HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 20. 15:58

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. április 20, kedd - 9:02

És biztos, hogy a te gépedben, vagy az enyémben letérdelne egy 300W Codegen, de az átlag pistike gépében szépen elketyeg.

Elég átlag pistike lehet ha "pistikésebb" gépe van mint nekem... Ugyanis az én konfigomat nem bírta, hiába elég szánalmas...
  • ECS K7S6A
  • AMD Athlon 1333MHz
  • TNT2 Ultra 32MB
  • 128MB DDR
  • 80GB HDD
  • LG 48x24x48x

Már bocsánat, de ha egy 300W-os (??) táp egy ilyen konfigtől kifekszik, az megérdemli hogy felkerüljön a Pocsék Áruk Fekete Listájába!! Ha valaki ezzel nem ért egyet, küldjön privátot annak aki azt említette, de NE OFFONJON!! Mostantól kezdve NO :offtopic: !! Ha valaki tényleg olyan hardver elemet említ, amely nem érdemli meg, hogy szerepeljen a listán, az előbb-utóbb kiderül, mert talán ő lesz az egyetlen aki méltatlanul írja le. Amit viszont öten "fikáznak", az nagy valószínűséggel valóban minőségen aluli! NEM SZERETNÉK MOSTANTÓL :offtopic: -ot látni!! Köszönöm...

Rhino666
Rhino666

#22 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 16:12

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. április 20, kedd - 16:58

...

Rendben, vettem!

A gondolatmenetedet folytatva, következő pocsék áru: ABIT NF7 alaplap. Múlt hét elején raktam volna össze a konfigot belőle, de eleve el sem indult. Sebaj, volt másik polcon. De ha egy alaplapot kiveszek a dobozából és nem indul, akkor az pocsék áru!  :D#1
Samsung 153B 15" TFT monitor kibontva a dobozából és elindítva látom, hogy jobb oldalán van egy pixelhiba. (Kicserélik, de akkor is) pocsék áru.  :D#2
Lexarmedia 128MB USB Pen megbízhatatlanul működik. Pocsék áru. :D#3
(Ez volt a múlt heti garis adag, ami eszembe jutott)

Akik szerint ezek az áruk nem pocsékok, az ne írjon semmit, mert az  :offtopic:. Ez meg a :D#4!
Privátban se! Mentem haza, üdvözlet!
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#23 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 18:06

Idézet: Jazzos - Dátum: 2004. április 20, kedd - 9:02

(Egyébként biztos Astrád van,hogy így felkaptad az iszapot :D)

áá dehogy, rossz napom volt tegnap, de Téged meg biztos hogy codegen szponzorál (a kékcímkés részleg) :D

#24 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 18:39

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 12:53

Az ilyen kezdeményezések akkor lennének igazán hasznosak, ha elsősorban olyan emberek látnák el információkkal a fórumozókat, akik a topik témáját képező hardverelemek meghibásodási rátájával kapcsolatban konkrét adatokkal tudnak szolgálni, a termékeket sokkal nagyobb volumenben tudják vizsgálni. Ilyenek tipikusan a kisker/nagyker szervizesek, kereskedők.
A fórum indulásakor az egész PÁF témakör ebből az alapgondolatból született. Aztán az idők során ez a gyakorlat megváltozott, a témakör kevés kivételtől eltekintve inkább egyedi problémák/tapasztalatok gyűjtőhelyévé vált.

Az egyéni esetek kiértékelése akár a valóságtól teljesen eltérő képet is alkothat, noha kétségtelen, hogy helyenként levonható belőlük bizonyos többé-kevésbé helytálló következtetés.

Ettől függetlenül a topikot kiemeltté teszem, meglátjuk hogy mennyire fog működni.

üdv

R.

Teljesen egyetértek, értelmetlen topic, ha mindenki beírkálja, mi ment neki/havernak/munkahelyen/stb. tönkre az utóbbi 1 évben, abból semmilyen következtetést nem lehet levonni!!

