"és ha ott ugyanilyen driver problémákkal kerülsz szembe, akkor mit fox bizonygatni magadnak?"
Akkor azt, hogy szarok a mostani számítógépek. De Intelnél még nem futottam ilyenbe bele.
"intel usb vezérlője sem fog
minden egyes új szirszar memorystikkel, flash-sel együttműködni"
Egyrészt nem tudom, miért szirszar neked egy MSI Megastick, másrészt mondj konkrét példát olyan USB-s mp3 lejátszóra, ami AMD platformon megy, Intellel meg nem. Meglepődnék.
"ide driver kitárgyalt téma"
Attól még nem lesz jó
"nálad valamiért AMD=nforce2"
Hát bizony aki szeretné a maxot kihozni a többi alkatrészéből, annak jelenleg igen. (Jó-jó, VIA is kihozott 1 év késéssel most valamit..)
"semmi VIA"
Pedig írtam, hogy bnőmnek KT600-as lapot vettem a Bartonjához. Bár hogy minek.. netre jó volt a Celeron is.
"vagy SiS"
A SIS most épp lehet, hogy stabil chipseteket csinál, ellenben nem gyorsakat. Irodába jó lehet, de agyon-tunningolt-tipikusfórumos gépbe nem hiszem.
"gondolj azokra a felületesen informálódó fórumozókra is, akik a fenti beírísod alapján mennek a boltba amd-t fújolva pénégyet venni"
Aki hülye... vagy a boltosokat sajnáljam? Ha valaki felületes, az meg is érdemli. Én csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy minél idősebb/több a munkája az embernek, annál kevésbé van ideje 1563 hozzászólást elolvasni, hogy milyen driver-kombinációk esetén fog végre elvárhatóan működni a gépe. Inkább hozzátesz még egy kicsit, és hátradől nyugodtan.
Ellenben egy tini számítógéprajongó sokat tanulhat egy AMD-s rendszerből amellett, hogy jó áron lesz egy jó játékgépe. Vagy ha valakinek az ideje nem drága (ezt most nem szánom nagyképűnek), és szeret problémákat megoldani, akkor annak is ésszerű választás.
Egyébként kapásból tudnék mondani (de nem fogok) két nagy hazai céget is, akik elsősorban Intel platformú gépeket árulnak, főleg cégeknek, és 3 lépést hátralépnek, ha kiejted az AMD nevet. Tehát a lehetőségek:
a, lámák, csoda hogy ilyen jól megy nekik hosszú évek óta
b, Az Intelt féláron kapják meg, de ezért hetente egyszer le kell köpniük egy AMD procit
c, Plusz munka, utánajárás, tesztelési idő, elégedetlen cégek.. inkább nem erőltetik tömegesen az AMD vonalat, miközben otthonra Doom3-ra ők is Bartont raknak össze.
Kicsit olyan ez, mint a 3com vagy a Cisco. Marha drágák, kezdetben mindenki megveszi az alternatív gyártók eszközeit, aztán az évek múlásával és a hálózatok fejlődésével, elvárt rendelkezésreállási-időkkel valahogy visszatérnek a szakemberek a fenti gyártókhoz.
Ez már elment off-topic irányba, mert szerintem az AMD nem pocsék árú és nem is fekete listás, csak az én prioritásaim alapján ismét visszacsúszott a 2. helyre. Lehet, hogy lesz még egyszer AMD-s gépem.