fordított sorrendben jelennek meg  :omg: (Nem, nem én vagyok béna, mert visszarakva a régi billentyűzetem ez nem fordul elő)

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 14. 22:45 -kor

#152 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 23:09

ha már billentyűzet: Kolink is kerülendő, mivel a gumiharangjai elcsúsznak a billentyűk alól, és nem veszi a karaktereket. javítható(utána jó 2 hétig megint), de csak kín van vele.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#153 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 06:43

Hiaba, a jo oreg, 1985-os mikrokapcsolos billentyuzet rulzik. Par napja meg is tapostam a nemtomhany kilommal (80-90 korul valahol), es meg csak meg sem reccsent, pedig eleg szepen meghajlott kozben... Kar, hogy hangos (mikrokapcsolos...).

#154 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 06:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 23:44

Akkor ide írom azt is, hogy kerülje mindenki a Dell billentyűzeteket. Legalábbis amivel én találkoztam azt mindenképpen, 105 gombos, fekete. Magyar felirat szerint származási ország Írország, de ott vírít rajta 72-es betűtipussal a gyári feliraton, hogy MADE IN THAILAND

A lényeg, hogy egy olyan tervezési hiba van benne, amit úgy tudtam évtizedekkel ezelőtt kiküszüböltek a billentyűzeteknél.  Ez pedig az, hogy ha nagyon gyorsan gépelsz, akkor bizonyos betűk fordított sorrendben jelennek meg  :omg: (Nem, nem én vagyok béna, mert visszarakva a régi billentyűzetem ez nem fordul elő)

akkor lehet, hogy mégse az én bénaságom miatt nem tudom bal kézzel rendesen leírni azt, hogy "re"?  :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#155 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 13., vasárnap - 22:07

XP alatt sem érezhető különbség a két gép között, itt nem mondom, hogy a Celeron látványosan gyorsabb de nem érezni az 1 giga különbséget a DDR memóriát, sőt még a 8MB Caches SATA vinyó sem tudja ellensúlyozni annyira. Ha viszont Win2k-t teszek a celeron alá érezhetően gyorsabb mint az AMD XP-vel.

persze, amig uj a w2k, addig igen ;) de addig egy xp is jo ... én ültem mostanában 1G celeron előtt, 512 sdrammal, és aki nem érzi, mennyivel gördülékenyebb egy 2ghz athlonon, nforce2vel a net, az magára vessen :)

az nforce2 nem szar, az h néhányan előitéletektől nem mentesen itélik meg a korai drivermizériák okán, az a saját problémájuk. szinte a kezdetektől használok nforce2t, minden probléma nélkül. (najo, driver issue az van azért ;) - nem az IDE vel! )

És hogy ontopik legyek: genius wireless egér (rádios)

iroda vett párat, és egymást irányitják :D szal kuka. személyes tapasztalat vele: lassu egérmozgatást eccerüen néha nem érzékel a vevő, kihagy, igy pontosan pozicionálni nem lehet :)

a sima ps2es geniuszokkal amugy semi gond nincs..
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#156 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:35

Idézet: arty - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 8:22

...persze, amig uj a w2k, addig igen ;) de addig egy xp is jo ... én ültem mostanában 1G celeron előtt, 512 sdrammal, és aki nem érzi, mennyivel gördülékenyebb egy 2ghz athlonon, nforce2vel a net, az magára vessen :)...

Na végre, már kezdtem azt hinni, hogy mégis haza kell vinnem egy celeront...
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#157 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:44

Namost az előitéletekről: fatatic amdsek már akarták nekem beadni, hogy a via chipsetek mennyivel jobbak, gyorsabbak, tisztábbak és biztonságosabbak az Inteleknél. Kevés sikerrel. Az nForcera kb uez áll. Azzal meg ugyan ne akarjon senki hasbaakasztani, hogy "hát nálam pedig akkor is tök jól megy", ha a fél világ ezzel oblákol, nemcsak Mo-n, hanem a külföldi fórumok is puttonyig vannak vele. Mondom, ugy nehéz lemérni melyik a gyorsabb, ha nincs a 2 gép egymás mellett, és nem rögtön tudod összemérni.

#158 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 16:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 15:44

Namost az előitéletekről: fatatic amdsek már akarták nekem beadni, hogy a via chipsetek mennyivel jobbak, gyorsabbak, tisztábbak és biztonságosabbak az Inteleknél. Kevés sikerrel. Az nForcera kb uez áll. Azzal meg ugyan ne akarjon senki hasbaakasztani, hogy "hát nálam pedig akkor is tök jól megy", ha a fél világ ezzel oblákol, nemcsak Mo-n, hanem a külföldi fórumok is puttonyig vannak vele. Mondom, ugy nehéz lemérni melyik a gyorsabb, ha nincs a 2 gép egymás mellett, és nem rögtön tudod összemérni.

Akkor ne vegyünk elfogultságot. :D

#159 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 03:17

A címhez egyáltalán nem illik, mert AMD-t meg szabad venni, sőt néha kifejezetten ajánlom, de:
Én egy Tua Celeron rendszerről váltottam Nforce2-re, abszolút pozitívan álltam hozzá, én is azt mondtam, hogy mennyivel jobb vétel egy Barton egy méregdrága P4-nél (most is ezt mondom), de én Nforce2-vel csak szívtam (IDE driver, RAM inkompatibilitás, USB inkompatibilitás..). Bnőmnek összeraktam egy Via KT600-as rendszert, de az sem teljesen kerek, hetek óta próbálgatom, nyomozom az instabilitása okát (bár itt lehet, hogy nem chipset gond lesz).
Szóval aki azt meri mondani, hogy jelenleg akármelyik AMD-s chipset megbízhatóbb mint bármelyik Inteles, azt lehülyézem.
Egyébként játékra, és 1-1 számítási feladatra jó az AMD, de teljeskörű felhasználásra MÁR nem ajánlom. Semmiképpen nem pocsék árú, de engem nem győzött meg.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#160 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 06:04

Idézet: EG0 - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 4:17

...Szóval aki azt meri mondani, hogy jelenleg akármelyik AMD-s chipset megbízhatóbb mint bármelyik Inteles, azt lehülyézem...

Sztem ezt senki nem mondta, vagy igen?! :D  Amikor bejött az nForce2, akkor jelentették ki róla, hogy az eddigi legjobb chipset AMD-hez. És ez igaz (még talán most is...nem tudom...)!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.