A Codegenről pedig van jópár topic, csendben jegyzem meg, az utóbbi 1-2 évben eladott gépeknek legalább harmadában Codegen van, a meghibásodások számát ennek figyelembe vételével kell nézni... Én sem ajánlanám senkinek, 2-3e-el drágábban már minőségi tápot lehet venni, de azért a nagy riogatás sem indokolt....
Multimédiás számítógép

#25 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 20. 21:40

Idézet: tomesz - Dátum: 2004. április 20, kedd - 19:39

Teljesen egyetértek, értelmetlen topic, ha mindenki beírkálja, mi ment neki/havernak/munkahelyen/stb. tönkre az utóbbi 1 évben, abból semmilyen következtetést nem lehet levonni!!

de ha azt írná be mondjuk 5 ember egymásután hogy az xy maxtor kattogva csapkodja a fejet (mint kifejtették rengetegen az aktuális topikban)
vagypedig beirná valaki hogy hibás a cégénél 30 gépből 25ben abc memória akkor lenne értelme.
sőt annak is, ha egy cucc romlana el, de megindokolná egy mondatban hogy szerinte miért lehet ez típushiba és nem csak az ő aktuális garis sérelme...

mostmár nyilvánvaló hogy zárható a topik akár, semmi értelme, mert nem képesek megtenni fegyelmezetten ezt az arcok olyan formában ahogy Renwick, vagy én is megfogalmaztam az előző topik végén...

"meghalt egy seagate vinyó"
"szar a vargáné, acorp se jobb"

ezeknek semmi értelme. meg annak se hogy valaki beírja hogy sz*r a vargáné, erre még másik 5 ember rászmájlizik, vagy beírja hogy dehát az neki megfelel, miért látja itt viszont...
ex-barátnőmnek speciel megfelelt a gépében egy éven keresztül a vargáné, nem robbant, de attól még _általánosságban_ sz*r táp, ár-arányt tekintve is.

ha sel mercim lenne, nekem is minden sz@r lehetnetne, teleírhatnám a topikot minden alatta levő autóval, meg :D szmájlikkal, ha meg 30 éves trabantom, akkor irhatnám hogy "úú de nekem az van, de megfelel, és nincs is keret jobbra"...

nah szétcsépeltem a számat, feleslegesen, mert úgysem érti senki hogy milyen esetben lenne értelme a topiknak... :(

szvsz zárható is. (de még mindig nem értem a hűtésről képekben topik miért életképesebb, és tartja magát ahhoz aminek ki lett találva)

#26 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 09:32

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. április 19, hétfő - 20:18

Vitt magával valamit ???

nem vitt magával semmit, csak az egyik ram slotnal volt kicsit amperszag de azota is vigan ketyeg tovább minden a cseretáppal.

gáz is lett volna ha megy valami.....

viszont ami a multkor törtent + velem az nagyon durva volt.
a tápegység márkáját nem tudom, -kb 4-6000 ft közé eső kategória- összerakom a tesztpadon a konfigot, rádugom a tápot majd az elsőbekapcsoláskor a pofámba durrant.
nem vagyok egy félős típus de annyira bexartam hogy kb 10 mp-ig meg se birtam moccanni.
azonnal rácsaptam az elosztó gombjára.. szétkaptam mindent de hála a fenntlévőnek nem döglött meg semmi más, csak a táp.... de hogy mitől..??? máig nem birtam rájönni. pedig vadonat uj "VOLT"
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#27 Felhasználó inaktív   szabiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 20:54

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 21, szerda - 9:32

a pofámba durrant.

:(  háttez ösmerős :)

mitől robbant?

attól, hogy bekapcskor esik a legnagyobb terhelés a tápegységre a gép felől, az összes elektromotor
-proc venti
-táp ventije
-alaplap cooler
-vga cooler
-vinyó1,2...x motorja
-rack: 1/2 venti stb
egyszerre indul, marhasok energia felvételével. az alulméretezett, alap védelmek nélküli, gagyi alkatrészekből összegányolt táp, ami csak feliratában 300w, valójában jó, ha lead 200-at, nem csoda, ha ilyenkor széjje'menik.
tápcsati dugdosáskor az ilyenek 230-as bemenetének túlfeszvédelme is általában trágya, ha van egyáltalán :down:

ha már ilyen ócska szutykokat szereltek gépbe, ajánlatos legelőször csak a minimum konfigot rákapcsolni, ide-k nélkül járatni egy kicsit az új táppal, majd utóbb rá a többi cuccot. ki tudja, lehet ezeknél a test ok jelzés max a: "bekapcs - pörög a venti - kikapcs" ... vagy még ennyi se
'/###############:"  ~  ' ":################'
/,  .   .   .   .    .  .   .;  ~    ~   ~  ;   '"##########.:
Í@@@@@@@@@@; .   ~  ~   ~ ,    .    .   .    .   .  .:
I@@@@@@@@@@@@.   ~   ,@@@@@@@@@@@@@.
A kormány súlyosan károsítja az Ön és környezetében élők egészségét!

#28 Felhasználó inaktív   Origo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 24. 10:22

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. április 20, kedd - 16:58

Elég átlag pistike lehet ha "pistikésebb" gépe van mint nekem... Ugyanis az én konfigomat nem bírta, hiába elég szánalmas...
  • ECS K7S6A
  • AMD Athlon 1333MHz
  • TNT2 Ultra 32MB
  • 128MB DDR
  • 80GB HDD
  • LG 48x24x48x
Már bocsánat, de ha egy 300W-os (??) táp egy ilyen konfigtől kifekszik, az megérdemli hogy felkerüljön a Pocsék Áruk Fekete Listájába!! Ha valaki ezzel nem ért egyet, küldjön privátot annak aki azt említette, de NE OFFONJON!! Mostantól kezdve NO :offtopic: !! Ha valaki tényleg olyan hardver elemet említ, amely nem érdemli meg, hogy szerepeljen a listán, az előbb-utóbb kiderül, mert talán ő lesz az egyetlen aki méltatlanul írja le. Amit viszont öten "fikáznak", az nagy valószínűséggel valóban minőségen aluli! NEM SZERETNÉK MOSTANTÓL :offtopic: -ot látni!! Köszönöm...

Rhino666

Sziasztok!

Igazából az Athlon 1333MHz egy nagyon nagy fogyasztású proci. Többet zabál, mint egy 2,4GHz-es P4 vagy mint egy 2400+ -os Athlon XP, szóval annak ellenére, hogy nem egy nagy értékű konfig, a 300W-os Codegen táp felelőtlenség - főleg azért, mert az a szük réteg a számtech társadalomban, aki tudja, hogy a magyar piacra szánt Codegen 300 vagy 400W-os táp, hogyan "készül" az...

No mindegy, erről oldalakat lehetne írni, de igazságtalan lenne csak a Codegen-ről fellebbenteni a fátylat, ugyanis több másik márka is hasonló...

Idővel majd ez az egész helyzet meg fog változni, de addig még (sajnos) sok becsapott embernek fog kárt és/vagy bosszűságot okozni az ilyen és ehhez hasonló minőségi szemét!

Good day!

#29 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 21:12

Üdv

Nekem is az a véleményem, hogy az Athlon 1333MHz-es proci a "nagy fogyasztású proci" kategóriába tartozik. Ez  a processzor akkori gyártástechnológiájából adódik, csatlakozom az előttem szólóhoz. Nekem egy 750-es Athlon megy 300W-os Codegen táppal, melyben 1 winyó, 1 CD író, és néha egy mobil winyó van. Anno a HWSW-n azt az információt kaptam, hogy elmegy ez a konfig a Codegen 300W-os táppal. Egy 1333Mhz-es Athlont már félve járatnék ezzel a táppal, egy TBred-B-s XP nagyobb nyugalommal, persze ennek is van határa.Ha lesz XP-m, biztos tápcsere is lesz, ha Athlon 64-re váltok, akkor is. Ebből következik, hogy bármilyen "új" konfig lesz beszerezve, az a tápcserét is szükségessé teszi.  ;)

Üdv
  macska ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#30 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 13:18

Szeretnék ellenpéldával élni a Codegen _házak_ lehuzásával szemben: a konfogomban találhato SuperPower (aka CDG) 6054-es (asszem az, de ha megnézitek ott a link) ház kimondottan jol birja, igaz a csavarokkal az elején meg kellett kuzdeni. Már majdnem egy éve megvan, és a műanyag, valamint a festése is még birja.
Ennek ellenére valszeg le lesz cserélve CaseTek 1020-ra, de az csak 'ugy' alapon.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#31 Felhasználó inaktív   xkacsa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 14:01

Nos hogy én is mondjak egy kivételt: Vargáné és Társa Kft
Barátnőm gépében kb 6 éve megy egy 200W-os táp (igaz AT-s) semmi gond nem volt vele. Néha még az én vinyóm is volt benne (+ 60GB). Igaz saját gépembe véletlen sem raknék ebből a márkából

#32 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 15:40

Idézet: xkacsa - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 15:01

Nos hogy én is mondjak egy kivételt: Vargáné és Társa Kft
Barátnőm gépében kb 6 éve megy egy 200W-os táp (igaz AT-s) semmi gond nem volt vele. Néha még az én vinyóm is volt benne (+ 60GB). Igaz saját gépembe véletlen sem raknék ebből a márkából

A régi AT-s tápokkal nem is nagyon voltak gondok, az akkori pár száz MHz-es procikat és néhány gigás vinyókat nevetve elvitték azok is, legyenek akár Vargáné, akár JNC, akár egyéb "márkás" gyártók termékei. A gondok igazából akkor jelentkeztek, amikor megjelentek a nagyfogyasztású gigahertzes procik, extra hűtést igénylő videókártyák, CD- és DVD-írók, stb. Ezek bizony zabálják az áramot és igencsak megdolgoztatják a tápot is - és egy jó táp ilyenkor bizonyít, a rosszabb pedig föladja a küzdelmet. (Mondom én, akinek szintén 300W-os Codegen szuszog az aláírásában látható konfig alatt... :blink: )
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#33 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 16:20

kisker tapasztalatok:

Chaintech N-force2-es Zenith, raidhiba ritkán, hanghiba gyakran, és az elektronika egy pontján a vékony átvezetések miatt mind megadja magát, előbb-utóbb.

Cooler-Master Aurora kék fénycső, adaptere rossz, cső gyenge élettartamú. bevallottan szériahibás!

DFI Nforce2-es lapok, tuningra alkalmatlanok, de alapon hibátlanul mennek.

A4-tech optikai egér, 30%-os hiba. Optikai szenzor meghalása.

Abit Via-s alaplapok, 133-266ig. Déli híd meghal.

Asus sis-es lapok, p4 és amd is! változó hibaok, de 50-60% csere!

Genius játékvezérlők, game-portosak(joy, és joypad), vezérlő progi megszaggatja az oprendszer működését, főleg xp-nél, a rendszer a meghajtó uninstalljáig szinte használhatatlan.

Cooler-master hőérzékelős venti, 8cm-es: 2 nap után morog. Zalman VGA-hűtőre való venti, valamint glacialtech silentbreeze2-3 hűtője detto.

Most ennyi jut eszembe, majd még írok. Ja, és ezek nem 1db-ból leszűrt tapasztalatok!
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#34 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 17:32

Enermax világitós Rack. Kettőbol kettő ventije elromlott.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#35 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 26. 18:16

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:20

kisker tapasztalatok:

... DFI Nforce2-es lapok, tuningra alkalmatlanok, de alapon hibátlanul mennek...

Ne haragudj, ebben mi a PÁF? :confused:  Ha megy alapon...  :up:  és nem tuningolható... :( 
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#36 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 19:58

Idézet: freeone - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 17:20

tuningra alkalmatlanok, de alapon hibátlanul mennek.

Az 1.8+-as Palominom sem megy 4GHz-en, akkor az is páf? :think:  :D

#37 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 22:06

Idézet: John Black - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 20:58

Az 1.8+-as Palominom sem megy 4GHz-en, akkor az is páf? :think:  :D

Az egyébként is az :)
(reason: nagyon melegedtek a Palo-k, és valoban nem voltak huzhatóak)

#38 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 22:29

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 23:06

(Szvsz ezért nem nevezném páfnak a Palót, főleg mivel működik.... :cool:  Nagyobb hőleadásra pedig lesz még példa... :D )

#39 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 23:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 23:06

Az egyébként is az :)

Hát...azért az 1600+-ost páran meg tudták hajtani kicsinyég. Mondjuk 1900+-osnak, vagy a szerencsésebbje akár 2100+-osnak. A Palomino technológiai határa valahol 2200+ környékén volt, ha jól emlékszem.
... a trip back in time is all I need ...

#40 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 06:58

Nem kifejezetten hardver, de pocsék: topicot is neveztem el róla
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2